Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

“Äiti, mä en olekaan hidas ja tyhmä” – Idässä määrätään lapsille enemmän ADHD-lääkkeitä kuin lännessä

Hoidon saaminen ADHD-oireisiiin riippuu siitä missä päin Suomea perhe sattuu asumaan. Myös lapsen sukupuolella on väliä.

Tutkimus: ADHD:n lääkehoito lisääntyy suomalaislapsilla – viidellä prosentilla lapsista on oireilua

Lääkehoito on ADHD:n Käypä hoito -suosituksen mukaan tärkeä osa hoidon kokonaisuutta.

Savonlinnassa tiistaina keskustelutilaisuus nuorten päihteiden käytöstä

Keskustelutilaisuuden järjestäjät eivät tahdo aiheuttaa turhaa huolta, mutta haluavat aikuisten tietävän nuorten maailmasta.

Alaikäisten huumeiden käyttö lisääntyi rajusti Kuopion seudulla: "Huolestuttavinta on, että mukana on yhä nuorempia"

Yleensä kyse on huumausaineiden käyttörikoksesta, mutta nuoret myös välittävät huumeita toisilleen.

Kaduilta ostetaan sokkona mitä vain – Tampereella varoitellaan koululaisten vaarallisesta lääkkeiden käytöstä

Jopa 12-vuotiaat lapset hakevat lääkeaineista päihtymystä, rauhoittavaa vaikutusta tai suorituskyvyn lisääntymistä.

ADHD-lääkkeet voivat vähentää potilaiden päihdeongelmia

Päihdeongelmat ovat merkittävä ADHD-potilaiden kuolinsyy.

Venäläishakkerit varastivat dopinglistoja - nelinkertaisen olympiavoittajan tietoja julki

Fancy Bears nimellä tunnettu hakkeriryhmä paljasti tiistaina useiden urheilijoiden henkilökohtaisia tietoja. Muun muassa Simone Bilesin ADHD-lääkitys tuotiin julki.

Ruotsalaistutkimus: Ilmansaasteet heikentävät lasten mielenterveyttä

Tutkimuksessa oli mukana yli puolen miljoonan alle 18-vuotiaan terveystiedot niin suurimmista kaupungeista kuin Västerbottenista, jossa asuu viitisen ihmistä neliökilometrillä.

Laaja tutkimus: Perheen sosiaalinen asema vaikuttaa lapsen ADHD-diagnoosiin

Lapsen kotitausta vaikuttaa siihen, missä määrin hänen kouluvaikeutensa tulkitaan sairaudeksi ja hänelle määrätään ADHD-lääkitys, kertoo erittäin mittava tanskalainen tutkimus.

Aikuisen ADHD jää lähes aina tunnistamatta ja hoitamatta

Hoitamaton ADHD voi viedä aikuisen arjen kaaokseen. Monet sinnittelevät oireidensä kanssa eivätkä osaa lähteä hakemaan apua.

Koululaisen keskittymishäiriöön lääkettä, mutta myös valmennusta

Lappeenrannassa jo 250 opettajaa on saanut valmentajakoulutuksen ja tänä lukuvuonna valmistuu 50 uutta neuropsykiatrista valmentajaa.

Ylilääkäri: ADHD-lääkkeitä syötetään Lapissa liikaa

Lastenpsykiatrian ylilääkäri Eeva-Riitta Kokkonen on huolissaan lasten ADHD-lääkityksen määrästä Lapissa. Ennen lääkityksen aloitusta pitäisi muut hoitokeinot kokeilla. Nyt lääkitys on Kokkosen mukaan liian usein ensimmäinen ja ainoa hoitomuoto tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriöiselle lapselle.

ADHD-lääkkeet eivät lisää päihdeongelmia

Tutkijat huomauttavat, etteivät tulokset tarkoita stimulanttilääkitysten olevan täydellisen haitattomia kaikille lapsille

Miten sinä rauhoittaisit ylivilkasta lasta?

ADHD eli ylivilkkaus- ja keskittymishäiriöihin määrättävät lääkkeet ovat yleistyneet: Suomessa niiden kulutuksen lasketaan kaksinkertaistuneen viidessä vuodessa. Monelle vanhemmista lääkityksen aloittaminen on pelottava kokemus, koska muun muassa lääkkeiden aiheuttamaa riippuvuutta pelätään.

ADHD-lääkkeiden kulutus tuplaantui lyhyessä ajassa - Fimealta myyntilupa uudelle lääkkeelle

Huumausaineiksi luokiteltavien ADHD-lääkkeiden kulutus Suomessa on yli kaksinkertaistunut viidessä vuodessa. Fimea on antamassa myyntiluvan uudelle lasten ADHD-lääkkeelle, joka on amfetamiinijohdannainen.

Tutkimus: ADHD-aikuisten lääkitys vähentää rikoksia

Ruotsalaistutkimuksen mukaan ADHD-lääkitys auttaa tarkkaavaisuushäiriöisiä pysymään kaidalla polulla. Lääkityksen laaja käyttö voisi vähentää merkittävästi rikollisuutta, tutkija arvioi.

TS: ADHD-lääkitys voidaan tulkita huumeeksi kolaritilanteessa

Tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriö ADHD:n lääkitys voidaan tulkita huumeeksi kolaritilanteessa, kirjoittaa Turun Sanomat. Sairauden hoitoon käytetään amfetamiinipohjaista lääkitystä, joka voi näkyä poliisin testeissä.

ADHD-aikuisen ylivilkkaus ilmenee pään sisällä

ADHD -aikuinen ei pysty keskittymään, unohtelee asioita, ei saa sekasotkua aisoihin, ei saa tehtyä töitä loppuun ja harhailee ajatuksissaan kaukaisiin atmosfääreihin. Näin asian kokee nimettömänä pysyttelevä aikuinen ADHD-potilas, joka ei halua leimautua sairautensa kanssa. - ADHD ei ole sairaus eikä oireyhtymä vaan ominaisuus, hän kuitenkin toteaa.

ADHD-lääkkeiden korvauskäytäntö muuttuu

Tarkkaavaisuushäiriö ADHD:stä kärsivät aikuiset eivät saa enää korvausta lääkkeistään. Kela on tarkentanut ADHD-lääkkeitä koskevaa ohjeistusta. Suoraa Kela-korvausta ei enää makseta yli 25-vuotiaille. ADHD-liitto pelkää, että kaikilla ei enää jatkossa ole varaa lääkkeisiin.

ADHD-lääkkeitä käytetään Suomessa Pohjoismaista vähiten

Yhteispohjoismaisen tutkimuksen mukaan ADHD-lääkkeitä käytetään Suomessa vähiten verrattuna muihin Pohjoismaihin. Suomessa sukupuolten välinen ero on kuitenkin suurin.

ADHD-lääkkestä apua myös aivovammapotilaille

ADHD-häiriön hoidossa käytettävistä lääkkeistä saattaa olla hyötyä myös aivovammapotilaiden kuntouttamisessa, paljastaa Australiassa julkaistu tutkimus.

Lasten ADHD-lääkitys lisääntyy

Lasten ADHD-lääkitys lisääntyy, kertoo terveydenhuollon uutislehti Mediuutiset. Lääkkeiden osuus kokonaishoidossa on kasvanut tasaisesti sitten 90-luvun, jolloin lääkehoito aloitettiin Suomessa.

Lääkärit huolissaan ADHD-lapsien lääkehoidosta

Yksi kahdestasadasta suomalaislapsesta sai viime vuonna lääkehoitoa tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriön ADHD:n takia, kertoo Suomen Lääkärilehti.