Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Näin Suomen talous kehittyy, valtiovarainministeriö julkistaa katsauksensa

Suomen talouskasvu hidastuu tänä vuonna 1,5 prosenttiin – "Hyökkäys Ukrainaan pysäytti nousukiidon", sanoo VM:n ylijohtaja Mikko Spolander

Valtiovarainministeriön ennusteen mukaan Suomen bruttokansantuotteen arvioidaan kasvavan 1,5 prosenttia tänä vuonna. Ennustetta on vedetty alaspäin, sillä vielä joulukuussa VM ennusti kasvuksi 3 prosenttia. Kasvun hidastumisen syynä ovat Ukrainan sodan vaikutukset.

Anna-Maja Henriksson, Emma Kari, Sanna Marin, Annika Saarikko ja Li Andersson puhuivat medialle 5. huhtikuuta ennen neuvotteluja.

Analyysi: Marinin hallitus jää historiaan velkaa tehneenä, mutta rattaat pyörimässä pitäneenä – seuraava hallitus manaa perintöä, jos talous kyykkää

Hallitus yrittää tutkimuksen ja kehityksen lisärahoituksella varmistaa, ettei talouskasvu kyykkää ja velkataakka johda leikkauksiin tulevaisuudessa, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Ari Hakahuhta.

Reserviläisiä rakennuksen portaikossa.

Nämä kahdeksan asiaa sinun kannattaa tietää hallituksen tuoreista talouspäätöksistä

Suomen ja Euroopan turvallisuusympäristön muutos näkyy hallituksen talouslinjauksissa. Hallitus tekee merkittäviä panostuksia maanpuolustukseen, kyber- ja rajaturvallisuuteen sekä sotaa Ukrainasta pakenevien auttamiseksi.

Grafiikka näyttää valtion velat suhteessa bkt:hen kartalla.

Halpa raha paisutti monien maiden velat – nytkö on leikkurin aika? Katso kartasta kuinka velkainen Suomi on verrattuna muihin maihin

Korkojen nousu teollisuusmaissa uhkaa imeä pääomia kehittyvistä talouksista. Pääomapako voi johtaa ongelmiin, jotka tuntuvat koko maailmassa ja koskevat myös rikkaita.

Tytti Yli-Viikari Helsingin käräjäoikeudessa 8. joulukuuta.

Uutissuomalainen: Tytti Yli-Viikari valitti taas hallinto-oikeuteen – nyt aiheena hyllytys pakastevirasta ylijohtajana

Yli-Viikari on jo aiemmin valittanut pääjohtajan virasta pidättämisestään sekä irtisanomisestaan hallinto-oikeuteen.

Sami Yläoutinen haastateltavana Senaatintorilla

VTV:n uusi pääjohtaja: Menetettyä luottamusta ei palauteta taikatempuilla tai kauniilla julistuksilla

Sami Yläoutinen tutustuu VTV:n henkilöstöön kahdenkeskisin keskusteluin: "Joitakin tunnen, mutten läheskään kaikkia 150:tä." Uusi pääjohtaja kertoo, ettei ole vielä keskustellut edeltäjänsä Tytti Yli-Viikarin kanssa.

Samad Ali Moradi puhuu mikrofoniin tietokoneensa äärellä.

Perjantai 14.1.2022 (tv)

Koronatilanne. Etäopetusta Afganistaniin. Aluevaalit. Sääennuste.

yleiskuva - EKP:n pääkonttori heijastuu Main-joen pinnalta Frankfurtissa. Iltakuva.

Eurovallan pimeä torni – Keskuspankki on historiansa kiperimmässä tilanteessa, miten se aikoo toimia? Kävimme selvittämässä

Euroopan keskuspankilla on edessään kaikkien aikojen vaikeimpia päätöksiä. Mitä lainojen koroille tapahtuu tai miten valtiot selviävät veloistaan tulevaisuudessa? Kävimme kysymässä, miten Frankfurtin pankeissa arvioidaan tulevaa.

Imatran kunnanhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen (kok.)

Imatran kaupunginvaltuusto hyväksyi ensi vuoden talousarvion – tavoitteena on kasvattaa yritysten määrää ja verotuloja

Imatran kaupunginvaltuusto on hyväksynyt ensi vuoden talousarvion neljännen käsittelyn jälkeen.

Tampereen keskustoria, Commercen talo ja raatihuone

Tampereen valtuusto päättää ensi vuoden rahoista

Alijäämää ennakoidaan jälleen. Kuluva vuosi näyttää kuitenkin päätyvän plussalle.

Lähikuvassa Gentiloni, taustalla Dombrovskis

Euroalueen talous kasvaa odotettua vauhdikkaammin

Euroopan komissio kohensi myös ennustettaan Suomen talouskasvusta. Komission mukaan Suomessa taloudellinen toiminta saavutti koronakriisiä edeltäneen tason tämän vuoden puolivälissä.

Kello jossa siirretään viisari taaksepäin talviaikaan.

Lauantai 30.10.2021 (radio)

Korona-aika opetti varautumista. Sudanin kehitysapu lopetetaan. Rikkaiden maiden kokous alkoi. Tietokirjailijapalkinnot. Kesäaika päättyy. Sääennuste.

Kiinteistönvälittäjä myytävässä yksiössä.

Consumer, business confidence dips during October

Two reports published on Wednesday show a drop in the previously high confidence levels in the Finnish economy, but the overall outlook remains strong.

Ihmisiä kauppakeskuksessa.

Fitch maintains Finland's credit rating, predicts economic growth

The Finnish economy will grow by 3.5 percent this year and by 2.9 percent in 2022, the credit ratings agency said.

Rahtialuksia joella. Taustalla on kerrostaloja. Salossa liehuu Kiinan lippu.

Kiinan talouden elpyminen koronapandemiasta hidastui – kipupisteinä energiakriisi, toimitusongelmat ja kiinteistöjätti Evergrande

Kiinan viranomaisten mukaan maan talous kasvaa tänä vuonna 8 prosenttia. Kasvu on kuitenkin hidastunut alkuvuoden muhkeista lukemista.

Juho-Pekka Rantala istuu penkillä kädet sylissä.

Mitä mieltä olet Suomen taloustilanteesta? Keskustele tässä aiheesta

Ensi vuoden budjetissa näkyy Saarikon kädenjälki.

henkilökuva

Koronatukia on jaettu jo miljardeja suomalaisfirmoille – tarkastusviraston tyly arvio: Tukea meni yrityksille, jotka eivät olisi tukea tarvinneet

Kustannustuen neljännen ja toistaiseksi viimeisen kierroksen haku päättyi syyskuun lopussa. Kaikkiaan suoria koronatukia on maksettu yrityksille viime ja tänä vuonna noin 2,4 miljardilla eurolla. Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan koronatukien kohdentamisessa ei onnistuttu erityisen hyvin. VTV katsoo, että nyt olisi aika katsoa myös muitakin yritystukia kriittisesti.

Asiakkaita ruokakaupan kassoilla.

Kuluttajien luottamus talouteen nousi liki ennätyslukemiin

Kuluttajien luottamus talouteen nousi elokuusta syyskuuhun tuntuvasti, kertoo Tilastokeskus. Luottamus on ollut vahvempaa vain joulukuussa 2017. Elinkeinoelämän luottamus talouteen sen sijaan heikkeni hivenen.

Ihmisiä kauppakeskuksessa.

Suomen talouskasvun kiihtyminen yllätti Suomen Pankin: Nopeaa kasvua odotetaan ensi vuodeksikin

Suomen talouden toipuminen koronakriisistä on yllättänyt kaikki talousasiantuntijat. Kova kasvu jatkuu myös ensi vuonna, kun talouden kaikki mittarit näyttävät ylöspäin.

Kokki Henri Alèn ja kylmäkkö Saska Ruutiainen työskentelivät ravintola Pastiksen keittiössä.

Tiistai 14.9.2021 (radio)

Hallitus lieventää ravintoloiden rajoituksia. Suomen talous kasvaa nopeasti. Yli 50 asteen lämpötilat yleistyvät maapallolla.

Grafiikka näyttää, kuinka Suomessa investoidaan kilpailijamaita vähemmän.

Grafiikat todistavat: Suomen talouden kohtalonkysymykseksi ovat nousemassa investoinnit – yritykset eivät panosta riittävästi uuteen

Suomalaisyrityksillä menee nyt paremmin kuin aikoihin, mutta tulevaisuudessa siintää jo ongelmia. Yritykset ja julkinen sektori investoivat vähemmän modernin talouden tarpeisiin kuin kilpailijamaissa. Se heikentää Suomen kilpailukykyä ja talouskasvua.

Rovaniemen kaupungintalon edusta, seinässä on kiinni vaakuna ja kaupungin nimikyltti.

Rovaniemi aikoo hakea harkinnanvaraista korotusta valtionosuuksiin

Kaupunginhallitus päätti maanantaisessa kokouksessaan hakea korotusta vuodelle 2021 kaupungin vaikean taloustilanteen vuoksi. 

Tytti Yli-Viikari suureen valiokuntaan kuultavaksi.

Tytti Yli-Viikarin rikosepäily siirtyy syyteharkintaan – epäiltynä myös toinen VTV:n johtaja

Rikostutkinta koskee kahta epäiltyä rikosta. Toinen liittyy sopimukseen, jossa viraston virkamies sai kaksi vuotta vastikkeetonta palkkaa. Toinen liittyy lentopisteiden mahdollisesti lainvastaiseen käyttöön.

Khalida Popal kuvattuna vuonna 2017.

Naisurheilijoita evakuoitiin Afganistanista, 77 pelastetun joukossa jalkapallomaajoukkue – Yle kysyi, miten KOK aikoo auttaa vainottuja urheilijoita

Fifan ja kansainvälisen pelaajien liiton FIFPron esittämien pyyntöjen jälkeen Australian hallitus evakuoi naisurheilijoita Afganistanista. KOK:n suomalaisjäsenen Sari Essayahin mukaan olympialiikkeen on puolestaan vaikea puuttua Afganistanin tilanteeseen.

Afganistanilaisia pakolaisia Iranilaisella pakolaisleirillä.

Maanantai 23.8.2021 (radio)

Suomi on evakuoinut Afganistanista jo yli 140 ihmistä. Joka kolmannella pörssifirman johtajalla on rikostuomio. Talousšokkeja voi tulla, jos ilmastonmuutokseen ei valmistauduta. Itä-Suomessa on koronarokotettu kattavammin kuin Länsi-Suomessa.

Juho-Pekka Rantala istuu penkillä kädet sylissä.

Mitä mieltä olet Suomen taloustilanteesta? Kommentoi tässä aiheesta

Ekonomistit pohtivat Suomen talousnäkymää.

Naisia ja lapsia istumassa maassa.

Tiistai 17.8.2021

Suomi keskeyttää kehitysyhteistyön Afganistanissa. Haitin maanjäristyksessä on yli 1400 uhria. Suomen talous on toipunut hyvin koronasta. Ars Fennica -palkintoa tavoittelee 5 ehdokasta.

Ihmisiä kauppakeskuksessa.

OP: Suomen talous ylittänyt koronakriisiä edeltäneen tason

OP Ryhmän ekonomistit arvioivat Suomen talouden elpyvän tänä vuonna odotettua rivakammin. Kulutuksen toipuminen näkyy odotettua nopeampana talouskasvuna. BKT:n odotetaan kasvavan tänä vuonna 3,6 prosenttia.

Kiinassa talous kasvaa, mutta ei enää niin kohisten kuin alkuvuonna. Kuvassa rakennustyömies Shanghaissa huhtikuussa.

Kiinan talouskasvu hidastui alkuvuoden ennätyslukemien jälkeen – "Elpyminen on ollut epätasaista"

Hidastumisen taustalla ovat raakamateriaalien nousseet hinnat sekä kuluttajien vastahakoisuus tuhlailuun. Lasku on huomattava edelliseen kolmen kuukauden ajanjaksoon nähden.

Kuluttaja Kämpin Galleriassa.

Consumer confidence in economy hits three year high

The Consumer Confidence Survey revealed that many people are considering buying a car or home over the next year.

Annika Saarikko ja kuvassa selin Anna-Maja Henriksson.

Marinin hallitus saa sapiskaa menokehysten rapauttamisesta – Valtiontalouden tarkastusvirasto pelkää käytännön yleistyvän

Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV) on julkaissut arvionsa Suomen finanssipolitiikasta. VTV:n mukaan hallituksen puoliväliriihen päätökset poiketa menokehyksistä vuosina 2022 ja 2023 vaarantavat Suomen maineen luotettavana ja päätöksentekokykyisenä toimijana.

FFP-maski ja seteleitä

Kuntien koronatuet hiipuvat, mutta monen verotulot kasvavat

Tampereella arvioitu verotulojen nousu paikkaisi valtion rahan vähenemisen. Esimerkiksi lastensuojelun rahantarve on kuitenkin kasvanut merkittävästi.

Kokkolan remontoitu kaupungintalo

Kokkolan kaupungin talous koheni reippaasti alkuvuonna – koronatuet ja verotulojen kasvu apuna

Kokkolan alkuvuoden tulos on erittäin hyvä. Ylijäämää kertyi jopa 10 miljoonaa euroa, mikä on lähes puolet enemmän kuin viime vuoden tammi-huhtikuussa.

Mies ja kaivoskone kaivoskäytävässä

Suomi verottaa kaivoksia muita tärkeimpiä kaivosmaita kevyemmin – tutkimusryhmä esittää kaivosyhtiöille voitoista perittävää veroa

Kaivosyhtiöt maksavat Suomessa pelkkää tavallista yritysveroa. Esimerkiksi Yhdysvallat, Australia ja Kanada perivät kaivoksilta lisäksi erillistä kaivosveroa. Nyt Suomessa harkitaan veroa, jolla otettaisiin siivu kaivosyhtiöiden voitoista.

Kuluttaja Kämpin Galleriassa.

Consumer confidence in the Finnish economy grew in May

Overall, consumer confidence was slightly lower than the previous month.

paljon ihmisiä aleksilla

Etla arvostelee hallituksen päätöstä valtiontalouden menokehysten ylittämisestä: "Uhkaa vakavasti koko kehysmenettelyn uskottavuutta"

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos pitää erityisen haitallisena, että menokehysten ylitykset ajoittuvat nousukauteen.

Ilmakuva, De Zuidas

EU esitteli suunnitelman yritysten verovälttelyn estämiseksi – Jäsenvaltioiden verotulot halutaan nykyistä tasaisemmiksi

Edessä on vielä pitkä ja vaikea vääntö, koska veroasioissa päätöksiin tarvitaan kaikkien jäsenmaiden yksimielisyys.

OP-ryhmän pääkonttori Helsingin Vallillassa.

OP: Suomen talous kasvuryöpsähdyksen kynnyksellä – tänä vuonna 3,3 ja ensi vuonna 3 prosenttia

Talouskasvu johtuu kotitalouksista, joiden kuluttamat palvelut elpyvät nopeasti. Kasvuvauhti alkaa kuitenkin hidastua ensi vuonna, jolloin palataan verkkaisemmalle kasvu-uralle, OP:n ekonomistit arvioivat.

Tytti Yli-Viikari suureen valiokuntaan kuultavaksi.

Erityistilintarkastuksessa paljastui: VTV:n kilpailutuksissa ja Yli-Viikarin matkalaskuissa puutteita

Tarkastuksessa selvisi, että pääjohtaja Tytti Yli-Viikarin matkasuunnitelmat ovat puutteelliset, mitä tulee kulujen esittämiseen.

Michele Napolitano

"Talous pitää saada kasvuun tulevaisuudessa, jos Suomi haluaa säilyttää velkakestävyytensä", luottoluokittaja Fitch Ratingsin johtaja sanoo Ylelle

Suomen vahvuus on historiallinen näyttö talouskurista. Jos esimerkiksi työllisyyttä ei saada kohennetuksi tai sote-uudistusta läpi, valtion lainoittajat voivat hermostua tulevina vuosina. Lähiaikoina vaaraa ei ole.

Sanna Marin keskusteluu Maria Ohisalon kanssa.

Lauantai 24.4.2021 (radio)

Kehysriihi. Luottoluokitus. Vappu. Koronatilanne. Sää.

Luottoluokituslaitos Fitch Ratingsin toimisto New Yorkissa.

Fitch piti Suomen luottoluokituksen ennallaan ja näkymät vakaina

Luottoluokittajan mukaan Suomen talouden ennustetaan kasvavan tänä vuonna 2,3 prosenttia.

Sanna Marin keskusteluu Maria Ohisalon kanssa.

Tässä on hallituksen talouskiistan ydin: Keskusta on huolissaan luottoluokituksesta, SDP äkkijarrutuksesta

Hallituksen neuvotteluissa on ansiosidonnaisen porrastuksen säästöksi arvioitu 200 miljoonaa euroa valtion menoihin.

Tytti Yli-Viikari suureen valiokuntaan kuultavaksi.

LM: Tytti Yli-Viikari harkitsee hyllytyksensä viemistä hallinto-oikeuteen

Pääjohtaja Yli-Viikari katsoo yhä, ettei esitutkinnan kohteena oleminen estäisi pääjohtajana toimimista.

Tytti Yli-Viikari suureen valiokuntaan kuultavaksi.

VTV:n Tytti Yli-Viikari astui vihdoin julkisuuteen sunnuntaina Ylellä – kriisiviestijä: "Hän ei juuri osoittanut empatiaa kansalaisten mielipiteille"

VTV:n virasta pidätetty pääjohtaja Tytti Yli-Viikari kommentoi eilen ensimmäistä kertaa julkisuuteen nousseita väärinkäytösepäilyjä.

Tytti Yli-Viikari, Tommy Hellsten ja Sami Sillanpää

VTV:n pääjohtajan virasta pidätetty Tytti Yli-Viikari – "Tiedän, etten ole syyllistynyt virkarikoksiin"

Tytti Yli-Viikari kertoo katuvansa sitä, ettei lähtenyt aiemmin oikomaan julkisuuteen nousseita epäilyjä.

Matti Vanhanen peittelee lautakasaa

Ei ankaria leikkauslistoja tai veronkorotuksia – valtiovarainministeri Vanhasen mukaan Suomen talous saadaan tasapainoon kasvulla

Työllisyyttä pitää parantaa niin, että julkinen talous vahvistuu, valtiovarainministeri Matti Vanhanen linjaa.

Toimittaja ja tietokirjailija Jarno Liski.

Näin Iltalehti paljasti VTV:n johtamissotkun – toimittaja: ”Kyse on suomalaisesta rakenteellisesta korruptiosta”

"Suomi on maailman vähiten korruptoitunut maa, mutta hyväveliverkostoja ja rakenteellista korruptiota on myös täällä."

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle