Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ampumahiihdon maailmancup päättyy lauantaina – sunnuntain viestit jäävät pois

Ampumahiihdon maailmancup päättyy lauantain takaa-ajokilpailuihin Kontiolahdella.

Leuto talvi rokottanut laskettelukeskusten kävijöitä – Riihivuoren uusi rinneyrittäjä uskoo silti tulevaisuuteen

Riihivuoren pohjoisrinteiden avaaminen edellyttää uuden hissin rakentamista.

"Tavara purukasan alla on ihan täydellistä" – Keski-Suomessa laskettelukausi korkataan säilölumen turvin

Jyväskylän Laajavuoressa laskettelukausi avataan viime talven lumilla. Muut maakunnan laskettelurinteet odottavat vielä lisää pakkaspäiviä, jotta tykkilunta saadaan rinteisiin riittävästi.

Riihivuori palaamassa kokeneisiin käsiin

Muuramen kunta on tekemässä sopimuksen Riihivuoren rinnetoiminnasta Tiina ja Kari Sirosen kanssa.

Muuramen Riihivuori on saamassa lasketteluyrittäjän

Muuramen Riihivuoreen on tarjolla kaksikin lasketteluyrittäjää. Kunta tekee valinnan elokuussa.

Riihivuoressa saatetaan lasketella ensi talvena – kunta käy neuvotteluja potentiaalisten yrittäjien kanssa

Muuramen kunta käy neuvotteluja kahden potentiaalisen yrittäjän kanssa.

Muurame etsii uutta yrittäjää Riihivuoreen

Muuramen kunnanhallitus päättää laskettelutoiminnan kilpailuttamisesta ensi maanantaina. 

Muuramen Riihivuoresta halutaan ympärivuotinen matkailukeskus

Muurame haluaa kehittää Riihivuoren käyttöä myös talvisin. Uusi Iloinen Teatteri ja Muuramen kunta ovat solmineet kesäksi vuokrasopimuksen Riihivuoren Areenasta.

Linnanmäeltä tuttu Uusi Iloinen Teatteri tuo Kauniin Veeran Riihivuoren kesäteatteriin

Muuramen Riihivuori saa uuden kesäteatterin, kun Uusi Iloinen Teatteri ja Muuramen kunta ovat solmineet vuokrasopimuksen Riihivuoren Areenasta.

Selostustoivekonsertti: "Muistan huutaneeni suoraa huutoa, kun Hilkka sai kärkinaiset kiinni"

Sen selostuksen haluaisin kuulla toteuttaa kuuntelijoiden selostustoiveita itsenäisyyspäivänä.

Sijoittajille vesiperä – Muuramen kunta käyttää etuosto-oikeutta Riihivuoren laskettelukeskuksessa

Muuramen kunnanhallitus haluaa säilyttää Riihivuoren laskettelukeskuksen ja päätti ostaa sen etuosto-oikeudella.

Kesäteatterit kovilla kylmässä kelissä

Kesäteattereillä on meneillään jo kolmas peräkkäinen huono kausi. Syitä löytyy säästä ja yleisön rakenteen muutoksesta.

Kontiolahdella maalaillaan huimaa maaliskuuta: Lahden MM-kisojen jälkeen meidän maailmancup

Kontiolahden maaliskuun muuttuu entistä kiireisemmäksi, jos Kansainvälinen ampumahiihtoliitto päättää siirtää maailmancupin Venäjältä Suomeen.

Hiihtokeskuksilla erityisvilkas pääsiäinen

Keskisuomalaisista hiihtokeskuksista kerrotaan, että pääsiäinen veti väkeä laskettelemaan. Jopa ennätyksiä lyötiin.

Lyhyet talvet syövät laskettelukeskuksien tulosta – pohdinnassa jopa hallit

Laskettelukeskuksissa pohditaan kuumeisesti, miten saataisiin laskettelukausi jatkumaan molemmista päistä. Leudot talvet ovat viivästyttäneet rinteiden avaamista.

IL: Näyttelijä vaati vauvaperhettä poistumaan kesäteatterista

Muuramen Riihivuoren kesäteatterin Pirunpelto-näytelmä keskeytyi viikonloppuna välikohtaukseen. Iltalehden mukaan useista tv-sarjoista tuttu näyttelijä oli kesken kohtauksen hermostunut yleisössä olleeseen vauvaan.

Mikko Maasolasta Riihivuoren Pirunpellon Sutki

Teatteri Riihivuoren ensi kesän Pirunpelto –näytelmän Sutkin roolissa nähdään Mikko Maasola. Mikko on Yle Keski-Suomesta tuttu radiotoimittaja, mutta myös kokenut näyttelijä.

Tukka tötterölle ja menoksi – fiftarit elävät menneen ajan hengessä

Muuramen Riihivuoreen kokoontuu viikonloppuna 50-luvun henkeen pukeutuvia ja ajattelevia fiftareita. Yhteistä fiftareille on ainakin muoti ja komeat menopelit.

Hiihtokeskuksissa hiljaista – rinteet hyvässä kunnossa

Aikainen kevät on hiljentänyt laskettelukeskuksia. Normaalitalvena keskuksissa olisi käynnissä vilkkain aika kaudesta, mutta nyt väkeä on rinteissä vähän.

Muuramelaiset rinteeseen Sotshissa

Suomen joukkue Sotshin olympialaisten kumparelaskussa muodostuu puoliksi keskisuomalaisista. Suomella on kumparelaskussa maksimimäärä edustajia kun laskijoita on neljä.

Lumitykit laulavat laskettelukeskuksissa

Laskettelukausi on avattu eri puolilla maakuntaa viikonloppuna. Ainakin Jämsän Himoksella, Jyväskylän Laajavuoressa ja Muuramen Riihivuoressa päästiin viikonloppuna rinteisiin.

Laskettelukausi käyntiin Keski-Suomessa

Suurin osa Keski-Suomen laskettelukeskuksista avaa rinteensä itsenäisyyspäiväviikonloppuna.

Tykit jauhavat talvea Keski-Suomen hiihtokeskuksiin

Keski-Suomen hiihtokeskuksissa valmistaudutaan laskettelukauteen. Sään kylmeneminen polkaisi rinteiden lumetuksen käyntiin viikon vaihteessa muun muassa Himoksella, Laajavuoressa ja Riihivuoressa. Rinteet pyritään saamaan auki itsenäisyyspäivänä.

Hiihtokeskukset myyvät jo kausilippua

Riihivuori, Häkärinteet, Laajavuori ja Himos kauppaavat kaikki kausikorttejaan parasta aikaa. Himos myy neljä viidestä kausikortistaan ennakkomyynnissä.

Vanhemmat unohtivat Suomen olympiatoivon – ”Vieläkin kuittailen siitä”

"Kun meillä on iso perhe eli monta lasta, niin on ihan ymmärrettävää, että yksi saattaa jäädä Riihivuoren alle ja unohdetaan hakea."

Hiihdon tunnetta ei unohda

Menneiden vuosien hiihtomestarit viettävät keskiviikkona ja torstaina 60-vuotisjuhliaan Jyväskylässä. Wanhojen Hiihtoveikkojen yhdistys perustettiin aikoinaan vanhojen valiohiihtäjien yhdyssiteeksi. Nykyisin yhdistys paitsi vaalii hiihtolajien historiaa myös osallistuu hiihtourheilun kehittämiseen.

Cold nights, sunny days - good skiing

Continuing wintery conditions have been a boon for the nation's ski centres. Cold night-time temperatures have kept the slopes in shape and sunny March days have added to their appeal.

Hiihtokeskuksille yöpakkaset kelpaavat

Talven sää on ollut laskettelukeskuksille suotuisa: kovimmat pakkaset ovat paukkuneet öisin ja rinteet ovat pysyneet kunnossa. Maaliskuussa myös aurinko on suvainnut näyttäytyä pilventäyteisen talven jälkeen.

Ota hiihtotekniikka haltuun ja suorastaan liidät ladulla

Aikuisten hiihtokoulut ovat nostaneet suosiotaan hyvien talvien myötä. Hiihtotekniikka halutaan hioa paremmaksi ammattilaisen opissa.

Kesäteattereiden odotukset eivät täyttyneet

Kesän sää on vienyt katsojat kesäteattereista kaikkialla Suomessa. Keski-Suomessa sään lisäksi yleisöä verotti toinenkin syy.

Tukkirekka kärvähti Jämsässä

Jämsän Riihivuorentiellä syttyi puulastissa ollut rekka tuleen. Palokunta sai ilmoituksen liikennevälinepalosta kahden jälkeen iltapäivällä.

Päijänne-maisema on Aploodin elävä lavaste

Muuramessa Riihivuoren huipulla uuden kultuuriestradin rakennustyö on loppusuoralla. Aploodi-teatterin pitäisi päästä harjoittelemaan sisätiloihin ensimmäisen kerran tällä viikolla.

Pienet keskukset laittavat pääsiäisenä sukset pussiin

Maakunnan laskettelukeskuksissa hiihtokausi huipentuu pääsiäiseen. Moni laskettelukeskus vetäytyy jo kesätauolle.

Rinteiden lumetukset seisauksissa taas

Laskettelurinteiden lumetus Keski-Suomen hiihtokeskuksissa on keskeytynyt sään lämmettyä jälleen. Jämsän Himosta lukuunottamatta rinteiden avaukset lykkääntyvät ainakin viikonvaihteeseen saakka.

Teatteri Europpa Neljän tuottaja vaihtuu

Teatteri Eurooppa Neljän uudeksi tuottajaksi on valittu mm. Äänekosken Huimassa aiemmin toiminnanjohtajana vaikuttanut Matti Hämäläinen. Eurooppa Neljän pitkäaikainen tuottaja Jussi Rekonen siirtyy Riihivuoren kehitysjohtajaksi.

Hilkka Riihivuori oli Kollenin MM-hiihtojen suomalaistähti 1982

Kun Holmenkollenilla kisattiin edellisen kerran MM-kisoissa, oli menestynein suomalaishiihtäjä Hilkka Riihivuori. Hän saavutti kisoista kaksi hopeaa ja yhden pronssin. Kollen on hieno paikka kisata, muistelee Riihivuori omia kokemuksiaan Oslosta.

Pakkanen sulki Riihivuoren rinteet

Riihivuoren Hiihtokeskus Muuramessa on tänään suljettu kovan pakkasen vuoksi. Riihivuoresta kerrotaan, että loppuviikon aukioloajoista ilmoitetaan päivittäin.

Pakkanen sulki laskettelukeskuksia

Kipakka pakkanen on sulkenut laskettelukeskuksia Keski-Suomessa. Himos on auki, mutta monet muut kiinni. Rinteet pyritään avaamaan joulupäivänä.

Teatteri Eurooppa Neljä esittää Juice-musikaalin

Teatteri Eurooppa Neljän kesäteatterikuviot voivat muuttua ensi vuoden jälkeen moneen suuntaan. Ensi kesänä näytöksiä on Laajavuoressa ja Pälkäneen Sappeella, mutta neuvotteluja käydään myös Muuramen Riihivuoren hiihtokeskuksen kanssa. Äänekoskella Martin Kievarissa toiminta on jo päätetty lopettaa.

Lumi lentää laskettelukeskuksissa

Laskettelurinteiden lumetus on aloitettu tällä viikolla Keski-Suomessa. Useimmat alueen hiihtokeskukset pyrkivät avaamaan ainakin osan rinteistään jo marras-joulukuun vaihteessa.

Laajavuoressa uusitaan rinnetekniikkaa

Laajavuoren hiihtokeskuksessa uusitaan hiihtohissejä ja hankitaan uusi rinnekone. Jyväskylän kaupunginhallitus käsittelee tänään uudistusten rahoitusta.

Huomenna pääsee rinteeseen

Laskettelurinteet avautuvat Keski-Suomessa keskimääräistä myöhemmin. Viimeistään huomenna rinteisiin pääsee kaikissa maakunnan laskettelukeskuksissa.

Lumitykit käynnistetään hiihtokeskuksissa

Keski-Suomessa saatetaan päästä laskettelemaan jo parin viikon päästä. Rinteiden lumetus on aloitettu jo kolmessa hiihtokeskuksessa ja lähipäivien sääennusteet lupaavat hyvää.

Muuramessa kansalliset esteratsastuskisat

Muuramessa alkavat tänään kansalliset esteratsastuskisat. Kyseessä on vuoden suurin ratsastustapahtuma Keski-Suomessa. Pohjois-Päijänteen ratsastajat ry:n järjestämässä tapahtumassa kisataan muun muassa ponien suomenmestaruuksista sekä juniori- ja amatööricupien finaalit.

Juhannusmökeillä ollut kysyntää

Juhannuksena Jämsän Himoksella pidettävä festivaali täyttää majoituskapasiteetin aina Jämsän seudun ulkopuolelle asti. Pohjoisessa Keski-Suomessa sen sijaan löytyy vielä vapaita vuokramökkejä.

Special Olympics kisat Muuramessa

Muuramen Riiihivuoressa hiihdetään sunnuntaina kansalliset kehitysvammaisten Special Olympics kisat. Lajeina ovat alppihiihto ja lumilautailu.

Kumparelaskun maajoukkue muuramelaisvoittoinen

Muuramen Riihivuoren kasvatit muodostavat kumparelaskun maajoukkueen ytimen. Viiden miehen joukkueesta kolme edustaa Jyväskylän Freestyleseuraa.

Hiihtokeskusten lumetus alkaa

Laskettelurinteiden lumetus alkaa tänään Muuramen Riihivuoressa ja Jämsän Himoksella. Riihivuori ja Himos toivovat, että laskettelijat pääsivät ensimmäisiin rinteisiin viikon päästä viikonloppuna.

Pate Mustajärvi sairauslomalle

Popedan laulaja Pate Mustajärvi on toipumassa sunnuntaisesta sairauskohtauksesta ja voi olosuhteisiin nähden hyvin. Mies on parhaillaan sairaalassa tutkimuksissa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle