Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Opettaja söi terveellisesti päivät, ahmi pizzaa illat eikä lopulta mahtunut enää peilikuvaan – näin hän pudotti liki 40 kiloa lihomatta takaisin

Laihduttaminen onnistuu lähes kaikilta, mutta suurella osalla kilot tulevat salakavalasti takaisin.

Yllättävä tulos: Eniten eineksiä kammoavatkin nuoret miehet – professorin mielestä nyt ollaan niin kehotietoisia, ettei valmisruoka enää kiinnosta

Saarioisten teettämän selvityksen mukaan lähes 40 prosenttia nuorista miehistä suhtautuu valmisruokiin kielteisesti. Professori uskoo, että taustalla ovat mielikuvat eineksistä.

Roiskeläppä oli 20 vuotta sitten juhlakausien hitti, nyt siitä on tullut arkiruokaa – taistelee maksalaatikon kanssa siitä, kumpi on eineshyllyjen kuningas

200 g:n einespizza on kuulunut suomalaiseen arkeen ja juhlaan lähes 40 vuotta. Nykyisin Atria ja Saarioinen valmistavat yhteensä 27 miljoonaa roiskeläppää vuodessa.

Iltasyönti lihotti opettajan reilusti ylipainoiseksi – Nyt 37 kiloa kevyempänä hän kertoo, ettei lopulta tehnyt mitään ihmeellistä

Antti Taipale painoi vielä kaksi vuotta sitten reilut 114 kiloa. Juttu on julkaistu syyskuussa 2018.

Itsestäänselviä asioita ei ole – terroristikin on terroristi vain muiden mielestä

Itsestäänselvä asia on itsestään selvä vain henkilölle itselleen. Muut näkevät asian eri tavalla.

Karjalanpiirakoita, roiskeläppiä ja karppausta – maailma on tullut suomalaisten ruokapöytiin sadassa vuodessa

Yle Uutisten juttusarjassa perehdytään suomalaisten arkeen Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi.

Pitsa on ehdolla Suomen kansallisruoaksi, pizza ei – "Luulen, että tästä tulee kiivasta keskustelua"

Raadin jäsenen mielestä pizza on italialaisten omaisuutta, kun taas pitsa kelpaa Suomenkin kansallisruoaksi.

Kylä, joka ei suostunut kuolemaan – Palvelujen lähtö herätti asukkaissa suomalaisen sisun

Piskuinen pohjoispohjalaiskylä Alpua on joutunut kasvamaan sitkeäksi Perämeren viimassa. Kun kylästä lakkautettiin sen ainoa koulu muutama vuosi sitten, olisi kyläläisillä ollut kaikki syy heittää hanskat tiskiin. Toisin kuitenkin kävi.

Makea mansikka sopii suolaisen kaveriksi: tirisevä grillipihvi mansikkakastikkeella?

Kesäherkuttelun suosikkimarjaa kuluu yhä enemmän myös arkiruuanlaitossa. Mansikka solahtaa perinteisesti salaatteihin, mutta myös hampurilaisen väliin, salaatinkastikkeeksi, täytettyihin leipiin tai jopa rasvaisen grillipihvin kaveriksi. Leivontabloggaaja kokeilisi marjaa myös pizzan täytteenä.

Odottavien äitien ruokasuositukset uusiksi – monet syövät väärin: "Hampurilaisia, ranskanperunoita ja pitsaa"

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos valmistelee parhaillaan uusia ravitsemussuosituksia lapsiperheille ja odottaville äideille. Neuvoloista kerrotaan, että monilla odottavilla äideilllä on virheellisiä käsityksiä sopivasta ruokavaliosta.

Ravitsemusterapeutti päästää einekset pannasta: Roiskeläpänkin saa syödä

Ravitsemusterapeutti Tarja Mänttärin mukaan parjatut einekset ovat usein mainettaan parempia, sillä niiden laatu on parantunut huimasti. Hän ei halua nimetä epäterveellisintä einestä.

Sananen – Palkanlaskijat tulevat!

Palkat ovat Suomessa karanneet. Me vaurastuneet turrutamme päämme ihan väärillä asioilla. Siksi tarvitaan kipeästi uutta ammattikuntaa: palkanlaskijoita.

More murky meat products pulled from shelves

Authorities say that they cannot be sure what kind of meat the items include.

Sananen – Avioliitto on kohta pilalla

Amerikkalainen nainen meni naimisiin Eiffel-tornin kanssa. Meillä ei saa mennä naimisiin edes ihmisen kanssa. Avioliitosta on tullut sellainen, että joku voi sen pilata.

Haaste kaupoille: Mistä tämä ruoka on peräisin?

Haastamme S-Ryhmän, Keskon ja Lidlin kertomaan omien muutaman valmisruoan sisällöstä kaiken, minkä pystyvät. Mistä raaka-aineet ovat tulleet ja millaista reittiä? Entä mistä kaikkialta on koottu raaka-aineet Piltin vauvanruokapurkkiin?

Lukijamme vastaavat: Ei kestäisi täysjärkisenä, jos valmisruokiin ei koskaan luottaisi

Einesruuat herättävät vahvoja tunteita. Toiset vannovat puhtaan, alusta asti itsetehdyn ravinnon puolesta, toiset taas turvautuvat valmisruokaan vaikkapa kiireeseen ja mukavuudenhaluisuuteen vedoten.

Tiedätkö mitä syöt - käytätkö eineksiä?

Suomessa syödään vuosittain kymmeniä miljoonia einespitsoja, eli roiskeläppiä. Toinen kansallissuosikki on hunajamarinoitu broileri. Oletko miettinyt, mitä ne todella pitävät sisällään?

Hallitus rauhoittelee Ranskassa: Patongin vero ei nouse

Ranskan hallitus on joutunut tarkentamaan tammikuun alussa voimaantulevaa arvonlisäveromuutosta. Hallitus vakuuttaa, että patongin ja muiden päivittäisten leipätuotteiden arvonlisävero ei nouse.

Lasten suosikkiruokien karu totuus

Einesruoat ovat suosittuja myös joulupöydässä; eniten hankitaan valmiina laatikoita. Ylivoimaisesti suosituin ympärivuotinen valmisruoka on maksalaatikko.

Keliaakikoiden ruokakorilla huimat hintaerot

Kuluttajaviraston ja aluehallintovirastojen tekemän selvityksen mukaan keliaakikoille soveltuvien elintarvikkeiden hinnoissa ja saatavuudessa on suuria eroja. Vertailuun kerättiin yhteensä 120 gluteenittoman elintarvikkeen hinnat 95 päivittäistavarakaupasta 18 paikkakunnalla elokuussa 2011.

Suomalainen ruokakulttuuri kaipaa tuuletusta

Suomalaista ruokakulttuuria parjataan tasaisin väliajoin. Martat yrittävät pitää kotiruuan lippua korkealla, kun nuorten mielestä suomalaista perinneruokaa on pizza. Mitä tästä tuumii palkittu keittiömestari Hans Välimäki?

Mikko ja Martat tuunaavat einesruokia

Einesruuat on julistettu pois pannasta jo aikaa sitten, mutta miten niihin saisi vaihtelua? Martta Hanni Kuronen suosii juustoja ja yrttejä. Ne maustavat perusmakuisen eineksen jopa juhlakuntoon.

Hitaasti, ei kilauttamalla

Kotona puuhailu ja joutilaisuus ovat aina hyvästä, ja nyt suorastaan muodissa. Trendikkäimmät harrastavat homingia ja elävät slow-periaatteen mukaan. Satu Aaltonen jätti hyvästit mikroaterioille ja mellastaa nyt kokeilukeittiössään perheensä riemuksi ja kauhistukseksi.

Suomalainen ruoka maistuu kuninkaallekin

Suomalainen ruokakulttuuri voi hyvin laman aikana. Keittiömestari Jukka Luojukosken mukaan osittain laman ansiosta kotona tehty, kunnon suomalainen perusruoka on jälleen arvossaan. Eineksien ja valmisruokien käyttö on vähentynyt 80-luvun huippulukemista. Perinteistä suomalaista ruokaa voi ylpeänä esitellä myös ulkomailla ja maistuu myös kuninkaallisille, kertoo Jukka Luojukoski.

Suursoudut tuo säpinää Sulkavan kauppoihin

Kunnan yrittäjille Suursoudut on vuoden vilkkaimpia myyntitapahtumia.