Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Neljän lapsen äiti Riikka Natunen ostaa ja myy nettikirppiksillä – markkinajohtajan mukaan vertaisverkkokaupan kasvua vauhdittaa sen ekologisuus

Ihmisten välinen kauppa kukoistaa verkossa: markkinajohtaja Tori.fi on ennätyskasvun vauhdissa, ja hyvin menee monella muullakin myyntialustalla. Säästö ja ekologiset syyt siivittävät sitä, että käytetty kiertää.

Myitkö tavaraa nettikirpputorilla eikä ostaja pitänyt lupaustaan? Sinulla on oikeus korvaukseen

Kuluttajansuojalaki ei päde verkon vertaiskaupassa, ja oikeustoimilain pykälät kaupankäyntiin ovat heikosti hallussa.

Hietalahden torin kirpputori ei aukene kesäkuussa

Perinteikäs kirpputori täyttää tänä vuonna 40 vuotta.

Suomalaiset innostuivat käytetyistä luksustuotteista – Jälleenmyyntiarvotietoisuudesta on tullut uusi ostotyyli

Helsingin yliopiston tutkijan mukaan käytettyjen luksustuotteiden ostamista pidetään hyväksyttävämpänä kuin uusien.

Digihuijatut – Näin vältät nettipetkuttajan ansan

Nettihuijareiden uhrit kertovat kokemuksistaan.

Väärennös oli hyvä, mutta Niilo Remes oli tehnyt liian monet kaupat uskoakseen sitä – näillä 11 vinkillä vältät huijauksen verkkokirpparilla

Verkossa tapahtuvat huijaukset yleistyvät entisestään. Kuka tahansa voi joutua petkutetuksi verkon kauppapaikoilla.

Lasten liikuntavälineisiin saa uppoamaan hirmurahat – älä silti yritä säästää jättämällä liikaa kasvunvaraa, varoittaa myyjä

Onko sinulla hyviä vinkkejä urheiluvälineiden ostamiseen ja myymiseen nettikirppareilla? Voit keskustella aiheesta jutun lopussa.

Torin ja bloggaajien vinkit: Näin saat vaatteet ja tavarat netissä paremmin kaupaksi – kuvat entistä tärkeämpiä

Kuluttajien keskenään verkossa käymän kaupan suosio jatkaa kasvuaan. Puolesta-asiointi tekee tuloaan kauppapaikoille.

Hei hei, valkoinen ja harmaa! Sisustamisessa luotetaan nyt väreihin, leikkimieleen ja omaan makuun

Trendien haistelijan mielestä trendejä tulee ja menee niin tiuhaan tahtiin, että niiden merkitys hiipuu. Samalla ankara, skandinaavinen minimalismi irrottaa otettaan.

Kirpputorikuningatar neuvoo: Näin teet hyviä ostoksia ja myyt tehokkaasti kirpputorilla

Asiantuntija myöntää olevansa ostajana kranttu. Hän haluaa hyvää tavaraa halvalla.

KalPan menestys poiki lippujen trokausilmiön – huijauksista kirjattu rikosilmoituksia

Trokaajat pyytävät lipuista kalliimpaa hintaa ja myyvät jopa samoja lippuja moneen kertaan.

Nyt kirpputoreillakin on jo kännykkäsovellukset – vertaiskauppa kukoistaa niin netissä kuin perinteisillä kirppareilla

Nettikirpputorien nousun pelättiin ensin nujertavan perinteiset kirpputorit, mutta toisin kävi. Kirpputorit ovat sopeutuneet muuttuvaan markkinatilanteeseen muun muassa valjastamalla mobiiliapplikaatioita myyntinsä tueksi. Vertaiskaupan arvo kasvaa jatkuvasti ja parhaimmillaan se voi myös tukea vähittäiskauppaa.

Halvan kirppariostoksen kääntöpuoli – kosmetiikasta voi saada kasan pöpöjä kaupan päälle

Asiantuntijan mukaan käytettyjen meikkien ostamisessa kannattaa olla todella tarkka, sillä käytetyssä meikissä voi muhia likaa ja mikrobeja. Erityisesti nestemäiset meikit ovat hyvä kasvualusta mikrobeille. Meikin pilaantuminen ei välttämättä näy ulospäin, mikä tekee puhtauden arvioinnista entistä vaikeampaa.

Käytetty lastenvaate voi olla uutta arvokkaampi – viisi vinkkiä kirpputorille

Panosta laatuun, tutki lumput huolella ja jätä tunteet kotiin. Kirpputoriyrittäjät Noora Hautakangas ja Piia Aro listasivat ohjeita vanhojen vaatteiden myyntiin ja ostoon.

Postilta uusi palvelu Facebook-kirpputorien käyttäjille – tavaran voi noutaa pakettiautomaatista

Posti kokeilee uutta Lähilokero-palvelua toukokuun loppuun asti Helsingissä ja Espoossa. Posti ei kuljeta tavaraa, vaan pakettiautomaatin lokero toimii säilytys- ja noutopaikkana.

Janinalle tulee vihaisia yhteydenottoja – syynä tavaroita netissä myyvä täyskaima

Nettikirpputorien kahnauksista voi tulla yllättäen haittaa myös ulkopuolisille. Janina on saanut vakuutella häneen yhteyttä ottaneille nettikirpputoriostajille, että hän ei ole sama ihminen, joka ei ole lähettänyt myymiään tuotteita.

Vaivattomuus ja työkiireet houkuttelevat marjamyyjiä someen

Marjoja ja sieniä myydään nyt vauhdilla nettikirpputoreilla. Esimerkiksi Facebookissa mustikoiden litrahinta on 3,5 eurosta 5,6 euroon.

Pajalan Kaunisvaaran malmikaivosta kaupataan netissä – tosin vitsimielessä

Ruotsin internetin kirpputorisivuilla tarjotaan myytäväksi konkurssiin menneen kaivosyhtiö Northlandin Pajalan Kaunisvaaran kaivosta. Hinnaksi "erinomaiselle liiketoimintatilaisuudelle" on laitettu 1,5 miljardia kruunua.

Hääpukua ei haluta säilyttää enää muistona – miten sen saa myytyä? Asiantuntijat kertovat vinkit

Netti- ja some-kirpputoreilla on tarjolla lukuisia käytettyjä hääpukuja. Myyminen on kuitenkin haastavaa esimerkiksi pitkien välimatkojen takia. Lisäksi hääpukuun ladataan paljon odotuksia ja toiveita, pitäähän sen olla kaikin puolin täydellinen. Pukuliikeyrittäjät ja nettikirpputorien ylläpitäjät listaavat ohjeita käytetyn hääpuvun myyjälle.

Marokkolaisella nettikirpparilla myydään kameleita ja lampaita – Suomessa omistajaa vaihtavat Jopot ja autot

Kaupunginosakirppareilla ei kehdata tehdä ohareita, koska kaupantekijät tuntevat toisensa. Suomen suurin, norjalaisen mediajätin omistama nettikirpputori ottaakin mallia kansalaisten omista kierrätysryhmistä parantamalla mahdollisuutta tietää, kenen kanssa kauppaa tehdään.

Teinien Instagram-kirppiksillä on kova kontrolli – huijarit joutuvat heti mustalle listalle

Kaupallisten nettikirpputorien rinnalle on noussut kuvapalvelu Instagramissa tapahtuva kaupankäynti. Erityisesti teini-ikäiset tytöt myyvät ja ostavat vaatteita ja kosmetiikkaa kuvapalvelun välityksellä.

Mitä ostat uutena – mitä käytettynä?

Kierrätyskulttuuri on nuorille arkipäivää ja monet rajoittavat tietoisesti kulutustaan. Nuoret arvostavat myös kanta-asiakasetuja. Mitä ostat uutena – mitä käytettynä?

Moni nuori vähentänyt tietoisesti kulutusta – kierrättäminen ei ole köyhäilyä

Nuoret ja nuoret aikuiset ostavat ja myyvät käytettyjä tavaroita yhä enemmän netissä. Kierrättäminen on monelle arkipäivää, mutta tutkijan mukaan nettikirppareilta haetaan myös seikkailua ja onnekkaita sattumia arkeen.

Kierrätys: hyödyllistä kivaa vai joutavaa piperrystä?

Onko kierrätyksen imago parantunut? Mikä on paras kierrätyslöytösi? Osaatko lajitella roskat oikein vai kaipaatko yksityiskohtaisempia neuvoja? Miten kierrätys on järjestetty asuinseudullasi, toimiiko se?

Huijarit höynäyttävät herkästi nettikirppiksillä

Lastenvaatteita ja -tarvikkeita myydään ahkerasti nettikirpputoreilla. Tuntemattomien myyjien kanssa tehdään kauppaa jatkuvasti eikä kauppatavaran olemassaoloa ymmärretä yleensä kyseenalaistaa. Syytä kuitenkin olisi, sillä huijareiden valeprofiilit ovat nettikirppiksilläkin jo arkipäivää.

Lastenvaatekirpputorit luovat uuden ajan yhteisöjä

Kotikutsuilla myytävistä lastenvaatteista saa nettikirpputoreilla yllättävän korkeita hintoja. Esimerkiksi Sydänpyllyt-kirpputorilla keskustellaan kuitenkin muustakin kuin lastenvaatteista – aina kiukkukohtauksista avioeroihin.

Satakiloinen lemmikkisika muutti nukkumaan lastensänkyyn

Maaninkalaisen Tiina Pitkäsen kesäkurpitsan kokoisena hankkimasta mikropossusta on kasvanut lähes satakiloinen. Samalla omistaja joutui etsimään lemmikilleen uuden sängyn nettikirpparilta.

Nettikirppareilla käydään harmaata kauppaa ja huijataan yhä enemmän

Internetin kirpputoreilla harmaa kaupankäynti on lisääntynyt. Verottajan mukaan veronkierto nettikirppareilla on kasvava ongelma, mutta verottajalla ei ole mahdollisuuksia puuttua ilmiöön. Poliisi puolestaan saa vuosittain satoja ilmoituksia nettikirpparihuijauksista.