Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

postiluukku ja perintäkirje kuvitus

Uhkailua, tiedon pimittämistä ja kohtuuttomia perintäkuluja – Yle selvitti Suomen perintätoimen epäkohtia

Viranomainen on kiinnittänyt huomiota hyvän perintätavan vastaiseen toimintaan 141 kertaa vuodesta 2016.

Henkilö kirjoittautuu Osuuspankin verkkopankkiin tietokoneellaan.

Sähköiset laskut maksetaan paperilaskuja paremmin ajallaan – Jopa 25 % paperilaskuista myöhässä

Luotonhallintayhtiö Lindorffin mukaan digitalisaatio on tehnyt suomalaisista tunnollisempia maksajia, e-laskuista vain kymmenisen prosenttia on hoitamatta eräpäivän jälkeen.

Perintälasku

Varman vuokralaiset saivat jopa tuhansien eurojen aiheettomia laskuja perintäyhtiöltä – "Syynä tietojärjestelmän virhe"

Varman laskutusta hoitava perintäyhtiö lähetti tuhansia kirjeitä, joissa väitettiin, että vuokralaiselta olisi jäänyt jopa kolmen kuukauden vuokra maksamatta.

Kuvakaappaukset Lindorffin ja Intrum Justitian nettisivuilta.

Intrum Justitian ja Lindorffin yhdistymisen vaikutuksia Suomeen liian aikaista arvioida

Suomen kaksi suurinta perintäyritystä yhdistyy, kun niiden emoyhtiöt lyövät hynttyyt yhteen. Luotonhallinnan yritykset ovat viime aikoina laajentuneet voimakkaasti perintätoimintaa laajemmalle.

Kuvakaappaukset Lindorffin ja Intrum Justitian nettisivuilta.

Perintäyhtiöt Lindorff ja Intrum Justitia yhdistyvät

Ruotsalaiset perintäyhtiöt tavoittelevat yhdistymisellä yli 80 miljoonan euron vuosisäästöjä.

Nuori nainen vaatekaupassa.

Vaatteet ja meikit nielevät nuorten naisten euroja – joutuvat silti miehiä harvemmin vaikeuksiin

Tyyppiesimerkki holtittomasta shoppailijasta ei olekaan brändien perässä juokseva nuori nainen. Eniten maksuhäiriömerkintöjä rapsahtaa 25–55-vuotiaille miehille.

Maksumuistutus.

Perintäyhtiö Lindorff irtisanoo 36 työntekijää

Luotonhallinnan palveluyritys Lindorffin yt-neuvottelut ovat päättyneet. Irtisanomiset kohdistuvat pääasiassa yhtiön pääkonttoriin Turussa.

Maksumuistutus.

Perinnän määrä väheni – Lindorff aloittaa yt-neuvottelut

Lindorffin mukaan sopeuttamistoimet johtavat korkeintaan 50 työsuhteen päättymiseen.

luottokortti

Luotolla shoppailu houkuttaa – Eläkeläisten maksuhäiriöiden määrä tuplaantui muutamassa vuodessa

Eläkeikäisten maksuhäiriöt ovat tuplaantuneet neljässä vuodessa. Asiantuntijat neuvovat suhteuttamaan tulot menoihin, kun elämäntilanne muuttuu.

Lompakko kädessä

Rovaniemi mukaan kuntien perintäyhtiöön

Rovaniemen kaupunki siirtää perintänsä kuntien omalle perintäyhtiölle. Rovaniemen kaupunki käyttää tällä hetkellä Lindorff-yhtiötä maksamattomien laskujen perimisessä.

Ulosottolainsäädäntöön liittyviä lakikirjoja Helsingin ulosottovirastossa.

Perussuomalaiset ja vihreät Kankaanpäässä: "Perintäala on Suomessa ulkomainen mätäpaise"

Vihreiden ja perussuomalaisten ryhmät ovat vaatineet perintätoimiston vaihtamista Kankaanpäässä. Syynä on se, että nykyinen perintätoimisto maksaa puolueiden mukaan veronsa ulkomaille.

Maksumuistutus.

Rovaniemen kh: kaupunki voisi luopua Lindorffista

Rovaniemen kaupunginhallitus näyttää vihreää valoa sille, että kaupunki luopuisi perintätoimistö Lindorffista. Neuvottelut asian tiimoilta ovat kuitenkin kesken.

Rovaniemi saattaa siirtää perinnän pois Lindorffilta

Rovaniemen kaupunki harkitsee perintätoimisto Lindorffista luopumista. Kaupunki selvittää, voisiko Kuntien Taitoa Oy ottaa Rovaniemen perintätoimen hoitaakseen.

Maksumuistutus.

Perintäyhtiö Lindorff vähentämässä väkeään

Suomen toiminnoista vähennetään, koska yhtiö on perustamassa palvelukeskuksen Liettuaan.

Maksumuistutus.

Perintätoimiston nimissä kalastellaan pankkitunnuksia

Perintätoimisto Lindorff kertoo, että yrityksen nimissä on lähetetty suomalaisille huijaustekstiviestejä.

Sanoma- ja iltapäivälehtiä

Friday's papers: Empty threats, empty cottages and payment problems

Several papers Friday reported that the President's Independence Day celebrations in December were the target of a bomb threat.

Valomainostaulu Joensuussa Kajaanintiellä.

Jääkiekkojoukkueen taustayhtiöltä kymmeniä tuhansia euroja perinnässä

Jääkiekon Mestiksessä pelaavan Jokipoikien taustayhtiöltä HokiJoki Oy:ltä peritään huomattavaa rahasummaa. Taloussanomien protestilistan mukaan saatavaa on reilut 46 000 euroa. Häiriöpäivämäärä on kirjattu aatonaatolle. Velkoja on perintäyhtiö Lindorff Oy

Maksumuistutus.

Valtuustoaloite: Perintä pois Lindorffilta

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä esittää Rovaniemellä, että kaupunki lopettaisi laskujensa perintäsopimuksen Lindorffin kanssa. Kaupunki perii maksamattomia laskuja perintätoimisto Lindorffin kautta ensimmäisestä maksuhuomautuksesta lähtien.

HS: Kaksi kolmesta kunnasta ulkoistanut perintänsä

Perintä on ulkoistettu lähinnä kahdelle suurelle alan yritykselle, Intrum Justitialle ja Lindorffille. Kulut ovat perittävälle suuremmat kuin mitä kunnat ovat aikaisemmin perineet.

Maksumuistutus.

Helsinki ei aio luopua perintätoimistojen käytöstä

Helsingin talouspalvelut eivät halua luopua perintätoimistojen käytöstä laskujensa karhuamisessa. Terveys- ja sosiaalilautakunta puolestaan kannattavat perinnän hoitamista julkisen sektorin toimintana.

Visakorttia leikataan halki.

Credit Sector Threatened by Strikes

The Pro trade union has terminated the credit and collection industry’s collective agreement after unsuccessful discussions on pay rises that began last week.

Perintäalaa uhkaa lakko

Ammattiliitto Pro on irtisanonut luottotieto- ja perintäalan työehtosopimuksen, sillä viime viikolla alkaneet palkantarkistusneuvottelut eivät johtaneet ratkaisuun. Liitto varoittaa alaa koskevasta lakosta, joka alkaisi 1. huhtikuuta.

Lippo painii taas talousvaikeuksien kanssa

Oulun Lipon superpesisseura on jälleen talousvaikeuksissa. Seuralla on Kauppalehden protestilistan mukaan maksamattomia kuluja yhteensä noin 27 500 euron edestä. Lipon varapuheenjohtaja Teuvo Uusitalo kertoo, että asioita on alettu selvittämään eikä seuran tulevaisuus ole uhattuna.

Maksatko laskusi ajallaan? Kommentoi!

Perintäyhtiö Lindorffin Tilastokeskukselta tilaaman tutkimuksen mukaan laskunmaksu viivästyy erityisesti lapsettomilla pariskunnilla ja hyvätuloisilla.

Hyvätuloisten ja lapsettomien parien laskunmaksu lipsuu

Hyvätuloiset ja lapsettomassa parisuhteessa elävät jättävät entistä useammin laskunsa maksamatta. Yksinhuoltajat, opiskelijat ja nuoret maksavat laskunsa aiempaa tunnollisemmin. Tiedot ovat peräisin laskutus- ja perintäyhtiö Lindorffin Tilastokeskukselta tilaamassa tutkimuksessa, jossa vertailtiin perintätoimien piirissä olevia suomalaisia vuosilta 2001 ja 2010.

Luottotieto- ja perintäalalla alkaa ylityökielto

Luottotieto- ja perintäalalla alkaa keskiviikkoaamuna kello 7 ylityökielto, kertoo ammattiliitto Suora. Sen ja Erityispalvelujen työnantajaliiton neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta jumittavat käytännössä palkankorotuksista, Suora kertoo.

Talouden näkymät ovat vielä ankeat, vaikka Pohjois-Pohjanmaalla pientä toivo onkin työ- ja elinkienoministeriön selvitysten mukaan näkyvissä.

Perintä jatkuu entiseen tapaan Äänekoskella

Äänekosken kaupunki ei aio luopua yksityisten perintätoimistojen käyttämisestä saatavien perinnässä. Vasemmistoliiton valtuustoryhmän aloitteessa toivottiin, että kaupunki lakkaisi käyttämästä yksityisiä perintätoimistoja, sillä niiden pelätään ajavan etenkin pienituloiset ahdinkoon.

Kaksi  Lindorff Oy:n Turun toimiston työntekijää chattailee velkaantuneiden nuorten kanssa.

Nuorten velkaongelmia hoidetaan chattaamalla

Nuorten maksuhäiriöitä on alettu hoitaa chattaamalla. Chatissa velkaantuneen nuoren on helpompi kertoa velkaantumisestaan. Uusi palvelu on otettu käyttöön, koska nuorten maksuhäiriöt ovat lisääntyneet koko 2000-luvun ajan.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri ulkoistaa potilaslaskutuksen

Vuoden vaihteesta lähtien rästilaskujen lisäksi potilaslaskujen lähettäminenkin siirtyy perintäyhtiölle.

Local Authorities Outsource Debt Collection

Most Finnish municipalities are increasingly outsourcing collection of bills for municipal services, says YLE Television News. For instance, the collection agency Lindorff gets about 15 percent of its business from local authorities.

Kunnat tiukentaneet maksujen perintää

Suurin osa kunnista on ulkoistanut maksujensa karhuamisen yksityisille perintätoimistoille, kertoo TV-uutiset. Esimerkiksi perintätoimisto Lindorff saa noin 15 prosenttia toimeksiannoistaan kunnilta.