Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lampaan kyljykset

Lampaankyljykset ovat kesän grillihitti

Tämän kesän mahtavin herkku ovat lampaankyljykset. Yrttimausteseos antaa lampaalle hyvän maun. Kreikkalaistunnelmaisen annoksen täydentää grillattu haloumi.

Ammattikokiksi omin opein

Ylensyöntiä Varsinais-Suomessa -sarjassa 23-vuotias opiskelija ja itse oppinut kokki Nicholas Pulkkinen valmistaa gourmet-illalliseksi hevosta. Kulinaristisista tempauksistaan tutuksi tullut mies säästi armeija-aikanaan päivärahansa ja siviiliin päästyään söi 14 ruokalajin illallisen Chez Dominique'ssa.

Syksyinen salaatti sienistä

Syksyinen salaatti

Sasun ohjeella valmistuu syksyistä salaattia. Salaattiin voi käyttää sieniä oman maun ja saatavuuden mukaan. Sienet on puhdistettava huolellisesti ennen salaatin kokoamista. Ja ennen sienten paistamista kannattaa kuumentaa pannu kunnolla. Ohje on neljälle henkilölle.

Helppo tattikeitto

Helppo tattikeitto

Tattikeitto valmistetaan pakastetuista sienistä. Keiton voi tehdä myös kuivatuista tateista ja siihen sopii tattien lisäksi muutkin sienet. Kermaa ja voita voi lisätä oman makunsa mukaan.

Paistettua karitsan parifilekyljystä ja porkkana-appelsiinipyrettä

Paistettua karitsan parifilekyljystä ja porkkana-appelsiinipyrettä

Timon kolmen ruokalajin kokonaisuudessa on vuorossa pääruoka. Tällä kertaa tarjolle pannaan paistettuja karitsankyljyksiä ja porkkana-appelsiinipyrettä.

Kokonaisena paistettua lampaankaretta, paahdettuja vihanneksia ja tsatsikia.

Kokonaisena paistettua lampaankaretta, paahdettuja vihanneksia ja tsatsikia

Tämä Timo Lepistön ruoka sopii hyvin pääsiäispöytään. Kokonaisena paistettu lampaankare saa seurakseen paahdettuja vihanneksia ja tsatsikia. Tässä ruuassa ei ole säästelty valkosipulia eikä yrttejä.

Haudutettua vasikanposkea

Nyt tulee pataan! Kotikokin ehkä hieman harvemmin käyttämä vasikanosa saa seurakseen papucassoulet, juures-inkivääripyrettä ja olutvaahtoa.