Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Koirahoitolan yrittäjä luki lehdestä, että Lapin työttömiksi jääneet huskyt ovat pulassa – haluaa tuoda valjakkoajelut etelään

Tavoitteena olisi rakentaa muutaman kilometrin mittainen reitti koiravaljakkoajeluja varten.

Katso, miten huimaa kyytiä huskyvaljakolla saa etelän hangilla – luminen talvi on ollut yrittäjän pelastus

Ilman koronaa heinolalainen huskyfarmari olisi koiriensa kanssa Lapissa, mutta ulkomaisten turistien puute vei pohjoisen työt.

Suomen koiravaljakkoyrittäjät toivoo alalle valtion tukijärjestelmää talven yli – koomikko Zaanin kampanja huomattu Kanadaa ja Meksikoa myöten

Kyselyn mukaan valtaosa Suomen koiravaljakkoyrittäjät ry:n jäsenyrityksistä ei usko selviävänsä talveen 2022 asti.

Husky-yrittäjä etsii eläköityville vetokoirilleen uusia koteja somessa: "Aamulla puhelimessa oli yli sata lukematonta viestiä"

Korona aikaisti huskyjen eläköitymistä, ja adoptiomahdollisuus sai ihmiset liikkeelle. Uusia eläinrakkaita koteja löytyi ympäri maata.

Koronasyksyn lomalla desinfioidaan, ulkoillaan ja kokataan ruoat itse – katso lähetys syyslomatunnelmista eri puolilta Suomea

Koronatilanne näkyy kohteissa poikkeusjärjestelyinä. Seurasimme lomanviettoa Tahkolla, Lapissa, Vuokatissa ja Joensuussa.

Koiravaljakon kesäduuni – turisti huristaa kumipyörillä

Koiravaljakkoajelu on yksi suosituimpia matkailuaktiviteetteja Lapissa. Se käy päinsä myös sulan maan aikaan. 

Suti-husky oppi rauhallisuutensa sokealta vetokoiralta – seurasimme, kun se muutti kavereineen 200 kilometrin päähän asiakkaiden perässä

Eräyrittäjä Janne Määttä ja 25 huskya muuttivat tammikuun lopulla Rovaniemelle Iso-Syötteen hotellipalon takia.

Daily: Football superstar Lionel Messi enjoys downtime on husky ride in Finland

The football deity can usually be seen in the starting lineup for the Spanish football club FC Barcelona but on Tuesday at least, he was sighted dog sledding in Kuusamo, northeast Finland.

Inarin luvaton tarha siivotaan viimeistään kesällä

Inariin luvattoman koiratarhan rakentanut saksalaisnainen on sitoutunut ennallistamaan alueen kesäkuun loppuun mennessä.

Sutena ammuttu eläin olikin koira – metsästäjät: "Tiesimme sen alusta asti"

Virolahdella asukkaiden pihoilla kiertänyt "susi" paljastui Eviran tutkimuksissa koiraksi.

Huskysafarit kasvattavat suosiota Lapissa

Lapissa huskysafareille osallistuu yhtä useampi matkailija. Koiravaljakkoretkeilyä pidetään helppona ja hauskana tapana liikkua Lapin luonnossa; istua reessä, nähdä läheltä ja nauttia. Kurtakossa husky-yrittäjänä aloittanut Juho Ylipiessa uskoo alan elättävän myös pienyrittäjän.

Valjakkokoira vetää yli sata kilometriä päivässä pakkasrajoista piittaamatta

Södra Vallgrundissa asuva eräopas Anders Myntti hallitsee koiravaljakon ajamisen ja tuntee koirat. Hänellä on nimittäin yli 25 vuoden harrastus ja työ koirien parissa. Valjakkokoirat eivät hyydy pakkaseen ja myös menohaluissa löytyy. Pisimmät päiväretket erämaissa saattavat olla yli sadan kilometrin mittaisia.

Kiinalaiset testaavat koiravaljakot ja lumikengät – "Odotukset ovat korkealla"

Kainuulaisten haave saada kiinalaisia matkailijoita maakuntaan ottaa yhden askeleen eteenpäin, kun kiinalaiset matkanjärjestäjät tutustuvat paikallisiin palveluihin.

SEY: Alaskanhusky kuoli ulos 36 asteen pakkasella

Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto kertoo saaneensa useita yhteydenottoja koirien pitämisestä ulkona paukkupakkasten aikaan. Liitto kertoo, että hiljattain Lieksassa alaskanhusky kuoli kylmyyteen.

Koiravaljakolla voi ajaa ilman lunta – lumeton ajelu käy kynsien päälle

Koiravaljakkoharrastajat joutuvat tyytymään renkailla toimiviin menopeleihin, kun lunta ei tunnu olevan riittävästi.

Safarihuskyt keräävät kesällä voimia talven lumille

Lumi viuhuu jalasten alla, kun huskykoirien joukko vetää valjakossa rekeä pitkin metsäteitä. Jokaiseen työpäivään lähdetään innosta haukkuen. Näin talvella, mutta miten viettävät kesää arktiselta alueelta lähtöisin olevat huskyt?

Irralleen päässyt koira raateli lampaan luonnonsuojelualueella

Lammaslauman kimppuun hyökännyt koira on tappanut ainakin yhden lampaan Nautelan luonnonsuojelualueella Liedossa.

Maailmanmestarikoirat juoksevat vaikka jalat altaan – video

Talvilomakausi on hiihtokeskusten lisäksi myös erilaisten oheispalvelujen parasta sesonkia. Esimerkiksi koiravaljakkoajelut ovat hyvinä lumitalvina kasvattaneet suosiotaan varsinkin ulkomaalaisten turistien keskuudessa. Valjakkokoirilla juokseminen on verissä.

Liettualaiset saapuivat kuvaamaan Kainuun saunojia

Kainuulainen vahva valtti on kuluneena vuonna ollut kuvauspaikkojen tarjoaminen niin kotimaisille kuin ulkomaisille kuvausryhmille. Parhaillaan Kajaanissa kuvataan liettulaisia mainosfilmejä.

Koiravaljakko säiden armoilla: "Viime talvena mentiin sammalikoilla ja hiekkateillä"

Husky-yrittäjäkin saa markkinoidessaan muistutella, että lunta ei välttämättä ole joulunakaan kuin pienessä osassa maata. Kuhmossa koiravaljakolla kulkevia turisteja kuskataan vaikka paljaalla maalla.

Norjassa kaksivuotias tyttö kuoli koiranpuremasta saamiinsa vammoihin

Tyttö oli mennyt isosiskonsa kanssa kotipihallaan olevaan koiratarhaan, missä husky-tyyppinen koira puri häntä kaulaan. Tyttö vietiin pikaisesti sairaalaan, mutta hän kuoli leikkauksen jälkeen.

Menohaluinen husky ei murise työajoista

Elämyspalveluyrittäjä Piia Rajalan pihapiirissä mesoo joukko äänekkäitä alaisia. Seitsemäntoista siperianhuskya tervehtii tulijaa ilolla. Kuka tietää, ehkä ne pääsevät vieraan mukana töihin! Arki koiralauman kera vaatii aikaa ja paneutumista. Työkavereina huskyt ovat kuitenkin vertaansa vailla, tietää Piia Rajala.

Huskyt laiskottelevat kesän

Talven aikana husky juoksee tuhansia kilometrejä taakka perässään, mutta kesällä koirat pääsevät ansaitulle lomalle.

Angelissa epäillään koirien tappaneen poroja aidan sisään

Inarin Angelissa epäillään koirien tappaneen poroja aitaukseen Angelin tien varressa. Koirien omistaja ei usko kuitenkaan koiriensa voineen tappaa poroja.

Sekasilmäisyys antaa ilmettä huskylle

Siperianhuskyjen erikoisnäyttely alkaa Ristijärven Saukkovaaralla lauantaina ja jatkuu sunnuntaihin. Vastaavaa ei ole ennen järjestetty Kainuun maakunnassa. Näyttelyyn on ilmoitettu noin 250 huskya ympäri Suomen.

Muoniossa kadonnut valjakko löytyi

Muoniossa Harrinivan lomakeskuksesta karanneet kolme valjakkokoiraa on löydetty hyvässä kunnossa. Huskykoirat löydettiin keskiviikkona illansuussa Jerisjärven eteläpäästä, jonne ne olivat jääneet lepäämään lumikieppiin.

Vetokoira-ajelulla Liedon Yliskulmalla

Jaana Lintunen tietää, miten vetokoirien kanssa mennään. Ohjaksia ei tarvita - kuuluva ääni ja hyvä johtajakoira sen sijaan ovat paikallaan. Jou!

Koiravaljakko on ekologinen kulkupeli

Koiravaljakkoajeluille on nyt kysyntää. Siperianhusky on valjakkoajossa ehdoton kumppani, sillä koira on innokas työntekijä ja sillä on vetäminen verissä.

Huskyretkiä Perämerellä

Murhaniemen vanha radiomajakka Kemin Ajoksessa sai viime lokakuussa asukkaakseen "kimiräikkössilmäisiä" koiria kun Jenni Kari ja Markus Huber perustivat sinne Kuutamokeikan kennelin.

Tuore husky-yrittäjä katsoo rohkeasti tulevaan

Kainuu on kasvava matkailualue, uskoo koiravaljakkoyrityksen Suomussalmelle perustanut Arja Mönttinen. Lapsuudesta asti koirien kanssa elänyt Mönttinen opiskeli eläintenhoitajaksi ja haki oppia muun muassa Yhdysvalloista ennen oman hysky-yrityksen perustamista.

Rekikoirayrittäjä vaihtui Pyhä-Luostolla

Pyhä-Luostolla sijaitseva rekikoirayritys on vaihtanut omistajaa. Kari Liikonen on myynyt Artic Husky Farm-nimellä tunnetun yrityksensä Jukka Hirvoselle ja hänen perheelleen. Hirvonen on vanha tekijä Luostolla, jossa hänellä on ollut ohjelmapalvelu- ja majoitusyritys vuodesta 1995 lähtien.

Husky söi viiriäisiä

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos joutui aamulla eläintehtävään Joensuun Uimaharjussa. Husky-koira oli päässyt ulkorakennuksen yhteydessä olevaan viiriäishäkkiin.

Konkurssihuskyt välttävät lopettamisen

Rovaniemeläisen konkurssipesän kaikki husky-koirat ovat saamassa uuden kodin. Konkurssipesän edustajan, varatuomari Sanna Luoman mukaan enää 20 koiraa on varaamatta.

Puskaradio pelastamassa 85 huskya Rovaniemellä

Rovaniemeläisen huskysafareita järjestäneen yrityksen konkurssipesään kuuluvat koirat ovat pelastumassa harrastajien puskaradion kautta, kertoo tiistain Kaleva. Yrityksen 85:stä siperianhuskysta puolet on löytänyt kodin kahdessa päivässä.

Valjakkokoirat mittelevät mestaruudesta

Siperianhuskyt ja muut rekikoirat kilpailevat valjakkoajon paremmuudesta tulevina viikonloppuina Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Suomessa. Valjakkoajossa valttia on hyvä johtajakoira ja tasainen ryhmä. Koirille suhde laumaan on tärkeämpi kuin jopa suhde ihmiseen.

Rekikoirat kilpasilla

Rekikoirat ovat ottaneet mittaa toisistaan Mäntsälässä. Viidentoista asteen pakkasessa käytyihin Ohkolan neljänsiin talviajoihin osallistui 40 koiravaljakkoa.