Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

"Joko ollaan perillä?" Näin me muistamme ihanan kamalat, muistojen kultaamat automatkat ilman turvavöitä ja ilmastointia

Saimme lähes sata tarinaa lukijoidemme nostalgisista automatkoista. Kokosimme ne yhteen ja pohdimme, miksi aika kultaa muistot.

Kesäauto tuo suppilautoja, grillin ja pelejä nuorten luo – ohjaaja: "Kaikilla ei ole kesälomareissua"

Pysäkkipaikoilla järjestetään kesätoimintaa 6–18-vuotiaille lapsille ja nuorille.

Hallitus esittää, että kevään ja alkukesän katsastukset voisi koronaviruksen vuoksi tehdä vasta syksyllä – Liikenneturva karsastaa

Liikenneturva ja Autoalan Keskusliitto pitävät hallituksen kaavailemaa lakimuutosta ylimitoitettuna.

"Ei hajoa mökkitielle" – Kesäauton vuokraus yhä suositumpaa, halvan käytetyn auton tuoma jännitys ei vetoa kaikkiin

Erilaisten vuokrauspalveluiden kysyntä ja tarjonta on kasvanut suurissa kaupungeissa.

Rättisitikkahullut Jaana ja Lasse köröttövät kesäautolla 3000 kilometriä pakkasessa – “Sisälämpötila nousee jopa 12 asteeseen”

Matka sitikalla taittuu Mikkelistä Haaparannan kautta Enontekiölle ja sieltä Norjaan Nordkappiin.

Autonrakentajat, kesäautoista haaveilevat ja kasarifanit kokoontuvat American Car Show´ssa

Tuhannet autoharrastajat kerääntyvät viikonloppuna Helsingin messukeskukseen. Pääsiäisen tapahtuma on neljäskymmenes juhlanäyttely. Autoharrastus vie monelta sekä rahat että yöunet.

Unohda kesäauto – Nyt olisi myynnissä todellinen erikoisuus: kesäsuihkuhävittäjä

MiG-23 rynnäkkökone kiisi aikoinaan Afganistanin taivaalla tiedustelukoneena. Suomeen venäläinen voimanpesä päätyi 17 vuotta sitten. MiG-23 on maailman nopein yksimoottorikone.

Kemi ja Tornio taas kilpasilla: Kumpi oli ensin, Puuhapaku vai Kesäpösö?

Kemin ja Tornion kisailu on vallitseva olotila Meri-Lapissa. Nyt kisataan siitä, kumpi kaupungeista keksikään ensin idean pyörillä liikkuvasta nuorisotilasta, jollaiset täksi kesäksi on saatu kumpaankin kaupunkiin.

Suloisen karmeita muistoja kesäautoista – nyt kauppa kukoistaa netissä

Kesäautoja ostetaan edelleen paljon tutunkauppana tai autoliikkeiden vaihtoautopihoilta. Vilkkaimmin kesäautokauppa käy nyt internetissä. Kesäautoon on helppo perehtyä kotisohvalta ja kun autoja löytyy useilta nettitoreilta tuhansia, on helppo löytää sopiva auto jopa läheltä.

"Rapantti" räppäsi pyhätakkiin kitkerän katkun – katso kuvat

Itäsaksalaisessa Trabantissa on vanhaa tyyliä niin ulkonäössä kuin ajamisessakin. Ajotunnelmaa lisää kaksitahtimoottorin tuhti ja kitkerä katku.

Haussa käytetty auto ilmastoinnilla – nykyostaja on vaatelias

Autoliikkeistä ei haeta mitä tahansa kulkupeliä, sillä ostajalla on vaatimuksensa. Minimissään autossa täytyy olla jo ilmastointi. Hyvä olisi, jos menopeli kuluttaisi vähän ja olisi tilavakin. Erityisesti nuoret haluavat alleen muskelimoottorin. Niin sanottujen kesäautojen markkinat ovat muualla.

Millaisia muistoja sinulla on Heinolan juhannusruuhkista?

Heinolan keskusta tukkeutui aikoinaan läpiajavista kesämökkeilijöistä. Kun Tähtiniemen silta ja ohitustie otettiin käyttöön, siirtyi juhannusliikenteen pullonkaula Lusiin. Matka Lahdesta Heinolaan saattoi ennen moottoritietä kestää pahimmillaan yli kaksi tuntia. Oletko sinä seissyt juhannusjonossa Heinolassa?

"Heinola oli kesäautoilijan kirosana"

Takavuosikymmenten juhannusruuhkat Heinolassa ovat historiaa – Savoon menijöiden pullonkaula on siirtynyt Lusiin. Ennen kesäviikonloput olivat heinolalaisille painajaista, kun kaupunki tukkeutui läpiajavista mökkiläisistä.

Näkökulma: Kesäkesä

Toimittaja Mauri Tikkamäki heittäytyy kesän vietäväksi. Kesällä se on helppoa.

Kesäautot palaavat liikenteeseen viimeistään vapuksi – autojen käyttöönotto netissä lisääntyy

Monet ottavat kesäauton käyttöön huhti-toukokuun aikana. Trafin nettipalvelu on vähentänyt ruuhkaa katsastusasemilla, sillä käyttöönoton voi hoitaa omalta kotikoneelta. Katsastusasemalta muistutetaan, että katsastus ei automaattisesti tee autosta liikennekelpoista.

Taas pääsee kurkistelemaan komeita pihapiirejä

Avoimet puutarhat -tapahtuma järjestetään jälleen sunnuntaina. Sen myötä voi mennä luvan kanssa tutustumaan satoihin pihoihin ja puutarhoihin ympäri maata. Yksi avoin pihapiiri löytyy Oulun Ylikiimingistä. Siellä kanat tepastelevat pihalla ja kasvimaalla komeilee oliivipuu.

C-kasetti nostalgian nosteessa - parikymppiset kiinnostuneita

Se joka väittää, että 90-luvulla syntyneet eivät edes tiedä mikä C-kasetti on, on väärässä. Kasettien nostalgia-arvo on saanut erityisesti nuoret divariin.

Löytyykö pihastasi pähein kesäauto? Lähetä kuva ja kerro tarina!

Kaivoitko keväällä tallista vanhan amerikanraudan tai veikeän kuplan? Yle kerää kuviasi ja tarinoitasi elämäsi kesäautoista.

Kahdeksankymppinen Ford-vanhus vei perheenäidin sydämen

Vanhan hot rodin hankkiminen oli pitkäaikainen unelma Kikka Saarelalle. Se toteutui viime syksynä, kun Saarela sai käsiinsä A-mallin Fordin vuodelta 1931.

Mies kuoli henkilöauto-onnettomuudessa Satakunnassa

Auto suistui jokeen sillan luona. Matkustaja pelastui ajoneuvosta.

Kesäauto on katoavaa kansanperinnettä

Autokaupan perinteinen kesäautosesonki on muuttamassa muotoaan. Kesäauton ostaja haluaa yhä useammin, että auto on sinä kunnossa, että sillä voi ajaa useamman vuoden.

Kesän ärsyttävin tietyö alkaa Kuutostiellä

Liikennevirasto odottaa tunteiden kuumentuvan Lappeenranta-Imatra-välillä. Työläs kuutostien parannus on jatkunut pätkällä aina vuodesta 2008. Kesällä työmiehet jalkautuvat paikalle vielä kertaalleen viimeisiin päällystyksiin.

Nyt saa neuvoa - miten ruuhkassa pitäisi ajaa?

Pääsiäinen on liikenteessä vilkasta aikaa. Matkustetaan pohjoiseen hiihtämään, mökille tekemään kevätvalmisteluja, pääsiäisen viettoon mummolaan tai muuten vaan sukuloimaan. Mutta osaako suomalainen ajaa ruuhkassa, pinnan palamatta? Millaisia neuvoja sinä antaisit ihmisille ruuhkan keskelle?

Autohotelli nielee kantakaupungin kesäautot talveksi

Lumen alle hautautuneet kesäautot halutaan pois kantakaupungin katukuvasta haittaamasta kunnossapitoa ja aurausta. Helsingin rakennusvirasto on avannut Kalasatamaan uuden autohotellin, jonne asukkaat voivat säilöä ajokkinsa ilmaiseksi talven ajaksi.

Kakkostien remontti yllätti maksajan

Kakkostien perusparannustyöt Karkkilan ja Loukun välillä alkoivat toukokuussa. Työt aloitettiin samanaikaisesti useassa eri kohteessa, jotta ne saadaan tehtyä nopeammin.

Kolmen miljoonan auton raja rikki

Kesäkuun lopussa Suomessa oli käytössä yli kolme miljoonaa autoa, kertoo Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi. Kaikkien liikenteessä olevien erilaisten ajoneuvojen määrä lähentelee jo viittä miljoonaa.

Jäätelöauto kailottaa pikkuteilläkin

Toni Mäkelä on ajanut jäätelöautoa 17 vuoden ajan. Tuttu tunnussävel ei kuitenkaan ole ryhtynyt miestä tympimään, sillä työ ihmisten kanssa palkitsee. Jäätelönsyönnin joensuulainen yrittäjä jättää kuitenkin vain kotona perheen kanssa tehtäväksi.

Virkeä autoilija syö oikein ja pitää taukoja

Autoilijoiden väsymys on merkittävä riski liikenneturvallisuudelle. Liikenneturva muistuttaakin etenkin kesäautoilijoita pitämään riittävästi taukoja ja syömään kevyesti pitkillä matkoilla. Yöllä ajamista kannattaa myös välttää, vaikka ulkona olisikin valoisaa

Pandavolkkari kääntää katseita

Rovaniemen kaduilla kulkee erikoinen mustavalkoinen menopeli, joka on aiheuttanut paljon ihmetystä. Alun perin Kuopiosta lähtöisin oleva karvainen kuplavolkkari on kääntänyt monen päät, ja usea tahtookin omistajan kanssa juttusille.

Halpa kesäauto antaa tilaa nykyautoille hinausauton lavalla

Halpojen kesäautojen sijaan hinauspalveluja pitävät leivissä uudenkarheat nykyautot, jotka uupahtavat kuumilla keleillä. Nykyauto on täynnä elektroniikkaa ja huipputeknologiaa, siksi ne ovat vikaherkkiä vempeleitä.

Talviautoilijan niksit - kommentoi

Talviautoilu on vaativampaa kuin kesäautoilu. Renkaat pitää olla kunnossa ja lasit sulana.

Autokaupasta haetaan halpaa ja hyvää

Vähän käytetyt, uudenkarheat sekä noin kymmenen tuhannen euron autot viedään lähes käsistä kajaanilaisista autoliikkeistä. Kauppa on käynyt kuumana koko alkuvuoden ajan.

Jenkkiautot koolla Kerimäellä

Mopar Meet kokoaa Kerimaahan Chrysler-konsernin valmistamia menopelejä omistajineen. Tapaamisen järjestävässä Finnish Mopar Associationissa eli FMA:ssa on noin 300 jäsentä.

Kesäautolla vaikka Eurooppaan

Älä ota kesäkissaa, hanki kesäauto. Halvimmat irtoavat tonnilla tai parilla. Koeajamatta ei yhden kesän menopeliäkään kannata hankkia.

Vaihtoautokauppa käy Pohjois-Karjalassa

Käytettyjen autojen myynti on piristynyt maakunnassa niin, että hyvistä käytetyistä autoista on jo pulaa Pohjois-Karjalassa. Autoalan tietopalvelu laskee, että vaihtoautomyynnin suhde varaston kokoon oli maaliskuussa paras moniin vuosiin. Vaihtoautojen myyntivauhti nousi reippaasti helmikuusta ja autoja myytiin maaliskuussa enemmän kuin viime keväänä.

Elävä motoristi on hyvä motoristi

Kajaani MC:n jäsenet valmistautuvat kesäajoon kiiltävin moottoripyörin. Ensimmäiset kilometrit hissun kissun, muistuttaa liikennekouluttaja.

Savonlinna täyttyy heinäkuuksi

Savonlinnan palveluja käyttävät kesäkaudella sadat tuhannet matkailijat. Palveluja ja tavaroita tarvitaan huomattavasti enemmän, kuin talvikuukausina. Oopperajuhlat tuo kaupunkiin myös sangen laatutietoista ja maksukykyistä väkeä. Niinpä palvelut pitää sovittaa sen mukaan.

Poliisi on huolissaan kesäliikenteestä

Poliisi odottaa kauhulla tulevaa kesää. Pohjois-Karjalassa jo puolet vuoden kuolonkolareista ajetaan kolmen kesäkuukauden aikana.

Keski-Suomen tietyöt

Keski-Suomessa on tänä kesänä kuusi suurehkoa tietyöurakkaa. Tietyöt kiristävät monen kesäautoilijan hermoja, mutta luvassa on entistä ehompia kulkureittejä.

Kromia, kiiltoa ja kurveja

Kevät tuo liikenteeseen pyörien, mopojen ja moottoripyörien lisäksi upeita kesäautoja. Kotkalainen Mika Yläkäs odottaa pääsevänsä omalla amerikkalaisella autollaan tien päälle. Mies kunnostaa sekä omia että kavereiden harrasteautoja.

Kesäautot teettävät töitä katsastajilla

Kesäautoja tuodaan nyt runsaasti katsastukseen. Lahtelaisilla katsastusasemilla kevät on perinteisesti kiireistä, kun myös matkailuautoja ja -vaunuja katsastetaan paljon.

Vakuutuspetokset vähentyneet tuntuvasti

Vakuutusyhtiöille tehdyt korvaushuijaukset ovat vähentyneet huomattavasti. Syynä on vakuutusyhtiöiden yhteinen vahinkorekisteri.