Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mielakan rinnekeskuksen alamäkipyöräilyä varten tehdyt hyppyrit.

Alamäkipyöräilystä tuli hiihtokeskusten kesähitti – tältä näyttää vauhti vuoden parhaaksi valitussa pyöräilykeskuksessa

Suomen hiihtokeskusyhdistys on valinnut vuoden pyöräilykeskukseksi Kouvolan Mielakan. Hiihtokeskuksen rinteillä järjestetään alamäkipyöräilyä nykyisin myös lapsille.

Levillä ajetaan MTB-enduron SM-osakilpailu 22.–23.7.

Levillä ajetaan MTB-enduron SM-osakilpailu

Levillä on järjestetty Levi Bike & Outdoor Fest -tapahtumaa heinäkuussa. Tapahtuman toisena viikonloppuna kilpaillaan MTB-endurossa, joka on alamäkipyöräilyn ja maastopyöräilyn sekoitus.

En cyklist testar den nya banan i Fiskars.

Maastopyöräilyn Enduron SM-tason huiput kohtaavat viikonvaihteessa Ukkohallassa

Vahvasti alamäkipainotteinen laji vaatii niin kestävyyttä, nopeutta kuin ajotaitoakin.

Läskipyöriä Rukalla.

Kuusamo rakentaa kymmeniä uusia maastopyöräreittejä

Rukalle suunniteltavan reitistön tavoitteena on elävöittää alueen kesämatkailua.

Akuutti: Kun kipu ei mene pois

Vakava onnettomuus vei suomalaisen huippu-urhelijan kuoleman porteille: "Ostoskeskuksen korkeimmassa kohdassa mietin vain hyppäämistä alas"

Suomen menestynein alamäkipyöräilijä Matti Lehikoinen haluaa nykyään puhua avoimesti henkisistä ongelmistaan.

Johanna Nordblad sukeltaa.

6 minuuttia 35 sekuntia – aika pysähtyy, kun vapaasukeltaja Johanna Nordblad on jään alla

Nordblad on yhtenä päähenkilönä dokumenttielokuvassa Neljä elementtiä – maa, vesi, ilma, tuli.

Uutisvideot: Fillarilla alas Himalajalta? Uskomattomia pyöräreissuja tehnyt suomalainen: "Sai väistellä puhveleita ja vastaantulevia kuorma-autoja"

Fillarilla alas Himalajalta? Uskomattomia reissuja tehnyt suomalainen: "Kannattaa varoa vauhtisokeutta"

Matti Rämö on julkaissut uskomattomista pyöräreissuistaan aiemmin kirjoja ja radiossakin on kuultu hänen pitkistä taipaleistaan. Viimeisin matka suuntautui Delhistä Himalajalle.

BMX-pyöräilijät  Mikko Järvinen ja Olli Vilppola

Alamäkipyöräilijät valtaavat Mustavuoren – hissi kuntoon Suomen Cupiin

Tampereella alamäkipyöräilijät rakentavat itselleen radat Tampereen Mustavuoren hiihtokeskuksen rinteille. Pyöräilijät aikovat saada hiihtohissin käyttöön myös kesäkaudeksi. BMX-pyöräilijät puolestaan aloittavat ensimmäisen täyden kesän uudella, huipputasoisella radalla kaupungin toisella laidalla.

Videokamera on asennettu Ylen auton konepeltiin.

Actionkamerat yleistyvät: nyt kuvataan kaikkea extreme-huippuhetkistä perhearkeen – video

Ennen kuvattiin kaitafilmille perhejuhlia, nyt halutaan tallentaa omat kokemukset ja elämykset esimerkiksi laskuvarjohypystä, lainelautailusta, sukeltamisesta tai alamäkiajosta. Erilaisten extreme-lajien harrastajien vakiokalustoon kuuluu pienikokoinen actionkamera ja kiinnikkeineen. Actionkameroiden käyttö laajentunee seuraavaksi myös perhearjen tallentamiseen, sosiaalisessa mediassa jaettavaksi.

Näkökulma: Voiko nykyaikainen laskettelukeskus pärjätä pelkällä talvitarjonnalla?

Ensin Messilästä lähti talliyrittäjä, tänä kesänä alamäkipyöräilijät. Jos parin kuukauden talvikausi riittää laskettelukeskukselle, riittäkö se erilaisia aktiviteetteja etsiville lomailijoille ja vapaa-ajan viettäjille? Sitä pohtii kolumnissaan toimittaja Hanna Lumme.

Alamäkipyöräilyä Haminan Uuperissa.

Laskettelukeskus ei nuku kesälläkään - rinteillä riittää rämäpäisiä laskijoita

Maastopyöräilyn lajista alamäkiajosta on tullut suosittua. Lajin harrastajat kiitävät pyörillään laskettelurinteitä alas mahdollisimman nopeasti. Tänä kesänä erityisesti polttariseurueet ovat kiinnostuneet alamäkiajosta.

Kaksi alamäkiajajaa ajaa hyppyristä

"Ensimmäisen Acuta-keikan jälkeen mietin, onko tässä mitään järkeä"

Alamäkiajo eli downhill on maastopyöräilylaji, jossa tarkoituksena on yksinkertaisesti päästä rinnettä alas mahdollisimman nopeasti. Vaikka matka tehdään alamäkeen, tulee laskijalle hiki - usein jo pelkästään läheltä piti -tilanteiden vuoksi.

Jukka Vastaranta

Christoph Sauser MM-voittoon Itävallan XCM-kisoissa, Vastaranta 14:s

Maastopyöräilyn maratonmatkan maailmanmestaruuskilpailut ajettiin vaativalla radalla Itävallan Brixenthalissa. Miesten kilpailun kokonaismatka oli 94 km, jonka aikana nousua tuli 4400 m.

Alamäkiajaja radalla.

Alamäkipyöräily on vauhtia ja vaarallisia tilanteita – ” Parasta lajissa on mahdollisuus irtautua arjesta”

Yle Urheilu esittelee tällä viikolla vähemmän tunnettuja lajeja. Juttuja toimittavat Yle Urheilun TET-harjoittelijat.

Alamäkipyöräilijä Olli Vilppola Hervannassa.

Kaksipyöräiset syöksyvät alamäkeen Hervannassa

Tamperelaiset alamäkipyöräilyn harrastajat eivät enää joudu matkaamaan naapurikuntiin jyrkkien pudotusten perässä. Sopiva rinne löytyi Hervannasta, ja radat rakentuivat harrastajien hartiavoimin.

Pyöräilijä bmx-racing-radalla.

Pyöräilyn vauhtilajit hurjassa nosteessa

Vauhdikkuus ja hypyt houkuttelevat pyörän selkään uusia harrastajia kaikenikäisistä. Suuren yleisön tietoisuuteen pyöräilyn vauhtilajit kuten bmx-racing ja alamäkiajo nousevat pikkuhiljaa.

Jukka Vastaranta 2011 pyöräily

Vastarannan MM-kisat päättyivät dramaattisesti - olympialaiset vaakalaudalla

Jukka Vastaranta kaatui rajusti maastopyöräilyn MM-kilpailujen harjoituksissa Champeryssä, Sveitsissä. Rytäkässä Vastaranta loukkasi kätensä, menetti yhden hampaistaan sekä sai ruhjeita kasvoihinsa.

Mäkiauto.

Mäkiautokisa vaikuttaa sunnuntain liikenteeseen

Sunnuntaina Turun keskustassa järjestettävä moottorittomien mäkiautojen kisa vaikuttaa liikennöintiin ydinkeskustassa. Turku GP-alamäkiajo tapahtuu taidemuseonmäessä Aurakadulla. Mäkiautorata sulkee katuja.

BMX-pyöräilijät radalla

BMX-ajaja kunnostaa kilparadan itse

Vauhdikkaat maastopyöräilylajit keräävät koko ajan uusia harrastajia. Lahdella on pitkät perinteet BMX-pyöräilyssä, mutta alamäkiajajiakin riittää. Tulevana viikonloppuna Messilä Bike Parkissa kisataan alamäkiajon pääsarjassa ja kurotaan kiinni kaukana olevaa maailman kärkeä.

Alamäkiajoa

Vauhti hurmasi Miikka Lehtisen alamäkipyöräilijäksi

Pälkäneen Sappeella ei hurjastelu lopu kesälläkään. Nyt lumen sijasta lentää pöly ja sora - joskus myös polkupyörä kuskeineen, kun sopiva hyppyri osuu reitille. Kangasalalainen Miikka Lehtinen on harjoitellut tämän kesän ahkerasti kotirinteessään.

Thor Hushovd

Maailmanmestari tykitti toisen vuorietapin voittoon

Ranskan ympäriajon 13:s etappi päättyi Norjan Thor Hushovdin voittoon perjantaina. Garmin-tallin polkija nousi Pyreneiden toisen vuoristoetapin lopussa voittoon. Kokonaiskilpailun johdossa jatkaa isäntämaan sitkeä Thomas Voeckler.

PYÖRÄILY: Lehikoinen 13:s Skotlannissa

Matti Lehikoinen oli 13:s alamäkiajon maailmancupin kauden toisessa osakilpailussa Skotlannin Fort Williamissa. Lehikoinen hävisi kilpailun voittaneelle Etelä-Afrikan Greg Minnaarille reilut seitsemän sekuntia.

Maastopyöräily

Maastopyöräilyn maailmancup käyntiin pääsiäisenä

Maastopyöräilyn maailmancup käynnistyy tulevana viikonloppuna Pietermaritzburgissa, Etelä-Afrikassa. Yhteensä seitsemän osakilpailua käsittävä maailmancupkiertue vierailee kauden aikana kolmella mantereella: Afrikassa, Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa, mutta suurin osa MC-kilpailuista ajetaan Euroopassa. Nykyisellään maailmancup-arvon alaisia maastolajeja ovat olympiaformaatilla ajettava maastoajo (XCO), alamäkiajo (DHI) sekä Four Cross (4X).

Katso miltä näyttää alamäkiajo Alpeilla

Moni meistä on pyöräillyt elämänsä aikana useamman kilometrin, mutta harvempi meistä on laskenut pyörällä jäistä vuorenrinnettä alas. 108 pyöräilijää teki näin Sveitsin Saas-Feessä.

Maastopyörä.

Aki Färm vei alamäkiajon finaalin Sappeella

Pälkäneen Sappeella ratkottiin kauden huipennuksena alamäkiajocupin viimeiset pisteet kylmässä ja sumuisessa kelissä, mutta sateelta onneksi vältyttiin. Melkein koko maan kärki oli saapunut lähtöviivalle ammattilaisena ajavaa Matti Lehikoista myöten.

Matti Lehikoinen. (Arkistokuva)

Lehikoinen loukkaantui mc-finaalissa

Alamäkiajaja Matti Lehikoinen loukkaantui viikonvaihteessa Yhdysvaltain Windhamissa ajetussa maailmancupin finaaliosakilpailussa. Lehikoinen kaatui kilpailun aika-ajolaskulla radan kovavauhtisessa mutkassa suoraan olkapäänsä päälle. Mies pääsi rullaamaan radan alas, mutta ei pystynyt osallistumaan enää finaalikierrokselle.

Matti Lehikoinen.

Lehikoinen nopein Messilän alamäkiajossa

Kauden viides pyöräilyn kotimaan alamäkiajocupin osakilpailu keräsi Messilään pitkästä aikaa kaikki Suomen kärkikuskit, kun myös Matti Lehikoinen ehti kotimaan kisoihin ja loukkaantumisista kärsineet Aki Färm sekä Markus Olkkonen olivat toipuneet taas ajokuntoon.

Alamäessä pidetään hauskaa

Hiihtokeskusten rinne- ja metsämaastoissa vilahtelee kesäaikaan enenevissä määrin alamäkipyöräilijöitä. Alamäkiajo on maastopyöräilyn vauhdikkain alalaji, jossa on tavoitteena päästä rinteeseen merkitty rata mahdollisimman nopeasti alas. Ulkomaiden radoilla pyöräilijän vauhti voi nousta jopa kahdeksaankymppiin. Hurjan lajin harrastajat vakuuttavat alamäkiajon olevan pääasiassa hauskanpitoa.

Mäkiauto reitillä.

Mäkiautot kisaavat Turussa

Turku Grand Prix -alamäkiajo tuo eksoottisia ajokkeja Taidemuseon mäelle. Ja kovaa mennään.

Lehikoinen kaatui kahdeksanneksi EM-alamäkiajossa

Matti Lehikoinen sijoittui parhaana suomalaisena kahdeksanneksi alamäkiajon EM-kisoissa Norjan Hafjellissa. Lehikoinen oli omallakisalaskullaan väliajassa ylivoimaisesti lähes viiden sekunnin johdossa, mutta kaatui radan viimeiseen kivikkoon rajusti.

Matti Lehikoinen.

Lehikoinen viides alamäkiajon maratonkisassa

Matti Lehikoinen on sijoittunut viidenneksi Ranskan Alpe D'Huezissa ajetussa alamäkiajon Mega Avalanche -maratonkisassa. Yhteislähtönä ajetun kisan suoritti nopeimmiten ranskalainen Jerome Clementz, joka käytti rataan aikaa hieman reilut 56 minuuttia.

Berg hallitsi parhaiten Tahkon jyrkänteen

Tahkolla jatkunut alamäkiajocup noudatti viime vuodelta tuttua kaavaa. Vaikean ja haastavan radan kimppuun käytiin jälleen kirkkaassa auringonpaisteessa - ja voittajakin oli tuttu edellisvuodelta.

Alamäkiajon kärkinimet juhlivat Janakkalassa

Alamäkiajon kotimaan kärkiajajat osallistuivat viikonloppuna innokkaasti Nappulakumi-cupiin, kun kotimaan DH-cup jäi kuukauden mittaiselle kilpailutauolle. Nappulakumi-cupin viiden osakilpailun sarja alkoi Aki Färmin ylivoimaisella voitolla Janakkalassa.

Lehikoinen rymisteli 10. sijalle Skotlannin alamäessä

Alamäkiajaja Matti Lehikoinen polki 10. sijalle Skotlannin Fort Williamsissa ajetussa maailmancupin osakilpailussa viikonloppuna. Lehikoinen hävisi kilpailun voittajalle vajaat seitsemän sekuntia.

Mies temppuilee BMX-pyörällä.

BMX-radalla riittää vauhtia

Mikkelin BMX-rata on otettu innolla käyttöön. Rata saatiin käyttöön syksyllä, mutta osa viimeistelytöistä tehdään kesän aikana. Kesällä järjestetään myös ensimmäiset viralliset kilpailut.

Lehikoinen täpärään voittoon Klaukkalassa

Alamäkiajon maailman kärkikuljettajiin lukeutuva Matti Lehikoinen polki voittoon Klaukkalan Tornikeskuksessa ajetussa kotimaan alamäkiajocupin toisessa osakilpailussa sunnuntaina.

Alamäkiajaja Lehikoinen vaihtaa tallia

Aikaisemmin Evil Bikes-MS Racing-tiimissä ajanut alamäkiajaja Matti Lehikoinen on solminut uuden tiimisopimuksen Chain Reaction Cycles-Intense -tallin kanssa. Näin ollen Lehikoinen palaa vuoden tauon jälkeen takaisin Intense-pyörän selkään.

Alamäkiajaja Lehikoinen loukkaantui jälleen - kausi ohi

Alamäkiajaja Matti Lehikoinen loukkaantui viikonloppuna ajetussa maailmancupin osakilpailussa Kanadan Bromontissa. Lehikoisen lantio ja solisluu murtui ja edessä on jälleen sairasloma. Lehikoinen lensi rajusti ohjaustangon yli maahan suoraan olkapää edellä noin 1,5 metrin pudotuksesta.

Turku Grand Prixin puuhamiehet Esa Aaltonen ja Kari Rantala

Grand Prix alamäkiajot Kaskenmäkeen

Kaskenahteessa Turun keskustassa lasketaan Turku Grand Prix-alamäkiajo kesällä 2010. Suurempi mäki- ja rinneautorieha on vuorossa 2011. Äijien ja poikien laji on osa Turun kulttuuripääkaupunkihanketta.

Kulttuuripääkaupunkiin ekologisia hankkeita

Tuleva kulttuuripääkaupunki Turku on julkistanut kaksi uutta hanketta vuosille 2010-2011. Hankkeiden teemana on ekologisuus.

Lehikoinen jatkoi hyviä suorituksiaan Mariborissa

Alamäkiajaja Matti Lehikoinen on sijoittunut kahdeksanneksi maastopyöräilyn maailmancup-osakilpailussa Slovenian Mariborissa. Kilpailun voitti ranskalainen Fabien Barel. Vajaan sekunnin Barelista jäi toiseksi ajanut Sam Hill ja kolmanneksi sijoittui etelä-afrikkalainen Greg Minnaar.

Toni Berg viidenneksi EM-alamäessä

Toni Berg on sijoittunut viidenneksi maastopyöräilyn alamäkiajon Euroopan mestaruuskisoissa Slovenian Kranjska Gorassa. Berg jäi kilpailun voittaneesta sveitsiläisestä Nick Beeristä reilut kahdeksan sekuntia. Toiseksi kisassa sijoittui Aurélien Giordanengo vajaan sekunnin erolla maanmieheensä Rémi Thirioniin.

SPR paikkailee kolhuja Sataman Yössä

Muutamalta kolhulta saatetaan välttyä, jos jättää sen viimeisen tuopin ottamatta, sanoo Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoinen Veikko Valli. SPR:n teltta päivystää ja jalkapartiot kiertävät yleisön keskuudessa koko nelipäiväisen tapahtuman ajan.

Lehikoiselle kauden paras maailmancup-sijoitus

Suomen Matti Lehikoinen on sijoittunut kahdeksanneksi maastopyöräilyn alamäkiajon maailmancupin neljännessä osakilpailussa Skotlannin Fort Williamissa. Ranneleikkauksesta toipuva Lehikoinen parantaa koko ajan suorituksiaan ja on jo nyt saavuttanut maailman kärkikymmenikön.

Pyörän selkään

Jälleen yksi ilta töiden jälkeen kotisohvalla. Vaaka-asento on mukava, eikä lenkkipolulle tee mieli. On kuitenkin mentävä, tai kuntoprojekti polkee paikallaan.

Alamäkiajaja Lehikoisella epäonnea mc-avauksessa

Maastopyöräilyn maailmancup alkoi pääsiäisviikonloppuna Etelä-Afrikan Pietermaritzburgissa suomalaisittain epäonnisissa merkeissä. Viime kauden loukkaantumisistaan juuri toipunut Lehikoinen pääsi finaalirunissaan erittäin hyvään vauhtiin kunnes rengasrikot pilasivat kisan.

Lehikoinen toipuu kuuden tunnin ranneleikkauksesta

Alamäkiajaja Matti Lehikoisen molemmat ranteet on leikattu ja mies toipuu kuusi tuntia kestäneestä operaatiosta parhaillaan kotonaan Espoossa. Miehen käsistä on löytynyt useita murtumia ja vasen ranne on, ennakkotiedoista poiketen, vaurioitunut oikeaa kättä pahemmin.

Matti Lehikoisen ranteet leikataan Suomessa

Australian Canberran maailmancup-kisan harjoituksissa loukkaantuneen alamäkiajaja Matti Lehikoisen tilasta on saatu lisää tietoa. Lehikoinen on viettänyt viime yön sairaalassa odotellen käsien operointia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle