Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Seiskan tuore päätoimittaja on muun muassa vakoillut Sauli Niinistöä: "Mielestäni viihdejournalismi on jopa kovempaa työtä kuin politiikan journalismi"

Seiska tavoittaa viikoittain lähes 750 000 ihmistä ja korona-aikana lukijamäärä on kasvanut entisestään.

Seiskan päätoimittaja Sami Hernesaho irtisanoutui

Virkaa tekeväksi vastaavaksi päätoimittajaksi nousee Jari Peltomäki.

Mervi Tapola on kuollut – sairasti syöpää

Tunnetun yrittäjäsuvun perillinen kuoli keskiviikkona aamulla, lähipiiri kertoo.

Seiska-lehden päätoimittaja vaihtuu

Vastaava päätoimittaja Jani Soila eroaa – toimituspäällikkö Sami Hernesahosta uusi päätoimittaja.

Seiskan valokuvaaja Ari Lahti on nähnyt kekkerit ja kokkareet, mutta myös murhatun pikkutytön nukkekodin

Valokuvaaja Ari Lahti halusi sotakuvaajaksi, mutta päätyi Seiskaan. Lahti on tavannut kaikki Suomen julkkikset ja nähnyt yhden jos toisenkin nousut ja laskut. Kirjan hän teki, koska ihmisten pitää tietää muutakin kuin se, mikä näkyy kevyesti lehtien sivuilla.

Lehdet laajentavat televisiotarjontaansa

Media-alan murros näkyy etenkin internetissä. Viime aikoina moni paperilehti on laajentanut tarjontaansa televisiotoiminnan ja liikkuvan kuvan puolelle. Kotimaisilla sanomalehdillä on omia netti-tv-kanavia, joiden ohjelmat keräävät parhaimmillaan yli 100 000 katsojaa.

Seiskan päätoimittaja jätti tehtävänsä

Seiskan päätoimittaja Marko Petäjäjärvi irtisanoutui tehtävästään maanantaina.

Aller irtisanoo 28, Miss Mix -lehti lopetetaan

Yt-neuvotteluissa arvioitiin alun perin, että vähennystarve olisi enintään 70 henkilöä.

Aller Media aloittaa yt-neuvottelut

Yhtiön alustavan arvion mukaan neuvottelut saattavat johtaa enintään 70 henkilön vähentämiseen Helsingissä ja Rovaniemellä.

HIFK:n sponsori pohtii rahojensa vetämistä jääkiekosta

Allerin toimitusjohtaja ilmoitti Twitterissä, jatkaako 7 päivää -lehti enää jääkiekon tukemista.

Seiska: Harri Olli käräjillä Lahdessa

Rovaniemeläislähtöinen mäkihyppääjä Harri Olli on joutunut oikeuden eteen Lahdessa. Viihdelehti Seiskan mukaan Lahden käräjäoikeudessa on luettu keskiviikkona Ollille syyte muun muassa pahoinpitelystä.

Herttuatar Catherinen nakukuvat julkaistiin Ruotsissa ja Tanskassa, muttei Suomessa

Seitsemän päivää -lehteä kustantavan Allerin ruotsalainen ja tanskalainen lehti julkaisivat kuvat. Seiskan tänään torstaina ilmestyneessä numerossa kuvia ei ole.

Seiskan kaksi vuosikymmentä

Millaista on tehdä häpeämätöntä juorulehteä? Siitä kertoivat Aamu-tv:ssä Seiskan toimituspäällikkö Jari Peltomäki ja Suomen tunnetuin paparazzi Panu Hörkkö.

Moska roskaa julkkiksia

YLEn Kotikatsomossa loppuviikosta starttaava 8-osainen draamasarja Moska kertoo samannimisen skandaalilehden tekijöistä ja lehden kohteista. Jari Tervon käsikirjoittama ja Pirkka-Pekka Peteliuksen ohjaama sarja pohtii, onko mediapelissä voittajia.

Painettu lehti sinnittelee - lukijamäärät laskussa

Painettujen lehtien lukijamäärät ovat viime vuonna pysyneet keskimäärin ennallaan, mutta esimerkiksi suurimpien lehtien lukijamäärät ovat laskeneet hieman. Kansallisen Mediatutkimuksen tuloksista käy myös ilmi, etteivät sähköiset sisällöt ainakaan vielä ole murentaneet paperilehden suosiota. Myös nuoret viihtyvät edelleen printtimedian parissa.

Kulttuurilehtikatsaus 9.11

Kulttuurilehtikatsauksessa Nykytaiteen museo Kiasman johtaja Berndt Arell valottaa lähtönsä syitä. Lisäksi kerrotaan, miten Journalistin ohjeita ollaan uudistamassa pikavauhtia ja miten Venäjän viimeiset riippumattomat tv-kanavat päätyvät valtion ohjaukseen.

PMs Text Messages

PM Matti Vanhanen says TEXT MESSAGES he sent to a women last autumn were not improper. According to the tabloid magazine 7 Päivää, the messages contained sexual inneudo.

Rumban tunnetusta Nisse M -juorupalstasta tehty kirja

Rumba-lehdessä 25 vuotta ilmestynyt muusikkoväen oma juorupalsta on koottu kirjaksi. Nisse M -palstalla on paljastettu rokkareiden toilailuja lavojen ulkopuolella - sekä irvailtu niille.

Viihdelehdille nuhteet Jokelan uutisoinnista

Julkisen sanan neuvosto käsitteli keskiviikon kokouksessa Jokelan ampumistapaukseen liittyviä kanteluita. Neuvosto antoi kaksi langettavaa ja yhden vapauttavan päätöksen.

Islam-tutkimusraportti moittii median uutisointia yksipuoliseksi

Suomalainen media käsittelee islamilaisuutta yksipuolisesti, arvioi Tampereen yliopistossa tehty tutkimus.

Suosikki sai uuden päätoimittajan

Suomen suurimman nuortenlehden Suosikin uudeksi päätoimittajaksi on valittu Ville Kormilainen. 27-vuotias Kormilainen siirtyy uuteen tehtäväänsä Katso-lehdestä.

Iltapäivälehtien lööpit ja Seiskan kansi lähenevät toisiaan

Joka kymmenes iltapäivälehden lööppiotsikko käsittelee samaa aihetta kuin 7 päivää -lehden kansiotsikot.

Seiska- ja Katso-lehdet pyytävät Lordin kuvien julkaisua anteeksi

7 päivää -lehti pyytää Euroviisuvoittaja Lordilta anteeksi yhtyeen keulakuvan Tomi Putaansuun kuvien julkaisemista. Seiskan verkkosivuilla lehden vastaava päätoimittaja Eeva-Helena Jokitaipale pahoittelee julkaisusta aiheutunutta mielipahaa.

Seiska- ja Katso-lehdet pyytävät Lordin kuvien julkaisua anteeksi

7 päivää -lehti pyytää Euroviisuvoittaja Lordilta anteeksi yhtyeen keulakuvan Tomi Putaansuun kuvien julkaisemista. Seiskan verkkosivuilla lehden vastaava päätoimittaja Eeva-Helena Jokitaipale pahoittelee julkaisusta aiheutunutta mielipahaa.

Lehtien lukijamäärät pysyneet ennallaan

Suomalaiset lukevat keskimäärin kolmea sanomalehteä ja kahdeksaa aikakauslehteä, ilmenee Kansallisen Mediatutkimuksen vuosiaineistosta.

Tutkija: Juorulehtien valta kasvaa

Niin sanottujen sensaatiolehtien vaikutusvalta on kasvanut viime vuosina, sanoo Tampereen yliopiston tiedotusopin laitoksen määräaikainen professori Erkki Karvonen.

Sanomalehtien kokonaislevikki ennallaan

Sanomalehtien kokonaislevikki kasvoi viime vuonna 0,2 prosenttia, ilmenee vuoden 2004 levikintarkastuksesta.