Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Miten SYNTYMÄPÄIVIÄ vietetään maailmalla?

Katso uusin Yle Mix: Miltä syntymäpäivä maistuu maailmalla?

Yksi juhlii pitkän elämän nuudeleilla, toiselle pirskeet tarjoaa pulkkamäki.

Erilaisia nuudeleita leikkuulaudalla keittiössä

Strömsön nuudelikoulu – näin käytät eri nuudeleita parhaalla tavalla

Neuvomme myös, kuinka teet itse udon-nuudeleita.

Täysjyvänuudeleita lautasella

Täysjyvänuudelit syysvihannesten kera – kukkakaali ja parsakaali käyttöön

Muuntuu maun ja käsillä olevien ruokatarvikkeiden mukaan.

Mies tarkistaa Itä-Pakistanilaisessa tehtaassa nuudelien kuivumista Lahoressa.

Nuudelit katossa ja viikon muita uutiskuvia

Kuluneella viikolla Pakistanissa valmistettiin herkkuja paastokuukauden päätösjuhlaan ja Ranskassa muisteltiin Normandian maihinnousua. Kokosimme viikon näyttävimmät uutiskuvat yhteen.

Kim Jong-un ja Moon Jae-in kättelevät Koreoiden rajalla.

Analyysi: Kimiltä ja Moonilta tarvitaan enemmän kuin kauniita sanoja – Nuudelijutustelu luo mielikuvaa ystävyydestä, mutta ei riitä rauhaan

Etelä-Korean ja Pohjois-Korean tapaamisen symboliarvoa ei voi kiistää, mutta mitään todellisia lupauksia ei ole vielä annettu, kirjoittaa Ylen Aasian-kirjeenvaihtaja Jenny Matikainen.

Teemu omassa huoneessaan.

Teemulle tuli eteen pakkomuutto – osoittautui lottovoitoksi: "Täällä on monta hyvää kaveria ja oma keittiö"

Teemun tarina on osoitus kehityksestä, jossa vammaiset halutaan asuttaa laitosasuntojen sijaan tavallisiin asuinympäristöihin.

Polaroid-kuvia.

Maailman ympäri 500 eurolla kuussa – näin se onnistuu

Mistä pitää luopua ja mistä ei, kun kiertää maailmaa kengännauhabudjetilla? Vuosikausia päätoimisesti matkustanut suomalaispariskunta sanoo, että niukka elämä tuntuu aiempaa rikkaammalta.

Nuudelikeitto.

Nuudeleista on tullut kaikista arvokkain vaihtotavara Yhdysvaltain vankiloissa

Vankiloissa tarjottavan ruoan määrä on vähentynyt ja huonontunut vuosikymmenien aikana, kertoo tutkija. Se on luonut kysyntää ruoalle uutena vankilavaluuttana.

Oppilaat ottavat ruokaa.

Koulujen ruokalistaa uudistettiin lasten mieltymysten mukaan – "Kokoa oma hampurilaisesi"

Lappeenrannassa ja Imatralla koululaiset saavat nauttia poikkeuksellisesta ruokalistasta. Oppilas voi itse valita aasialaiseen keittoonsa sopivan määrän eri aineksia, kuten nuudeleita ja kasviksia. Uuden listan tavoitteena on lisätä kasvisten kulutusta kouluissa.

Indomena Instant Noodle -nuudeleita.

S-ryhmä takaisinvetää erän nuudeleita virheellisen pakkausmerkinnän vuoksi

Nuudelierän maustepusseista saattaa löytyä jäämiä selleristä, mikä voi olla haitallista sellerille allergisille henkilöille.

Kiinan lippu ja suurkaupungin siluetti

Testaa tietosi: Kymmenen kysymystä Kiinasta ja sen naapureista

Keksittiinkö nuudelit Kiinassa? Miksi Itä-Aasiassa voi olla vaikeaa päästä hissillä neljänteen kerrokseen? Testaa, osaatko vastata kymmeneen kysymykseen Aasian jättiläisestä ja sen naapureista.

Nestlé on valittanut Mumbain korkeimpaan oikeuteen myyntikiellosta.

Intia vaatii Nestléltä miljoonakorvauksia lyijynuudeleiden vuoksi

Nestlén suosittujen Maggi-pikanuudelien myynti kiellettiin alkukesästä, kun niiden lyijypitoisuus ylitti sallitun. Nyt Intian hallitus hakee yhtiöltä noin 90 miljoonan euron korvauksia "epäreilujen kauppatapojen" vuoksi. Nestlé on kiistänyt, että sen nuudeleissa olisi vikaa.

Mielenosoittajat polttivat Nestlen Maggi-nuudeleita Kalkutassa, Intiassa 4. kesäkuuta.

Nestle vie nuudelikiistan oikeuteen Intiassa

Nestle on joutunut vetämään pikanuudeleita Intian markkinoilta liian korkeiden lyijypitoisuuksien vuoksi.

Mielenosoittajat polttivat Nestlen Maggi-nuudeleita Kalkutassa, Intiassa 4. kesäkuuta.

Intialaisten lempiruokaa syytetään myrkylliseksi – nuudelikokot palavat kaduilla

Nestlé vakuuttaa, etteivät tiedot pikanuudelien sisältämästä lyijystä pidä paikkaansa. Intian markkinoita hallinnut, supertähtien mainostama tuote on kuitenkin joutunut pannaan useissa osavaltioissa, eikä Nestlé toimita toistaiseksi uusia eriä myyntiin.

Nestlen logo.

Nestle vetää lyijynuudeleita Intian markkinoilta

Nestlen mukaan nuudelit ovat ravinnoksi sopivia.

Rainbow grillatut vihannekset marinadissa tuotepakkaus.

S-ryhmä vetää Rainbow'n grillivihanneksia myynnistä

Takaisinvedetyt pakastevihannekset saattavat sisältää vehnänuudelia, joka voi aiheuttaa allergisen reaktion vehnälle allergisille ja olla haitaksi keliaakikoille.

Mikko Takalan inkiväärikanapyörykät.

Voita & Sokeria: Mikko Takalan inkiväärikanapyörykät sobanuudelin kera

Ruokatoimittaja ja MasterChef-tuomari Mikko Takala asettaa vaihteeksi oman kokkaamisensa muiden arvosteltavaksi Voita & Sokeria -sarjassa. Takalan mielestä lihapullat ovat maailman demokraattisinta ruokaa. Jokaisessa kulttuurissa on oma versionsa tästä tutusta ruokalajista.

Kaksi tyttöä istuu koulun ruokalassa, toinen katsoo paperia.

Kouluruoka tositestiin Porvoossa - nuoret laittavat reseptit paremmuusjärjestykseen

Kaupungin makutesteissä maistellaan uusia kala- ja kasvisruokia. Parhaaksi arvioituja reseptejä otetaan jatkossa koulujen ruokalistoille.

Keittoainekset

Miten säästät ruokamenoissa?

Ruoka tuntuu kalliilta, ainakin kaupan kassalla. Tarkkailetko ruoan hintaa ja säästätkö eväsostoksilla?

Ilkka Pirhonen

Iskä kokkaa ja omaishoitaa - yli 300 reseptiä vuodessa

Vaimonsa omaishoitajana toimiva Ilkka Pirhonen tympääntyi ruuanlaittoon ja käänsi pakkopulllan harrastukseksi. Tuloksena on omalaatuinen blogi ja satoja erikoisia kattauksia vuodessa.

Voita ja Sokeria -resepti: Kaalinuudeliwokki

Voita & Sokeria -sarjassa tapaamme tänä syksynä mielenkiintoisia vierailevia kotikokkeja ja saamme hyvinkin erilaisia kokkausvinkkejä tutuilta kasvoilta. Ensimmäisessä jaksossa tapaamme näyttelijä Ilkka Merivaaran, joka näyttää millaista wokkia hänen kotikeittiössään suositaan.

Ketsuppia ja munanuudeleita vedetään kaupoista

Meiran ketsupissa on huomattu maitohappokäymistä ja Santa Marian munanuudeleissa jäämiä soijasta.

Uimavalvoja tarkkailee rantaa.

Tyhjät nuudelipussit uimavalvojan riesana

Siivoaminen on iso osa uimavalvojan työnkuvaa. Pilvisenä päivänä työ käy pitkästyttäväksi, aurinkoisina päivinä vastuu kasvaa, kun ranta on täynnä uimareita.

Kanawokkia fiilistelyyn

Sasha valmistaa pyttipannua aasialaisittain eli wokkia – tällä kertaa kanawokkia. Sashan mielestä wokkaamisessa on parasta se, että siinä pääsee säveltämään fiiliksen mukaan.

Rakennusalan opiskelija rakentaa harjoitusseinää.

Nuoret eteenpäin opinnoissa vaikka kädestä taluttaen

Nuorten syrjäytyminen on suurempi ongelma Varkaudessa kuin missään muualla Itä-Suomessa. Uudessa hankkeessa nuoria autetaan henkilökohtaisen ohjauksen avulla esimerkiksi peruskoulun päättymisen luoman tyhjiön yli.

Hans Feldmeier esittelee yli kuusikymmentä vuotta vanhaa laardia Rostockissa.

Saksalainen säilöi laardia yli 60 vuotta - yhä syötävää

Saksalainen eläkeläinen on säilyttänyt ruokakomerossaan laardipurkkia yli 60 vuotta. Viranomaiset tutkivat todellisen säilykkeen, joka todettiin yhä syömäkelpoiseksi - joskin hieman mauttomaksi.

Masataka Shimizu

Miljarditappiot pakottivat Tepco-johtajan eroon

Japanilainen ydinvoimayhtiö Tepco on kirjannut ennätykselliset lähes 11 miljardin euron tappiot Fukushiman katastrofin jälkeen. Tepcon johtaja, 66-vuotias Masataka Shimizu jättää sotkun vuoksi yhtiön.

Kuvataiteilija Ann Sundholm ajaa nuudelipyörällä

Taiteilijat tuunasivat pyöriä hyväntekeväisyyteen

Joukko varsinaissuomalaisia kuvataiteilijoita innostui tuunaamaan polkupyöriä aivan uudenlaisiksi. Viiden taiteilijan ja kahden ryhmän tuunaamat taidepyörät myydään hyväntekeväisyyshuutokaupassa. Lähtöhinta on tuhat euroa.

Elokuvasta Sinkkuelämän säännöt

Tähtihetki arvosteli elokuvat Nainen, pyssy ja nuudelipuoti, Sinkkuelämän säännöt ja Elokuu

Tällä vankan tasaisella kolmen tähden elokuvaviikolla on tarjolla erilaisia ihmissuhdesotkuja. Kiinalaisittain niitä ratkotaan asein komediassa Nainen ,pyssy ja nuudelipuoti. Suomalaista rakkauselämää maahanmuuttajien silmin puolestaan on luvassa dokumentissa Sinkkuelämän salaisuudet. Elokuvassa Elokuu puolestaan on tarjolla nuorta kesäistä lempeä. Tähtihetken vieraana oli Elokuun ohjaaja ja käsikirjoittaja Oskari Sipola.

Nainen, pyssy ja nuudelipuoti on teatterimainen murhafarssi

Ohjaus: Zhang Yimou Alkuperäinen nimi: San qiang pai’an jingqoi Alkuperämaa: Kiina 2009 Pääosissa: Sun Honglei, Yan Ni, Xiao Shenyang, Ni Dahong, Mao Mao, Cheng Ye K-13

Kuppinuudeleista ja leivästä pula

Japanin kieltä ja kulttuuria Tokiossa opiskelevan Mirja Männikön mukaan maanantai, kolmas päivä maanjäristyksen ja tsunamin jälkeen on ollut rauhallinen. Facebook-viestissään hän kertoo saavansa viranomaisilta järistysvaroituksia puhelimeensa. Kaupoissa tavaraa riittää - vain joistakin tuotteista alkaa olla pula.

Hintakorissa nyt energiajuomaa ja neulelankaa

Tilastokeskus on päivittänyt ostoskoria, jonka mukaan se mittaa tavallisen suomalaisen hankintojen hintoja. Tuoreimmassa päivityksessä hintakorista siivottiin pois muun muassa lihahyytelö ja naudan maksa. Paremmin elämän kallistumisesta tai halpenemisesta kertovat nyt nuudeleiden ja energiajuoman hinta.

Ruoka-annos lautasella.

Kanawokki

Wokkiin käy raaka-aineeksi pyttipannumaisesti lähes kaikki mitä jääkaapista löytyy. Tällä kertaa Timo kuitenkin valmistaa wokin kanasta ja viimeistelee sen yrtti-chilisalaatilla.

Possu-nuudeliwokki

Possu-nuudeliwokki sopii muunneltavaksi - vaihda chilit ja inkiväärit tarvittaessa miedompiin mausteisiin.

Kiinalainen katuruokakioski iltavalaistuksessa

Kiinassa uusi ruokaskandaali

Kiinassa on paljastunut uusi ruokaskandaali, kertoo kiinalaislehti Beijing Youth Daily. Kymmenet tehtaat ovat valmistaneet nuudeleita pilaantuneesta riisistä, ja nuudeleissa saattaa myös olla syöpää aiheuttavia lisäaineita.

Nuudelikojun robotti

Ostaisitko nuudeliannoksen tältä robotilta?

Japanissa, Kochin kaupungissa paikallisen nuudelikojun omistaja on loihtinut itselleen apurin, joka houkuttelee asiakkaita kenties enemmän kuin ruoka-annokset. Hellyttävä robotti nimeltään Robo-Cup auttaa isäntäänsä Toru Yamaguchia tiskaamisessa.

Ruokaa lautasella

Lakko vaihtaa broilerin jauhelihaan suurkeittiöissä

Suurkeittiöissä podetaan jo pulaa raaka-aineista. Broilerinuudelivuokaa ei voi tehdä ilman broileria. Tilalle tarjolla on jauhelihavuokaa. Maitokin on pelkästään rasvatonta.

Etelä-Koreasta hätäapua Pohjois-Korealle

Etelä-Korea on luvannut lähes kuuden miljoonan euron arvosta hätäapua tulvista kärsivälle Pohjois-Korealle. Apulähetykseen kuuluu muun muassa pikanuudeleita, maitopulveria, huopia ja lääkkeitä. Etelä-Korean hallituksen mukaan maa saattaa lähettää myöhemmin naapurilleen myös rakennustarvikkeita.

Viidennes Kiinassa myydyistä leluista vaarallisia

Ainakin viidesosa Kiinassa kotimaan myyntiin valmistetuista leluista aiheuttaa vaaran lapsille, kertoo China Daily.