Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sievissä aloittaa etälääkärin vastaanotto – terveyskeskuslääkärin paikkaan ei ollut hakijoita

Yksityisen toimijan lääkäri ottaa etänä vastaan sieviläisiä kolmena päivänä viikossa. Yhteyden lääkäriin voi ottaa kotona omalta laitteelta tai menemällä Sievin terveyskeskukseen, jossa on varattu huone etälääkärin vastaanottoa varten.

Etelä-Karjalassa pääsee pian lääkärin pakeille vaikka kotisohvalta – Eksote kokeilee etälääkärivastaanottoa syksyllä

Neljä kuukautta kestävän kokeilun aikana asiakas voi varata etävastaanottoajan sekä lääkärien kiirevastaanotoille että kiireettömille vastaanotoille.

Terveysmaksuihin muutoksia – Siun sote voi laskuttaa myös terveysasemalle soittamisesta, Kuopiossa ei ole harkittukaan

Uudistetun asiakasmaksulain mukaan jatkossa esimerkiksi hoitajavastaanotot ovat maksuttomia ja palveluasumiseen on määritelty enimmäishinnat. Siun sote on kuitenkin päättänyt, että terveysasemalle soitto voi olla etävastaanotto. Kuopiossa näin ei ole.

Lääkärien etävastaanotot yleistyvät hurjaa vauhtia, mutta koulutus ei valmista lääkäreitä siihen – vastavalmistunut: "Kokisin haastavana"

Vastavalmistunut lääkäri Nikolas Sinisalo kieltäytyi etävastaantottotyötä sisältävästä työtarjouksesta. Etäasiointi ei voi korvata perinteistä lääkärin vastaanottoa täysin, koska kaikki eivät pysty sitä hyödyntämään.

Essote tarjoaa ilmaisia digilääkäripalveluja – lääkärin saa kiinni parissa minuutissa

Chatin kautta saatavat lääkäripalvelut vähentävät muun muassa päivystysruuhkaa. Chatissa terveyskysymyksiin voi saada vastauksen parissa minuutissa, kun vastaamassa on 150 ammattilaista. Kyse on tässä vaiheessa vielä kokeilusta.

Etelä-Savon lääkäripula on pitkittynyt eikä hoitajia löydetä edes vakituisiin paikkoihin

Ammattikunnissa etenkin myyjistä on sen sijaan selvää ylitarjontaa.

Tästä salkusta löytyy paitsi stetoskooppi niin myös lääkäri – näin hoitaja ja lääkäri voivat tutkia potilasta samanaikaisesti eri kaupungeista käsin

Etälääkärin ja terveyskeskuksessa työskentelevän hoitajan yhteistyö on helpottanut pienten paikkakuntien lääkäripulaa.

Pihlajalinna aloittaa maksulliset koronatestaukset Seinäjoella

Testi tehdään, jos lääkäri toteaa sen tarpeelliseksi.

Suomalaiset terveysyritykset tekevät koronatestejä niin paljon, ettei tallinnalainen laboratorio pysy perässä – joutuu myymään "eioota"

Laboratorionäytteitä Tallinassa analysoiva yksityinen Synlab on saanut THL:tä luvan analysoida suomalaisten potilaiden koronavirusnäytteitä.

Kolme kokemusta etätöistä – näin etäilevät lääkäri, opettaja ja it-konsultti

Ylen etätyökyselyssä vastauksia tuli sekä etätyön puolesta että vastaan.

Juuso Perttilä pelaa ammatikseen jääkiekkoa Ranskassa ja tekee lääkärintöitä Suomeen – Aamulla etävastaanottoja ja sitten treeneihin

Lounaisranskalaisen jääkiekkojoukkueen tähtihyökkääjä ja terveyskeskuslääkäri Juuso Perttilä on esimerkki uuden ajan etätyöläisestä.

Nuorten etäpsykiatri aloittaa vastaanottonsa Eksotessa – asiakas ja psykiatri ovat ääni- ja kuvayhteyden päässä toisistaan

Etälääkäripalvelulla Eksote paikkaa nuorisopsykiatripulaa, jota ei ole saatu ratkaistua.

Tervolassa lääkärikäynnin voi tehdä vaikka kotisohvalta – etälääkäri voi hoitaa vilustumisen ja ihottumat

Kyseessä on älylaitteilla ja verkossa toimiva chatpalvelu, josta pääsee lääkärin etävastaanotolle.

Etälääkäriä kaivataan Paltamossa – palvelu katosi apteekista, kun uraauurtava hanke loppui

Vuosi sitten päättyneessä hankkeessa julkisen ja yksityisen sektorin toimijat yhdistivät voimansa.

Toivakan etälääkärikokeilusta hyviä kokemuksia

Seututerveyskeskus on päättänyt jatkaa etälääkärikokeilua Joutsassa, Keuruulla ja Laukaassa maaliskuusta toukokuun loppuun.

Perjantai 22.2.2019 (tv)

Etälääkäri tutkii potilaan tietokoneen kautta. Metsäalalla tarvitaan uusia työntekijöitä. Koulujen hiihto-opetus on muuttunut. Amerikkalaisen Kiki Smithin taidetta on esillä Tampereella. Säätiedot.

Seututerveyskeskus helpottaa Toivakan vastaanottotilannetta etälääkärikokeilulla

Keski-Suomen seututerveyskeskus on kärsinyt tänä talvena lääkäripulasta, jota helpotetaan nyt etälääkärin vastaanotolla.

Lääkärikäynti voi hoitua Heinolassa kotisohvalta – kaupunki ostaa puhelimitse toteutettavaa etäpalvelua

Etävastaanotolla voi hoitaa asiat, joissa lääkärin ei tarvitse nähdä potilasta. Palvelusta on tarkoitus ammentaa kokemuksia myös kaupungin omien palvelujen toteuttamiseen.

Kotona asuvia vanhuksia hoidetaan koko ajan enemmän soittamalla kuvapuheluita: "Hyvää päivää Aila, kuuluuko?"

Etähoiva yleistyy rytinällä. Esimerkiksi Helsingissä jo 17 000 kotihoidon käyntiä kuukaudessa tehdään etänä. Keskustele aiheesta jutun lopussa.

Maanantai 6.11.2017 (tv)

Kansainvälinen media on saanut salaisia tietoja veroparatiiseista. USA:ssa on ollut vakava ampumistapaus. Haminassa kokeillaan etälääkäriä vanhusten hoidossa. Tänään on ruotsalaisuuden päivä. Säätiedot.

Onko tämä Suomen erikoisin lääkärin vastaanotto? Vanhan pankkiautomaatin koppi, jossa potilas istuu yksin

Lääkärit pitävät etävastaanottoja kätevinä, mutta teknologian vieroksuminen voi hidastaa niiden lisääntymistä.

Etälääkärit mukaan Jyväskylän sote-kokeiluun

Jyväskylän sote-valinnanvapauskokeilussa mukana olevien kaupunginosien asukkaat voivat ensi kuussa saada palvelunsa myös etänä videolla.

Etälääkärin vastaanotolle apteekissa – "Tämä ei poikkea terveyskeskuslääkärin työstä"

Kainuussa alkaa kokeilu, jossa apteekeista saa lääkäripalveluja etänä. Kokeilussa on mukana julkinen sote ja yksityinen puoli sulassa sovussa.

Potilas Lopella tai Hausjärvellä mutta lääkäri Riihimäellä – etälääkäri voi kuunnella stetoskooppia

Etälääkärin vastaanotolle varataan jo aikoja Hausjärvellä ja Lopella.

Lääkäriketjut houkuttelevat potilaita chattaamaan – tiesitkö, mitä etävastaanotolla voi hoitaa?

Lääkäri arvioi jokaisella etäkäynnillä, tarvitseeko potilas fyysistä tutkimusta.

Anna-Kaisa Pusa pääsi viimein tositoimiin Kurikan johdossa

Kurikan uusi kaupunginjohtaja Anna-Kaisa Pusa nojaa positiiviseen ajatteluun. Hän näkee Kurikan elinvoiman kehittämisessä monia mahdollisuuksia. Tuore kaupunginjohtaja lupaa, ettei hän jää varjoihin synkistelemään.

Arviointitutkimus: Vaasan kotihoidon vastuulääkärimallista miljoonasäästöt

Uusi malli tuo turvaa hoitohenkilökunnalle, kun hoitovastuuta vanhuksesta jakamassa on aina myös lääkäri. Vanhuksen kannalta positiivista on kotona asuminen ja sinne tarjottavat palvelut.

Jyväskylä kokeilee etälääkäreitä

Jyväskylä aloittaa Vaajakosken alueella etälääkärikokeilun. Syksyllä alkavassa kokeilussa keskitytään kotihoidossa ja tehostetussa palveluasumisessa oleviin potilaisiin.

Etälääkäri tuli osaksi terveyspalveluja – Kela korvaa nyt hoidon

Etälääkäripalveluja on kokeiltu jo parin vuosikymmen ajan. Niitä käyttää kuitenkin vain alle prosentti aikuisista. Vasta nyt se on otettu osaksi toimivaa terveydenhuoltoa. Nyt mobiilina annettavista sairaanhoitopalveluista saa täyden Kela-korvauksen.

Terveyskeskuksilta painetta pois – vanhukset etälääkäreiden vastuulle

Jyväskylässä harkitaan kokeilua, jossa kotihoidon ja palveluasuntojen vanhukset siirtyisivät etälääkäreiden hoidettaviksi. Pilotin tavoitteena on vähentää terveyskeskusten kuormitusta ja testata, saisivatko vanhukset jatkossa sekä entistä edullisempia että laadukkaampia lääkäripalveluja.

Tuntien lääkärireissu muutamassa minuutissa – nettilääkäri auttaa kotona

Nettilääkäripalvelu tuo asiakkaan kotisohvalle terveysalan ammattilaiset urheilulääkäristä uniterapeuttiin. Jo kymmenen vuotta sitten laskettiin, että nettilääkäri voisi korvata kolme neljästä terveyskeskuskäynnistä.

Eksote kokeilee etälääkäriä pienimmillä terveysasemilla

Pienempien terveysasemien lääkäripula ajaa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksotea kokeilemaan etälääkäritoimintaa. Käytännössä etälääkäri toimii videoyhteyden välityksellä.

Etälääkärin videovastaanotto on terveydenhoidon tulevaisuutta

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote alkaa testata etälääkäritoimintaa hyvinvointiasemillaan. Kokeilussa asiakas tapaa hyvinvointiasemalla lääkärin videoneuvottelussa. Etälääkäri hoitaa vain sellaisia asiakkaita, joiden käynti ei vaadi fyysistä tutkimusta.

Näkökulma: Et osaa edes kuvitella, mitä kaikkea älypuhelin vielä korvaakaan

Älypuhelimet ja niiden sovellukset ovat jo korvanneet hätkähdyttävän määrän erilaisia laitteita. Internet on tehnyt saman monelle asialle, johon ennen tarvittiin paperia. Mutta osaammeko kuvitellakaan, mitä digitalisaatio tuo seuraavana tullessaan, pohtii Yle Kainuun Ville Kinnunen.

"Etälääkärit voisivat korvata työterveyden sairasloma-automaatit"

Etälääketieteen yleistyminen herättää epäluuloja, mutta moni näkee siinä myös mahdollisuuksia. Varsinkin työterveyden "turhia" käyntejä voitaisiin korvata etäpalveluilla, todetaan Yle Uutisten keskustelussa, jossa kysyttiin kokemuksia etälääkäreistä. Etäpalvelut ovatkin tulossa työterveyshuoltoon.

Etälääkärit tulevat vanhustenhoitoon – 30 potilasta päivässä on lääkärin lähipäivän urakka

Vanhustenhoidossa on saatu aikaan merkittäviä säästöjä vastuulääkäripalvelun ansiosta. Palvelua tarjoaa yksityinen terveyspalveluyritys. Helsinkiläiset lääkärit tarjoavat puhelimitse ympärivuorokautisen lääkärituen vanhusten palveluasumisen yksiköihin eri puolille maata. Säästöjen ansiosta toimintamalli on herättänyt myönteistä huomiota, mutta myös kysymyksen, riittääkö se, että vanhukset tapaavat lääkärin vain neljä kertaa vuodessa.

Säästöä syntyy, mutta korvaako etälääkäri lähilääkärin?

Etäpalvelut yleistyvät terveydenhoidossa. Etälääketiede ratkaisee välimatkaongelmia ja säästää kuluissa. Esimerkiksi vanhusten vastuulääkärisysteemillä on saatu suuria säästöjä aikaiseksi. Onko kehityssuunta oikea, kun yhä useammin potilas tapaa lääkärinsä vain virtuaalisesti?

Pienten paikkakuntien apteekkien rooli muuttunut neuvontapisteiksi

Apteekki yhä tärkeämpi, kun lääkäriin ei pääse. Lääkäripulan vaivaamilla pienillä paikkakunnilla potilaat turvautuvat yhä useammin apteekin apuun myös vaikeampien terveysongelmiensa kanssa. Esimerkiksi monessa Pohjanmaan apteekissa tutkitaan nyt mahdollisuuksia toteuttaa videolääkäripalveluita.

Etälääkäri kuuntelee digitaalisella stetoskoopilla

Digitaalinen stetoskooppi sekä iho-, nielu ja korvakamerat ovat etälääkärin työvälineitä. Etälääkäri tulee potilaan luo pitkien välimatkojen takia ja nopeuttaa myös tutkimukseen pääsyä.

Viikko verkossa: Sairauden oireita ei tarvitse enää googlata – nyt voi käydä lääkärissä netissä

Webkameran avulla lääkäri voi hoitaa esimerkiksi ihottumia ja mielenterveysongelmia. Suomalainen Meedoc-palvelu haluaa laajentua myös ulkomaille.

Viikko verkossa – Miten netti mullisti elämämme?

Toimittaja Ville Vaarne elää viikon ajan netissä. Hän hoitaa työnsä, opiskelunsa ja sosiaaliset suhteensa pelkästään verkon avulla – eikä poistu asunnostaan. Tarvitseeko ihminen enää mitään muuta kuin nopean laajakaistan?

Potilas autoon ja monitori päälle – katso miten lääkäri voi tutkia potilasta etänä

Etelä-Karjalan syrjäseuduilla kokeillaan etäyhteydellä toteutettavia lääkäripalveluita. Tavoitteena on, ettei potilaan tarvitsisi matkustaa pitkää matkaa lääkärin vastaanotolle.

Mallu-auton avulla etälääkäristä tulee lähilääkäri

Eksote aloittaa lääkäripalveluiden tarjoamisen etäyhteydellä tällä viikolla. Sairaanhoitaja saa Mallu-autosta näkö-, kuulo- ja puheyhteyden lääkäriin.

Sote-uudistus vauhdittaa liikkuvien terveyspalvelujen luomista

Lakkautettavia terveyskeskuksia korvataan liikkuvilla hoitoyksiköillä. Ambulanssi antavat esimerkiksi suonensisäistä antibioottihoitoa.

Suomussalmella on kova pula lääkäreistä

Lääkärinvakansseista on vakituisesti täytettynä vain puolet. Vastaavalääkäri Pertti Pasanen sanoo, että vaje näkyy toiminnoissa.

Jämsä torppasi etälääkärin

Jämsän sosiaali- ja terveyslautakunta on torpannut esityksen etälääkäristä. Jämsässä oli valmisteltu vanhusten palveluihin Helsingissä toimivaa etälääkäriä lääkäripulan vuoksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle