Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Opiskelija, muista nämä jos muutat vuokralle

Ensimmäistä vuokra-asuntoa etsivän kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti sijaintiin, omaan budjettiinsa ja vuokrasopimuksen kestoon.

Myyntiin, vuokralle vai jyrän alle? Helsingin yliopisto etsii seinistä kymmenen miljoonan euron säästöjä

Luonnonvarakeskus muuttaa syksyllä yliopiston alivuokralaiseksi Viikkiin ja lääketieteellisen tilat Ruskeasuolla puretaan neljän, viiden vuoden kuluttua. Entiseen hallintorakennukseen Yliopistonkadulla etsitään vuokralaisia.

Kimppatalo kiinnostaa käsityöläisiä – Ei tämä muuten löisi leiville

Moni käsityöyrittäjä tuskailee leivän kapeutta, sillä käsien työllä saatu tuotto hupenee kuluihin. Lahtelainen verhoilija Minna Mäyränpää vuokrasi vanhan konepajan ja perusti käsityöläistalon, eikä halukkaista vuokralaisista ollut pulaa.

Kolmen vanhemman lapselle on vaikea löytää kastajaa

Polyamoriasta muodostuu jokaiselle jonkinlainen mielikuva, mutta harvemmalla on tietoa asiasta. Polyamorisissa suhteissa elävien mukaan kaapista ulostulo helpottuisi, jos yhteiskunnassa ja mediassa annettaisiin erilaisuudelle enemmän tilaa.

Amurin työläismuseokorttelia juhlitaan kupletein ja pärekorein

Tampereen Amurissa sijaitseva työläismuseokortteli täyttää perjantaina 40 vuotta. Merkkipäivänä puutalokorttelissa kuullaan musiikkia ja punotaan tuohesta koppia. Museoon on päivän aikana vapaa pääsy.

Ouluun syntyi uusi koti kulttuurille – vanha varikko pursuaa luovuutta

Tilaa kulttuurille -yhdistyksen uudet tilat ovat Välivainion vanhalla varikolla. Yhdistys siirtyi Välivainiolle Tuiran Vanhalta paloasemalta sen myynnin alta. Isot tilat on otettu innokkaasti vastaan.

Tukholman huutava asuntopula pakottaa opiskelijat luoviksi – katso video

Suomalaisopiskelijat Maija Kaartinen ja Elina Alanärä jakavat 15 neliön kodin, mutta välttyivät telttamajoitukselta.

Vinttivuokralaiset historiaa? Porin seudulla alivuokraus on jo harvinaista

Alivuokralaiset ovat hävinneet Porin seudulta lähes tyystin. Pääkaupunkiseudulla taas huoneen vuokraaminen eteen päin on vielä yleistä.

Oulun Myllojan varsijousisurmaajalle lähes kymmenen vuoden tuomio

Parikymppinen oululaismies sai pitkän vankeustuomion taposta. Mies surmasi viime syyskuussa asunnossaan tuttavansa varsijousella.

Mäyrän linnassa metsäneläimet nukkuvat ritirinnan

Mäyrien rakennustaidoista pääsevät nauttimaan muutkin metsäneläimet. Taitava linnanrakentaja ottaa alivuokralaisia vinttihuoneisiinsa. Varsinkin supikoirat muuttavat mäyränpesiin pakoon talven pakkasia.

Seinäjoella opiskelijoita hotellimajoitukseen

Seinäjoen opiskelija-asuntotilanne on tänä syksynä poikkeuksellisen huono. Marttilan Kortteerin asuntojonossa on tällä hetkellä parisataa opiskelijaa, joille ei ole tarjolla asuntoa. Opiskelijoille tarjotaankin nyt kuukausihintaista hotellimajoitusta.

Lidl wants bigger bite of grocery market

Incumbents in Finland's grocery market have certain privileges that newer entrants want to eliminate. A senior manager at the German-owned upstart told Yle's A-studio discussion programme that it is difficult for his firm to get a foothold even in newly-built neighbourhoods.

Asuntopula ajaa asumaan kimpassa

Pula vuokra-asunnoista on tuonut kimppakämpät eli soluasumisen takaisin asuntomarkkinoille, kertoo Vuokralaiset ry. Kimppakämppä on usein opiskelijoiden pakkoratkaisu pienten vuokra-asuntojen puutteessa.

Minkki on riiviö alivuokralaisena

Vikkelä minkkipesue pystyy saaressa tuhoamaan koko lintuyhdyskunnan. Rakennukseen pesiytynyt nappisilmä voi aiheuttaa hajuhaittoja, joiden takia esimerkiksi osa kesämökin rakenteista on vaihdettava uusiksi.

Pietarin Suomi-talo kuhisee jo elämää

Pietarin Suomi-talo alkaa täyttyä. Monet suomalaiset organisaatiot ja kaupungit haluavat taloon oman edustustonsa. Yhteisestä talosta on hyötyä kaikille toimijoille, sillä kilpailu näkyvyydestä miljoonakaupungissa on kovaa.

Yleisavain ei anna sisääntulo-oikeutta

Isännöitsijällä tai huoltomiehellä voi tulla asiaa kerrostalohuoneistoon asukkaiden poissaollessa. Huoneistoon ei kuitenkaan saa mennä ilman asukkaan lupaa, ellei kyse ole hätätilanteesta. Toisaalta asukas ei saa tarpeettomasti estää kotiinsa pääsyä.

Kesäteatteria enemmän kuin koskaan

Kesäteatteritoiminta on Oulussa vireää. Kesän aikana kaupungissa nähdään kymmenkunta kesäistä näytelmää. Perinteistä oululaista on Hupisaarten kesäteatterilla esiintyvä Työväen näyttämö. Tuontia edustaa Kokkolasta tuleva ja Hietasaaren Ponipihalla esiintyvä Riskiteatteri.

Teatteri veti väkeä vuonna 2010

Katsojatilastot vuodelta 2010 kertovat, että monen teatterin vuosi päättyi myönteisissä merkeissä. Oulussa katsojaluvut nousivat edellisvuodesta, Kemi ylitti tavoitteensa ja Raumalla teatteri keräsi ennätysyleisön. Kuopiossa vuosi oli vaikea, mutta tavoite täyttyi.

Rauman kaupunginteatterilla ennätysvuosi

Vuoden suosituin näytelmä oli kesäteatterin hitti Alivuokralainen, jonka näki lähes 17.000 katsojaa.

Palokunta joutui hommiin tee-se-itse-miehen takia

Vuokraisäntä yritti sulattaa jäätynyttä vesiputkea kuumailmapuhaltimella alkuiltapäivästä Kulosaaressa. Sulatuspuuhat johtivat tulipalon syttymiseen.

Kyyjärvi ei myy Paletin osakkeita

Kyyjärvi on lopettanut neuvottelut kauppakeskus Paletin osakkeiden myynnistä. Kunnan johto on neuvotellut osakekaupasta tanskalais-suomalaisen sijoitusyhtiön kanssa viime kesästä lähtien.

Rauman Kaupunginteatterilla menestyskausi

Rauman Kaupunginteatteri on rikkonut katsojaennätyksiä. Katsojamäärä kasvoi viime kaudella lähes 40 000 katsojaan. Määrä kasvoi edelliskaudesta yli 20 000 katsojalla.

Mikko Kivinen arvostaa vapaudentunnetta

Näyttelijä on onnistunut yhdistämään työn ja loman mitä nautittavimmalla tavalla.

Helsinki myllää vuokra-asuntojononsa

Jatkossa vuokra-asuntoja jaetaan kiireellisyysjärjestyksen mukaan. Parhaiten asuntojonossa tärppää asunnottomalle, uudelle helsinkiläiselle tai pienituloiselle.

Alivuokralaiseen lisänäytöksiä Raumalla

Rauman Kesäteatterin Alivuokralaiseen on suuren kysynnän vuoksi tullut myyntiin kuusi lisänäytöstä. Lippuja on varattu tähän mennessä jo vajaat 9700 kappaletta.

Holvi lopettaa - tilalle aikuisviihderavintola

Olutravintola Holvi lopettaa Rovaniemellä. Yrittäjä Jarmo Pikkaraisen mukaan ravintolan kannattavuus on heikentynyt, eikä sen jatkaminen ole mielekästä.

Alivuokralainen muuttaa Rauman Kesäteatteriin

Rauman Kesäteatteri esittää ensikesänä Tampereen Teatterista ja Kummeleista tutun farssin "Alivuokralainen".

Helsinki selkiyttää vuokralla asumista

Kaupunki haluaa kitkeä vuokra-asunnoilla rahastamisen. Helsinki tehostaa valvontaa ja selkeyttää vuokrauskäytäntöjä.

Tampereen Teatterissa 115 000 katsojaa

Tampereen Teatteri kasvatti kävijämääräänsä edellisvuodesta lisäämällä esityksiä. Viime vuoden hitti oli edelleen Alivuokralainen.

Eurokangas Ertelinen halliin

Yritys aikoo siirtää pääkonttorin ja keskusvaraston toiminnot Orimattilaan tämän vuoden aikana.

Kotimainen elokuva vetänyt väkeä teattereihin

Kotimainen elokuva on kerännyt tänä vuonna jo 1,4 miljoonaa katsojaa. Viime vuoden katsojaluvut ylittyivät lokakuussa. Noin joka neljäs katsoja on valinnut suomalaisen leffan.

Niko - Lentäjän poika nousi Suomen katsotuimmaksi

Kotimainen animaatio Niko - Lentäjän poika nousi viikonloppuna Suomen katsotuimmaksi elokuvaksi. Perjantaina ensi-illassa ollut leffa keräsi vajaat 18 500 katsojaa.

Kummeli edelleen viikonlopun katsotuin elokuva

Kummeli-elokuva Alivuokralainen oli jo neljättä viikonloppua peräkkäin Suomen katsotuin elokuva. Leffan kävi katsomassa viikonvaihteessa noin 13 000 ja kaiken kaikkiaan sen on nähnyt jo yli 132 000 suomalaista.

Kummeli - Alivuokralainen jatkaa Suomen katsotuimpana

Kummeli-elokuva Alivuokralainen oli kolmatta viikonloppua perättäin Suomen katsotuin elokuva. Leffan kävi katsomassa tässä viikonvaihteessa 17 250 ihmistä ja kaiken kaikkiaan sen on nähnyt jo yli 112 000 suomalaista.

Kummelit edelleen leffalistan kärjessä

Kummelikomedia Alivuokralainen oli viikonlopun katsotuin elokuva Suomessa. Matti Grönbergin ohjaaman hassuttelun näki viikonloppuna 256 000 katsojaa. Katsotuimpien elokuvien listan kolmen kärki pysyi tällä viikolla muuttumattomana.

Kummeli - Alivuokralainen ei toimi elokuvana

Kummeli-ryhmä on siirtänyt teatterikatsomoita jo vuosia naurattaneen näytelmän valkokankaalle, mutta leffa lähinnä vaivaannuttaa. Kummeli - Alivuokralainen on elokuvana toimimaton puskafarssi, jossa nähdään ohuita päähahmoja, väsyneitä vitsejä ja erikseen ennätysmäärä väsyneitä homovitsejä.

Arvio: Kummeli - Alivuokralainen ei toimi elokuvana

Kummeli-ryhmä on siirtänyt teatterikatsomoita jo vuosia naurattaneen näytelmän valkokankaalle, mutta leffa lähinnä vaivaannuttaa. Kummeli - Alivuokralainen on elokuvana toimimaton puskafarssi, jossa nähdään ohuita päähahmoja, väsyneitä vitsejä ja erikseen ennätysmäärä väsyneitä homovitsejä.

Tampereen Teatterin ensi syksyn vetonaulana Cabaret

Tampereen Teatterissa nähdään ensi syksynä viisi ensi-iltaa.

Nuoret galleristit elävöittävät ja uudistavat kaupunkikulttuuria

Kokeellisten gallerioiden ja design-puotien yhdistelmät laajentavat perinteistä taidegallerian käsitettä. Esimerkiksi B-galleria Turussa, Myymälä2 Helsingissä ja Galleria Rajatila Tampereella toimivat vapaaehtoisvoimin.

Freelancereiden työhuoneille on kysyntää

Yhä useampi freelancetyöläinen etsii rauhallista työpöytäpaikkaa kotinsa ulkopuolelta. Freelancereiden työhuoneille on kysyntää varsinkin suurissa kaupungeissa. Työpisteitä löytyy paitsi entisistä teollisuustiloista, myös ns. kivijalkakaupoista.