Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kolme seikkailukisan osallistujaa kantaa kanoottia kaislikossa.

Suomen suurin seikkailukilpailu Lost In Kainuu starttaa Puolangan jylhissä vaaramaisemissa – tapahtumapäällikkö: nousumetrejä riittää

Seikkailukilpailuun osallistuu tänä vuonna noin 180 joukkuetta ja lähes 400 kilpailijaa. Uutuuslajina on packrafting, joka on ollut Suomessa nouseva harrastus parin vuoden ajan.

Janne Hinkkanen pienen vesiputouksen vieressä.

Janne Hinkkanen veti itsensä keskelle burnoutia – halusi lopettaa suorittamisen, mutta lähtikin 55 kilometrin uintiretkelle

Imatralainen Janne Hinkkanen ui, konttasi, ryömi ja vähän kävelikin Vätsärin erämaasta Jäämerelle. Neljän päivän urakka viileissä vesissä tarjosi kirkkaita vesiä, nopeita koskia ja mahtavia luontokohtaamisia.

Melojia järvellä Marski Challengessa vuonna 2017

Hämeenlinnan seikkailukisa Marski Challenge tarjoaa elämyksiä ja houkuttelee ihmisiä liikkumaan

Seikkailu-urheilun suosio jatkuu yhä. Tänä vuonna Marski Challengen kuntosarja myytiin loppuun ensimmäistä kertaa.

Mika Okkonen seikkailee maastopyöräillen.

Seikkailujen sytyttäjä Karelian Odyssey palaa Patvinsuolle

Pohjois-Karjalasta on tullut seikkailu-urheilun johtava maakunta Suomessa. Karelian Odyssey on kisa, joka aloitti seikkailu-urheilun maakunnassa.

Jukka Viljanen seisoo aavikolla ja katsoo kameraan.

Jukka Viljanen hylkäsi hyväpalkkaisen työn ja lähti unelmiensa perään – jääkarhun lihan, villiaasien ja bushmannien jälkeen hän haluaa valloittaa tarunhohtoisen aavikon

Pohjoisnavan, Kalaharin, Saharan ja Grönlannin mannerjäätikön ylityksen jälkeen edessä on Jukka Viljasen kenties tärkein ja tunteikkain seikkailu. Ja sen etenemistä voi seurata jopa askeleen tarkkuudella.

Suuri aavikkoseikkailu alkaa itsenäisyyspäivänä

Suomalaismies juoksee joulukuussa maailman suurimman hiekka-aavikon halki – Yle seuraa Jukka Viljasen suoritusta jopa askeleen tarkkuudella

Yle on kehittänyt yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa ainutlaatuisia menetelmiä, joiden avulla seikkailujuoksija Jukka Viljasen uskomatonta suoritusta voi seurata askel askeleelta.

Ihmisiä lost in Kainuu -kilpailun lähdössä

Seikkailukilpailu Lost in Kainuu vei taas sadat kilpailijat erämaahan – tänä vuonna seikkailukärpäsen puremat lapset pääsevät myös mukaan tunnelmaan

Osallistujamäärältään Suomen suurin seikkailukilpailu on parhaillaan käynnissä Suomussalmella. 11. kerran järjestettävässä kisassa lapsille on ensimmäistä kertaa oma seikkailurata, jossa tunnelmaa haetaan muutoin kuin extreme-tehtävillä.

Mervi Koukkari ennen Lost in Kainuu -kisan starttia.

Melkein vuorokauden kestäneestä seikkailukisasta palautuminen on itsensä kokoamista ja reissun miettimistä

Lost In Kainuu Adventure -kisaan osallistunut utajärveläinen Mervi Koukkari seikkaili noin 200 kilometriä.

Lost in Kainuu Adventure -seikkailukisan kilpailijoita tavaroineen.

Sadat ihmiset lähtevät seikkailu-urheilutapahtumaan, jossa edetään muun muassa juosten ja uimapatjalla – katso tästä lähtö ja lähtötunnelmat

Perjantaina alkava kymmenes Lost in Kainuu Adventure on järjestäjän mukaan maailman suurin seikkailu-urheilutapahtuma.

Savonlinjan linja-auto.

Savonlinja lakkauttaa kaukoliikenteen vuorot koronan vuoksi

Korona on vaikuttanut myös Savonlinjan tilausajo- ja elämysmatkaliiketoimintaan.

Renkaankantoa

Porrasjuoksua autonrenkaan kanssa, rämpimistä kylmässä vedessä ja takaraivossa tunne siitä, että joku vedättää – salaisuuksilla verhoiltu seikkailu haastaa osallistujat ylittämään itsensä

Suomen perinteikkäin seikkailu-urheilun tapahtuma X Kaato kilpailtiin lauantaina Espoon Oittaalla. Eri lajeista koostuva kestävyysurheilutapahtuma on lajinimensä mukaisesti seikkailu, sillä urheilijoita koetellaan ja härnätään päivän aikana useilla yllättävillä tilanteilla.

Hossa kansallispuisto Lost in Kainuu ulkoilu Julma-Ölkky

Seikkailukilpailu keräsi lähes tuhat kävijää Hossaan

Ensimmäistä kertaa Kajaanin ulkopuolelle järjestetty Lost in Kainuu oli tunnelmaltaan tiivis.

Maisema Hossasta.

Yksi suurimmista seikkailukisoista menee rotkojen ja erämaalampien Hossaan

Hossan kansallispuistossa järjestettävän Lost in Kainuun toivotaan houkuttelevan mukaan lisää kansainvälisiä kilpailijoita.

Kuopiorockin festivaalipäällikkö Allu Koskinen

Monitoimies Allu Koskinen on vuoden nuori yrittäjä Pohjois-Savossa: "Palkitsevinta on, kun saa palautetta onnistumisesta"

Kuopiolaisen Real Albert Promotion Oy:n nokkamies on tuonut Kuopion seutua näkyville järjestämillään tapahtumilla.

Vaskiluodon metsän puihin on viritetty viisi erilaista kiipeilyrataa.

Kiipeilypuistot valloittavat maata vauhdilla – puiden latvoihin viritetyt köysiradat kutsuvat seikkailijoita nyt myös Vaasassa

Vaskiluodon metsän puihin on viritetty viisi eritasoista kiipeilyrataa. Seikkailu-urheilupuisto on rakennettu niin, että se sulautuu luontoon ja antaa myös mahdollisuuden nauttia metsän tuoksuista ja tunnusta.

Olli Salpakoski.

Seikkailu-urheilija kannustaa sitkeyteen: "Ihan sama kuinka korkealle pääset, kunhan olet antanut kaikkesi"

Seikkailija Olli Salpakoski syntyi keskosena ja hänellä on CP-vamma. Salpakoski haluaa näyttää esimerkillään, ettei ole "maailman hirvein asia, jos sattuu syntymään vammaisena".

Rauman maauimalan tyhjä allas

Rauman maauimalan rappioaika pian ohi – Riku Räsäsen kanssa sopimus valmis päätettäväksi

Tavoitteena Raumalla on, että peruskorjauksen jälkeen maauimala avataan yleisölle keväällä 2018.

Uutisvideot: Nykyajan kauppa on elämysmatka

Nykyajan kauppa on elämysmatka ja jääkaappi – video

Asiakasvirtoja ohjaavat Suomessakin maailman megatrendit. Niistä isoimpina autoilun vähentyminen ja väestön ikääntyminen, kertoo professori Lasse Mitronen Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulusta.

Varjakan vierasvenesatama Oulunsalossa.

Uinuvasta Varjakan saaresta halutaan elämyspalvelukeskus

Oulun edustalla sijaitseva Varjakan saari halutaan matkailukohteeksi. Hakusessa on vakavarainen rakennuttaja, joka vastaisi kokonaisuudesta.

Lumipyöräilyä.

Talviseikkailu kerää harrastajia: "Halutaan nähdä, mitä talvi tuo tällaiseen eksymisharrastukseen"

23 joukkuetta valmistautuu tulevan viikonlopun Lost In Kajaani Winter Editioniin eli talviversioon. Team Möve lähtee etsimään rasteja hiihtäen, maastopyörällä ja lumikengillä.

Omakotitalo

Eurooppalaisia "mohuja" kiinnostaisi matkustaa omaperäiseen ja eksoottiseen Suomeen

Mohuja kiinnostaa kaukainen pohjoinen maa, joka tarjoaa aivan jotain muuta kuin jo läpikolutut maailman metropolit. Mohut ovat Visit Finlandin tähtäimessä, mutta nyt heille pitäisi löytää Suomen maakunnista omaperäistä ja eksoottistakin koettavaa.

Korealainen valokuvaaja K. Chae ikuisti revontulet Posion Riisitunturilla.

Paukkupakkasten Lappi näyttäytyy upeana Instagramissa

Kylmää ja häkellyttävän kaunista. Sitä Suomen Lappi on tarjonnut viime päivinä kansainväliselle kuvaajaporukalle, jonka Visit Finland lennätti yhdessä Finnairin kanssa pohjoiseen Suomea markkinoimaan.

Kaksi ihmistä meloo kanootilla Kajaaninjoella.

Seikkailukisa testaa pariskunnan yhteispelin – "Näinkö tässä omakotitalo rakennetaan yhden kisan aikana"

Seikkailuhenkiset ihmiset ottavat parhaillaan toisistaan mittaa Suomen suurimmassa seikkailu-urheilutapahtumassa Kajaanissa. Kisassa koetellaan joukkueiden fyysistä ja henkistä kestävyyttä sekä yhteishenkeä.

Team DA-design Tuula Nieminen, Sami Kuusi ja Marko Tasanen suuntasivat iloisin mielin kohti vuorokauden mittaista suunnistuskoitosta.

24 tunnin MM-rääkki: Yli 800 vaellussuunnistajaa kirmaa Lapissa

Urho Kekkosen kansallispuistossa vilisee viikonloppuna suunnistajia. Kyseessä ovat vaellussuunnistuksen eli rogainingin MM-kisat, joihin osallistuu 840 kestävyysurheilijaa.

Ihmisiä metsään tehdyllä aktiviteettiradalla.

Seikkailupuistot yleistyvät vihdoin Suomessakin – vakavilta tapaturmilta on vältytty

Seikkailupuistoja on Suomessa jo runsaat parikymmentä. Tukesista kerrotaan, ettei niissä tiettävästi ole sattunut vakavampia onnettomuuksia. Läheltä piti -tilanteita on silloin tällöin.

Kuvassa kaunis maisema ulos

Kalajoki hamuaa lisää matkailijoita – matkailu tuo nyt vuodessa 45 miljoonaa

Kalajoki aikoo tulevaisuudessa kaksinkertaistaa matkailun kaupunkiin tuomat tulot. Keinoina nähdään aktiivi- ja elämysmatkailun kehittäminen.

Nuoret pihatöissä

Työtä palkatta, tähtäimessä Provinssirock

Nuoret ovat olleet innokkaasti mukana vapaaehtoistyössä Kuopion Saaristokaupungissa. Työtodistuksen lisäksi palkkiona on elämysmatka Provinssirockiin.

Petri Jaakkola uskoo Nicaraguan turismiin niin paljon, että aloittaa pian hotellin rakennuttamisen.

Suomi-poika satsaa hotellibisnekseen Nicaraguassa

Toimittaja Mika Mäkeläisen matka jatkuu Panamericanalla.

Marianna Zaikova

Suomalaisnainen maksoi 32 000 euroa päästäkseen seitsemälle maratonille

Marianna Zaikova juoksi ensimmäisenä naisena seitsemän maratonia, seitsemällä mantereella, seitsemässä päivässä.

Rakennus Varjakan saaressa

Vanhaan sahasaareen etsitään ulkomaista rahaa – Varjakan peruskorjaus jatkuu

Oulun edustan Varjakan vanhasta sahasaaresta suunnitellaan elämyspalvelukeskusta. Nyt puuttuu vielä toimija, joka voisi hyödyntää saarta matkailu- ja virkistystoiminnassa.

Shamaani takoo noitarumpua.

Brittitoimittaja: Lapin elämysmatkailu voisi kukoistaa Internetin avulla

Lapissa on paljon ulkomaalaisia kiinnostavia pieniä matkailukohteita, jos ne vain löytäisivät markkinointikanavansa. Brittitoimittaja Jonathan Knott uskoo, että matkailijoiden kertomuksiin perustuvat Internetin matkailusivustot voisivat olla tämä kanava. Matkailijoiden mielenkiinto on muualla kuin suuret matkailumarkkinoijat luulevat, Knott toteaa.

Joni Puurula yrittää torjua.

Siirtolaispelaajat haluavat nähdä maailmaa - "Meillä Suomessa kuvitellaan monesti, että me osataan ja tehdään asiat oikein"

Joni Puurula on itäisen Euroopan suomalaiskiekkoilijoista näkyvimpiä - ainakin sosiaalisessa mediassa. Maalivahti pelaa ulkomailla kolmatta kautta ja on kulkeutunut Ruotsista Italiaan. Tänä vuonna tarinat ja elämykset ovat olleet kaiken kansan seurattavana pelaajan omassa blogissa.

Juoksijoita Vaarojen Maratonilla.

Polkujuoksun parhaat Kolilla

Viikonloppuna kisattavan Vaarojen Maratonin yhteydessä ratkotaan myös kansallisen polkujuoksucupin mestaruudet.

Maratoonarit lähtöpisteessä

Suomen rankin puolimaraton Vuokatin vaaroilla – ei se matka, vaan se vauhti

Perinteikkään Vuokatin Vaelluksen yhteydessä järjestettävä 13 vaaran maastomaraton houkuttaa kisaamaan jälleen kymmeniä ihmisiä. Kainuuseen on syntynyt seikkailu-urheilijoiden aktiivinen harrastajaryhmä.

Väsyneet Isät

Väsyneet Isät kadoksissa – "Vaimokin sanoo, että hyvä kun lähdet"

Suomen suurin seikkailu-urheilutapahtuma Lost In Kajaani Adventure laittaa ennätykselliset 133 joukkuetta kamppailemaan suunnistuksessa, melonnassa, juoksussa ja köysitehtävissä. Omia rajojaan kokeileva Väsyneet Isät -seikkailu-urheiluryhmä tietää, että keho ja mieli ovat koetuksella noin 16 kisatunnin aikana.

Näkökulma: Ukkosmyrsky asettui osaksi kesäteatteriesitystä

Sää tekee suomalaisesta kesäteatterista arpapeliä. Joskus viilentää sade, toisinaan leipoo helle. Myös ukkonen voi tuoda esitykseen ekstrasäväytyksen.

Ville Perko.

Hiljaisuusmyyjä kyllästyi antamaan toisille sitä, mitä kaipasi itse

Hiljaisuusmyyjä Ville Perko sai kymmenen vuotta sitten tarpeekseen Helsingistä ja muutti Turun saaristoon. Hän pyörittää majataloa 28 ihmisen kylässä Houtskarin Hyppeisissä.

Juoksijoita Vaarojen Maratonilla.

Nettisivustot kaatuivat polkujuoksijoiden harmiksi

Lieksan Kolilla juostavan Vaarojen Maratonin ilmoittautumisen piti alkaa keskiviikkoiltana. Juoksijoiden ja järjestäjien harmiksi kaksi nettisivustoa kaatui lähes yhtäaikaisesti. Maraton on polkujuoksutapahtumien pioneeri Suomessa.

poke

Juomatapojen muutos näkyy pubin ovella – haistattelua ja lekalla uhkailua

Pirkanmaalla häppä maistuu. Juomatavat ovat muuttuneet, tietää tamperelaisen pubin vahtimestari.

Viivasuora tie jatkuu mäeltä toiselle

Gorillojen puolesta juokseva suomalainen lähestyy maalia ilmastointiteipin ja kipuvoiteiden voimalla

Ugandan halki juokseva suomalainen Jyri Reinikka puskee sisulla viimeisiä raskaita ylämäkikilometrejä paahtavassa helteessä Afrikan auringon alla. Edessä on vielä kaksi maratonpituista juoksupäivää ennen kuin seikkailu vuorigorillojen puolesta on saatu maaliin.

Lost in Kajaani -seikkailu-urheilutapahtuman nettisivu.

Seikkailu-urheilijoiden puskaradio syntyy blogeissa

Tarinat, koetut hetket ja suosittelu sosiaalisessa mediassa ovat nostaneet Lost in Kajaani -seikkailutapahtuman some-markkinoinnin onnistujaksi. Olemattomalla markkinointibudjetilla toimivat järjestäjät panostavat järjestelyihin, jotta hyvät tarinat ja suosittelu jatkuu kerta toisensa jälkeen.

seikkailupuisto

Seikkailupuistoissa piilee turvallisuusriskejä

Kuntien terveysviranomaiset valvovat seikkailu- ja kiipeilypuistoja, vaikka heillä on harvoin erityisasiantuntemusta alasta. Vastuu turvallisuudesta kuuluu yrittäjälle. Keskieurooppalaisten puistojen kopioiminen Suomeen ei onnistu turvallisesti, koska luonnonolosuhteet vaikuttavat rakennelmien kestävyyteen eri tavalla.

Juoksijoita Vaarojen Maratonilla.

Vaarojen Maratonille osallistujaryntäys

Lokakuussa Kolin maisemissa juostava Vaarojen Maraton kiinnostaa maratoonareita. Reilun vuorokauden aikana tapahtuman osallistujapaikoista varattiin kaksi kolmasosaa.

Lappeenrannan Myllysaaren seikkailupuisto.

Tekes rahoittaa runsaasti Etelä-Karjalan yrityksiä

Matkailun odotetaan tuovan lisää yritystoimintaa. Myös matkailu- ja seikkailuyritykset voivat saada tukea.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle