Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuusi huippujuttua lauantaille: Ylläty sydänlasten hoidon kehityksestä ja tutustu alaan, jolla ei ole yhtään työpaikkaa

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Anni Lamminsivulle suositeltiin vauvana saattohoitoa, vanhemmat eivät suostuneet – Nyt 13-vuotias elää täyttä elämää puolikkaalla sydämellä

Suomessa syntyy joka vuosi 500 lasta, joilla on synnynnäinen sydänvika. Moni sydänlapsi tarvitsee leikkaushoitoa heti vauvana. Sydänlasten hoito on ottanut isoja edistysaskelia.

Vanellope-vauvan sydän sykki rintakehän ulkopuolella – Erittäin harvinainen vamma saatiin korjattua Britanniassa

Sairaalan tietojen mukaan Britanniassa ei ole koskaan aiemmin tehty onnistuneesti vastaavaa leikkausta. Tytön ennuste on yhä epävarma.

“Olen onnellinen voidessani auttaa poikaani”

Matti, 78v, on down-poikansa Pertin omaishoitaja.

Tv-tähti kertoi vauvansa vakavasta sairaudesta ja vetosi Trumpiin: "Sillä ei pitäisi olla merkitystä, kuinka paljon ansaitset"

Kyynelehtivä Jimmy Kimmel kertoi show'ssaan poikansa sairaudesta. Samalla hän vetosi Obamacarena tunnetun terveydenhuoltojärjestelmän säilyttämisen puolesta.

Erityislapsen vanhemmat Johanna ja Antti: Poikamme asuu sairaalassa

Millaista on arki, kun lapsi asuu sairaalassa?

Sydänpotilaiden aikaa vievä siirtely vähenee Pohjois-Karjalan keskussairaalassa

Uudessa sydänkeskuksessa hoidetaan muun muassa sydäninfarkteja ja rytmihäiriöitä. Pohjois-Karjalan keskussairaala on erottunut tähänkin saakka tehokkaalla sydänpotilaiden hoidollaan.

Äidin diabetes yhteydessä synnynnäisten sydänvikojen vaaraan

Synnynäisen sydänvian riski on noin neljä kertaa suurempi, jos äiti on sairastanut diabetesta ennen lapsen syntymää. Tanskalaistutkimuksen tulokset perustuvat yli kahden miljoonan syntyneen rekisteritietoihin.

Joka sadannella on sydämen rakenteellinen vika – voi tuoda myöhemmin rajoituksia urheilemiseen

Synnynnäinen sydänvika rajoittaa urheilemista, mutta sen vaikuttavuus riippuu sydänviasta. Sydänvikojen seuranta, hoito ja mahdolliset liikuntarajoitukset räätälöidään aina potilaskohtaisesti.

Jukolan viestin tähti, 11-vuotias Mikael, selätti vaikeat sydänvaikeudet

Tamperelainen Mikael Salmi, 11, on Jukolan viestin hyväntekeväisyysjoukkueen kummilapsi. Synnynnäisestä sydänviastaan huolimatta hän harrastaa monipuolisesti urheilua.

Peesijoukko kerääntyi perään – "Miespolot luulivat varmaan, että olen aktiiviharrastaja"

- Kun melkein kaikki meistä halusivat osallistua kumpaankin viestiin, päädyimme suunnistamaan Jukolassa tangonimillä periaatteella oma toinen nimi etunimenä ja äidin tyttönimi sukunimenä, Emmi Helle muistelee hassua tapahtumaa.

Reikä sydämessä ei hidasta ekaluokkalaisen menoa: "Vähän niin kuin sammakko kurnuttaisi"

Iso osa synnynnäisistä sydänvioista melko harmittomia

3D-tulostettu sydän ensimmäistä kertaa leikkauksessa Hyksissä

Suomessa on ensimmäisen kerran käytetty sydämen 3D-tulostusta kardiologisen toimenpiteen suunnittelussa. Hyksin sydän- ja keuhkokeskuksessa teetettiin potilaan sydäntä vastaava tekosydän, kun valmistauduttiin korjaamaan monimutkainen synnynnäinen sydänvika.

Serkusten lapsilla enemmän epämuodostumia

Havainnot vahvistavat aiempaa tutkimustietoa serkusten välisiin suhteisiin liittyvästä epämuodostumariskistä. Ne osoittavat myös, ettei riski ole käytännössä kovin suuri ja vain pieni osa täysserkuille syntyvistä lapsista syntyy epämuodostuman kanssa.

Synnynnäinen sydänvika aiheutti AIK-vahdin kuoleman

Ivan Turina edusti menehtyessään tukholmalaista AIK:ta.

Lastensairaalasta iso apu myös KYS:lle

KYS lähettää vuosittain kymmmeniä lapsipotilaita Helsingin lastenklinikalle.

Suomalaisfutarin ura vaakalaudalla

Jonas Portinin ura jalkapalloilijana on vaakalaudalla. Portin on pelannut viime vuodet Italiassa.

Sydänvika on himopyöräilijälle korkeintaan hidaste

600 kilometriä matkaa - 100 kilometriä päivässä: tällainen pyörälenkki kuulostaa rankalta urakalta. Vielä rankemmalta urakka kuulostaa, kun pyöräilijällä on synnynnäisiä sydänvikoja.

Delfiininpoikasella oli sydänvika

Särkänniemen delfiininpoikasen kuolinsyy on varmistunut. Särkänniemessä syyskuussa kuolleen delfiininpoikasen kuolinsyyksi varmistui patologisissa tutkimuksissa synnynnäinen sydänvika.

Äidin lihavuus voi johtaa lapsen sydänvikaan

Synnynnäiset sydänviat ovat yleisempiä lapsilla, joiden äiti on erittäin lihava raskauden aikana. Lievä ylipaino sen sijaan ei liity sydänvikoihin, tuore selvitys paljastaa.

Ilmansaasteilla ei ilmeisesti yhteyttä epämuodostumiin

Ilmansaasteet eivät ilmeisesti aiheuta epämuodostumia. Saasteet on yhdistetty joidenkin synnynnäisten sydänvikojen riskiin, mutta on ollut epäselvää liittyvätkö ne muihin epämuodostumiin. Tuoreen brittitutkimuksen perusteella vastaus on ei.

BBC: Lasten syntymävammat lisääntyneet Irakin Fallujassa

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan syntyvillä lapsilla todetut sairaudet tai vammat ovat lisääntyneet Fallujan kaupungissa Irakissa. Eräs sairaalalääkäri kertoo BBC:lle, että heillä tapauksia todetaan kaksi tai kolme päivässä. Virallisesti syntymävammojen lisääntymistä ei ole vahvistettu.

Mona Lisan hymyn syynä korkea kolesteroli

Lääketieteen asiantuntijan mukaan Mona Lisan kuuluisa hymy ei ehkä olekaan hymy, vaan merkki veren korkeasta kolesterolitasosta.