Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mies säätää radion äänenvoimakkuutta

Huoltotyö Pyhävuoren lähetinaseman mastossa aiheuttaa lyhyitä lähetyskatkoksia

Katkokset kestävät arviolta viisi minuuttia töiden alkaessa ja päättyessä. Lähetystehoa lasketaan huoltotöiden ajaksi.

Radiovastaanotin (1960-luku).

Radiolähetyksissä saattaa olla häiriöitä seuraavan kahden viikon aikana

Häiriöiden syynä on radiolähetinjärjestelmän uusiminen Pyhävuoren lähetinasemalla. Katkokset ovat arviolta korkeintaan 10 sekunnin pituisia.

Öjberget

Ani harva laskettelukeskus auki – rinteissä lumetetaan kiivaasti

Laskettelemaan pääsee vielä vain Seinäjoen Joupiskalla ja Vimpelin Lakiksella. 

Läheltä

Sähkökatko Pyhävuoren asemalla -radiolähetykset katkesivat iltapäivällä

Kova ukonilma aiheutti sähkökatkon keskiviikkona iltapäivällä Suupohjassa Digitan Pyhävuoren asemalla. Seurauksena oli mm. radiolähetysten katkeaminen.

Alajärven Pyhävuorelta on kahdeksan kilometriä Lakeaharjulle.

Luonnossa liikkuminen on suuressa suosiossa – mutta koko polku luontoon pitää olla hyvin suunniteltu

Kansallispuistojen kävijämäärät ovat jatkuvassa kasvussa, luontomatkailu ja luonnossa liikkuminen suosiossa. Osa hyvistä luontokohteista on kuitenkin tiedotuspimennossa. Tiedotus ja maanomistajien välinen yhteistyö vaatii hyvää suunnittelua.

GTK:n tutkija Tapio Kananoja Kristiinankaupungin Pyhävuorella sijaitsevalla pirunpellolla.

Neljä miestä, satoja kuljettuja kivikoita – Suomen kivikot on kohta arvotettu

Suomen arvokkaimmat kivikot on tämän kesän jälkeen käyty läpi neljän miehen jalkatyönä. Ympäristöministeriön tilauksesta GTK ja SYKE ovat tutkineet valtakunnallisesti arvokkaita kivikoita ja lopuksi arvottavat ne. Tietoa tarvitaan muun muassa maankäytön suunnittelussa. Nelivuotinen urakka valmistuu ensi vuoden aikana, kun valtava tietomassa saadaan käsiteltyä.

Tv-antenni

Digita huoltaa Kristiinankaupungin mastoa

Kristiinankaupungissa on tänään ja huomisen aikana odotettavissa lähetyskatkoksia asennustöiden takia. Odotettavissa on pari noin varttitunnin mittaista lähetyskatkosta kello 9:n ja 15:n välillä.

Sormet pyörittävät radion asemanvalintasäädintä

Huoltotyöt aiheuttavat katkoksia radio- ja tv-lähetyksissä

Pyhävuoren radio- ja tv-asemalla Kristiinankaupungissa tehdään lähetysmaston huoltotöitä keskiviikkona. Huoltotöiden takia televisiolähetykset katkaistaan kello 12 ja 15 välisenä aikana. Radiolähetyksiä puolestaan siirretään lähetettäviksi vara-antennin kautta.

Mies katselee tv:tä

Osa maksukanavista pimenee

Antennitalouksien maksullisten tv-kanavien tarjonta supistuu osassa Lappia ensi kuussa. Suomen suurin maksu-tv-palveluntarjoaja PlusTV vetää pois Eurosport-, Discovery Channel -, MusicTV- ja Nickelodeon-kanavat Lapista Rovaniemen ja Tervolan lähetinaseman alueelta.

Kuvassa Plustv:n nettisivuilta otettu kuvakaappaus tiedotteesta.

Antenniasiakkaan tv-tarjonta supistuu osassa maata

Antennin kautta televisiota katsovien maksullinen ohjelmatarjonta supistuu lokakuun 1. päivä. Käytännössä palveluntarjoaja supistaa kanavarepertuaaria alueilla, joissa maksavia asiakkaita on ollut liian vähän.

YLE Puhe ja YleX vaihtavat keskenään taajuksia Satakunnassa

Kaksi Ylen radiokanavaa vaihtavat Satakunnassa keskenään taajuksia vuodenvaihteessa. YleX kuuluu Eurajoen asemalta tammikuun alusta lähtien taajuudella 103,5 megahertsiä ja valtakunnalliseksi muuttuva YLE Puhe taajuudella 92,0 megahertsiä.

Hyytävää kyytiä Pyhävuoren valloituksessa

Kolme kilpailua sisältävät Kauhajoki Ajot ajettiin viikonlopun aikana Suupohjassa, Etelä-Pohjanmaalla. Lauantaiaamun tempoa ja illan korttelikilpailua täydensivät sunnuntaina ajettava Hyypänlaakso maantie, joka tänä vuonna toimi myös maantiecupin osakilpailuna.

Lähetyksissä katkoksia torstaina

Radiolähetyksissä on katkoksia Ylen kanavilla torstaipäivän aikana. Katkokset johtuvat Digitan yleisradioasemilla tehtävistä asennustöistä. Kruunupyyn alueella katkoksia voi olla kello 9 ja16 välillä.

Radio työpöydällä.

Katkoksia radiokanavilla tänään

Eurajoen radio- ja tv-asemalla on uusittu radion lähetysantenni. Huoltotöiden aikana käytössä olleesta vara-antennista siirrytään uuteen tänään. Tämä aiheuttaa katkoksia radiokanavilla.

Susiluolan tulevaisuus taas pohdinnassa

Susiluola -näyttelyä Pyhävuorenmajalla Kristiinankaupungissa uhkaa sulkeminen muun muassa rahanpuutteen vuoksi. Näyttelyn ovet sulkeutuvat näillä näkymin marraskuun alusta. Näyttelyä on hallinnoinut Kristiinankaupungin museotoimi ja sitä on hoitanut sopimuksella ulkopuolinen yritys.

Susiluola -näyttely tarvitsisi rahaa

Kristiinankaupungin ja Karijoen rajalla sijaitsevasta Susiluolasta kertovan näyttelyn rahoitus on vaarassa. Näyttelyn ovet uhkaavat sulkeutua kokonaan vuoden lopulla.

Talvinen maisema ja paljon lunta.

Fortum raivaa pienjännitealueita Karijoella

Fortum raivaa pienjännitejohtoalueita Karijoella helmi-maaliskuun aikana. Raivauksen aikana yhtiö poistaa johtoa uhkaavia puita sekä oksia. Puusto jää maanomistajille.

Taulutelevisio

Katkoksia tv-lähetyksissä

Tv-lähetyksissä on tänään katkoksia Kruunupyyn, Lapuan, Pyhävuoren, Vaasan ja Ähtärin lähetinalueilla. Katkoksia voi olla myös täytelähettimien lähetysalueilla Alajärvellä, Jalasjärvellä, Karvialla ja Perhossa.

Ylen radiolähetyksissä tänään katkoksia

Ylen Radiolähetyksissä on tänään aamupäivällä katkoksia. Katkoksen ovat lyhyitä ja ne johtuvat laiteasennuksista.

Kristiinankaupungissa paha kolari

Kristiinankaupungissa Pyhävuoren alueella sattui paha nokkakolari hieman kello seitsemän jälkeen tänä aamuna. Kaksi henkilöautoa ajautui nokkakolariin liukkaalla tiellä Karijoen ja Lapväärtin välillä.

Kuva kertoo Satakunnan Radion lisätaajuuden vaihtumisesta .

Satakunnan Radion lisätaajuus vaihtui Porissa

YLE Satakunnan Radion uuden Porin täytelähettimen taajuus on vaihtunut. Uusi lisätaajuus on 106,9 MHz. Taajuus parantaa Satakunnan Radion ja Radio Suomen kuuluvuutta Porin keskustassa.

Radio työpöydällä.

Satakunnan Radion lisätaajuus vaihtuu Porissa

YLE Satakunnan Radion syyskuussa käyttöön otetun Porin täytelähettimen taajuus vaihtuu taas 29. lokakuuta 2009. Uusi taajuus on 106,9 MHz (entinen 100,1 MHz). Satakunnan Radion taajuuden 94,8 MHz kuuluvuuteen muutos ei vaikuta.

Voimalinja

Kantaverkko linjataan Kristiinankaupungin kautta

Fingrid aloittaa Porin Tahkoluodosta Kristiinankaupunkiin ulottuvan voimajohtohankkeen jatkosuunnittelun. Ensin rakennetaan johto Ulvilasta Kristiinankaupunkiin.

Ohjelmansiirtovika pimensi digilähetykset

Ohjelmansiirtoverkossa ollut vika pimensi muun muassa Euroviisujen semifinaalilähetyksen yli tunniksi Lapissa torstaina illalla. Muualla katkos kesti kymmenisen minuuttia. Etelässä katkosta ei ollut lainkaan. Myös kaupalliset digikanavat pimenivät.