Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pekka Juntin kolumni: Saatoin keksiä hyvän elämän reseptin

Ihminen on tekijä, mutta ikävä kyllä teot tuhoavat maapallon. Voisiko tehokkuusajattelusta luopuminen olla tie kestävämpään elämään, pohtii Juntti.

Ihmiset eivät opi pandemiasta ehkä mitään, epäilee elämäntapatutkija: "Täytämme vapautuneen ajan online-kokouksilla ja Netflixillä"

Korona paljasti, että hitaampi elämä tekee hyvää meille ja maapallolle, sanoo norjalainen sosiaaliantropologi Thomas Hylland Eriksen.

Jani Kaaron kolumni: Uhriutuminen on elämän pelkoa

Uhripuheen ongelma on, että se typistää koko maailman uhreiksi ja alistajiksi. Miten voimme näistä rooleista käsin kurkottaa toisiamme kohti, pohtii Jani Kaaro.

Sanna Ukkola: Sinut haudataan kohta 

Elämän ainutlaatuisuus kirkastuu vasta, kun tajuaa, että joku päivä se loppuu, pohtii Sanna Ukkola blogikirjoituksessaan.

Tuore tutkimus: Lasten hankkiminen ja naimisiinmeno eivät enää kiinnosta nuoria aikuisia

Merkityksellinen työ on noussut lapsia tärkeämmäksi, kertoo amerikkalainen tutkimus. Myös yhä useampi suomalainen päättää olla hankkimatta lapsia.

Viisi huippujuttua lauantai-iltaan: Syvenny, ylläty ja piristy näiden parissa

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka olet saattanut arjen kiireessä ohittaa.

Diplomi-insinöörin elämänarvot menivät uusiksi: Myös materialismiin hurahtanut voi olla aidosti onnellinen

Teemu Levomäen piti pudota katolta ja kokea kivulias avioero ennen kuin hän huomasi, että on tavoitellut elämässään merkityksettömiä asioita. Psykologian emeritusprofessori Markku Ojanen korostaa tekojen merkitystä tiellä onneen. Juttu on julkaistu helmikuussa 2018.

Inhimillinen tekijä: Takaisin pimeydestä

Aivoinfarkti muutti toimittaja Kaj Kunnaksen arvomaailman.

Jari Ehrnroothin kolumni: Voiko meillä olla yhteisiä arvoja?

Mihin perustuvat yhteiset suuntaviivat, jos yhteisiä arvoja ei ole, kysyy Jari Ehrnrooth.

Hyvinvointivalmentaja: Sokeririippuvuus on yhtä hankalaa kuin alkoholismi

Liikuntatieteiden maisteri Sanna Spohr painottaa ryhmän tukea, kun haluaa päästä eroon sokerikoukusta.

Kaj Kunnas kertoo aivoinfarktistaan: Kiitos Suomi, kiitos Meilahti, kiitos elämä!

Toukokuussa iskenyt aivoinfarkti laittoi urheilutoimittaja Kaj Kunnaksen elämänarvot uusiksi. Kunnas kertoi kokemuksestaan Ylen Ajantasa-ohjelmassa.

Suomen saama arvostus ilahduttaa kiekkopomoa: "Strategiaksi asetettu olla maailman paras jääkiekkomaa"

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela iloitsee Suomen saamasta huomiosta jääkiekkoilun ykkösmaana.

Arvostettu The Hockey News ylistää estoitta Suomea: "Kukaan muu ei tee asioita paremmin"

Legendaarinen The Hockey News ihastelee suomalaisten otteita kaukalossa ja sen ulkopuolella.

Tukihenkilö menetti puolisonsa ja sairastui itse syöpään: "On opittava elämään hetki kerrallaan"

Tukihenkilö on syöpään sairastuneen rinnalla kulkeva kumppani, joka auttaa elämään juuri tässä hetkessä. Itsekin syöpään sairastunut tukihenkilö korostaa, että tärkeintä ei ole jäljellä olevien päivien määrä, vaan hetkien sisältö.

Neuvo vanhalle pariskunnalle: Muistele menneitä hyvällä, älä pahalla

Kun pitkään yhdessä ollut pariskunta jää vihdoin kahden, on yhteinen aika odotuksilla ladattu. Vanhusten parisuhteissa saattavat painaa vuosikymmenten takaiset asiat ja mustasukkaisuuskin. Niin pitkää liittoa ei olekaan, etteikö toisen ajatuksista kannata kysyä, neuvoo kirjailija Kirsti Ijäs.

Bluesin alfauros puhuu muustakin kuin lätkästä - "Hektisyys muuttanut maailmaa"

Blues-kapteeni Kim Hirschovits omaa vahvoja mielipiteitä. Karismaattinen jääkiekkoilija tykkää puntaroida myös kaukalon ulkopuolisia elämänarvoja ja puolustaa omiaan kuin susilauman johtava alfauros.      

Sairaus voi yllättää nuorenkin – asiantuntijat: ennakoi taloudenhoitoasi

Toistaiseksi vielä harva suomalainen tekee edunvalvontavaltuutuksia, joihin voi kirjata miten esimerkiksi omia talousasioita hoidetaan sairauden sattuessa tai vanhuuden uuvuttaessa. Valtuutus kuitenkin helpottaisi asioiden hoitamista huomattavasti.

Syöpään sairastuneen pesäpalloilijan koskettava selviytymistarina – ”Ei pidä jäädä yksin”

Huippupesäpalloilijan Niina Härkösen selviytymistarinasta moni saisi ottaa mallia. Hän sairastui syöpään ja joutui jäämään sivuun pelikentiltä. Nyt hän haluaa pelata ehjän kauden raskaan viime vuoden jälkeen.

Alttarilla morsiamensa tavannut Olli Laine: Uskon järjestettyihin avioliittoihin

Lahtelaislähtöinen pariskunta uskoi onnensa asiantuntijoiden käsiin. Järjestetty liitto on kuukausienkin jälkeen kasassa. Olli Laine suosittelisi metodia ystävilleenkin.

Nuoren lumilautailijan selviytymistarina – ”Mä halusin näyttää kaikille”

Vajaat neljä vuotta sitten vakavasti loukkaantunut Tomi Taskinen on taistellut itsensä ylös pohjalta.

"Aina voi yrittää rakentaa entistä parempaa maailmaa"

Mari Parkkinen – entinen toimittaja, nykyinen pappi on lähdössä Jerusalemiin lähetystyöhön. "Työ toimittajana ei antanut vastauksia, vaan pelkkiä kysymyksiä. Päädyin sitten lukemaan teologiaa. Se antoi ihmisyyden vastauksen."

Vancouverin pettymys koetteli Poutalan elämänarvoja: ”Siinä vaiheessa, kun se tapahtui, musta tuntui, että maailma romahtaa”

Pikaluistelija Mika Poutalalla kävi neljä vuotta sitten läpi tunneskaalansa ääripäästä toiseen. Päivämäärään 16. helmikuuta 2010 kiteytyvät sekä Poutalan uran tähtihetki että pahin pettymys.

Piispa: Ihmisiä heitetään ulos kehästä

Oulun hiippakunnan piispa Samuel Salmi harmittelee sitä, että olemme sokeutuneet toisillemme emmekä kunnioita toisiamme.

Taustapeili: "Yksilöurheilija pahimmillaan huonommassa asemassa kuin työtön"

Mainion menestyshistorian yhdistetty on uuden nousun kynnyksellä Suomessa. Lähtökohdat ovat silti kovat ja niitä valottaa maanantaina Urheilun Taustapeilissä päävalmentaja Petter Kukkonen.

"Ihmisistä on tullut sietämättömiä"

Ihmiset ovat vieraantuneet luonnosta. Se aiheuttaa allergioiden lisäksi mentaalista sietämättömyyttä, väittää luonnontutkija Kimmo Saarinen. Mies on pettynyt, koska vieraantuminen näkyy myös päätöksenteossa.

Surusta nousee unelmien kesäkoti

Yksi Kalajoen loma-asuntomessuille rakennettavista huviloista syntyy poikkeuksellisesta tarinasta. 24-vuotiaan leukemiaa sairastaneen pojan kuolema laittoi Outi Suorsan perheen elämänarvot uusiksi. Nyt he ovat päättäneet toteuttaa haaveitaan, joista yksi on oma merenrantahuvila. Suorsa kutsuu paikkaa Joutsenlammeksi, jossa varpaita liplatellaan omalla laiturilla sekä nautitaan samppanjasta ja Tšaikovskista.

Hoitotahtoja tehdään vielä vähän

Hoitotahto puhuu puolestasi silloin, kun et enää itse kykene kertomaan, miten haluaisit sinua hoidettavan. Silti kirjallisia hoitotahtoja tehdään vielä harvakseltaan.

Elämäntapakouluttaja kannustaa kohti iloa

Sanonnan mukaan pessimisti ei pety. Toisaalta jatkuva kielteinen asenne tappaa ilon. Elämäntapakouluttajan mielestä oloa helpottaa, jos yrittää nähdä asiat myönteisessä valossa.

Kohtuus kaikessa - onni elämässä

Aito onni syntyy elämän eri osa-alueiden tasapainosta. Tietyn tulotason jälkeen rahan lisääntymisellä ei ole enää merkitystä onnellisuuden kasvulle. Antiikin filosofien ohje kohtuudesta kaikessa pätee edelleen.

Helsingin Kalliossa äänestäminen alkoi verkkaisesti

Helsingin Kallion äänestysalueen vaalilautakunnan puheenjohtaja Herman Alatalo sanoo, että sunnuntaiaamuna äänestys alkoi hieman hiljaisesti, mutta sittemmin äänestäjiä on käynyt, välillä jopa jonoksi asti.

Mikä on Urheilukatu 2

Urheilukatu 2 on ohjelma, joka kertoo urheilijoista ja urheilusta uudella tavalla. Se on ohjelma, joka nostaa ihmisen esiin urheilijan varusteiden alta.

Syövästä niskalenkki liikkumalla

Miten ihminen selviää, jos kohdalle osuu yksi huonoimmista korteista eli harvinainen, huonoennusteinen syöpä? Kun Kokkolan hallintojohtaja Kaj Broman kuuli sairastavansa kroonista lymfaattista leukemiaa, oli pahin vielä edessä. Syöpähoitojen jälkeen pelkkä sängystä nouseminen tuotti tuskaa - nyt mies on kiinni työn syrjässä.

Ex-valmentaja: ”Pukki lähti kuin Rikun kissa"

FC KooTeePeen valmentaja Janne Hyppönen sanoo Teemu Pukin olevan ihanteellinen valmennettava. Pukin suurimpana vahvuutena Hyppönen pitää nopeutta.

Piispan kirjoitus kirvoitti kommentoijat

Mikkelin hiippakunnan piispan Seppo Häkkisen mielipide "Älä alistu!" -kampanjasta aiheuttaa vilkasta keskustelua. Häkkinen ei pidä kampanjaa kaikilta osin onnistuneena, mutta kertoo arvostavansa sitä, että jotkut tahtovat pitää esillä Raamatun opettamia elämänarvoja. YLE Etelä-Savon nettisivuilla asiaan on otettu kiivaasti kantaa.

Piispa Seppo Häkkiseltä ymmärrystä "Älä alistu" -kampanjalle

Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkisellä riittää ymmärrystä "Älä alistu" - kampanjalle. Häkkinen ei pidä kampanjaa kaikilta osin onnistuneena, mutta kertoo arvostavansa sitä, että jotkut tahtovat pitää esillä Raamatun opettamia elämänarvoja.

Johanna Iivanainen julkaisee soololevyn

Kadotaan uneen -levyn työstäminen on ollut oululaislähtöiselle Johannalle suuri ilon aihe. Sen myötä laulaja, lauluntekijä Iivanainen on löytänyt oman äänensä ja omaa sanottavaa.

Huumeongelmaisen toipuminen alkaa arjen löytämisestä

Kokkolassa on saatu hyviä kokemuksia huumeiden käyttäjien tuetusta avohoidosta. Tuoreen tutkimuksen mukaan neljä vuotta toimineen Hupa-kuntoutuksen asiakkaista suuri osa on päässyt kokonaan irti huumeista ja kaikkien elämänlaatu on parantunut. Tie on huumeettomuuteen on kuitenkin pitkä.

Arvojen muutos tuo lisää väkeä Kainuuseen?

Kainuu voi tulevaisuudessa olla arvopohjaisen muuttoliikkeen voittajamaakunta. Siitä huolimatta, että Tilastokeskuksen ennusteiden mukaan väestö vähenee, on tänne suuntaan virinnyt myös muuttohalukkuutta. Kauaksi tulevaisuuteen katsottaessa Kajaani ja Sotkamo olisivat maakunnan vetovoimaisimmat paikkakunnat.

Jarkko Nieminen ylpeä Esikuva-palkinnostaan

Jarkko Nieminen kuuli Urheilugaalassa saamastaan Vuoden Esikuva -palkinnosta Sydneyssä. Nieminen kirjoittaa blogissaan olevansa ylpeä palkinnosta. Hän kertoo myös polvivammasta, jonka vuoksi hän joutui lopettamaan Sydneyn ATP-turnauksen 1. kierroksen ottelunsa kesken.

Tutkimus: Tietokirjailijoilla positiivinen julkisuuskuva

Tietokirjallisuus ja tietokirjailijat ovat mediassa esillä paljon, ja tietokirjailijan julkisuuskuva on positiivinen, arvioidaan tuoreessa tutkimuksessa. Lööppeihin tietokirjoista yltävät ennen kaikkea elämänkerrat. Vaikka media on henkilöitynyt, tietokirjailija on useammin asiantuntija kuin julkkis, toteaa tutkimuksen tekijä, dosentti Maaria Linko.

Neljä kertaa ratista kärähtänyt katuu ankarasti

Keski-ikäinen, perheellinen Matti on tuomittu neljä kertaa törkeästä rattijuopumuksesta. Hän kertoo, että viina on joka kerta vienyt kontrollin, eikä mahdollisia seurauksia ole miettinyt siinä vaiheessa, kun on humalassa rattiin tarttunut.

Jukka-Pekka Palviainen: Isä, poika ja Pyhäranta

Jukka-Pekka Palviaisen romaani on kolmen sukupolven miehisyyden kuvaus: 90 -vuotiaana kuolleen isoisän, noin 70 -vuotiaan isän ja nelikymppisen pojan elämänarvojen tarina.

Deadline iskee finanssikriisin ytimeen

Käsikirjoittaja Veera Tyhtilä käsittelee näytelmässään muun muassa onnellisuutta, työtä ja tehokkuutta nykyisessä hyvinvointipumpulissa. Tyhtilä haluaa Deadline-näytelmällään avata katsojien silmät näkemään talouden lakien vaikutuksen ihmisten elämään.

Tulipalo laittoi elämän uusiksi

Hannele Okkonen Alavieskasta koki elämässään kauhun hetkiä runsas kaksi kuukautta sitten, kun tulipalo tuhosi vuokralla olleen omakotitalon. Elämän rakentaminen uudestaan on alkanut.

Suomalaiset valloittivat Grönlannin

Suomalainen retkikunta vaelsi huhtikuussa Grönlannin halki kovissa sääolosuhteissa. Kyseessä oli ensimmäinen retkikunta, joka on tänä vuonna onnistunut vaelluksessa.

Korsumäen kulta himmeni MM-pronssiksi

Niko Korsumäki ajoi snowcrossin MM-pronssia kauden viimeisessä ja loppumetreille asti dramatiikkaa sisältäneessä osakilpailussa Ruotsin Malåssa. Kisan jälkeen Korsumäki ilmoitti lopettavansa kilpauransa MM-tasolla.

SAK:n Miettinen: Työssä jaksamiseen tarvitaan muutoksia

Hallitus päätti keskiviikkona luopua eläkeiän korotuksesta 63 vuodesta 65 vuoteen. Työuran pidentämistä yritetään nyt ammattiliittojen toivomalla tavalla sisältöasioihin puuttumalla, eli eläkeikää lähestyvien työntekijöiden jaksamista parantamalla.

Etelä-Kymenlaakson nuoret tyytyväisiä elämäänsä

Kouluarvosanoilla mitattuna tyytyväisyys on suurinta Haminassa, mutta hajonta arvosanoissa oli suuri

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle