Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Seksuaaliväkivallan uhreille ei riitä auttajia, HUSin tukikeskukseen 60 uutta raiskattua kuukaudessa – "Järkyttävä määrä", sanoo psykologi

Tukikeskuksella on vaikeuksia ohjata uhreja jatkohoitoon, kun Tyttöjen Talo ei pysty enää vastaanottamaan lisää avuntarvitsijoita.

Historiallinen saavutus: HUSissa on nyt yksi maailman harvoista nuorisogynekologian koulutuskeskuksista, ja se on yhden naisen ansiota

Nuorisogynekologian erikoislääkäri Elina Holopainen toivoo, että nuoret olisivat itselleen armollisempia arjen suorituspaineiden keskellä.

Naistenklinikalla vahvistetaan endometrioosipotilaiden hoitoa

Endometrioosia hoidetaan jatkossa useiden eri alojen lääkärien ja muiden ammattilaisten muodostamassa tiimissä.

Jani Lampinen ei pääse vaimonsa tueksi synnytyssairaalaan: "Olen vanhempi siinä missä äitikin" – odottajat penäävät oikeuksiaan, HUS luvannut vastata etänä

Helsingin Naistenklinikan pihalla järjestetyllä mielenilmauksella toivotaan synnytysjärjestelyitä uudelleentarkasteluun.

Synnyttäjät kertovat huonosta kohtelusta ja hoitajien kiireestä Naistenklinikalla – Jatkuvan muuttorumban keskellä työskentelee kokemattomia kätilöitä

Husin mukaan kätilöiden stressi ja kuormitus johtuvat huonokuntoisten tilojen korjauksista ja uuteen potilastietojärjestelmään, Apottiin, valmistautumisesta.

Uusi potilastietojärjestelmä Apotti laajeni moneen uuteen sairaalaan Uudellamaalla – HUS: "Teknisiä ongelmia on ollut, mutta ne on ratkottu"

Jonot saattavat pidentyä ja päivystyksessä ja poliklinikoilla odotusajat kasvaa Lohjalla, Hyvinkäällä, Porvoossa, Espoossa Jorvin sairaalassa sekä Helsingissä Naistenklinikalla ja Psykiatrian yksikössä.

Vauvoja pompotellaan kuin rantapalloja Naistenklinikan ja neuvoloiden välissä – kuka on vastuussa siitä, että vanhemmat osaavat ruokkia vauvojaan?

Kun synnytyksen jälkeen vietetään enää päivä, pari sairaalassa, vauvalle elintärkeää imettämistä ei ehditä äideille opettamaan. Neuvolasta saatetaan ehtiä kotikäynnille vasta viikon parin päästä synnytyksestä. Se voi olla pitkä aika nälkäiselle.

Yliopistosairaalat tarjoavat taas hedelmöityshoitoja lahjasoluilla – naisparit ja itselliset naiset uusi potilasryhmä: "Spermanluovuttajia tarvitaan lisää"

Julkisen puolen hedelmöityshoidot lahjasukusoluilla olivat jäissä monta vuotta, kun kiisteltiin, voidaanko hoitoa antaa naispareille.

Naistenklinikalla yhä useammalla synnyttäjällä mahdollisuus perhehuoneisiin: remontin jäljiltä niiden määrä tuplaantuu

Perhehuoneita on jo yli 50 eli nyt lähes kaikilla synnyttäneillä on mahdollisuus saada puoliso tai tukihenkilö lähelleen koko hoitoajaksi.

Helsingin Naistenklinikalla toiminta palaa normaaliksi tiistai-aamulla – tulipalo osui synnytysten sesonkiajalle

Naistenklinikan vuodepaikkojen käyttöaste on juuri nyt varsin korkea. Sunnuntaisen tulipalon takia lähes 70 perhettä evakuoitiin.

Maanantai 12.8.2019 (radio)

Etla arvioi, että kilpailukykysopimus tuo Suomeen lisää työpaikkoja. Ohjelmistovirhe oli syy siihen, että Verottajan kirjeissä oli vääriä tietoja. 70 vuotta sitten solmittiin Geneven sopimus, joka toi sodalle säännöt. Helsingin Naistenklinikalla oli tulipalo. Vadelmat ovat kypsyneet hitaasti.

Naistenklinikka ei yöllä ottanut hoitoon uusia synnyttäjiä savuvahinkojen vuoksi – synnytykseen saapuneet ohjattiin muihin sairaaloihin

Poliisi kertoi maanantaiaamuna, että palon syttymissyytä selvitetään, mutta asiassa ei epäillä rikosta. 

Naistenklinikalle reilusti lisää perhehuoneita

Jatkossa lähes kaikki perheet pääsevät majoittumaan synnytyksen jälkeen perhehuoneeseen.

Women’s Hospital patient diagnosed with tuberculosis

The infected patient gave birth at the Helsinki medical facility between late February and early March.

Naistenklinikalle saapui uusi sarjasynnyttäjä – tässä on nukke nimeltä Victoria, ja näin se synnyttää

Miten synnytys sujui? Syntyikö vauva terveenä ja selvisikö Victoria-äiti synnytyksestä? Kätilöt ja lääkärit häärivät Victoria-nuken ympärillä, kun Naistenklinikalla harjoiteltiin synnytystä simulaation avulla.

C-section births in Finland rising

More women in Finland delivered babies via caesarean section last year than ever before.

Suomalaiset ovat luomuilijoita, mutta synnytyspelko kasvaa – 5 mielenkiintoista asiaa synnytyksestä

Joka kuudes suomalainen syntyy keisarileikkauksella. Osuus oli viime vuonna suurempi kuin koskaan aiemmin, mutta muuhun maailmaan verrattuna se on vähän. Lue tämä ja neljä muuta faktaa suomalaisesta synnytyksestä.

Seksuaalista väkivaltaa kokeneiden tukikeskuksessa ruuhkainen toukokuu

Asiakasmäärän kasvun syynä on luultavasti se, että palvelu on tullut ihmisille aiempaa tutummaksi. Myös helteisellä toukokuulla on todennäköisesti vaikutusta.

Synnytyssairaaloiden taistelu sisäilman kanssa jatkuu – Myös Naistenklinikan remontoitua osaa piinaa kosteusvaurio

Vain runsaan vuoden käytössä olleessa, sairaalan L-osassa hiljattain havaittujen kosteusvaurioiden syyksi on paljastunut vuotava viemäriputki.

Odottavat äidit saavat sikiöseulontansa jatkossa HUS:in uudessa, Suomen suurimmassa yksikössä – Naistenklinikka on käynyt liian ahtaaksi

Hyksin sikiöseulonnat keskitetään kesäkuun alussa Bulevardille. Suuryksikkö palvelee koko HUSin alueen odottajia. Keskustele aiheesta jutun lopussa.

#Metoo-ilmiö on lisännyt herkkyyttä hakea tukea raiskauksesta toipumiseen – Uusia tukikeskuksia avataan eri puolille Suomea

Helsingissä sijaitseva Seri-tukikeskus seksuaaliväkivallan uhreille on ollut auki alle vuoden. Nyt se laajentaa toiminta-aluettaan.

Presidenttiperhe pääsi kotiin Naistenklinikalta

Rouva Jenni Haukio pääsi kotiutumaan poikavauvan kanssa Naistenklinikalta kahden aikaan iltapäivällä.

Presidenttiparin vauvauutinen sytytti sosiaalisen median liekkeihin – "Lapsi on suurin lahja", onnittelee vasta itse isäksi tullut kansanedustaja

Sosiaalinen media räjähti ja myös tasavallan presidentin kanslian sivut kaatuivat hetkellisesti uutisen tultua julki.

Missä syntyy presidenttiparin lapsi? Erikoisjärjestelyjä ei ole vielä tehty

Pääkaupunkiseudulla on pian vain kaksi sairaalaa, jotka hoitavat yhteensä noin 15 000 synnytystä vuodessa.

Naistenklinikalla työskennellään viemärin hajussa eikä tieto kulje – Aluehallintovirasto ojentaa sairaalan johtoa

Aluehallintovirasto antaa HUSille useita toimintaohjeita Naistenklinikalla tehdyn työsuojelutarkastuksen jälkeen. Suurimmat puutteet ovat tiedonkulussa.

Naistenklinikan tekniset ongelmat hallinnassa, Kätilöopisto kiinni lokakuun puolivälissä

Naistenklinikka ottaa suurimman osan sisäilmaongelmista kärsivän Kätilöopiston synnytyksistä hoitaakseen lokakuussa.

Kätilöt eivät luovuta – Naistenklinikan sisäilmaongelmiin perehtyy nyt AVI

Aluehallintovirasto AVI tekee Naistenklinikalla sisäilmaan liittyvän työsuojelutarkastuksen. Yhteyttä AVI:in ottivat sairaalan työntekijät.

HUS vuokraa kokonaisen hotellikerroksen Naistenklinikalla synnyttäville – Potilashotellin toiminta käynnistyy lokakuussa

Osa Naistenklinikalla synnyttävistä äideistä voi jatkossa siirtyä läheiseen hotelliin synnytyksen jälkeen.

Kätilöt pysyvät kannassaan: Naistenklinikalla on suuria sisäilmaongelmia – Husin toiminta "hyssyttelyä"

Hus kertoi tänään, ettei Helsingin Naistenklinikalla ole havaittu "suuria sisäilmaongelmia". Kätilöt ovat toista mieltä.

HUS: Naistenklinikalla ei suuria sisäilmaongelmia – Korjausta vaativissa tiloissa ei ole synnytystoimintaa

Klinikan sisäilmaan liittyvissä tutkimuksissa ei ole ilmennyt suuria ongelmia. Vaadittavien korjaustöiden ajoitusta on haluttu aikaistaa.

Naistenklinikan sisäilman laadusta tänään lisätietoja

Viime viikolla uutisoitiin, että HUS-Kiinteistöt on jo keväällä arvioinut Naistenklinikan olevan yksi sairaanhoitopiirin hankalimpia sisäilmakohteita.

Herätys: Puukotusiskun epäillyt oikeudessa, Trump pyörsi Afganistan-puheitaan, moni tinkii terveysmenoista

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Naistenklinikalla kiireellisiä sisäilmaongelmia – Henkilöstö syyttää HUSia tiedon pimittämisestä

Ylen haltuunsa saamasta muistiosta selviää, että Naistenklinikka on määritelty yhdeksi kiireellisimmistä korjauskohteista Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä.

Raiskauksen uhrien tukikeskus täyttyi asiakkaista heti avajaiskuukautena: "Tänne ei tarvitse lähetettä, voi vain kävellä sisään"

Helsingin Naistenklinikalle perustettiin toukokuun lopussa Suomen ensimmäinen tukikeskus seksuaalisen väkivallan uhreille.

Uusi sairaala pelastaa HUS:n pinteestä – Osa Kätilöopiston synnytyksistä siirtyy Espooseen

Vuoden 2018 alusta pääkaupunkiseudun synnytykset jakautuvat Naistenklinikalle ja Espoon uuteen sairaalaan. Espoo voi jatkossa vastaanottaa 4000–5000 synnyttäjää vuodessa.

Finland last among Nordics to set up centre for victims of sexual violence

Finland’s first centre for victims of sexual violence opened its doors in Helsinki on Monday. The Seri centre means that Finland has finally complied with the obligations of an EU agreement to combat sexual violence, and is the last of the Nordic countries to do so.

Naistenklinikalla tehtaillaan pian lähes 10 000 vauvaa vuodessa – Äideille tarjotaan "synnytyselämysmatkoja" synnytyssalonkeineen, -saleineen ja potilashotelleineen

Sannaa ahdistaa synnytys jo nyt, vaikka h-hetkeen on puoli vuotta aikaa. Toivepaikka oli syksyllä ovensa sulkeva Kätilöopisto, mutta nyt hän ei ole varma pääseekö edes Naistenklinikalle.

Helsinkiin Suomen ensimmäinen tukikeskus seksuaalisen väkivallan uhreille – viimeisenä Pohjoismaista

Tukikeskus tarjoaa pitkäkestoista apua seksuaalisen väkivallan uhreille. Myöhemmin samanlaisia keskuksia perustetaan myös muualle Suomeen.

Sisäilmaongelmien takia suljettavalla Kätilöopistolla synnytetään ainakin kesän ajan

Hyksin naistentautien ja synnytysten toimialajohtaja Seppo Heinosen mukaan nyt näyttää siltä, että synnytykset jatkuvat Kätilöopistolla ainakin kesän ajan. Sopivien väistötilojen hankkiminen on vielä kesken.

Suljettavalla Kätilöopistolla sairastunut kätilö: "Meille astman saaneille tämä on elinikäinen sairaus"

Kätilöopiston sulkeminen on mieluisa päätös sisäilmaongelmista kärsineille työntekijöille, mutta heidän huolensa eivät ole vielä ohi.

Kätilöopistossa työskennelleitä oireilevia on useita kymmeniä – Kätilöt puhuvat nyt

Kymmenet Helsingin Kätilöopiston entiset ja nykyiset työntekijät ovat perustaneet Facebookiin vertaistukiryhmän, missä he keskustelevat oireilustaan ja ovat myös yhdessä listanneet ne.

Ammeita, värejä ja uutuuden kiiltoa – Tältä näyttää Suomen kattavin naistentautien- ja synnytysten päivystys

Kauan odotettu Helsingin Naistenklinikan remontti on valmistunut. Uudet tilat muun muassa nopeuttavat huomattavasti vastasyntyneiden pääsyä tehohoitoon.

Kolumni: Kuntavaalitenteissä kysellään ihan vääriä asioita

Vaalitentissä pitäisi kysyä asioita, jotka tekevät asuinkunnasta kodin. Niin kuin mistä sait viimeksi kalan ja pitääkö bussikuskia moikata, kirjoittaa Reetta Räty.

Syntyvyys laskee rajusti – miksi päättäjät eivät herää ongelman vakavuuteen? A2 Lisääntymis-ilta etsii ratkaisuja vauvakatoon

Vauvojen väheneminen aiheuttaa ongelmia kansantaloudelle. Tutkijan mielestä surullisinta on kuitenkin se, että ihmisten toive perheen koosta ja lasten lukumäärästä jää toteutumatta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle