Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kaksi laboratoriohoitajaa käyttävät CliniMACS-konetta.

Hematologeista on kova pula

Tilanteen korjaamiseksi Itä-Suomen yliopisto on perustanut Siun soten tuella Joensuuhun kliiniseen hematologiaan keskittyvän professuurin.

kanit syö ruohoa

Villikanien kuolemille löytyi selitys – tappajaksi paljastui verenvuototautia aiheuttava virus

Helsingissä kevään mittaan citykaneja tappanut tauti on selvitetty. Eviran mukaan kanit ovat kuolleet virustautiin. Merkkejä myrkytyksistä ei löytynyt.

Yleisurheilu yleiskuva kävely

Venäjän entinen mestari kärysi dopingista

Andrei Ruzavin on asettu 30 kuukauden kilpailukieltoon.

WHO: Senegal vapaa Ebolasta

WHO:n mukaan maailmassa on todettu kaikkiaan 9 216 Ebola-tartuntaa. 4 555 ihmistä on kuollut verenvuototautiin.

Ainakin 70 kuollut verenvuototautiin Kongossa

Maailman terveysjärjestön mukaan kyseessä ei ole Ebola. Verenvuototautiin on sairastunut lähes 600 ihmistä Kongon demokraattisen tasavallan pohjoisosassa.

Mies kättelee toista suojakäsine kädessään 28. heinäkuuta.

Suomalaisasiantuntija: Ebolan leviämisriski Suomeen pieni

THL:n tutkimusprofessorin mukaan yksittäistapauksia saattaa esiintyä. Länsi-Afrikassa taudin talttuminen voi viedä ainakin pari kuukautta, asiantuntijat arvioivat Yle Radio 1:n Ykkösaamussa.

Tutkimus: Ensimmäiset pitävät todisteet syövän kantasoluista ihmisessä

Tutkijat ovat selvittäneet pahanlaatuista verisairautta sairastavien luuytimen pahanlaatuisia soluja. Jäljittämällä tavanomaisia geenimuutoksia ja seuraamalla näitä, tutkijat pystyivät erottamaan pienemmän ryhmän soluja, joissa esiintyi kantasolujen tunnusmerkkejä.

Matilda

Kympin lapset

Kaikki hyvin lasten syöpäosastolla? Paluu osastolle 10, kun Mirja Pyykön kohuraportista kulunut 30 vuotta. Areenauusintana kesäkuussa 2013.

Potilas istuu sairaalasängyllä leikkausvaatteet päällään.

Väärät uskomukset karsivat luuydinluovuttajia

Luovutettuja veren kantasoluja käytetään leukemian ja muiden vakavien verisairauksien hoitoon. SPR:n Veripalvelun mukaan luovutusrekisteriin tarvittaisiin vuosittain noin 1500 uutta jäsentä. Aiheeton pelko halvaantumisriskistä saa monet perääntymään tehtävästä.

Verenluovuttajan käsivarsi, josta verta otetaan.

Veripalvelu odottaa luovuttajia

Suomen Punaisen Ristin veripalvelun toimistot ovat auki pääsiäislauantainakin, koska viisi vuorokautta säilyvien verihiutaleiden riittävyys sairaaloissa halutaan turvata.

Lastenklinikka sai lisätilaa lasten syöpähoidoille

Syöpää sairastavia lapsia varten on avattu Lastenklinikalla uusi osasto. Sytostaattiosastolla S10 annetaan sytostaattihoitoja ja hoidetaan hyvälaatuisia verisairauksia sairastavia lapsia. Uuden osaston avaaminen tietää syöpähoitoihin myös lisähenkilökuntaa.

Perhe selätti kaksi syöpää

Toissa syksy oli Sinisalojen perheessä poikkeuksellisen raskas. Sekä äiti että viisivuotias tytär saivat syöpädiagnoosit viikon sisällä. Siitä viikosta alkoi koko perhettä koetellut huolentäyteinen tie toipumiseen.

Päijät-Hämeen keskussairaala.

Terveysyhtymä yllättyi palautteesta

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymän viime toukokuussa keräämä asiakaspalaute on varsin mairitteleva. Yli 90 prosenttia asiakkaista oli tyytyväisiä saamaansa palveluun. Kyselyyn vastasi kahden viikon aikana reilut kuusi ja puoli tuhatta asiakasta.

Kurdi protestoi ja neuloi suunsa kiinni Kemissä

Kemin vastaanottokeskuksessa majoittuva kurdi on ryhtynyt syömälakkoon, kertoo Pohjolan Sanomat. Mies on neulonut suunsa kiinni vastalauseena saamalleen kielteiselle turvapaikkapäätökselle. Hän sairastaa parantumatonta verisairautta.

Tutankhamon ei kuollutkaan malariaan

Saksalaiset tutkijat ovat löytäneet uutta tietoa farao Tutankhamonin kuolinsyistä. Toisin kuin on aiemmin on väitetty, Tutankhamon ei kuollut malariaan vaan sirppisoluanemia-nimiseen geneettiseen verisairauteen.

Luuydinluovuttajiksi tarvitaan nuoria miehiä

Noin 20 000 suomalaista on lupautunut luovuttamaan luuydintä tai veren kantasoluja leukemia- ja verisairauspotilaille. Vapaaehtoisia tarvitaan kuitenkin lisää. Etenkin nuoria miehiä haluttaisiin mukaan luuytimenluovuttajarekisteriin.

Uudessakaupungissa tavattu kalojen verenvuototautia

VHS-tautiin sairastuneita kaloja havaittiin Uudenkaupungin liepeillä Pyhämaassa sijaitsevalta kalanviljelylaitokselta. Alueella kuului jo ennestään VHS-rajoitusalueelle vuonna 2003 löydetyn tautitapauksen vuoksi.

Tappajahai-elokuvan poliisipäällikkö on kuollut

Yhdysvaltalainen näyttelijä Roy Scheider on kuollut. Scheiderin maineikkain rooli oli vuonna 1975 valmistuneessa elokuvassa Tappajahai, jossa hän esitti poliisipäällikköä.

Angolan Marburg-virusta ei ole saatu kuriin

Angolassa Marburg-viruksen aiheuttaman verenvuototaudin leviäminen jatkuu yhä, kertoo Maailman terveysjärjestö WHO.

WHO rauhoittelee Angolan Marburg-virus-kohua

Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan Angolassa leviävä Marburg-viruksen aiheuttama verenvuototauti on hallinnassa.

Britanniassa ehdotetaan mahdollisuutta lapsen sukupuolen valintaan

Hedelmällisyyshoitoon osallistuville vanhemmille tulisi antaa oikeus valita lapsensa sukupuoli, katsoo asiaa pohtinut Britannian parlamentin komitea.

Le Monde: Arafat kuoli verisairauteen

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat menehtyi häntä hoitaneiden lääkärien mukaan verisairauteen, uutisoi ranskalainen Le Monde -sanomalehti keskiviikkona.

Arafatin terveydentila heikentynyt

Palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin terveydentila on heikentynyt ja kooma syventynyt tiistain vastaisen yön aikana, kertoo Arafatia Ranskassa hoitava lääkäri.

Jasser Arafatin tila hyvin heikko

Jasser Arafat on hengissä, mutta hänen tilanteensa on muuttunut yhä vaikeammaksi, sanoi häntä hoitavan pariisilaisen sotilassairaalan edustaja lyhyessä lausunnossaan torstai-iltana.

Arafatilla ei ole leukemiaa

Palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin sairaus ei ole hengenvaarallinen, kertoo presidentin edustaja Nabil Abu Rdainah.

Arafat lähtee sairaalaan Pariisiin

Palestiinalaispresidentti Jasser Arafatilla on verisairaus, jonka määrittely vaatii lisäkokeita, sanoo häntä hoitava lääkäri. Arafat matkustaa Pariisiin sairaalahoitoon, vahvistavat sekä palestiinalais- että Ranskan viranomaiset.