Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ykkösaamun vieraana Tuula Haatainen - mitä haluat kysyä työministeriltä?

Onnistuuko hallitukselta työllisyyden parantaminen? TV1:n Ykkösaamussa on vieraana työministeri Tuula Haatainen.

Turvapaikanhakija työskenteli parturissa 15 euron päiväpalkalla – yrittäjälle sakkoja kiskonnantapaisesta syrjinnästä

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus katsoi parturiyrittäjän käyttäneen hyväksi muun muassa työntekijän kielitaidottomuutta.

Marin ulkomaalaisten työntekijöiden hyväksikäyttötapauksista: "Kaikki välineet riistotalouden lopettamiseksi on käytettävä"

Pääministeri otti asiaan kantaa Twitterissä maanantaina Ylen uutisoitua laajasta työntekijöiden riistosta rakennustyömailla.

"Työntekijät ovat palvelua tarjoavan yrityksen vastuulla", todetaan Keravalla – väärinkäytöksistä epäilty siivousfirma tehosiivonnut kaupungin 17 päiväkotia

Normaalisti kaupungin oma henkilökunta siivoaa julkiset tilat, mutta päiväkotien tehosiivous hankitaan ostopalveluna.

Tehoiskussa löydettiin pimeää työvoimaa, kiskonnantapaista työsyrjintää ja kassan ohimyyntiä

Joillain rakennustyömailla oli rakentamisilmoitukset kokonaan antamatta.

Pohjoiskorealainen mies nosti rikoskanteen hollantilaisyritystä vastaan – kertoo työskennelleensä orjuuden kaltaisissa olosuhteissa

Pohjoiskorealaisen miehen asianajajan mukaan hollantilaisyritys oli tietoinen epäinhimillisistä työolosuhteista Puolassa telakalla.

Nippu raskaita syytteitä ravintolayrittäjille

Epäillyt ovat kiistäneet syyllisyytensä.

Vietnamilaisravintolan omistajille vankeutta työsyrjinnästä – kohteena maanmiehet ja sukulaiset

Kemissä sijaitsevan vietnamilaisen ravintolan omistajat on tuomittu ehdolliseen vankeuteen ja isoihin korvauksiin työsyrjinnästä.

Kiinalaisravintolan kiskontaepäily kaatui Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa

Oikeuden mielestä asianomistajan kertomusta ei voida pitää riittävänä rikosnäyttönä.

Nainen työskenteli perheessä ilman palkkaa 13 vuotta – käräjäoikeus hylkäsi ihmiskauppa- ja kiskontasyytteet

Filippiiniläisnainen saapui sukulaisperheen kodinhoitajaksi vuonna 2001. Pariskunta kustansi naisen asumisen, mutta palkkaa ei maksettu.

Qatarilainen jalkapallopomo FIFAn hampaisiin - MM-turnauksen kohtalo ei muutu

Qatarin jalkapalloliiton puheenjohtaja saa FIFAlta rangaistuksen, sillä tämä ei suostunut eettisen komitean tutkimuksiin. MM-turnausta maa ei ole menettämässä.

Yrittäjän sakkotuomio kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä jää voimaan

Rovaniemen hovioikeus ei myöntänyt jatkokäsittelylupaa kiskonnantapaista työsyrjintää koskevassa jutussa. Oulun käräjäoikeus tuomitsi ulkomaalaistaustaiselle yrittäjälle sakkoja.

Pitseriamafian laaja talousrikosjuttu siirtymässä syyteharkintaan – Turvapaikanhakijoille maksettu alipalkkaa

Oulun seudulla toimivien pitseriayritysten laajan talousrikosjutun esitutkinta on loppusuoralla. Keskusrikospoliisin tutkimassa jutussa on kyse harmaasta taloudesta. Jutun pääepäilty, ulkomaalaistaustainen mies on kiistänyt kaikki rikokset.

200 euron palkkoja maksanut romanialaisyhtiö vapautui työsyrjintäsyytteestä

Syyttäjä vaati romanialaisyhtiölle tuomiota kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä. Oikeus katsoi, että työntekijöiden saamat päivärahat on laskettava tässä tapauksessa palkaksi.

Kielitaidoton velipuoli ei saanut palkkaa – yrittäjälle sakkoja kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä

Ulkomaalaistaustainen yrittäjämies ei maksanut velipuolelle palkkaa työskentelystä liikkeessään. Syyttäjä vaati rangaistusta ihmiskaupasta. Toissijainen syyte oli kiskonnantapainen työsyrjintä, josta Oulun käräjäoikeus tuomitsi miehelle sakkoja.

Suomessa toiminut romanialaisyhtiö syytteessä – maksoi 200 euron palkkoja

Syyttäjä katsoo yhtiön maksaneen Raumalla ja Porissa työskenneille romanialaisille minipalkkoja ja hyötyneen tästä lähes 300 000 euroa.

Ravintoloitsijalle ehdotonta vankeutta – taustalla kirjanpitorikoksia, veropetoksia ja työsyrjintää

Yrittäjä oli teettänyt keittiötyöntekijällä vuoden ajan ylipitkiä työpäiviä alipalkalla seitsemänä päivänä viikossa. Kirjanpitorikosten tekoaika oli lähes seitsemän vuotta.

Sukulainen erehdytettiin pakkotyöhön – syyttäjä vaatii rangaistusta ihmiskaupasta

Oulussa asuva ulkomaalainen houkutteli Suomeen sukulaisensa, jonka hän pakotti tekemään aamuvarhaisesta kotitöitä ja sen jälkeen työskentelemään lähes palkatta liikkeessään. Syyttäjä vaatii rangaistusta ihmiskaupasta. Juttua käsitellään Oulun käräjäoikeudessa.

Ihmiskauppasyytös Kokkolassa: Satoja tunteja ylitöitä 300 euron nettopalkalla – syytetyt kiistävät

Kokkolassa on alkanut ihmiskauppajutun oikeuskäsittely. Syyttäjän mukaan intialaisravintolan työntekijällä teetettiin iso määrä ylitöitä, hänelle maksettuja palkkoja otettiin takaisin ja nettopalkka jäi pieneksi. Syytetyt kiistävät kaikki syytteet.

H&M sai sakot liian pienistä palkoista Britanniassa

Brittihallitus uusi toissa vuonna järjestelmää, jolla helpotetaan alipalkkaa maksaneiden firmojen paljastamista. Työntekijäpuolen mukaan nyt nimetyt 37 yritystä ovat vain jäävuoren huippu.

Kiinalaisravintolan kiskontajuttu hovioikeuteen?

Rovaniemellä toimineen ravintolan kiskontajuttu saattaa mennä hovioikeuteen. Yksi asianomistaja on jättänyt ilmoituksen osittaisesta tyytymättömyydestä päätökseen, jolla Lapin käräjäoikeus tuomitsi kaksi kiinalaista yrittäjää päiväsakkoihin työeläkevakuutuspetoksesta mutta hylkäsi syytteen kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä.

Kiinalaisravintolalle tuomio eläkemaksuissa laistamisesta

Kaksi Rovaniemellä toiminutta ravintolayrittäjää on saanut tuomion työeläkevakuutuspetoksesta. Lapin käräjäoikeuden mukaan yrittäjät eivät olleet maksaneet työeläkevakuutusmaksua yhdestä työntekijästä.

Työntekijöillä lähes tuhat ylityötuntia – toimitusjohtajalle tuomio

Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut huittislaisen toimitusjohtajan 30 päiväsakkoon työturvallisuus- ja työaikarikoksista. Kaksi työntekijää teki vuodessa lähes tuhat ylityötuntia, kun laki sallii enintään 250 tunnin vuosittaiset ylityöt.

Syyttäjä: Rovaniemeläisessä ravintolassa käytetty orjatyövoimaa

Lapin käräjäoikeus käsittelee juttua, jossa Rovaniemellä toiminutta ravintolaa syytetään kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä. Ravintola ei ole enää toiminnassa.

Rinne promises end to zero-hours contracts if re-elected

The leader of the Social Democrats, Antti Rinne, told party gathering it is unjust that many people are forced to live in constant uncertainty of how much they will be paid. Rinne also called bridging the gender pay gap "an achievable goal".

Konepajayrittäjälle syytteet: rajua työsyrjintää ja ylitöitä jopa 1200 tuntia vuodessa

Konepajan toimitusjohtajan epäillään teettäneen työntekijöillään rajusti lainvastaisia ylityötunteja. Lisäksi hänelle luettiin syyte kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä, joka kohdistui yhtiön venäläiseen työntekijään.

Perussuomalainen kunnallispoliitikko tuomittiin ehdolliseen vankeuteen

Eteläsavolainen yrittäjä ja perussuomalaisten Mikkelin kaupunginvaltuutettu on tuomittu ehdolliseen vankeusrangaistukseen kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä.

Tyly arvio ulkomaalaisten rakennustyöläisten arjesta: "Lähes kaikille maksetaan liian pientä palkaa"

Rakennusliiton mukaan vähintään tuhansille Suomen rakennustyömailla ahertaville ulkomaalaisille maksetaan yhä alipalkkaa. Virolaiset osaavat jo perätä oikeuksiaan, mutta kauempaa tulevien työläisten asema on tukalampi. Osa rakennustyöläisistä on hakenut rästipalkkoja oikeudenkäynnin avulla.

Näkökulma: Riisuin puseron

Noin vuosi sitten, 24. huhtikuuta, vaatetehdasrakennus romahti Bangladeshissa ja 1 133 ihmistä kuoli. Onnettomuuden vuosipäivän aikaan "Vaatevallankumous" kehottaa kuluttajia vaatimaan reilumpia vaatteita. Tanja Perkkiö hankki paidan, jonka alkuperä selviää koodin avulla.

PAM: Siivousalalla paljastui räikeitä alipalkkoja

Harva siivooja tai kiinteistönhoitaja saa työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Palvelualojen Ammattiliiton kartoituksessa olivat mukana Häme-Pirkanmaan kaikki kiinteistöpalvelualojen työpaikat. 

Myllykoski: Ydinvoimalatyömaan alipalkkaus syytä tutkia

Kansanedustaja Jari Myllykosken (vas.) mukaan syyttämättäjättämispäätös rohkaisee suomalaisten työehtojen rikkomiseen jatkossakin.

Vähänkyrön ihmiskauppatuomio säilyi hovissa - suomalaisjohtajien työsyrjintätuomiot hylättiin

Vaasan hovioikeus on antanut tuomion Vähässäkyrössä vuosina 2008-2012 tapahtuneesta ihmiskaupasta. Kirgisialaisen työnjohtajan tuomio säilyi ennallaan, mutta yrityksen suomalaisjohtajien tuomiot hylättiin.

Vähänkyrön ihmiskauppajuttua puidaan hovioikeudessa koko viikko

Vuosina 2008-2012 Vähässäkyrössä Pohjanmaalla tapahtunutta ihmiskauppaa käsitellään nyt hovioikeudessa. Pohjanmaan käräjäoikeus antoi tammikuussa kovat tuomiot ihmiskaupasta.

SAK haluaa alipalkkauksen rangaistavaksi

Nykyisellään vähimmäispalkkaus mainitaan työehtosopimuksissa, mutta sen rikkomisesta ei seuraa erillistä rangaistusta.

Mitä mieltä olet nollatyösopimuksista?

Työnantajat ovat innostuneet niin kutsutuista nollatyösopimuksista, jotka eivät takaa työntekijälle yhtäkään työtuntia. Seuraavassa työvuorolistassa voi olla viisi tai 40 tuntia töitä. Mitä mieltä olet nollasopimuksista?

Liha-alan yrittäjälle tuomio terveysrikoksesta

Saman yrittäjän neljän vuoden tuomio muun muassa törkeästä kiskonnasta ei ole vielä lainvoimainen.

Lihaliikejutun tuomio: neljä vuotta vankeutta törkeästä kiskonnasta

Turkulainen liha- ja ravintola-alan yrittäjä on tuomittu neljäksi vuodeksi vankeuteen törkeästä kiskonnasta, ammattimaisesta kätkemisrikoksesta ja kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä.

Bangladeshilaisten siivoojien työsyrjintäjuttu raukesi

Alle minimipalkalla siivonneiden bangladeshilaismiesten suomalainen työnantaja ei saa syytettä työsyrjinnästä. Kihlakunnansyyttäjän mielestä asiassa ei ollut riittävän luotettavaa näyttöä.

Työntekijä remontoi virastoa 650 euron kuukausipalkalla

Valtiovarainministeriötä peruskorjanneille ulkomaalaisille työntekijöille on maksettu alipalkkaa. Virastorakennusta hallinnoiva valtion kiinteistöyhtiö Senaatti-kiinteistöt sanoo selvittävänsä asian.

Ulkomaalaisten kurja kohtelu kasvussa: hurjia ylitöitä ja alipalkkaa

Ulkomaalaisten työntekijöiden kaltoinkohtelu työpaikoilla on lisääntynyt. Tapauksia on noussut esiin erityisesti rakennus- ja kuljetusalalla. Sekä SAK Pohjanmaa että PAMin aluejärjestö vahvistavat tapausten kasvun. Räikeimmissä esimerkeissä maahanmuuttajille on maksettu 2–3 euron tuntipalkkaa tai teetetty töitä yli 200 tuntia kuukaudessa.

”Alipalkkaa maksavat työnantajat ottavat nyt tietoisen riskin”

Ongelmana on se, että työntekijät tyytyvät matalampaan palkkaan, Rakennusliiton Kyösti Suokas sanoo.

Juko: Työntekijät eivät suostu kestävyysvajeen maksajiksi

Julkinen sektori kaipaisi itse asiassa ohjelmaa, joka tasaisi palkkaeroa yksityisellä ja julkisella sektorilla, neuvottelujärjestö Juko ilmoittaa.

Ulkomaiset työntekijät jäävät talousrikosten näkymättömiksi uhreiksi

Tutkijan mielestä harmaan talouden torjunnassa suurimmaksi kärsijäksi on nostettu valtio, joka menettää verotuloja. Rikoksen tehneissä yrityksissä työskennelleet työntekijät jäävät torjuntaohjelmissa katveeseen.

Painostavasta parituksesta on tulossa ihmiskaupparikos

Ihmiskauppaan liittyvää hyväksikäyttöä on arvioitu esiintyvän erityisesti organisoidussa prostituutiossa, minkä vuoksi ihmiskaupparikoksilla on kytkentä paritusrikoksiin.

Aasialaisravintoloitsijoille kovat ihmiskauppatuomiot

Vietnamilaisia ravintolatyöntekijöitä pidettiin käytännössä pakkotyössä pienellä palkalla. Ruokaa myytiin järjestelmällisesti ohi kassan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle