Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lahden jalkapalloseurojen monipuolinen toiminta tuo alueelle miljoonien eurojen hyödyt

Hyötyjen laskeminen perustuu Euroopan jalkapalloliiton luomaan analyysimallinnukseen, jossa tarkastellaan terveydellisiä ja sosiaalisia etuja ja haittoja.

Kova vahvistus – Matti Klinga palaa FC Lahteen

Matti Klinga pelasi viimeksi SJK:n riveissä.

Pietarilaisen FC Zenitin tähtipelaaja FC Lahteen

Lahtelainen jalkapallo saa kovan vahvistuksen pietarilaisjoukkueen Ivan Solovyevistä. Lainasopimuksella Lahteen tuleva mies on pelannut Zenitin ykkösjoukkueessa ja pelannut Venäjän nuorten maajoukkuessa.

FC Lahti ja pietarilainen Zenit yhteistyöhön?

Lahtelaisseura selvittää yhteistyön mahdollisuutta Zenitin kanssa. Yhteistyömahdollisuuksia katsotaan sekä junioritoiminnassa että liigajoukkueen tasolla.

Puffettivuoron ei pitäisi olla pakkopullaa – vanhempien talkootyö turvaa urheiluseurojen tulevaisuutta

Talkootöillä ja provisiomyynneillä kerätään varoja juniorijoukkueille erityisesti jäälajeissa, joissa kausimaksut ovat kalliita. Lätkäjunnujen joukkueenjohtajalla ei ole vapaita viikonloppuja.

FC Lahdelle mieluisa paluumuuttaja

Drilon Shala palasi entiseen seuraansa kaksivuotisella sopimuksella.

Jalkapallokoulu perustaa iloon, ei maaleihin

Tytöt ja pojat sekajoukkueissa, nauru raikaa ja siinä sivussa saattaa syntyä jokunen tuleva jalkapallohuippukin. Nuorten futiskoulussa mennään lasten ehdoilla.

Lahti ei korvaa Mukkulan palloiluhallin viivästymistä

Talvi jäädytti Mukkulan palloiluhallin pystyttämisen. Viivästymisestä kärsineet jalkapalloseurat eivät saa kaupungilta hyvitystä.

Jalkapalloväki vaatii "mönkähallista" korvausta Lahdelta

Lahtelaiset jalkapalloseurat vaativat hyvitystä Lahden kaupungilta mönkään menneestä Mukkulan harjoitushallista. Seuroilta tuli pitkä lista korvausvaatimuksia.

Nuorten välipalakulttuuri pannaan remonttiin

Marttajärjestö opettaa nuorille urheilijoille ympäri Suomea terveellisten välipalojen valmistusta. Nuorten välipalakulttuurin suurin ongelma on, että välipalaa ei syödä.

Joululahjapaketointi tuo kilisevää seurojen kassaan

Useat tavaratalot ja kauppakeskukset ovat ulkoistaneet joulunajan paketointipalvelunsa seuroille ja yhdistyksille. Näille paketointi on merkittävä tulolähde, jolla katetaan mm. kenttä-, sali-, kuljetus- tai harjoittelumaksuja.

Litti liikutti lahtelaisia ennakkonäytöksessä

Jari Litmasesta tehty dokumenttielokuva saa ensi-iltansa viikonloppuna. Ennakkoon elokuvan nähnyt kutsuvierasyleisö vaikuttui näkemästään.

Lahden NMKY jäi vaille tukirahoja

Lahden liikuntalautakunta ei myöntänyt avustusta talousvaikeuksissa kamppailevalle Lahden NMKY:lle. Muut lahtelaisseurat saivat kaupungilta yhteensä 100 000 euron potin.

Vellamon maakunta palkitsi urheilusankareitaan

Päijät-Hämeen liikunnan ja urheilun ensimmäinen urheilugaala Lahdessa oli menestys. Vaikka suurimmat palkinnonsaajatähdet puuttuivat paikanpäältä, kävi selväksi, että urheilu- ja liikuntamaakunnassa ollaan.

Litmasen patsaan korjauksen maksaakin Lahti

Jari Litmasen patsas on siirtymässä FC Reippaalta Lahden kaupungin hallintaan. FC Reipas ilmoitti ennen vuodenvaihdetta kaupungille, että se ei pysty hoitamaan alkuperäisen sopimuksen mukaista ylläpitovastuutaan patsaasta.

Simon Skrabb vuoden poikapelaaja

Pietarsaaren Jaron hyökkääjä Simo Skrabb on valittu vuoden parhaaksi poikapelaajaksi. Valinnan tehneen Suomen Palloliiton mukaan Skrabb on järkeviä valintoja tekevä, monipuolinen hyökkäyspään pelaaja. Skrabb vakiinnutti jo 16-vuotiaana paikkansa Jaron kokoonpanossa viime kaudella.

Yksityisyrittäjä haluaa maksaa Litti-patsaan korjauksen

Tihutyöntekijöiden turmeleman jalkapalloilija Jari Litmasen muistopatsaan jalusta joutuu odottamaan korjaamista ensi kevääseen. Remontille on yllättäen ilmaantunut rahoittaja.

Mentaalivalmennus on Suomessa lapsenkengissä

Suomalainen urheilu ei tunne mentaalivalmennusta. FC Reippaan valmentajaorganisaatioon palkattu Markus Arvaja arvelee tilanteen kuitenkin muuttuvan nopeasti, sillä maailmalla mentaalivalmennuksen tärkeys on tiedostettu jo kauan sitten.

Pajulahti-halli tarjoaa sisäharjoittelulle tasoa

Nastolassa sijaitsevan Liikuntakeskus Pajulahden vastavalmistunut monitoimihalli nostaa Etelä-Suomen sisäharjoitteluolosuhteet uudelle tasolle. Halli houkuttelee käyttäjiä pääkaupunkiseutua myöten.

Litmasen patsastilaisuuteen halutaan kahvia ja pullaa

Jalkapallotähti Jari Litmasen patsaan paljastustilaisuuteen kaivataan tarjoilua. Tilaisuus on lokakuun 10. päivänä Kisapuistossa, jonne on kutsuttu arvovaltaista vierasjoukkoa. FC Reippaan johto on kääntynyt Lahden kaupungin puoleen saadakseen tilaisuuteen nyt kahvit ja pullat.

Litmasen patsas valua vaille valmis

Jalkapalloilija Jari Litmasen näköispatsaan valutyöt pääsevät käyntiin kesän aikana. Patsashankkeen käynnisti Litmasen kasvattajaseura FC Reipas runsas kolme vuotta sitten.

Litmas-patsas sittenkin Kisapuistoon

Sählinki jalkapalloilija Jari Litmasta kuvaavan patsaan ympärillä saa Lahdessa uusia piireitä. Ensin vaihdettiin patsaan tekijä, nyt vaihtuu myös sijoituspaikka sekä teoksen kunnossapidon vastuu.

Litmaspatsaan ympärillä vielä paljon epävarmuutta

Jari Litmasen patsaan pitäisi olla pystyssä lokakuussa, mutta hankkeessa on vielä monta mutkaa. Patsaan tarkka paikka on päättämättä ja paljon pienoispatsaita myytävänä, jotta patsas saadaan valmiiksi määräajassa.

Jalkapallokoulusta haetaan elämän eväitä ja pelitaitoa

Jalkapallokoulu opettaa pienelle pelaajalle tärkeitä sosiaalisia taitoja. Jalkapallo on joukkuelaji , joka opettaa tehokkaasti toimimaan ryhmässä ja ottamaan kaverit huomioon. Myös tyttöjä näkee nurmella sankoin joukoin.

Litmasen patsasehto: "En halua malliksi"

Jalkapalloilija Jari Litmasen patsashankkeen kuperkeikka saa uusia vivahteita. FC Reippaan puheenjohtajan mukaan Jari Litmasen "reunaehto" patsasasiassa oli heti alussa - ettei hän suostu malliksi taiteilijalle.

Litti-patsaan nurinmeno kiusallinen isku lahtelaiselle jalkapalloväelle

Jalkapallotähti Jari Litmasen patsashankkeen kaatuminen kismittää Lahdessa. Hankkeen alullepanija syyttää patsastyön keskeytystä hätäilystä ja veistostyötä pitkään valmistellut taiteilija kysyy toimeentulonsa perään. Litmas-patsaan hautaamisesta oli tehty hiljainen päätös jo kuukausi sitten.

Litmasen patsashankkeesta lopulliset ratkaisut keväällä

FC Reipas ja Suomen Palloliitto selvittävät pikaisesti kuinka Jari Litmasen patsashanke voitaisiin sittenkin toteuttaa. FC Reipas on jäädyttänyt Lahden urheilukeskukseen suunnitellun patsashankkeen toistaiseksi rahapulan ja negatiivisen julkisuuden vuoksi.

Litmasen patsashanke jäädytetään

FC Reipas ry:n hallitus on päättänyt, että hankkeen saaman negatiivisen julkisuuden ja taloudellisen tilanteen takia Jari Litmasen patsashanke jäädytetään toistaiseksi.

Litmaspatsas laitettu jäihin Lahdessa

Päätöksen taustalla on FC Reippaan puheenjohtajan Harri Metsäsen mukaan rahapula sekä hankkeen saama negatiivinen julkisuus.

Hyvä Seura -pääpalkinto FC Reippaalle

Kolmatta kertaa jaettu 10 000 euron Wihuri-pääpalkinto Hyvälle Seuralle löysi tällä kerralla tiensä lahtelaisen juniorijalkapalloseura FC Reippaan osoitteeseen. Palkinto oli iloinen yllätys aktiiviselle seuralle. Aiemmat pääpalkinnot ovat menneet Aavasaksan Urheilijoille (2003) ja Kangasniemen Kalskeelle (2004).