Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Imatra suosittelee lasten jäävän etäopetukseen – Lappeenranta pitää opetuksen toistaiseksi ennallaan

Imatralla koulut ja varhaiskasvatus toimivat normaalisti, mutta lapsille ja nuorille suositellaan etäopetukseen jäämistä. Lappeenranta valmistelee etäopetusjärjestelyjä siltä varalta, että koronavirustilanne muuttuu.

Koulujen alku lisää tarvetta vaate- ja tavaralahjoituksille

Vapaaehtoisilta saadut lahjoitukset jaetaan alueen vähävaraisille perheille.

Kyläkoulun savuavat rauniot saivat heinolalaiset liikkeelle – yllätyspaketit tuovat iloa koulunsa menettäneille lapsille

Tulipalo ajoi Lusin koulun oppilaat evakkoon Kirkonkylän koululle. Lapset pääsevät takaisin omaan kouluunsa aikaisintaan ensi syksynä.

Tietokone ja tabletti ovat osa opiskelua Satakunnan kouluissa – älylaite on tarpeellinen apuväline

Kyselykierros Satakunnan kuntiin kertoo, että älylaitteita käytetään päivittäisessä opiskelussa jo ala-asteella. Osassa kunnista oppilaille annetaan oma laite, osassa käytetään yhteisiä.

"Käsitöitä tehtiin ensisijaisesti tarpeeseen" – vaatimustason muutos näkyy porilaisen koulun museossa

Omat kouluajat muistuvat mieleen Käppärän koulun kellarissa. Muistojen museossa on koulutarvikkeita ja käsitöitä eri vuosikymmeniltä, mutta paljon puuttuu vielä.

Koulu alkoi Pöytyällä – Hilla Pikkaraista kiinnostaa äidinkieli

Koulun kellot kilkattivat keskiviikkona Pöytyällä Yläneen yhtenäiskoulussa.

Joensuun reppukeräys tuotti hyvän tuloksen – radiovinkki innosti jopa keskeyttämään mustikan keräyksen

Joensuun Hopen ja Joensuun Hyvän Mielen Marttojen reppukeräys tuotti 51 pääosin uutta koulureppua ja runsaasti muita koulutarvikkeita sekä lahjakortteja. Lahjoitukset saatiin torstaina vain kahden tunnin vastaanottoaikana. Kerätyt reput ja tarvikkeet päätyvät pohjoiskarjalaisille lapsiperheille.

"Teen kansalaisaloitteen pakollisesta koulupuvusta" – keskustelu muodikkaista koulutarvikkeista oli tunteikasta ja laajaa

Yle Pohjois-Karjalan avaama keskustelu merkkitavaroiden hankkimisesta koululaisille oli vilkasta. Kysyimme, pitääkö olla esimerkiksi merkkitennarit ja merkkilaukut? Kommenteissa esitettiin jopa koulupuvun käyttöönottoa ja sanouduttiin irti kerskakulutuksesta.

Facebook-ilmoitus sai avuntarvitsijat ja lahjoittajat liikkeelle – jo parikymmentä perhettä saanut apua koulutarvikkeiden hankintaan

Sari Salmela-Savolainen tarjoutui Facebookissa auttamaan viittä koulunsa aloittavan lapsen perhettä lahjoittamalla jokaiselle perheelle sata euroa. Yli sata perhettä otti häneen yhteyttä ja myös muita lahjoittajia liittyi joukkoon.

Lahjoituksena saatu uusi reppu voi pelastaa koululaisen syksyn

Vapaaehtoisjärjestö Hope ry kerää uusia koulureppuja ja penaaleja taloudellisessa ahdingossa olevien perheiden lapsille. Viime aikoina apua on hakenut uusi asiakasryhmä - ahdingossa olevat pienyrittäjät.

Millainen seteli sopii ylioppilaan lahjakuoreen ja missä muodossa? Kulut kannattaa tarkistaa

Rahalahja ei ole huono vaihtoehto, jos sen saajaa ei tunne erityisen hyvin, sanoo Risto Rasku Tapaseura ry:stä. Usein se on myös ylioppilaan tai ammattiin valmistuneen toive, sillä raha ilahduttaa vaikka se menisi tuhansien kilometrien päähän.

Forssassa koettiin joulun ihme: syrjäkulmalle nousi uusi kyläkoulu

Näitä uutisia tulee enää harvoin vastaan: syrjäkylälle rakennettiin uusi kyläkoulu. Ilman Forssan Koijärven kylän asukkaiden päättäväistä yhteishenkeä ei tätäkään ihmettä olisi koettu.

Pieni ja kiva koukuttaa kovina aikoina

Paperitavaran erikoisliikkeessä joulunalus on erittäin vilkasta aikaa. Taantuma ei ole kauppaa hiljentänyt, pikemminkin päinvastoin.

OtSopissa pääsee kokeilemaan myyntitaitojaan tositilanteessa

Pohjois-Karjalan ammattiopiston kaupan ja hallinnon opiskelijat harjoittelevat työntekoa uudessa myymälässä. Joensuussa Tulliportinkadulla keskiviikkona avatussa opiskelijoiden kaupassa myydään opiskelutarvikkeita, kirjoja ja pientä purtavaa.

Rehtori kielsi koululaisilta Alkon kassit – muovikassimuseo kertoo monta tarinaa

Timo ja Tarja Lapilan kotiin on kerätty kymmeniä tuhansia muovikasseja 60-luvulta tähän päivään. Elokuvantekijöinä ja taiteilijoina tunnettu pariskunta dokumentoi ympärillä olevaa maailmaa erikoisella tavalla. Muovikassit ovat tuoneet heille mitä ikimuistoisempia tarinoita.

Yle Hämeen Unicef-haastekonsertti keräsi runsaat 1 800 euroa

Unicefin Hämeenlinnan ryhmä ja Yle Häme keräsivät perinteisellä äitienpäivän aatonaaton haastekonsertilla rahaa maailman lapsille. Kiireisin avun tarve ja kerättyjen varojen kohde on Syyrian sisällissodan uhreilla.

Helsingin halvat koulutarvikkeet tulivat kalliiksi – Kilpailutus jopa moninkertaisti hinnat

Helsingin kouluissa äimistellään koulutarvikkeiden kovia hinnannousuja. Kilpailutuksen jälkeen esimerkiksi joidenkin vihkojen, kynien ja kumien hinta on noussut jopa moninkertaiseksi viime vuodesta. Hankintakeskuksen mukaan uusi sopimus on kuitenkin kaupungille edellistä halvempi.

Miten parantaa kouluviihtyvyyttä?

Espoolaisen Karhusuon koulun rehtori kertoo, miten paljon rahaa koululla on käytettävissä viihtyvyyden parantamiseen.

Parent-teacher groups footing bill for municipalities

The number of parent-teacher groups in daycares and schools continues to grow in Finland and has now reached a total of 1,400. As municipalities tighten purse strings and cut down on spending, parent-teacher groups are being called upon to foot the bill for an increasing number of school supplies.

"Kaikki on märkänä, painaa sikapaljon ja haisee savulle" – oppilaat saivat tavaransa palaneesta koulusta

Kouvolan yhteiskoulun oppilaat hakivat iltapäivällä tavaroitaan palaneelta koululta. Pihalle kertyi märkiä ja savunhajuisia reppuja, vaatteita ja koulutarvikkeita. Eiliset kauhunhetket ovat oppilailla vielä tuoreina muistissa.

Oppilaiden vanhemmat joutuvat maksumiehiksi Kouvolassa

Kouvolan yhteiskoulun kiinteistön vakuutus ei korvaa oppilaiden ja henkilökunnan henkilökohtaisia tavaroita, jotka tuhoutuivat tulipalossa.

Thursday’s papers: Escalating violence in Ukraine, a spate of burglaries, belt tightening and a Finn skis to the South Pole

Violent clashes in the Ukraine capital Kiev made the front page of most Finnish newspapers on Thursday.

Koulutarvikerahaa lisätään Joensuussa - oppitunneista nipistetään?

Joensuun koululaisiin käyttämä 70 euron tarvikeraha herätti kohun pienuudellaan. Nyt kunnallispoliitikot nostivat oppimateriaaleihin tarkoitetun tarvikerahan 110 euroon, mutta lisärahaa ei koulutoimelle tipu. Nyt säästöjä haetaan oppitunneista.

Erot koulukirjarahoissa eriarvoistavat oppilaita - yhdelle iPad ja toiselle resuinen Aapinen

Useissa kouluissa tuskaillaan vähäisten oppimateriaalirahojen kanssa. Rehtorit joutuvat pohtimaan, mitkä kirjat oppilaalle jätetään ostamatta. Erot kuntien välillä eriarvoistavat lapsia: toisaalla jaetaan ekaluokkalaisille taulutietokoneet ja toisessa oppilas saa kouraansa moneen kertaan paikatun Aapisen.

Mitä koulutarvikkeita voi kierrättää?

Kunnissa alakoulun kirjoihin ja muihin tarpeisiin käytettävä summa vaihtelee suuresti. OAJ:n kehityspäällikkö Nina Lahtinen kertoo, että oppikirjojen kilpailutushankinta johtaa pahimmillaan siihen, ettei opettaja voi valita opetukseen parhaiten sopivaa kirjaa. Opettajat ovat joutuneet tiukille esimerkiksi käsitöiden materiaalihankintojen suhteen. Mitä koulutarvikkeita voi kierrättää? Mitkä tarvikkeet pitäisi ehdottamasti uusia vuosittain?

Koulutarvikerahat tiukoilla Joensuussa - ostaako kirja vai askartelutarpeita?

Joensuun kaupunki on varannut oppimateriaali- ja tarvehankintoihin 70 euroa vuodessa oppilasta kohden. Sillä pitäisi saada kirjojen lisäksi muun muassa teknisen työn ja kuvaamataidon tarvikkeet. Opettajien luovuus on lujilla, kun mietitään, miten opetus saadaan järjestettyä.

Jyväskylän Keljon koulun evakkotaival alkoi

Sisäilmaongelmista kärsivän Keljon koulun oppilaat aloittavat tänään maanantaina kouluviikon Salmirannan väistökoulussa. Evakkotaipaleen pituudesta ei vielä ole tietoa.

Koulusurmista toipuva pikkukaupunki joutui pulaan ihmisten auttamishalun vuoksi

Newtowniin eri puolilta Yhdysvaltoja ja maailmaa tulvivia lelulahjoituksia ja postivuoria selvittelee 800 vapaaehtoista. Kaupunki on turhaan vedonnut auttamishaluisiin ihmisiin, jotta nämä lopettaisivat avustuslähetykset.

Gaza-laiva Estelle saapui Napoliin

Laiva kuljettaa Gazaan esimerkiksi koulujen jälleenrakennukseen käytettävää sementtiä, huonossa kunnossa olevien vesihuolto- ja sähköjärjestelmien korjaamiseen tarvittavia osia, koulutarvikkeita, lääkkeitä ja muita sairaalatarvikkeita.

Estelle-laivan matka nostattanut tukimielenosoituksia Euroopassa

Rahtipurjelaiva Estelle kuljettaa Gazaan avustustarvikkeita, mutta tärkein tehtävä on herättää median ja yleisön kiinnostus sekä purkaa Gazan saarto.

Espanjassa kauppa käy kuin viimeistä päivää

Vähittäiskauppa on viime päivinä kukoistanut Espanjassa. Nyt kannattaa ostaa, lasketaan monissa espanjalaistalouksissa.

Kouluun huppareissa ja skeittikengissä

Vaatekaupoissa käy kuhina jo toista viikkoa. Moni haluaa aloittaa koulusyksyn uusissa vermeissä. Syksyn must-tuote on huppari. Koulutarvikkeista suosituimpia ovat tuotesarjat.

Lasten koulutarvikkeisiin uppoaa satoja euroja

Koulujen alkaminen verottaa vanhempien kukkaroa, sillä koululaiset ovat hyvin merkkitietoisia pienestä pitäen. Jopa ekaluokkalaisille ostetaan älypuhelimia.

Yli miljoona libyalaislasta pystyy taas käymään koulua

Vuosi sitten alkaneen Libyan kansannousun keskeyttämä koulutyö voi jatkua taas normaalisti. Tammikuun alussa yli 1,2 miljoonaa libyalaislasta palasi koulunpenkille, kertoo YK:n lastenapujärjestö Unicef.

Opellakin on eka koulupäivä - kerran

Vastavalmistunut luokanopettaja Annika Lönnroth sai ensimmäisen oman luokkansa tiistaina. Ensimmäinen koulupäivä alkoi jännittyneesti niin pulpeteissa kuin opettajanpöydänkin takana.

FC Barcelona on reppujen kingi

Koulutarvikkeiden kauppa on käynyt viime viikot kuumana. Erilaisia malleja ja merkkejä on tarjolla runsaasti ja kuluttajalla riittää pähkäilemistä. Urheilusankarit ja hellyttävät hahmot miellyttävät pieniä koululaisia.

Eettinen lahja vie lääkärin kehitysmaahan

Eettinen, aineeton lahja on yksi keino auttaa kehitysmaan tai katastrofialueen asukkaita. Lahjoitus voi olla esimerkiksi syntymätodistus, kuntoutus entiselle lapsisotilaalle, vesipiste tai peltohehtaari. Aineettomia lahjoja voi ostaa muun muassa eri järjestöjen internetsivujen kautta.

Yhteysvastuukeräys avasi suomalaisten kukkaronnyörit

Suomalaiset ovat lahjoittaneet tänä vuonna Yhteisvastuukeräykselle ennätykselliset yli 6,8 miljoonaa euroa. Tulos on 60-vuotiaan keräyksen ennätys. Tuotolla autetaan köyhiä lapsiperheitä Suomessa ja Haitissa.

Pojille raha on myös rikastumista varten

Ala-asteella tytöt ovat raha-asioissa poikia monipuolisempia. Omaa rahaa on käytössään lähes kaikilla koululaisilla, mutta käyttötavoissa on eroja.

Kummilapsi antaa runsaasti takaisin

Porin kaupunginkirjaston henkilökunnan kummilapsi on 10-vuotias ugandalainen Salume. Kirjeiden ja lahjapakettien myötä Salume on saanut tutustua Suomen vuodenaikoihin, Peppi Pitkätossuun ja Joulupukkiin.

Pussihypellen Pakistan-apua

Kolmas Unicef Cup palloiltiin ja pompittiin Kokkolan keskuskentällä Pakistanin hyväksi. Lukiolaisten ja ammattiopistolaisten jalkapalloturnauksessa nähtiin myös pussihyppelyä ja cheerleadereita.

Koulun alku jännittää kokenuttakin

Kokkolassa runsaat 5 000 peruskoululaista aloitti maanantaina kouluvuoden. Heistä joka kymmenes on seitsemäsluokkalainen.

Repun valinta on tarkkaa työtä

Koulutarvikekauppa käy jälleen vilkkaana. Osa suosikkirepuista onkin jo loppuunmyytyjä. Erityisesti tytöt valitsevat tarkasti haluamansa tarvikkeet ja vaatteet koulua varten.

Hello Kitty pitää pintansa koulutarvikkeissa

Tavarataloissa ja askarteluliikkeissä käy nyt kova kuhina, kun koululaiset ja opiskelijat ostavat syksylle uusia koulutarvikkeita. Suosituin tuote tytöillä on edelleen Hello Kitty, poikia kiinnostavat eniten MonsterJam ja Bakugan.

Koulu alkoi Launeella remontin keskellä

Koulut ovat alkaneet Lahdessa maanantaina. Koulutiensä ja ensimmäisen luokan aloitti hieman alle 900 lasta. Kaiken kaikkiaan lukukausi alkoi Lahdessa runsaalla 8 400 lapsella ja nuorella.

Gazassa pulaa lähes kaikesta

Gazassa vuoden työskennellyt erityisasiantuntija Päivi Muma pitää jatkuvaa nöyryytystä raskaimpana psykologisena haasteena miehitetyllä alueella. Gazan jälleenrakennus sotien jäljiltä ei ole päässyt alkamaan kunnolla.

Suomesta koulutarvikkeita Haitiin?

Haitin jälleenrakennuksen odotetaan tuovan koulutarviketilauksia Kruunupyyn Teerijärvellä toimivalle Ab Crown Productsille. Yritys on parinkymmenen vuoden ajan välittänyt koulutarvikkeita YK:n käytöön.

Rahapula pistää kirjat kiertoon kouluissa

Forssan kouluissa säästetään ankarasti tänä vuonna. Esimerkiksi koulutarvikehankintoihin osoitetut rahat on puolitettu viime vuodesta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle