Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Itä-Suomen päiväkodeissa ruuhkaa: ryhmäkoot pienenivät, nyt alkaa olla pulaa tilasta ja työntekijöistä

Kuopiossa ja Joensuussa on turvauduttu väliaikaisiin tilaratkaisuihin, jotta kaikki lapset mahtuvat päiväkoteihin.

Vesilaitos investoi verkostoon ja jätevesiin ympäri Joensuuta

Joensuun Vesi laittaa tänä vuonna vesijohtoverkoston rakentamiseen ja parempaan jätevesien käsittelyyn 7,4 miljoonaa euroa.

Vesijohtovian korjaustyöt jatkuvat keskiviikkona Karsikossa

Joensuun Vesi kertoo, että vedenjakelu palautunee normaaliksi keskiviikkoiltapäivään mennessä.

Joensuussa alennetaan nopeusrajoituksia, jotta lapsilla olisi turvallisempaa

Uusien koulujen ja päiväkotien lähellä otetaan käyttöön nykyistä tiukemmat nopeusrajoitukset eri puolilla Joensuuta.

Joensuu rakentaa uuden päiväkodin Rantakylään

Uusi päiväkoti korvaa elinkaarensa lopussa olevat Vesikkopuiston ja Mutalan päiväkodit.

Auto syöksyi talon seinän läpi vain metrin päästä nukkuvasta asukkaasta: "En ole koskaan kokenut vastaavaa" – kuvat

Tapausta tutkitaan tällä hetkellä törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja törkeänä rattijuoppoutena.

Runkovesijohdossa vuoto Ranta-Mutalassa Joensuussa – väliaikainen vedenjakelupiste käyttöön

Postinjakaja oli huomannut veden pulppuavan Ranta-Mutalantielle varhain keskiviikkoaamuna. Joensuun Vedeltä kerrotaan, että kyseessä on runkovesijohdon rikkoontuminen. Vika vaikuttaa arviolta noin 20 talouden vedenjakeluun.

Mutalan koululla ei ole yhtään kyyditysoppilasta

Vielä sentään Itä-Suomestakin löytyy kouluja, jonne ei ensimmäistäkään oppilasta tarvitse kuskata autolla. Joensuussa Mutalan koululle oppilaat saapuvat muutaman kilometrin säteeltä, kävellen ja pyöräillen. Mutala Folkin myötä koululla vaalittiin lauantaina alueen silmäterää; yhteisöllisyyttä.

Joensuussa erikoinen ilmiö: unikot varastetaan viljelypalstoilta

Joensuussa palstaviljelijät ovat kyllästyneet jokavuotiseen ongelmaan: unikot varastetaan kukkapenkeistä. Joskus pitkäkyntiset vievät vain kukkien siemenkodat. Tällä kertaa unikot vietiin juurimultineen.

Hulluna humalassa varastetulla traktorilla Joensuun suviyössä

Kaksi vahvassa humalassa ollutta nuorta miestä aiheutti öisellä traktoriajelullaan isot tuhot Rantakylän kaupunginosassa Joensuussa tiistaina.

Kadonnut joensuulaisnainen löytyi Pielisjoesta

Perjantaina Joensuussa kadonnut 67-vuotias Helvi Karjalainen löytyi keskiviikkoaamuna kuolleena Pielisjoen kanavasta kaupungin keskustassa.

Joensuulaisnaista etsitään Pielisjoesta

Perjantaista lähtien kateissa ollutta 67-vuotiasta naista on etsitty jo useita päiviä kotinsa lähialueilta. Seuraavaksi poliisi aikoo keskittää kadonneen etsinnät viereiselle Pielisjoelle.

Bussit huristavat Joensuussa pian pitkin uusia reittejä

Heinäkuun alusta alkaen moni asia on toisin kuin nyt Joensuun kaupungin joukkoliikenteessä. Liikennöitsijä, bussireitit ja lippujärjestelmä muuttuvat. Päävastuun muutoksista kantaa kaupunki, ei liikennöitsijä.

Matkustajakonetta osoitettiin laservalolla – tekijää ei tavoitettu

Helsingistä Joensuuhun matkustanutta lentokonetta häirittiin näkökyvylle vaarallisella laservalolla, eikä tekijästä ole tietoa. Valolla osoitettiin ohjaamoon mahdollisesti Mutalan, Siihtalan tai Rantakylän suunnasta.

Petrol detected in Joensuu drinking water

Joensuu residents are being urged to exercise caution following the discovery of petrol-derived ingredients in parts of the public water system.

Joensuun juomavesiongelma: ensimmäinen vedenjakelupiste avattu

Puhtaan veden jakelu aloitetaan Joensuussa. Vedenjakelupiste avataan varotoimenpiteenä, sillä herkimmät ovat saaneet oireita oudon hajuisesta ja makuisesta juomavedestä.

Kansalaisopiston tilaruljanssi vaikuttaa tuhanteen opiskelijaan

Kansalaisopiston tilarulianssi vaikuttaa yli tuhannen opiskelijan oppitunteihin. Opisto on järjestää tulevana syksynä lukuisia kursseja korvaavissa tiloissa eri puolilla Joensuuta.

Festareiden syvin olemus löytyy mutalammikosta

Festareille lähteminen vapauttaa toimitusjohtajankin elämään uudelleen hippinuoruuttaan, sanoo festivaalimuistoja kerännyt kirjailija. Suomalaisten festaritarinoita kerätään nyt kesäeepokseksi.

Asuntojen hintahaitari suuri Pohjois-Karjalassa

Maakunnan kalleimmat asunnot ovat Joensuun keskustassa, Linnunlahdella, Siihtalassa ja Mutalassa. Näillä alueilla asuntojen neliöhinnat olivat viime vuonna lähes 2300 euroa.

PKS nostaa sähkönsiirtohintoja

Pohjois-Karjalan Sähkö korottaa sähkönsiirtohintoja ensi vuoden alussa. Siirtomaksut nousevat keskimäärin viisi prosenttia.

Jo toinen huumeneularyöstö Joensuussa

Joensuussa on ryöstetty tällä viikolla jo toistamiseen kaupan kassa huumeneulalla uhaten. Molemmilla kerroilla ryöstetty myymälä on ollut Rantakylässä sijaitseva Siwa, toinen tapaus sattui keskiviikkona Venetiellä ja torstainen ryöstö Ranta-Mutalantiellä.

Asemiehet perivät velkoja syyttömiltä

Poliisi tutkii Joensuussa sattunutta törkeää aseellista ryöstöä. Kaksi miestä tunkeutui torstaina iltapäivällä Mutalassa yksityisasuntoon, jossa he uhkasivat aseella talossa asuvaa pariskuntaa.

Uusia koteja noussee Mutalaan ja Utraan

Joensuun Mutalaan ja Utraan muokataan uusia asuintontteja. Nurmeksentielle ja Utrantielle suunnitellaan asemakaavan muutoksia, jotta aiemmin liikerakennuksille tarkoitetut tontit saadaan asuinkäyttöön.

Joensuulaiset ovat hurahtaneet viljelypalstoihin

Vuokrattavat viljelypalstat ovat ahkerassa ja pitkäaikaisessa käytössä Joensuussa. Kaupungilla on kahdenlaisia palstoja, joista vuokralaiset pitävät tiukasti kiinni. Utran siirtolapuutarhan läheisyydessä sijaitsee noin 70 viljelypalstaa, joiden vuokrasopimukset ovat kymmenvuotisia.

Säästökuuri puraisee: Joensuu jättää jäädyttämättä kuusi kenttää

Joensuun liikuntatoimi on tehnyt päätöksensä jäädytettävistä kentistä. Jäädyttämisen ulkopuolelle jää kaikkiaan kuusi kenttää, jotka ovat Nepen koulun, Erkinpellon, Aavarannan, Pilkon, Innanpuiston ja Hukanhaudan kentät.

Ville on Suomen nuorin K-kauppias

Joensuussa aloittaa työskentelynsä Suomen nuorin K-kauppias. 23-vuotias Ville Huotilainen aloittaa yrittäjänä Mutalan kaupunginosassa sijaitsevassa elintarvikeliikkeessä marraskuun alussa.

Nurmeksentien uusi silta pian käyttöön

Liikennettä Joensuun Siihtalassa ja Mutalassa haitannut siltaremontti on saatu päätökseen. Lappeenrannantien ylittävä Nurmeksentien silta otetaan uudistettuna käyttöön keskiviikkoaamuna kello 7.

Siltakadun ja Rantakadun risteys

Siltakadun ja Rantakadun risteys ohjaa liikennettä Joensuun pohjoissuuntaan, Rantakylään ja Mutalaan. Itään päin matka vie Rautatieasemalle ja Niinivaaralle sekä Karsikkoon. Etelässä on satama ja lännessä tori ja pääsy kehätielle ja esimerkiksi Kuopioon vievälle valtatielle.

"Mulla on heijastimet jopa kengissä"

Joensuulaisen Mutalan koulun neljäsluokkalaiset ovat viettäneet tänään loistavaa päivää. Koululaisia on valaistu liikenteessä näkymisen tärkeydestä.

Sellutehdas tuuppaa lemua kaupungille?

Joensuussa kaupunkilaisia viime päivinä häirinnyt voimakas haju johtuu todennäköisesti Enocellin tehtaasta. Kaupungin ympäristöpäällikkö Jari Leinonen arvelee, että matalapaineen vuoksi Enocellin sellutehtaalta on kulkeutunut rikkiyhdistehajuja Joensuun kaupunkiin asti.

Pataluodon yläkoululaiset evakossa loppuvuoden

Joensuun Pataluodon koululaisten evakko jatkuu luultavasti vuodenvaihteen yli. Joensuun koulutustoimenjohtaja Mauno Väänäsen mukaan Pataluodon koulun remontti kestää joulukuuhun, ja oppilaat pysyvät todennäköisesti väliaikaistiloissa lukukauden loppuun.

Vanhukset saavat asuntoja Rantakylään?

Joensuun Rantakylään suunnitellaan 60 uutta palveluasuntoa vanhuksille. Utrantien varrella oleva kortteli on varattu pienteollisuusrakennuksille. Alueelle on kuitenkin 30 vuodessa noussut vain yksi, Joen Leipureiden, leipomorakennus, minkä vuoksi Joensuun kaupunki haluaa muuttaa nykyistä kaavaa.

Prisman liikennejärjestelyistä vihdoin ratkaisu

Joensuussa paljon keskustelua herättäneen Prisman alueen kaavaluonnos on saatu viimein valmiiksi. Käpykankaan ruuhkautuvaa liikennettä on tarkoitus helpottaa avaamalla kauppakeskittymään uusi katuyhteys Kuopiontien yli Teollisuuskadulle.

Nurmeksentien siltatyö muuttaa liikennettä

Nurmeksentien vanhan risteyssillan purkaminen ja uuden rakentaminen alkaa maanantaina Joensuussa. Nurmeksentie suljetaan sillan kohdalta liikenteeltä. Moottoriajoneuvoliikenne ohjataan kiertämään Mutalantien ja Utrantien kautta.

Luistinratojen kunnostus vähenee, hiihto sujuu

Joensuun kaupunki supistaa maanantaista alkaen luistinratojen ja kaukaloiden hoitoa. Jään hoitoa jatketaan arkipäivisin sään niin salliessa reilulla kymmenellä luistelupaikalla.

Joensuun kehätien mittava korjaus alkaa

Yli kaksi vuotta kestävä Joensuun kehätien korjaus alkaa ensi viikolla. Keskustan itäpuolelta ohittavalle valtatielle rakennetaan toista ajorataa 6 kilometriä ja uutta kevyen liikenteen väylää kolmisen kilometriä.

Liikuntatoimen lompakko tyhjeni - luistelu voi jäädä väliin

Joensuun liikuntatoimen tiukka talous on pahimmassa tapauksessa huono uutinen joululomalaisille. Koska rahat ovat loppuneet, liikuntatoimi voi kunnostaa tämän vuoden puolella vain oman henkilöstön hoidossa olevat luistelukentät ja kaukalot.

Mutalassa tapellaan katuhanketta vastaan

Joensuun Mutalan kaupunginosan asukkaat ovat nousseet vastustamaan Käpykankaan liikennesuunnitelmia. Huoli vanhasta pientaloalueesta on saanut asukkaat laatimaan vetoomuksen katusuunnitelmaa vastaan.

Hakkuut mutkistavat liikennettä kehätiellä

Puiden kaataminen haittaa kevyttä liikennettä Joensuun kehätiellä marras-joulukuussa. Kevyttä liikennettä rajoitetaan, ja väyliä suljetaan osittain eri puolilla kaupunkia.

Puiden poisto starttaa Joensuun kehätien työt

Joensuun kehätien rakennustöiden valmistelu alkaa viikon kuluttua. Kehätien töiden alta poistetaan parituhatta kuutiota puuta. Tiehallinnon projektipäällikkö Hannu Nurmen mukaan tietyöt käynnistyvät helmikuun lopussa.

Kehätien rakentaminen tietää isoja katujärjestelyjä

Joensuun kehätien rakentaminen myllertää kaupunkiliikennettä tuntuvasti niin Kajaanintien kuin Valtatie 6:n lähettyvillä. Kaupunki joutuu lähivuosina rakentamaan esimerkiksi lukuisia uusia kevyen liikenteen alikulkukäytäviä ja kevyen liikenteen väyliä.

Joensuun venepaikat ovat miltei täynnä

Joensuun kaupungin alueella on kymmeniä kilometrejä rantaviivaa. Pyhäselkä ja Pielisjoki antavatkin oman leimansa koko Joensuun elämälle ja maisemalle.

Lapset kävelevät Unicefin eteen

Koululaiset eri puolin Suomea ovat kävelleet tänään maailman suurimman lastenjärjestön eteen. Unicef -kävelyyn on viimevuosina osallistunut yli 150 000 lasta.

Juopunut isä jäi kiinni päiväkodissa

Lastaan hoidosta hakemassa ollut juopunut isä on jäänyt kiinni Joensuussa. 35-vuotias juopunut joensuulaismies yritti hakea tänään iltapäivällä lapsensa päivähoidosta.

Joensuu Maratonilla osanottajaennätys

Joensuu Maraton tapahtuma kerää ennätysmäärän juoksijoita. Lauantaisessa urheilutapahtumassa mukana on liki 800 urheilijaa. Eniten juoksijoita on ilmoittautunut puolimaratonille.

Omakotitalo paloi Mutalassa

Tulipalo on tuhonnut omakotitalon Joensuun Mutalassa. Palo syttyi torstain ja perjantain välisenä yönä. Sammutustyöt on saatu päätökseen ja palon jälkiraivaustyöt on aloitettu.

Joensuun Mutalan ekaluokkalaisten vaihtoehdot vähissä

Vetoomukset toisen ekaluokan saamiseksi Joensuun Mutalan kouluun ovat kantautumassa kuuroille korville. Koulun ensi syksyn ekaluokasta on tulossa suuri, jopa 37 oppilaan kokonaisuus.

Sarkomaa: Perusopetuksen jättiluokat kuriin

Tuoreen selvityksen mukaan perusopetuksen ryhmäkoot vaihtelevat suuresti eri puolilla maata. Pohjois-Karjalassa eka- ja tokaluokissa on keskimäärin vajaat 20 oppilasta. Enimmillään pienimpiä oppilaita on luokassaan 28.

Vanhemmat vastarintaan Joensuun Mutalassa

Koululaisten vanhemmat vastustavat kaupungin päätöstä sijoittaa ekaluokkalaiset 37 oppilaan suurluokkaan. Vaihtoehtona on sijoittaa lapset kauemmaksi Rantakylän kouluun. Vanhemmat haluavat Mutalan kouluun kaksi ryhmää.

Mutalan ennätysyleisö joutui pettymään

Joensuun ennätysyleisö 618 katsojaa joutui poistumaan pettyneenä, kun vierasjoukkue Isku-Volley kaatoi Mutalan puhtaasti 3-0. Erälukemat olivat 25-23, 25-23, 25-21.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle