Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lahden keskussairaalan päivystyksen vastaanoton ulko-ovet. Asiakas menossa sisälle.

Häiriö tietojärjestelmässä aiheuttaa viivettä Päijät-Soten palveluihin ja hoitoon

Asiakas- ja potilastietojärjestelmän häiriön ei tiedetä aiheuttaneen potilasturvallisuutta vaarantavia ongelmia.

Oulun yliopistollisen sairaalan työmaa Oulussa.

Tulevaisuuden sairaalaan ensimmäiset potilaat ensi vuoden syksyllä – välillä suunniteltiin nopeampaakin käyttöönottoa

Oulun yliopistollisen uuden tulevaisuuden sairaalan käyttöönotto siirtyy ensi vuoden syksyyn. Käyttöönottoa oli aiemmin aikaistettu ensi vuoden alkuun, kun rakennustyöt etenivät ennakoitua nopeammin.

Hoitajien mielenilmauksessa oleva kyltti.

Tehyn kantelukampanja ruuhkauttaa valvontaa – aluehallintoylilääkäri: osa asioista ratkeaisi tehokkaammin ilmoituksella työnantajalle

Ilmoitusten käsittely on vielä kesken, mutta osa Tehyn kampanjan ilmoituksista johtaa todennäköisesti aluehallintoviraston tarkempaan selvitykseen.

Koronapotilas kädet ristissä erityshuoneessa, suojavarusteisiin pukeutunut hoitaja vieressä.

Aluehallintoviraston palvelut ruuhkautuivat pahoin Tehyn kampanjan takia

Aluehallintoviraston mukaan kampanjatyyppinen ilmoitusten teko heikentää terveydenhuollon valvonnan mahdollisuuksia. Tehyn kampanja on tuottanut moninkertaisesti ilmoituksia tavanomaiseen verrattuna.

Helsingissä lauantaina 9. huhtikuuta järjestettiin hoitajien mielenosoitus, jossa vaadittiin lisää palkkaa.

Aluehallintovirastot: Valvonta on ruuhkautunut pahoin Tehyn masinoiman kantelukampanjan vuoksi

Aluehallintovirastojen kirjaamoihin on saapunut parin viikon aikana yli 3 000 terveydenhuoltoon liittyvää yhteydenottoa.

Anestesiahoitaja Merja Ylönen ja leikkaushoitaja Tuulikki Paananen valmistelevat leikkausta.

Hoitajat palaavat töihin myös Keski-Suomen sairaala Novassa – johtajaylilääkärin mukaan lakko heikensi sairaalan ilmapiiriä

Keski-Suomessa sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärillä ja Tehyn pääluottamushenkilöllä on täysin erilaiset näkemykset lakon vaikutuksista ilmapiiriin.

Suojavarusteisiin pukeutunut lähihoitaja Janina Kinnunen koronapotilaan kanssa.

Valvira hoitajalakosta: Potilasturvallisuus romahtamassa, potilaita voi kuolla tai vammautua

Pian Valviran tiedotteen jälkeen Tehy ja Super sanoivat peruvansa keskiviikkona alkavaksi kaavaillun hoitajalakon. Liitot alkoivat valmistella järeämpiä toimia.

Hoitajat pukevat suojavarustuksia ylleen

"Tulisitko huomenna aamuvuoroon? Sinua tarvitaan" – lakkoilevat hoitajat ovat ahdistuneet, kun esimiehet pyytävät heitä lomiltaan töihin

Monet lakossa olevat hoitajat ovat saaneet kutsuja töihin, vaikka he ovat olleet lomalla. HUSista kerrotaan, että tilanne on nyt rauhoittunut.

Aki Linden tiedotustilaisuudessa.

Ministeri Lindén: puolikiireellinen hoito muuttunut kiireelliseksi lakon kestäessä, tämä vaarantaa potilasturvallisuuden

Potilasturvallisuuslaki velvoittaisi hoitajia töihin lakon aikana, mikä on suututtanut ammattiliitot. Ministeri Lindén otti aikalisän, kun hoitajat siirsivät toista lakkoa pääsiäisen yli.

Meilahden tornisairaala Helsingissä.

Kaikkia välttämättömiä tutkimuksia ei ole pystytty tekemään HUSissa hoitajalakon aikana – suojelutyön järjestämisessä haasteita

Hoitajaliitto SuPerin mukaan hoitajat ja hoitoalan järjestöt ovat jo vuosia valittaneet kroonisesta työntekijäpulasta, mutta työnantaja ei ole aiemmin reagoinut lisäresurssipyyntöihin.

Sairaanhoitaja Tiia Virta syöttää potilastietoja koneeseen

Hoitajalakko ei ole toistaiseksi vaarantanut potilasturvallisuutta, mutta sitä pelätään yhä – johtajaylilääkäri: "Toimimme riskillä"

Hoitajien lakko ei ole Ylen kyselyn mukaan aiheuttanut vakavia vaaratilanteita kiireellistä hoitoa tarvitseville. Sairaanhoitopiirit kokevat vallitsevan tilanteen kuitenkin vaikeaksi.

Ambulansseja Lapin keskussairaalan edustalla

Terveyskeskuksissa potilasvahinkojen riski muuta maata suurempi, mutta sairaalassa tilanne on parantunut paljon, sanoo LSHP:n johtajaylilääkäri

Suomen Kuvalehti kertoi Lapin sairaanhoitopiirin keskimääräistä suuremmista potilasvahinkomääristä.

Anna-Maja Henriksson, Emma Kari, Sanna Marin, Annika Saarikko ja Li Andersson puhuivat medialle 5. huhtikuuta ennen neuvotteluja.

Hallitus ottaa sunnuntai-iltaan asti aikalisän potilasturvallisuuslain käsittelyssä – seuraa hoitajien lakon tilannetta

Hallituspuolueista erityisesti SDP:llä ja vasemmistoliitolla on korkea kynnys puuttua hoitajien lakko-oikeuteen.

Hoitajat pukevat suojavarustuksia ylleen

Emeritusprofessori hoitoalan lakosta: potilasturvallisuus on vaarassa, mutta ilman parempia palkkoja se heikkenee tulevaisuudessa entisestään

Itä-Suomen yliopiston potilasturvallisuuden emeritusprofessori Risto Roine ymmärtää kiistan molempia osapuolia. Potilasturvallisuus on kaikkien vastuulla, hän muistuttaa.

Sairaanhoitaja Tiia Virta syöttää potilastietoja koneeseen

Potilasturvallisuuslaki uhkaa kaatua hallituksen erimielisyyksiin, Lohi: Toivon, ettei tälläistä lakia tarvita

Hoitoalaa valvova Valvira pitää potilasturvallisuuslakia viimesijaisena keinona. Ylijohtaja Markus Henriksson toivoo, että hoitajat vastaisivat puhelimeen.

Taysin julkisivu, Acuta.

TAYS on sanonut aluehallintovirastolle, ettei sillä ole keinoja määrätä hoitajia päivystykseen – johtajaylilääkäri: "He eivät vastaa puheluihin"

Huoli liittyy suojelutyön määrään päivystyksessä eli Acutassa, kertoo johtajaylilääkäri Juhani Sand.

Markus Kajo estradilla edessään mikrofoni.

Markus Kajo: Asiaa naisten pulista

Hyvyys, pahuus palkitaan vain saduissa?

Lakkovahteja Kuopion yliopistollisen sairaalan pääsisäänkäynnin edessä.

KYSin johtaja lakosta: "Rimaa hipoen selvitty" – Tehyn paikallisen pääluottamusmiehen mukaan viesti kentältä on päinvastainen

Kuopion yliopistollisen sairaalan johtajan mukaan KYSin päivystyksessä oli viikonloppuna tavanomaista rauhallisempaa. Tehyn paikallisen pääluottamusmiehen mukaan sairaalan johtajan lausunnot ovat herättäneet ihmettelyä.

