Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Perussuomalaisten Juha Mäenpää syyttää Sinimustaa IKL-tunnuksen varastamisesta: "En pidä siitä"

Suomen Sisulla ei pohjalaisten perussuomalaisvaikuttajien mukaan ole tekemistä Sinimusta liike -puolueen kanssa.

Äärioikeiston itsenäisyyspäivän mielenosoitus Tampereella on peruttu

Mielenosoituksen järjestäjät siirsivät aiemmin tapahtuman Helsingistä Tampereelle.

Epävirallinen elämäkerta nivoo Halla-ahon tarinaa ensimmäistä kertaa samojen kansien väliin – "Jotkut voivat kutsua minua äärioikeistolaiseksi. Minä en."

Elämäkerran kirjoittanut Lauri Nurmi ei vastaa kirjassaan kysymykseensä, onko Halla-aho maltillistunut vuosien saatossa.

Venla ja Miska ovat nuoria äärioikeistolaisia ja rakastavaisia - he haluavat puhua avoimesti rodusta: “Olemme ydintä myöten suomalaisia”

Äärioikeiston parissa rotuajattelusta on tullut hyväksyttävämpää puhua ääneen, sanoo tutkija Tommi Kotonen.

Perussuomalaisten nuorisojärjestö ei niele ministeriön päätöstä sulkea rahahanat twiittikohun vuoksi – järjestö aikoo valittaa

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtajan mukaan järjestöllä on hyvät välit puolueen puheenjohtajaan Jussi Halla-ahoon.

HS: Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho erosi Suomen Sisusta

Halla-ahon mukaan puolueen puheenjohtajuus ei vaikuttanut hänen eroonsa järjestöstä.

Mitä todella tapahtui ravintola Kaisaniemen seinien sisällä – Ylen toimittaja pääsi seuraamaan "vaihtoehtoisen oikeiston" kokousta

Valkoista valtaa kannattavan joukon salamyhkäinen kokous herätti ennakkoon huomiota, mutta sen tapahtumista on kerrottu julkisuuteen vain vähän, tähän asti.

Perussuomalaisten entinen varapuheenjohtaja Sinisten valtuustoryhmän johtoon Parkanossa

Sinisiin siirtyvät valtuutetut Reijo Ojennus ja Klaus Myllymäki ovat vaaleissa olleet perussuomalaisen ryhmän ääniharavia.

Kenen joukoissa seisot, kysytään nyt perussuomalaisissa – "Puolueeseen on pesiytynyt jäsen valvoo jäsentä -kulttuuri"

Turo Kalliomaa oli vielä alkukesästä Alajärven perussuomalaisten puheenjohtaja. Kaikki muuttui, kun Jussi Halla-aho valittiin puolueen johtoon.

Lehdistön puhdistuksista kirjoittanut Riku Nevanpää haluaa Satakunnan perussuomalaisten johtajaksi

Harjavaltalainen Nevanpää pyrki perussuomalaisten puheenjohtajaksi Jyväskylän puoluekokouksessa ja sai kahdeksan ääntä.

Jyrkkä maahanmuuton vastustaminen ajaa valtuutetun sivuun kunnan päätöksenteosta – "Puhe on välillä halveksivaa ja yksipuolista suhtautumista maahanmuuttajiin"

Yhden asian liike jää helposti kunnan valtuustossa sivuun. Perussuomalainen valtuutettu Harri Tauriainen tunnetaan Kemissä jyrkkänä maahanmuuton vastustajana.

Analyysi: Kun maahanmuuttokielteisyyttä ryhdyttiin kutsumaan nuivaksi

Nuiva manifesti teki maahanmuuttokielteisyydestä arkipäiväistä.

Persut erottamisella uhatun kaupunginjohtajan tukena: "Pikkusieluiset kitisijät pitää irtisanoa"

Harjavallan perussuomalaisia johtava ja myös perussuomalaisten puheenjohtajaksi pyrkivä Riku Nevanpää puolustaa voimakkaasti erottamisuhan alla olevaa Harjavallan kaupunginjohtaja Jaana Karrimaata.

Perussuomalaisten puheenjohtajatarjokas: Olisiko aika aloittaa lehdistön puhdistukset?

Suomen Sisun varapuheenjohtaja Riku Nevanpää on ilmoittautunut ehdolle perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Satakunnan perussuomalaisten hallituksessa istuva Nevanpää vaatii virkakunnan puhdistuksia ja kysyy, pitäisikö myös mediassa aloittaa puhdistukset.

Rovaniemellä vaadittiin rajoja kiinni

Rajat kiinni –mielenosoitus keräsi toista sataa osallistujaa Rovaniemen Lordin aukiolla lauantaina. Tilaisuutta seurasi iso joukko poliiseja, mutta tapahtuma sujui varsin rauhallisesti. Tilaisuuden juhlapuhujana oli Suomen Sisun puheenjohtaja, kansanedustaja Olli Immonen (ps.) Oulusta.

Rajat kiinni -mielenosoitus Rovaniemellä

Suomen Sisun Lapin piiri järjestää verkkolehti Kansalaisen kanssa suomen lauantaina Rovaniemen Lordin aukiolla mielenosoituksen kansallisen päätöksenteon puolesta. Tapahtumassa tullaan kuulemaan puheenvuoroja muun muassa pakolaiskriisistä, EU:n liittovaltiokehityksestä ja suomalaisuuden merkityksestä muuttuvassa maailmassa.

Harjavallan perussuomalaisten pomo ei muuta näkemystään: "Virpojille pekonia palkaksi"

Perussuomalaisten Pirkanmaan piirin varapuheenjohtajan Terhi Kiemungin päivitys muslimilasten virpomisesta sai vastakaikua perussuomalaisten Harjavallan järjestön puheenjohtajalta. Myös Suomen Sisun piiripäällikkönä toimiva Riku Nevanpää sanoo, ettei näe mitään pahoiteltavaa kommentissaan.

Kasvokkain: Tommi Kotonen ymmärtää, miksi Soldiers of Odin valtaa alaa – ”Aluksi tarvitaan vain Facebook-ryhmä”

Soldiers of Odin -järjestö on onnistunut luomaan helposti kopioitavan, nykyaikaisen toimintamallin, jossa ryhmän toimintaan lähtemisen kynnys on matala. Facebook on järjestön keskeinen työkalu, arvioi Suomen tunnetuin äärioikeiston tutkija, tohtori Tommi Kotonen. Kasvokkain on juttusarja, jossa esitellään joka lauantai ajankohtaiseen teemaan liittyvä henkilö.

Pro Finland -liike harkitsee Turussa isänmaallisen puolueen perustamista

Turussa kokoontuu lauantaina ryhmä, joka haluaa pelastaa Suomen tulevaisuuden. Pro Finland -liike kannattaa Suomen eroa EU:sta ja eurosta. Ryhmä haaveilee uudesta isänmaallisesta puolueesta.

Vastaanottokeskuksen tulipalosta Jumalaa kiittänyt poliitikko: Ei ollut tarkoitus yllyttää rikolliseen toimintaan

Ilmajoen kunnanvaltuutettu ja perussuomalaisten varakansanedustaja Juha Mäenpää julkaisi Facebookissa päivityksen, jossa hän kiittää Jumalaa Niinisalon vastaanottokeskukseksi tarkoitetun rakennuksen tulipalosta. Mäenpää kiistää, että päivityksen tarkoituksena olisi ollut kannustaa ihmisiä tuhopolttoihin tai muuhun rikolliseen toimintaan.

Suomen Sisu tuli Etelä-Karjalaan

Kansallismielinen järjestö perusti piirijärjestön maakuntaan.

Suomen Sisu rakentaa maakuntaorganisaatiota – tuorein piiri Keski-Pohjanmaalle

Kansallismieliseksi yhteistyöjärjestöksi itseään luonnehtiva Suomen Sisu perusti ensimmäisen piirijärjestönsä elokuun lopulla Pohjois-Pohjanmaalle. Sittemmin piirejä on perustettu kuusi lisää. Kansallisen yhdistyksen puheenjohtaja on kansanedustaja Olli Immonen (ps.). Järjestöllä on tällä hetkellä 1 250 hyväksyttyä jäsentä. Hakemuksia on noin 800.

Suomen Sisu perustaa alueellisia järjestöjä

Perussuomalaisten kansanedustajan Olli Immosen johtama Suomen Sisu -järjestö kertoo perustaneensa ensimmäisen "uusimuotoisen piirijärjestön" Pohjois-Pohjanmaalle. Tarkoituksena on perustaa järjestöjä myös muualle maahan.

Töhrijät iskivät Tähtitorninmäellä – perussuomalaisten Niinistöä solvattiin

Penkkeihin oli maalattu sprayvärillä Jussi Niinistön ja Suomen Sisun vastaisia iskulauseita. Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet alkoivat Helsingin Tähtitorninmäellä valtakunnallisella lipunnostolla lauantaiaamuna.

Suomen Sisu viilaa viestiään

Kansallismielinen Suomen Sisu -yhdistys yrittää uudistaa julkisuuskuvansa. Yhdistyksen mukaan sen tähänastiset periaateohjelmat ovat jättäneet tilaa väärintulkinnalle. Kansallismielisyys on yhdistetty äärioikeistolaiseen maailmankuvaan.

Suomen Sisua ei päästetä juhlimaan Santahaminaan

Puolustusvoimien mukaan sotilasalueella ei voi järjestää tilaisuuksia, joihin voidaan liittää poliittisen toiminnan piirteitä.

Suomen Sisu: Meitä on käytetty lyömäaseena perussuomalaisia vastaan

Uusi puheenjohtaja haluaa uudistaa hyvällä pohjalla lepäävää järjestöä.

Uhkaako monikulttuurisuus Suomen olemassaoloa kansakuntana?

Kansallismielinen Suomen Sisu -järjestö on ollut pinnalla viime aikoina. Sisun päämääränä on Suomen kansan olemassaolon turvaaminen isänmaallisuutta kasvattamalla sekä monikulttuurisuutta ja "epäkansallisia ilmiöitä" vastustamalla. Onko monikulttuurisuus uhka Suomelle ja suomalaisille? Vai onko huoli turha? Miksi?

Tutkija: Sekä yksikulttuurinen että monikulttuurinen Suomi ovat vääristyneitä haavekuvia

Kotimaan uutiset ovat viime vuosina täyttyneet koventuneista asenteista maahanmuuttajia ja suomenruotsalaisia kohtaan. Laajat selvitykset suurten kansanjoukkojen uhmakkuudesta kuitenkin puuttuvat. Tutkijan mielestä maailmankatsomusten kärjistyminen voi olla näköharha.

Soini ei tiennyt kansanedustajan Suomen Sisu -aikeista

Timo Soini ei halua arvioida Olli Immosen valintaa ja sen vaikutuksia perussuomalaiseen puolueeseen.

Suomen Sisun pj. kansanvallan irvikuva -puheista: Ohjelmaa ollaan uudistamassa

Kansallismielisen Suomen Sisu -yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi valittu kansanedustaja Olli Immonen (ps.) sanoutuu Ylen haastattelussa irti rasismista. Hänen mukaansa järjestössä on jäseniä lähes jokaisesta eduskuntapuolueesta.

Pirkko Mattila: Puoluepolitiikka ja järjestötoiminta pidettävä toisistaan erossa

Perussuomalaisten kansanedustaja kommentoi Olli Immosen valintaa Suomen Sisun johtoon toteamalla, että on kansanedustajan oma asia, mihin vapaa-aikansa käyttää.

Perussuomalaisten kansanedustaja valittiin Suomen Sisun johtoon

Uusi puheenjohtaja, oululainen Olli Immonen aloittaa sunnuntaista laskien Suomen Sisun johdossa. Joukko mielenosoittajia marssi tänään Helsingissä vastustaakseen kansallismielisen yhdistyksen kevätsuurkäräjiä.

Marssijat osoittivat mieltään Suomen Sisua vastaan

Kansallismielinen Suomen Sisu pitää parhaillaan kevätsuurkäräjiään Helsingin Kruununhaassa.

James Hirvisaari eroaa Suomen Sisusta

Perussuomalaisten kansanedustaja perustelee eroaan sillä, että kyseessä on nuorisojärjestö.

Halla-aho: Porsastelijat ulos Suomesta

Perussuomalaiset haluavat tiukentaa ulkomaalaislain karkotuspykäliä. Eduskunta keskusteli asiasta Jussi Halla-ahon (ps.) lakialoitteen pohjalta.

Suomalaista äärioikeistoa tutkinut kirja haastaa keskusteluun rasismin arkipäiväistymisestä

Äärioikeisto Suomessa -tietokirja analysoi suomalaisen äärioikeiston toimintaa sekä tuo julki suomalaisen äärioikeiston eurooppalaiset juuret. Kirjan mukaan äärioikeistoryhmillä on vahva halu toimia yhteiskunnassa ja politiikassa.

Halla-ahon seuraajan valinta jäi ensi viikkoon

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä valitsee hallintovaliokunnalle uuden puheenjohtajan ensi tiistaina. Kansanedustaja Juho Eerolan rinnalle odotetaan muitakin ehdokkaita.

Eerola jättää Suomen Sisun

Kansanedustaja Juho Eerola (ps.) on ilmoittanut jättävänsä kohua herättäneen järjestön jäsenyyden. Eerolan mukaan hänen jäsenyydestään on tehty lyömäase perussuomalaisia ja häntä itseään vastaan.

Spotlight: Useilla perussuomalaisilla kytköksiä islaminvastaiseen liikkeeseen

Perussuomalaisia on neuvottu ottamaan etäisyyttä FDL:ään. Ainakin yksi FDL:ssä toiminut perussuomalainen on saanut lähtöpassit puolueesta. Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen ei näe ongelmia islam-kriittisyydessä, mutta pitää islamisaatiota suurena yhteiskunnallisena haasteena.

Suomen Sisun aktiivi käräjille

Turkulainen Suomen Sisu -yhdistyksen aktiivi on saanut syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Syyte perustuu internetissä viime syksynä julkaistuun kirjoitukseen.

YLElle vapauttava päätös Halla-ahon kantelusta

Julkisen sanan neuvosto (JSN) on antanut YLElle ja TV1:lle vapauttavan päätöksen kantelussa, jonka Helsingin kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho (ps.) teki neuvostolle.

Muhammed-kuvien julkaisusta ei syytettä

Muhammed-pilakuvat Internet-sivuillaan julkaissut Suomen Sisu -järjestö ei saa syytettä uskonrauhan rikkomisesta.

Vanhanen pahoitteli kuvien julkaisua

Pääministeri Matti Vanhanen on pahoitellut sitä, että Muhammad-pilakuvat julkaistiin suomalaisilla Internet-sivuilla.