Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Helsingissä entistä enemmän ilmoituksia vihaisista koirista

Vaarallisten koirien kanssa tarvitaan toistuvasti poliisin apua.

Imatralla liikkuneissa villikoirissa piilee iso vaara – kaatopaikoilla eläneet koirat voivat pahimmillaan tuoda afrikkalaisen sikaruton Suomeen

Villikoirat voivat levittää loisia, matoja ja kirppuja. Lisäksi niistä voi tarttua vakavampiakin tauteja, kuten myyräekinokokkia ja afrikkalaista sikaruttoa.

Karkottaako vanha viina hirvikärpäset? Ja kymmenen muuta kysymystä marjastajien inhokista

Kukaan ei pidä tarkkaa kirjaa hirvikärpästen määristä. Jonkinlaisen suunnan tutkija saa siitä, mistä päin Suomea paikallislehtien toimittajat syksyisin soittelevat. Mutta karkottaako vanhan viinan katku hirvikärpäsen?

Kriisiviestinnän asiantuntija: Suomi on kuin murjottava soutaja, joka ei tee omaa osuuttaan

Millaisia neuvoja Suomi saisi, jos se olisi asiakkaana kriisiviestinnän asiantuntijalla? Yle Uutisten kysymykseen vastasivat tietokirjailija Katleena Kortesuo ja mainekonsultointia tekevän T-Median toimitusjohtaja Harri Leinikka.

Susi tai iso koira puri miestä iltalenkillä Ilomantsissa

Susi tai suurikokoinen koira hyökkäsi lenkillä olleen miehen kimppuun keskiviikkona Ilomantsissa. Poliisi sai asiasta ilmoituksen terveyskeskuksen kautta torstaina. Poliisi pyytää havaintoja Huhuksen kylällä irrallaan liikkuvasta ja mahdollisesti vaarallisesta koiraeläimestä.

Tasapainoinen koira pärjää lasten kanssa

Usein ongelmat koiran kanssa nousevat pintaan, kun perheeseen syntyy lapsi. Ammattilaisen mielestä se viittaa siihen, että koiralla on ollut ongelmia perheessä jo aiemmin. Koiranomin mukaan vaarallista koirarotua ei ole olemassakaan. Se, onko koira ihmisen paras ystävä, riippuu paljolti ihmisestä itsestään.

”Väärä rotu” – miten vaaralliseksi luokiteltujen koirarotujen kasvattajia ja tulevia omistajia pitäisi valistaa?

Vaikeasti hallittavan koiran voi hankkia kuka tahansa. Omistajien taustoja ei tutkita eikä heiltä vaadita mitään erillistä koulutusta, vaikka rodut on alun perin kasvatettu vartiointiin, puolustukseen tai saalistukseen. Millaista valistusta koiranomistaja tarvitsee? Kuinka koirankasvattajia pitäisi valistaa? Pitäisikö koiria koskevia lakipykäliä muuttaa? Miten, perustele.

MOT: Thousands of dangerous dogs in Finland

Some 8,000 dogs in Finland should be classified as dangerous, suggests an investigative report by Yle's MOT television programme.

MOT: Koira – ihmisen vaarallisin ystävä

Suomessa on rekisteröity noin 8 000 vaikeasti hallittavaa tai vaarallista koiraa.

Perheen lemmikki sai tappotuomion - Tanskassa riita tiukasta koiralaista

Weimarinseisoja Cato puraisi pienempää koiraa, joka yritti ottaa keppiä sen suusta. Koira määrättiin lopetettavaksi, mikä raivostutti koiranomistajat kautta Tanskan. Tiukkaa koiralakia aiotaan nyt viilata.

Millaisia koiria ja koiranomistajia olet kohdannut?

Millaisia kokemuksia sinulle on kertynyt koirakurista nyky-Suomessa? Ovatko vieraat koirat hyvin käyttäytyviä ja hyvin omistajansa hallinnassa? Vai oletko joutunut tilanteisiin, joissa vieras koira on käyttäytynyt uhkaavasti tai aiheuttanut vaaratilanteen sinulle tai perheellesi?

Raivotautirokotteita levitetään rajalle ilmasta käsin

Luonnonvaraisilla eläimillä esiintyvän metsäraivotaudin mahdollinen leviäminen Suomeen pyritään estää levittämällä kaakkoisrajalle rokotesyöttejä pienpedoille. Rokotteiden lentolevitykset aloitetaan ensi viikolla.

Koiraurheilukeskus harjassa Seinäjoella

Lakeuden Agilityurheilijat ry pääsee maaliskuussa purkamaan alkeiskurssijonojaan, kun komea Koiraurheilukeskus valmistuu kolmine kenttineen. Keskus on nyt harjakorkeudessa.

Eroahdistus voi tehdä koirasta täystuhon

Kotona voi odottaa ikävä yllätys, kun koira kärsii yksinolosta. Ahdistunut karvakuono purkaa turhautumistaan ja osoittaa mieltään yksin jäämisestä sotkemalla koko huushollin. Loma ei tämän vuoksi ole paras mahdollinen ajankohta koiran hankinnalle.

Apulaisoikeusasiamies: Laki vaarallisen eläimen lopettamisesta selkeämmäksi

Aiemmin käräjäoikeudet ilmoittivat tappamiskäskyistä poliisille. Vuodesta 2010 lähtien ohjeistaminen on ollut Oikeusrekisterikeskuksen tehtävä.

Raivotautirokotteita lentolevitetään runsaasti

Vaarallista raivotautia torjuvia lentolevityksiä tehdään parhaillaan Suomen itärajalla. Rokotesyöttejä pudotetaan lentokoneesta kaksinkertainen määrä tavanomaiseen verrattuna. Syynä on Venäjän Karjalassa loppukesästä havaittu raivotautitapaus lehmässä.

Taistelukoirat halutaan pannaan Ruotsissa

Ruotsissa halutaan kieltää taistelukoirat. Kuntaministeri Mats Odellin mukaan taistelukoirista on tullut turvallisuusongelma varsinkin suurissa vuokrataloissa, kertoo TV4. Ministerin mukaan vaarallisen koiran pitäminen ei ole yleinen kansalaisoikeus, johon ei saisi puuttua.

Jouluherkkuja kohtuudella lemmikeille

Lemmikkieläimille aiheuttavat jouluna ongelmia samat asiat kuin omistajiakin eli ylensyönti ja vääränlaiset herkut.

Kouluttamattomat koirat ovat vaarallisia

Koiran huono koulutus on usein syynä päällekarkauksiin. Suomessa on sattunut useita vakavia tapauksia vuodenvaihteen jälkeen, jossa irrallaan tai narussa oleva koira on purrut ihmistä tai toista koiraa.