Seinäjoen keskussairaalan vieressä on laaja parkkipaikka.

Hoitajalakon vaikutukset näkyvät päivä päivältä enemmän myös muissa kuin lakkosairaaloissa – suojelutyöstä sovitaan jo tällä viikolla Seinäjoellakin

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä lähetetään tuhansia potilaita vuosittain Tampereelle leikkauksiin ja muuhun hoitoon. Siksi hoitajalakko heijastuu nyt myös Etelä-Pohjanmaalle. Myös lakon laajenemiseen varaudutaan.

Taysin Ensiapu Acutan kyltti rakennuksen seinässä.

Normaalisti ruuhkaisessa TAYSin päivystyksessä lakkoviikonloppu oli poikkeuksellisen rauhallinen – suojelutyöneuvottelut sujuvat hyvässä hengessä

TAYSin johtajaylilääkäri Juhani Sandin mukaan leikkaustoiminta on lähtenyt suunnitellusti käyntiin. Käytössä on noin puolet normaalista leikkaussalikapasiteetista.

Hoitajia mielenosoituksessa.

Perjantai 1.4.2022 (radio)

Hoitajalakko. Potilasturvallisuus. Kela. Ramadan. Sääennuste.

Silja Paavola ja Millariikka Rytkönen osallistuvat mielenilmaukseen.

STM haluaa määrätä hoitajia lailla töihin lakon aikana – hoitajat raivoissaan: "Kaiken päälle hallitus vie lakko-oikeuden"

Hoitajia suojelutyöhön velvoittava potilasturvalaki rajoittaisi lakko-oikeutta ja sen on siksi läpäistävä esimerkiksi perustuslakivaliokunnan seula.

STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila A-studiossa.

STM huolestui hoitajalakon seurauksista potilasturvallisuudelle – hallitus valmistautuu pakottamaan lisää hoitajia töihin lainsäädännöllä

Kuuden sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärit ja aluehallintovirastot sanovat, että kiireellinenkin hoito vaarantuu lakon vuoksi. Hoitajajärjestö Tehyn puheenjohtaja syyttää syntyneestä tilanteesta työnantajia.

Laihian terveysaseman kyltti, jossa lukee terveysasema ja neuvola.

Sekava organisaatio, ohjeistusta vain toisella kielellä – Laihia nostaa esille ongelmia Pohjanmaan hyvinvointikuntayhtymän toiminnassa

Hyvinvointikuntayhtymän organisaatiorakenne ei sellaisenaan sovellu pikkukuntiin, väittää Laihia. Kunta edellyttää myös, että esimiestyössä ja tiedottamisessa on varmistettava sen saaminen suomeksi ja ruotsiksi.

turvaranneke vanhuksen ranteessa

Rokottamattomat hoitajat jatkavat ikäihmisten palveluissa Tampereella – kaupunki pohtii nyt, miten rokottamattomien jatkuva testaus onnistuu

Tampereen ikäihmisten palveluihin ei ole saatu palkattua riittävästi rokotettua henkilökuntaa. Rokottamattomien testauskäytännöissä on vielä monta kysymysmerkkiä.

Lasse Lehtonen, Helsinki, 02.11.2020

Hoitajien koronarokotevelvoite pitäisi saada pysyväksi, sanoo HUSin johtaja Lasse Lehtonen

HUSin johtaja Lasse Lehtonen hämmästelee THL:n ylilääkärin näkemystä, jonka mukaan hoitajien rokotus­velvoitetta ei voisi perustella potilaiden suojelemisella.

Anonyymi lähihoitaja Jaalan palvelukeskussa Kouvolassa.

Tampereella yli sata sote-ammattilaista on ilman koronarokotusta – saavat jatkaa töissä, koska muuten vanhuksille ei riitä hoitajia

Tampereen kaupungin sote-ammattilaisista selvästi eniten rokottamattomia on ikäihmisten palveluissa. Rokottamattomat saavat jatkaa työskentelyä Tampereella 14. helmikuuta asti, koska muuten potilasturvallisuus vaarantuisi.

Teksti, jossa lukee Käsikirjoitus.

Lasten tehohoito äärirajoilla: käsikirjoitus

Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

Isä Vesa Luoma silittää Jaakko-vauvan päätä teho-osastolla.

Vauva elvytykseen, toisen nenämahaletku irtosi hoitajan ruokatauolla – uuden lastensairaalan teho-osasto kriisissä hoitajapulan takia

HUSin johto kiistää vaaratilanteet, mutta myöntää, että kolmasosa teho-osaston paikoista on jouduttu pitämään kiinni hoitajapulan takia.

Kaksi koronapotilas erityshuoneessa, suojavarusteisiin pukeutunut hoitaja keskustelee toisen potilaan kanssa.

Päijät-Soten työntekijät suhtautuvat koronarokotepakkoon maltilla – "Rokotekattavuus vaikuttaa kaikkien turvallisuuteen"

Päijät-Soten ja Tehyn edustajien mukaan hoitoalalla työskentelevistä valtaosa suhtautuu koronarokotteisiin positiivisesti.

Tervaskannon hoivakoti Somerolla.

Avi huomasi Jyväskylän Akseli ja Elinan lyhytaikaishoidossa paljon puutteita – yöhoitajia liian vähän, ongelmia myös lääkehoidossa ja turvallisuudessa

Jyväskylän pitää lisätä hoitajien määrää ja parantaa Akseli ja Elinan turvallisuutta vuoden loppuun mennessä.

yleiskuva

Henkesi voi pelastua uuden lääkelistan ansiosta – epämääräisistä lääketiedoista halutaan eroon, mutta uudistuksessakin on pahoja puutteita

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkisen (vas.) mukaan kehitteillä oleva uusi kansallinen lääkityslista tulee terveydenhuollon ammattilaisten ja kansalaisten käyttöön kolmen vuoden kuluttua.

Tietokoneita ja datakaapeleita serverisalissa.

Laaja tietojärjestelmähäiriö hidastaa sairaanhoitoa Päijät-Soten alueella

Laaja tietojärjestelmähäiriö on eilisillasta asti hidastanut palveluita. Ongelma saatiin jo välillä korjattua, mutta se uusiutui. Potilasturvallisuus ei ole tiettävästi vaarantunut.

Oulun yliopistonsairaalassa tutkitaan vauvaa.

Kätilöt kyseenalaistivat äitejä ja vauvoja hoitavan osaston turvallisuuden – alkoi liki kahden vuoden syyni, joka osoittautui tarpeelliseksi

Aluehallintoviraston mukaan Oulun yliopistollisessa sairaalassa on saatu vajaassa kahdessa vuodessa tehtyä riittäviä toimenpiteitä vierihoito-osaston potilasturvallisuuden varmistamiseksi.

Mikkelin keskussairaalan kyltti sairaalan pihalla.

Kolme potilasta teki todennäköisesti itsemurhan Essoten yksikössä – Otkes tutkii

Tapaukset sijoittuvat tämän vuoden syyskuun ja lokakuun väliselle ajanjaksolle. Otkesin tutkinnan arvioidaan kestävän kuukausia.

Mikkelin keskussairaala, Essoten lattiamatto

Useampi potilas kuollut kuntayhtymä Essoten mielenterveys- ja päihdepalveluissa – onnettomuustutkintakeskukselta pyydetään tutkintaa

Essoten sisäinen työryhmä on tapausta tutkiessaan päätynyt pyytämään Onnettomuustutkintakeskusta asettamaan asialle ulkopuolisen tutkijan.

Opastekylttejä Kiihtelysvaaran terveysasemalla.

Potilasvahingon syynä yhä useammin hoidon viivästyminen – Potilasturvallisuuslääkäri: ”Terveydenhuolto tappaa ja vahingoittaa ihmisiä turhaan”

Potilasvakuutuskeskuksen selvitystyö paljasti, että diagnoosin ja hoidon viivästyminen on yhä useamman potilasvahingon takana. Monet tapauksista liittyvät päivystyspoliklinikoihin.

Eksoten puhelinpalvelu

Eksoten puhelinpalvelut sai purettua pahimmat ruuhkansa – kaikille asiakkaille soitetaan takaisin samana päivänä

Eksoten puhelinpalveluja tuottava Kaiku24 on saanut lisää työvoimaa ja puhelinpalveluihin vastaaminen on nyt lakisääteisellä tasolla.

Sairaala-avustaja sairaalan käytävällä.

Rovaniemeläisiä sairaala-asiakkaita joudutaan ajoittain hoitamaan muissa kunnissa

Jos potilas kieltäytyy tarjotusta sairaalahoidosta, hoito pyritään järjestämään esimerkiksi kotisairaalan tai kotihoidon kautta.

Kysely: Lähes kaikki nuoret hoitajat harkitsevat alanvaihtoa

Kyselyn mukaan lähes kaikki alle kolmekymppiset hoitajat harkinneet alanvaihtoa – Tehyn puheenjohtaja: "Potilasturvallisuus on vaarantunut munasolusta mummoon"

Etenkin nuorten hoitajien jaksaminen on koetuksella, selviää Tehyn tänään julkaisemasta kyselystä. Tehyn puheenjohtajan mukaan hoitajapula on jo vaarantanut potilasturvallisuuden.

Raskaan olevan henkilö lukee kumppaninsa kanssa "Meille tulee vauva" kirjaa.

Rovaniemen kaupunki kerää tarinoita raskausajasta ja synnytyskokemuksista

Vanhempien tarinoita kerätään elokuun loppuun saakka.

Sairaanhoitaja rokottaa asiakasta.

Rauman sote-alan ammattijärjestöt pelkäävät työntekijöiden uupumisen uhkaavan jo potilasturvallisuutta

Ammattijärjestöt vetoavat Rauman kaupunkiin, että työntekijöiden huoli jaksamisestaan otettaisiin vakavasti.

Silikoniruiskeella käsitellyt huulet.

Ruotsi saamassa uuden kauneuslain – botox-ruiskeiden antajille asetetaan ensimmäistä kertaa pätevyysvaatimukset

Tähän mennessä lääkärit ovat voineet tehdä kauneusleikkauksia ilman erikoisosaamista ja ammatinharjoittajat, joilla ei ole minkäälaista lääketieteellistä koulutusta, ovat voineet antaa täyteaine- ja botox-ruiskeita. Siihen halutaan nyt muutos.

Anestesiahoitaja Merja Ylönen valmistelee leikkausta.

Vesivahinko leikkaussalissa, potilastietojen kirjaaminen ei onnistu – "Korjauslista on pitkä", sanoo uuden jättisairaalan johtajaylilääkäri

Ilmoitukset potilasturvallisuuden heikentymisestä ovat kasvaneet sairaalan muuton jälkeen Jyväskylässä.

Koronanäytteitä Fimlabin laboratoriossa Tampereella.

Naantalissa virheellisiä laboratoriovastauksia potilastietojärjestelmiin

Naantalin kaupungin mukaan väärät tiedot eivät ole johtaneet potilasturvallisuuden vaarantumiseen.

Passi poliisin lupapalvelupisteessä.

Tietomurron uhrin vaikea valinta: Hetun voi vaihtaa helpommin, mutta samalla on uusittava maksukortit ja koulutodistukset, hoitokin voi vaarantua

Terveysviranomaiset katsovat lakiesityksen kiireellisen aikataulun vaarantavan potilasturvallisuuden.

vauvalla nimikyltti ranteessa

Mikkelissä synnyttäneiden määrä pysyi ennallaan vuonna 2020 – takavuosiin verrattuna on tultu selvästi alaspäin

Mikkelissä poikkeuslupa synnytystoiminnan jatkamiselle on tällä haavaa voimassa vuoden 2022 loppuun.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle