Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Johanna Malisen kolumni: Julkisesti itkeminen ei ole merkki heikkohermoisuudesta

Kyyneliä laskemalla ei pysty selvittämään sitä, kuinka ihminen kestää epäonnistumisia, kirjoittaa Johanna Malinen. Tämän kolumnin voi myös kuunnella.

Ripsiväriharjat, tuttipullot ja vanhat pyyhkeet uuteen käyttöön eläinhoitolassa

Ripsiväriharjalla hoituvat villieläinhoitolassa pieneläinten takut, lianpoistot ja varpaanvälien putsaukset. Eläinhoitoloiden tarpeet ja tavaroiden käyttötavat ovat moninaiset.

Ripsienpidennyksissä vaara vaanii vuosien päästäkin

Muutama vuosi sitten alkanut muoti-ilmiö ei ota laantuakseen. Allergiariskistä huolimatta moni ripsienpidennyksiä käyttävä ei halua palata luomuripsiin tai ripsiväriin.

Terve silmä kestää paljon, mutta silmiin ei kannata laittaa mitä vain

Tiesitkö, että silmässäsi saattaa juuri nyt ajelehtia ripsivärin tai rajauskynän hitusia? Ne eivät ole vaarallisia, sanoo lääkäri. On kuitenkin myös aineita, joita silmien iholle levitetään, vaikkei pitäisi.

Kauniiksi kikkailemalla: Ripsipidennykset, pyllyfarkut ja itseruskettavat ovat jo arkipäivää

Naiset hakevat jatkuvasti uusia keinoja kauneutensa korostamiseen. Esimerkiksi ripsienpidennyksillä, rusketuksella ja kulmakarvojen värjäämisellä haetaan myös helpotusta päivittäiseen kaunistautumiseen. Myös takapuolen muotoja korostavat farkut ovat nousseet suureen suosioon.

Yhä useampi nuori vetää sähkötupakkaa – houkuttimena lapsillekin tuttuja hahmoja

Sähkösavukkeista on tehty niin arkisia ja värikkäitä esineitä, että niitä on vaikeaa tunnistaa tupakointivälineiksi.

Karoliina Friberg: Maskaraa ripsiin, kun on TV-kamerat paikalla

Illan ainoassa naisten mestaruusliigan lentopallo-ottelussa kohtaavat kotijoukkue HPK sekä LP Kangasala. Lisämausteen otteluun tuovat tv-kamerat, jotka ovat myös paikalla Hämeenlinnassa.

Kuumuus ja kosteus pilaavat kosmetiikan

Vanhentuneita kosmetiikkatuotteita ei kannata käyttää, vaikka ne ovatkin harvoin vaarallisia, sanoo asiantuntija.

Miljoonasade, Don Huonot ja Kwan palaavat, hetkeksi

Lapsuuden sankarille, Kemiaa, Assanvessankassa. Näitä viiden eri suosikkibändin takavuosien kestohittejä saatetaan kuulla Ylen syksyn uutuudessa, yhdeksänosaisessa viihdeohjelmassa We Want More.

Länsimaiset kosmetiikkajätit tekevät paluun Iraniin

Pohjois-Iranissa naiset suosivat värikkäämpiä ripsivärejä ja kukkaistuoksuja. Etelässä suositaan mustaa ripsiväriä ja myskinhajuisia tuoksuja.

Verottaja iskee bloggaajien saamiin ilmaislahjoihin

Verottaja on ensi kertaa antanut ohjeet blogikirjoituksista saatujen korvausten ilmoittamisesta. Uuden ohjeistuksen mukaan bloggaajan pitää ilmoittaa verottajalle ansiotuloinaan myös bloggaamisesta saadut tavarat ja palvelut. Muutos koskettaa suurta joukkoa bloggaajia.

Katupölyä kampitetaan kaulahuivilla

Pölykuorma haastaa tänä keväänä muutkin kuin hengityssairaat. Varsinaisia hengityssuojaimia näkyy vain harvoin, mutta suojaan pölyltä pyrkii Kokkolanseudun Hengitysyhdistyksen puheenjohtajan Anne Holmbäckin mukaan valtaosa. Siivouksen hän soisi ulottuvan sivukaduillekin mahdollisimman pian.

Kallista vai halpaa? Meikeissä oma tarve on hintaa tärkeämpi

Suoran linjan verkkokeskustelijat olivat monta mieltä siitä, minkä hintaluokan kosmetiikkaa kaupan hyllyltä kannattaa valita. Myös mielikuvat ja etikettien lukutaito nousivat keskustelussa esiin, kuten sekin, kannattaako meikkaaminen lainkaan.

Kannattaako ostaa kaupan kallein puuteri?

Suomalaiset käyttävät kaupan meikkihyllyllä enemmän rahaa kuin myöntävät. Huoliteltu ulkonäkö on monelle tärkeää, mutta ovatko kaupan parhaat tuotteet myös ne kalleimmat, vai löytyykö halvoista tuotteista helmiä?

Meikkausohjeita kyselee nykyään yhä nuorempi

Jo alakoulun viidesluokkalaiset haluavat tietää, miten meikataan. Vanhemman apuun tukeudutaan ainakin, kun iso finni tupsahtaa iholle. Kosmetiikan ammattilainen neuvoo, että nuoren ihon korostuksessa luonnollisuus on valttia, eikä puhdistusta saa unohtaa.

Alakoululaisetkin meikkaavat – missä iässä itse antaisit luvan?

Nykyään jo 10-vuotiaat käyttävät meikkejä. Joillakin alakoululaisilla on hiukan ripsiväriä ja huulikiiltoa, toisilla taas räikeä sotamaalaus. Missä iässä antaisit tyttärellesi luvan meikata?

Huippusuosituista ripsienpidennyksistä silmävaurioita - "Huolestuttava ilmiö"

Silmäripsien pidennyksistä on tullut huippusuosittua. Irtoripsillä silmiin haetaan näyttävyyttä ja se korvaa monille ripsivärin käytön. Suosio näkyy kuitenkin jo pääkaupunkiseudun silmäpoliklinikoilla, kun pidennyksiin käytettävää ripsiliimaa eksyy silmiin aiheuttaen sarveiskalvovaurioita.

Radio Säteily alkaa taas

Lapin yliopiston opiskelijaradio Säteily alkaa ensi maanantaina. Opiskelijoiden radio kuuluu 28.4. saakka taajudella 104,4 megahertsiä.

Väärä säilytys pilaa kosmetiikan ja hajuvedet

Lainsäädäntöön perustuvat säilyvyysmerkinnät on tarkoitettu kuluttajan parhaaksi. Säilyvyys kuitenkin edellyttää, että tuotteita käytetään ja säilytetään oikein.

20 syytä vihata maailmaa

Meeri Niinistöä turhauttaa arviolta 20 kertaa päivässä. Laske oma tuloksesi - onko suomalainen kansa niin pullamössöä ja turhanpäiväistä kuin väitetään?

Pelicans-fani on turkoosi hiuksistaankin

Lahtelaiset kiekkofanit pukeutuvat Pelicansin kunniaksi turkoosiin. Osa hiuksia myös myöten.

Hetemaj'n Chievo voittoon Serie A:ssa

Perparim Hetemaj'n edustama Chievo haki vierasvoiton jalkapallon Italian Serie A:ssa jumbojoukkue Novarasta maalein 2-1. Hetemaj oli aloituksessa ja pelasi 84. minuuttia. Hän sai keltaisen kortin ensimmäisellä puoliajalla.

Saksalaistesti: Ripset räpsyvät halvallakin maskaralla

Halpa ripsiväri voi olla yhtä hyvä tai jopa parempi kuin kallis. Saksan tuotetestaussäätiö Stiftung Warentest tutki 13 volyymimaskaraa. Täydellistä tuuheutta ei saavutettu yhdelläkään. Osassa muhii bakteerivaara.

Kakkumascaraan syljetään edelleen

Osa naisista on edelleen sitä mieltä, että paras ripsiväri syntyy sylkemällä ja hankaamalla kakkumascarasta, vaikka nykyään on tarjolla niin tuuheuttavaa, taivuttavaa kuin pidentävääkin kierremascaraa. Jotkut meikkiketjut ovatkin sitkeästi pitäneet vanhanaikaisen kakkumascaran sarjoissaan.

Tuuheammin, pidemmin, korkeammalle!

Yhä useampi hakee katseeseen syvyyttä mascarapurkin sijasta synteettisistä lisäripsistä. Pikaliimalla ehostuvaa ilmettä ostavat sekä nuoret että aikuiset. Kosmetologilta työ vaatii vakautta ja asiakkaalta hiljaisuutta.

Ruotsin kuninkaalliset häät sytyttävät nettikeskustelijatkin

Jo useita päiviä kestänyt odotus on ohi, kun Ruotsin kruununprinsessa Victoria vihitään tänään Daniel Westlingin kanssa. Kuninkaalliset häät on harvinainen suurtapahtuma, joka herättää nettikeskustelijoissa niin ihastusta, kuin närääkin.

Tahtoo kakkumaskaran!

Keksintöjen kukkulalla oleilee kosmetiikkateollisuus. Siellä syntyy innovaatioita päivittäin, mutta Petra Ristola ei aio sutia naamaansa telalla tai roll-onilla.

Mies vei kassillisen ripsivärejä

Hämeenlinnan poliisi nappasi ripsivärejä varastaneen miehen verekseltään.

Kynsilakoista löytyi kiellettyjä aineita

Kahdesta kynsilakasta löytyi kiellettyjä aineita, kun Kuluttajavirasto testautti 20 kosmeettista valmistetta.

Tiukennetut turvatarkastukset voimaan

Lentomatkustajien käsimatkatavaroiden tiukennetut turvamääräykset ovat astuneet voimaan. EU:n uusien määräysten mukaan matkustamoon voi viedä nesteitä enintään desin pakkauksissa, ja ne on pakattava läpinäkyvään pussiin.