Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Seikkailukilpailu Lost in Kainuu vei taas sadat kilpailijat erämaahan – tänä vuonna seikkailukärpäsen puremat lapset pääsevät myös mukaan tunnelmaan

Osallistujamäärältään Suomen suurin seikkailukilpailu on parhaillaan käynnissä Suomussalmella. 11. kerran järjestettävässä kisassa lapsille on ensimmäistä kertaa oma seikkailurata, jossa tunnelmaa haetaan muutoin kuin extreme-tehtävillä.

Melkein vuorokauden kestäneestä seikkailukisasta palautuminen on itsensä kokoamista ja reissun miettimistä

Lost In Kainuu Adventure -kisaan osallistunut utajärveläinen Mervi Koukkari seikkaili noin 200 kilometriä.

Sadat ihmiset lähtevät seikkailu-urheilutapahtumaan, jossa edetään muun muassa juosten ja uimapatjalla – katso tästä lähtö ja lähtötunnelmat

Perjantaina alkava kymmenes Lost in Kainuu Adventure on järjestäjän mukaan maailman suurin seikkailu-urheilutapahtuma.

Savonlinja lakkauttaa kaukoliikenteen vuorot koronan vuoksi

Korona on vaikuttanut myös Savonlinjan tilausajo- ja elämysmatkaliiketoimintaan.

Porrasjuoksua autonrenkaan kanssa, rämpimistä kylmässä vedessä ja takaraivossa tunne siitä, että joku vedättää – salaisuuksilla verhoiltu seikkailu haastaa osallistujat ylittämään itsensä

Suomen perinteikkäin seikkailu-urheilun tapahtuma X Kaato kilpailtiin lauantaina Espoon Oittaalla. Eri lajeista koostuva kestävyysurheilutapahtuma on lajinimensä mukaisesti seikkailu, sillä urheilijoita koetellaan ja härnätään päivän aikana useilla yllättävillä tilanteilla.

Seikkailukilpailu keräsi lähes tuhat kävijää Hossaan

Ensimmäistä kertaa Kajaanin ulkopuolelle järjestetty Lost in Kainuu oli tunnelmaltaan tiivis.

Yksi suurimmista seikkailukisoista menee rotkojen ja erämaalampien Hossaan

Hossan kansallispuistossa järjestettävän Lost in Kainuun toivotaan houkuttelevan mukaan lisää kansainvälisiä kilpailijoita.

Monitoimies Allu Koskinen on vuoden nuori yrittäjä Pohjois-Savossa: "Palkitsevinta on, kun saa palautetta onnistumisesta"

Kuopiolaisen Real Albert Promotion Oy:n nokkamies on tuonut Kuopion seutua näkyville järjestämillään tapahtumilla.

Kiipeilypuistot valloittavat maata vauhdilla – puiden latvoihin viritetyt köysiradat kutsuvat seikkailijoita nyt myös Vaasassa

Vaskiluodon metsän puihin on viritetty viisi eritasoista kiipeilyrataa. Seikkailu-urheilupuisto on rakennettu niin, että se sulautuu luontoon ja antaa myös mahdollisuuden nauttia metsän tuoksuista ja tunnusta.

Seikkailu-urheilija kannustaa sitkeyteen: "Ihan sama kuinka korkealle pääset, kunhan olet antanut kaikkesi"

Seikkailija Olli Salpakoski syntyi keskosena ja hänellä on CP-vamma. Salpakoski haluaa näyttää esimerkillään, ettei ole "maailman hirvein asia, jos sattuu syntymään vammaisena".

Rauman maauimalan rappioaika pian ohi – Riku Räsäsen kanssa sopimus valmis päätettäväksi

Tavoitteena Raumalla on, että peruskorjauksen jälkeen maauimala avataan yleisölle keväällä 2018.

Nykyajan kauppa on elämysmatka ja jääkaappi – video

Asiakasvirtoja ohjaavat Suomessakin maailman megatrendit. Niistä isoimpina autoilun vähentyminen ja väestön ikääntyminen, kertoo professori Lasse Mitronen Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulusta.

Uinuvasta Varjakan saaresta halutaan elämyspalvelukeskus

Oulun edustalla sijaitseva Varjakan saari halutaan matkailukohteeksi. Hakusessa on vakavarainen rakennuttaja, joka vastaisi kokonaisuudesta.

Talviseikkailu kerää harrastajia: "Halutaan nähdä, mitä talvi tuo tällaiseen eksymisharrastukseen"

23 joukkuetta valmistautuu tulevan viikonlopun Lost In Kajaani Winter Editioniin eli talviversioon. Team Möve lähtee etsimään rasteja hiihtäen, maastopyörällä ja lumikengillä.

Eurooppalaisia "mohuja" kiinnostaisi matkustaa omaperäiseen ja eksoottiseen Suomeen

Mohuja kiinnostaa kaukainen pohjoinen maa, joka tarjoaa aivan jotain muuta kuin jo läpikolutut maailman metropolit. Mohut ovat Visit Finlandin tähtäimessä, mutta nyt heille pitäisi löytää Suomen maakunnista omaperäistä ja eksoottistakin koettavaa.

Paukkupakkasten Lappi näyttäytyy upeana Instagramissa

Kylmää ja häkellyttävän kaunista. Sitä Suomen Lappi on tarjonnut viime päivinä kansainväliselle kuvaajaporukalle, jonka Visit Finland lennätti yhdessä Finnairin kanssa pohjoiseen Suomea markkinoimaan.

Seikkailukisa testaa pariskunnan yhteispelin – "Näinkö tässä omakotitalo rakennetaan yhden kisan aikana"

Seikkailuhenkiset ihmiset ottavat parhaillaan toisistaan mittaa Suomen suurimmassa seikkailu-urheilutapahtumassa Kajaanissa. Kisassa koetellaan joukkueiden fyysistä ja henkistä kestävyyttä sekä yhteishenkeä.

24 tunnin MM-rääkki: Yli 800 vaellussuunnistajaa kirmaa Lapissa

Urho Kekkosen kansallispuistossa vilisee viikonloppuna suunnistajia. Kyseessä ovat vaellussuunnistuksen eli rogainingin MM-kisat, joihin osallistuu 840 kestävyysurheilijaa.

Seikkailupuistot yleistyvät vihdoin Suomessakin – vakavilta tapaturmilta on vältytty

Seikkailupuistoja on Suomessa jo runsaat parikymmentä. Tukesista kerrotaan, ettei niissä tiettävästi ole sattunut vakavampia onnettomuuksia. Läheltä piti -tilanteita on silloin tällöin.

Kalajoki hamuaa lisää matkailijoita – matkailu tuo nyt vuodessa 45 miljoonaa

Kalajoki aikoo tulevaisuudessa kaksinkertaistaa matkailun kaupunkiin tuomat tulot. Keinoina nähdään aktiivi- ja elämysmatkailun kehittäminen.

Työtä palkatta, tähtäimessä Provinssirock

Nuoret ovat olleet innokkaasti mukana vapaaehtoistyössä Kuopion Saaristokaupungissa. Työtodistuksen lisäksi palkkiona on elämysmatka Provinssirockiin.

Suomi-poika satsaa hotellibisnekseen Nicaraguassa

Toimittaja Mika Mäkeläisen matka jatkuu Panamericanalla.

Suomalaisnainen maksoi 32 000 euroa päästäkseen seitsemälle maratonille

Marianna Zaikova juoksi ensimmäisenä naisena seitsemän maratonia, seitsemällä mantereella, seitsemässä päivässä.

Vanhaan sahasaareen etsitään ulkomaista rahaa – Varjakan peruskorjaus jatkuu

Oulun edustan Varjakan vanhasta sahasaaresta suunnitellaan elämyspalvelukeskusta. Nyt puuttuu vielä toimija, joka voisi hyödyntää saarta matkailu- ja virkistystoiminnassa.

Brittitoimittaja: Lapin elämysmatkailu voisi kukoistaa Internetin avulla

Lapissa on paljon ulkomaalaisia kiinnostavia pieniä matkailukohteita, jos ne vain löytäisivät markkinointikanavansa. Brittitoimittaja Jonathan Knott uskoo, että matkailijoiden kertomuksiin perustuvat Internetin matkailusivustot voisivat olla tämä kanava. Matkailijoiden mielenkiinto on muualla kuin suuret matkailumarkkinoijat luulevat, Knott toteaa.

Siirtolaispelaajat haluavat nähdä maailmaa - "Meillä Suomessa kuvitellaan monesti, että me osataan ja tehdään asiat oikein"

Joni Puurula on itäisen Euroopan suomalaiskiekkoilijoista näkyvimpiä - ainakin sosiaalisessa mediassa. Maalivahti pelaa ulkomailla kolmatta kautta ja on kulkeutunut Ruotsista Italiaan. Tänä vuonna tarinat ja elämykset ovat olleet kaiken kansan seurattavana pelaajan omassa blogissa.

Polkujuoksun parhaat Kolilla

Viikonloppuna kisattavan Vaarojen Maratonin yhteydessä ratkotaan myös kansallisen polkujuoksucupin mestaruudet.

Suomen rankin puolimaraton Vuokatin vaaroilla – ei se matka, vaan se vauhti

Perinteikkään Vuokatin Vaelluksen yhteydessä järjestettävä 13 vaaran maastomaraton houkuttaa kisaamaan jälleen kymmeniä ihmisiä. Kainuuseen on syntynyt seikkailu-urheilijoiden aktiivinen harrastajaryhmä.

Väsyneet Isät kadoksissa – "Vaimokin sanoo, että hyvä kun lähdet"

Suomen suurin seikkailu-urheilutapahtuma Lost In Kajaani Adventure laittaa ennätykselliset 133 joukkuetta kamppailemaan suunnistuksessa, melonnassa, juoksussa ja köysitehtävissä. Omia rajojaan kokeileva Väsyneet Isät -seikkailu-urheiluryhmä tietää, että keho ja mieli ovat koetuksella noin 16 kisatunnin aikana.

Näkökulma: Ukkosmyrsky asettui osaksi kesäteatteriesitystä

Sää tekee suomalaisesta kesäteatterista arpapeliä. Joskus viilentää sade, toisinaan leipoo helle. Myös ukkonen voi tuoda esitykseen ekstrasäväytyksen.

Hiljaisuusmyyjä kyllästyi antamaan toisille sitä, mitä kaipasi itse

Hiljaisuusmyyjä Ville Perko sai kymmenen vuotta sitten tarpeekseen Helsingistä ja muutti Turun saaristoon. Hän pyörittää majataloa 28 ihmisen kylässä Houtskarin Hyppeisissä.

Nettisivustot kaatuivat polkujuoksijoiden harmiksi

Lieksan Kolilla juostavan Vaarojen Maratonin ilmoittautumisen piti alkaa keskiviikkoiltana. Juoksijoiden ja järjestäjien harmiksi kaksi nettisivustoa kaatui lähes yhtäaikaisesti. Maraton on polkujuoksutapahtumien pioneeri Suomessa.

Juomatapojen muutos näkyy pubin ovella – haistattelua ja lekalla uhkailua

Pirkanmaalla häppä maistuu. Juomatavat ovat muuttuneet, tietää tamperelaisen pubin vahtimestari.

Gorillojen puolesta juokseva suomalainen lähestyy maalia ilmastointiteipin ja kipuvoiteiden voimalla

Ugandan halki juokseva suomalainen Jyri Reinikka puskee sisulla viimeisiä raskaita ylämäkikilometrejä paahtavassa helteessä Afrikan auringon alla. Edessä on vielä kaksi maratonpituista juoksupäivää ennen kuin seikkailu vuorigorillojen puolesta on saatu maaliin.

Seikkailu-urheilijoiden puskaradio syntyy blogeissa

Tarinat, koetut hetket ja suosittelu sosiaalisessa mediassa ovat nostaneet Lost in Kajaani -seikkailutapahtuman some-markkinoinnin onnistujaksi. Olemattomalla markkinointibudjetilla toimivat järjestäjät panostavat järjestelyihin, jotta hyvät tarinat ja suosittelu jatkuu kerta toisensa jälkeen.

Seikkailupuistoissa piilee turvallisuusriskejä

Kuntien terveysviranomaiset valvovat seikkailu- ja kiipeilypuistoja, vaikka heillä on harvoin erityisasiantuntemusta alasta. Vastuu turvallisuudesta kuuluu yrittäjälle. Keskieurooppalaisten puistojen kopioiminen Suomeen ei onnistu turvallisesti, koska luonnonolosuhteet vaikuttavat rakennelmien kestävyyteen eri tavalla.

Vaarojen Maratonille osallistujaryntäys

Lokakuussa Kolin maisemissa juostava Vaarojen Maraton kiinnostaa maratoonareita. Reilun vuorokauden aikana tapahtuman osallistujapaikoista varattiin kaksi kolmasosaa.

Tekes rahoittaa runsaasti Etelä-Karjalan yrityksiä

Matkailun odotetaan tuovan lisää yritystoimintaa. Myös matkailu- ja seikkailuyritykset voivat saada tukea.

Pyhtäällä uskotaan matkailun tuovan satoja uusia työpaikkoja

Kaakko kasvuun -ohjelma tähtää 10 000 uuteen työpaikkaan Kotkan-Haminan seudulla. Kunnanjohtaja Olli Nuuttila uskoo, että Pyhtää yltää tavoitteisiin omalta osaltaan.

Jukka Viljanen retkueineen saarroksissa myrskyn keskellä

Grönlannin halkijuoksua yrittäneen Jukka Viljasen retkikunta viipyy ainakin seuraavan vuorokauden leirissään. Ryhmä ei uskalla lähteä etenemään ennustetun myrskyn vuoksi. Grönlannin halkijuoksu muuttui evakuointitehtäväksi viime viikolla.

Suomalaisjuoksijan Grönlannin halkijuoksu katkesi oppaan häkämyrkytykseen

Tanskalaisopas on toipunut oireista päällisin puolin hyvin, mutta riskejä ei haluta ottaa.

Seikkailu-urheilu - haastetta suunnistuksesta laskuvarjohyppyyn

Heikki Hamunen on jo pitkään ollut aktiivinen ulkonaliikkuja, mutta jokunen vuosi sitten syntyi kaveriporukassa idea pidemmästä ulkoiluhaasteesta. Nykyään hän osallistuu jopa usean vuorokauden pituisiin seikkailu-urheilu kilpailuihin.

Suomalaisjuoksijan hurja yritys - 620 kilometriä halki Grönlannin

Jukka Viljanen ja eteläafrikkalainen Greg Maudi aloittivat hurjan juoksumatkan.

28 tuntia reissussa - vain yhden tipun tähden

Kun lintujen todellinen ystävä haluaa nähdä harvinaisuuden, vain taivas on rajana eikä kilometrejä lasketa. Jouni Pursiainen ja Pekka Järvelä matkustivat viikonvaihteessa yli vuorokauden vain kokeakseen hetken elämyksen Utössä.

Suomalainen juoksee Grönlannin halki

Kalaharin ja Etelämantereen kokenut seikkailujuoksija Jukka Viljanen lähtee hyisiin oloihin koiravaljakot rinnallaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle