Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sodanaikainen räjähde löytyi Metsä Groupin Kemin tehtaiden alueelta

Räjähde löytyi maankaivuutyömaan yhteydessä keskiviikkoiltana.

Oulun SPR:n myymälään toimitetun käsikranaatin alkuperää vaikea jäljittää – tutkinta jäihin, ellei uusia tietoja lahjoittajasta saada

Lahjoitustavaroissa ollut käsikranaatti oli vaaraton. Oulun poliisista ei pystytä kertomaan, oliko kranaatti oikea.

Koulupoikien vahingossa onkima kranaatti on luultavasti muisto rintamalta – toimi näin, jos epäilet löytäneesi räjähteen

Sodanaikainen kranaatti tarttui magneettionkeen torstaina Lahden satamassa. Puolustusvoimien mukaan magneettikalastuksen suosio voi lisätä löydöksiä.

Ruoppaus ja louhinta jatkuvat taas Kokkolassa: syksyllä urakka on paketissa ja väylä satamaan 14 metriä syvä

Työt tuovat Kokkolan edustalle melkoisen määrän työkalustoa. Turva-aluetta lukuunottamatta töiden ei pitäisi vaikuttaa alueella liikkumiseen.

Savukosken koulun pihalta löydettiin sodanaikaisia räjähteitä

Poliisi ja puolustusvoimat poistivat räjähteet koulualueelta.

Armeija raivaa räjähteitä Ivalossa

Puolustusvoimien mukaan raivaustyöstä koituu hyvin vähän haittaa alueen asukkaille.

Lapset löysivät sodanaikaisen lentopommin koulun pihalta Sodankylässä

Poliisi sai ilmoituksen räjähteestä perjantaiaamuna. Kyse oli 2,5 kilon räjähtämättömästä lentopommista.

Porilaiskoulun leikkikentän työmaalta löytyi sodanaikainen räjähde

Kolmen kilon kasapanos löytyi aitatolppien porausten yhteydessä. Räjähde on jo poistettu työmaalta.

Poliisi räjäytti Espoon Bodomjärvestä löytyneen räjähteen

Tehtävään osallistui poliisin ja pelastuslaitoksen lisäksi puolustusvoimien henkilöstöä.

Mikkelistä löydetty pommi olikin pelkkä kuori

Mikkelistä 5-tien työmaalta löydetty pommi on paljastunut lähemmässä tarkastelussa pelkäksi kuoreksi.

Mikkelistä löytyi taas pommi – Nyt 5-tien työmaalta

Viitostien parannustyöt keskeytyivät tiistaina toviksi kun kaivinkoneen kauha kolahti sodanaikaiseen lentopommiin.

Tätä poliisi ei suosittele: Asiakas toi räjähtämättömän tykinammuksen suoraan laitokselle

Tuntematon vanhempi mieshenkilö toi sodanaikaisen räjähteen suoraan poliisille. Helsingin poliisi kertoi asiasta Twitter-tilillään.

Pommin hävittäminen keskellä kaupunkia onnistuu järeällä suojauksella

Lappeenrannassa käsiteltiin tänään vaarattomaksi sodanaikainen räjähde. Noin 50 kilon pommi suojattiin suurilla rahtikonteilla ennen sen sytyttämistä tuleen.

Keskustan liepeiltä löytyi sodanaikainen räjähde Lappeenrannassa

Komisario Jarmo Junna Kaakkois-Suomen poliisilaitoksesta kertoo, että räjähteestä ei tällä hetkellä aiheudu yleistä vaaraa. Alue on eristetty ja Karjalan Prikaati tutkii räjähdettä torstaina.

Lattian alta ja varastosta löytyi pelottava yllätys: sodanaikaisia räjähteitä

Pyhäjoella löytyi hiljattain remontin yhteydessä lattian alta sodanaikainen käsikranaatti ja patruunoita, Haapajärvellä kerrostalon kellarivarastosta paljastui sodanaikaisia räjähdetarvikkeita. Poliisin mukaan silloin tällöin esimerkiksi remontti paljastaa sukupolvien ajan piilossa olleen räjähteen, joka voi edelleen olla vaarallinen.

Kontiorannan maaston raivaaminen tältä kesältä päätökseen

Neljä vuotta jatkunut Kontiorannan lähialueen raivausprojekti on tämän kesän osalta paketissa. Raivaustöitä jatketaan ensi kesänä.

Räjähteiden etsinnät lopetetaan Pudasjärvellä

Pudasjärvellä on jatkettu sodanaikaisten räjähteiden etsintää alueella, josta viime viikolla löytyi neljä telamiinaa. Räjähteitä ei kuitenkaan ole enää löytynyt lisää ja etsinnät lopetetaan näillä näkymin keskiviikkona.

Pudasjärvellä räjäytetty useita sodanaikaisia miinoja

Pudasjärvellä on tällä viikolla löydetty ja räjäytetty jo neljä sodan aikaista telamiinaa. Kuusamontien liikenne on katkaistu räjäytysten ajaksi ja poliisit ovat myös evakuoineet lähitalojen asukkaita. Miinanetsintä- ja raivaustöitä jatketaan edelleen.

Vanhan telamiinan raivaus sulki hetkeksi valtatien

Puolustusvoimat on maanantai-iltapäivällä Pudasjärvellä raivannut maastosta löytyneen sodanaikaisen miinan. Raivaustöiden aikana Oulun ja Kuusamon välinen maantie jouduttiin sulkemaan hetkeksi.

Maastosta löytyy sodanaikainen miina lähes joka päivä

Miinaharavan kanssa liikkuneet pojat löysivät sunnuntaina saksalaisen telamiinan Pudasjärvellä. Sodanaikaisia räjähteitä löytyy vuodessa jopa parisataa.

Lappia-talon työmaalta löytyi sodanaikainen räjähde

Remontissa olevan Lappia-talon parkkialueelta Rovaniemellä löytyi maansiirtotöiden yhteydessä tiistai-iltapäivällä sodanaikainen räjähde.

Vaarallisia ja laittomia inttimuistoja löytyy edelleen ihmisten kodeista

Erilaiset Puolustusvoimissa käytetyt räjähteet ja ammukset eivät ole hävinneet yksityisten hallusta. Osa laittomasti hallussa olevista ammustarvikkeista voi olla sodan aikaista perua tai muistoja varusmiesajalta. Osa taas voi olla keräilyn perua. Yksityishenkilön kotoa on löydetty muun muassa 100 kilon lentopommin kuoret.

Saksalaisten ja venäläisten räjähteitä löytyy edelleen maastosta

Puolustusvoimat on raivannut sodanaikaisia räjähtämättömiä ammuksia jo vuosikymmenien ajan. Tästä huolimatta Pohjois-Suomen sotilasläänistä löytyy edelleen vuosittain tuhansia sodanaikaisia räjähteitä.

Lapissa kerätään jälleen luvattomia räjähteitä

Poliisin mukaan on vaikea arvioida, kuinka paljon luvattomia aseita ja räjähteitä on vielä ihmisten hallussa ja luonnossa. Kesäisin Lapissa tulee ilmoituksia maastosta löytyneistä sodan aikaisista räjähteistä lähes viikottain.

Kuolinpesän jäämistöstä löytyi vanha kranaatti Lapinlahdella

Poliisi muistuttaa, että vanhat kranaatit saattavat olla arvaamattomia eikä niitä tulisi säilyttää asunnoissa toimintakuntoisina. Vanhoja räjähteitä löytyy asunnoista silloin tällöin.

Sodanaikaisia räjähteitä löytyy myös kattovilloista - vanhaa ammusta ei pidä sorkkia

Lappeenrannan keskustassa löytyi tiistai-iltana sodanaikainen palopommi kerrostalon ullakolta. Sodanaikaisia räjähteitä löytyy edelleen viikoittain. Räjähteisiin ei saa koskea, koska ne ovat voineet herkistyä vuosien saatossa.

Kilpisjärven pohjassa 49 ruosteista tynnyriä

Lapin pelastuslaitos tarkisti maanantaina Kilpisjärven pohjassa olevia tynnyreitä. Tynnyreistä tuli heinäkuussa tieto urheilusukeltajilta. Paikallisten tietojen mukaan tynnyrit ovat peräisin sodanaikaisesta proomusta, jonka saksalaiset sotilaat upottivat.

Pohjoisen poliisi saa jatkuvasti ilmoituksia vanhoista räjähteistä

Tuorein räjähdelöytö tehtiin Muoniossa, jossa talon asukas oli löytänyt autotallistaan vanhan käsikranaatin. Peräpohjolan poliisin mukaan perjantain onnettomuus Kemissä lisää entistä enemmän ilmoituksia räjähde-epäilyistä.

Räjähteitä löytyy jatkuvasti - uusin epäily Muoniossa

Peräpohjolan poliisi sai maanantaina puoliltapäivin Muoniosta ilmoituksen, jonka mukaan vanhasta rakennuksesta on mahdollisesti löytynyt sodanaikainen kranaatti.

Poliisi: Räjähteitä löytyy koko ajan ja niillä tehdään jopa bisnestä

Kemistä keräilijän hallusta löydetty ammusvarasto ei ole harvinainen tapaus Suomessa. Sotaa käyneen maan alueelta räjähteitä löytyy kuukausittain, eikä kukaan pysty arvioimaan metsissä olevien aineiden tarkkaa määrää.

Pommi romujen seassa pysäytti

Tervolan 4H-yhdistyksen metallinkeräykseen ilmestyi sodanaikaisia räjähteitä. Metallinkeräys houkuttelee myös paikalle aarteenmetsästäjiä, jotka poimivat parhaimmat esineet luvatta talteen.

Asekeräys tuli tarpeeseen - poliisilla tiedossa kymmeniä kohteita

Sodanaikaisia räjähteitä löytyy kodeista edelleen. Keskitetty nouto ja hävitys helpottaa poliisin työtä.

Puolustusvoimat löysi räjähteitä tulevalta asuinalueelta

Puolustusvoimat on aloittanut vanhojen räjähteiden kartoittamisen Kuopion Neula- ja Savilahdesta. Työt ovat tällä hetkellä käynnissä Neulalahdessa, josta edellisen kerran raivattiin räjähteitä vuosina 1997 ja 1998.

Sodanaikainen räjähde aiheutti vaaran pikkupojille

Poliisi varoittelee maastosta edelleen löytyvistä sodanaikaisista räjähteistä. Viime viikolla pikkupojat löysivät Päijät-Hämeestä sotilasräjähteen.

Pietarsaaren jäteasemalta löydetty jo viisi kranaattia

Ekoroskin jäteasemalle Pietarsaareen on kesän aikana päätynyt jo viisi kranaattia. Räjähteet eivät missään tapauksessa kuulu jätteiden sekaan. Jäteasemalle vietävän kuorman lajittelu jo kotona estää vaaratilanteet ja helpottaa kaikkien työtä.

Sotaräjähteiden raivaus keskittyy nyt pohjoiseen

Puolustusvoimat keskittää tänä vuonna sodanaikaisten räjähteiden raivauksen Pohjois-Suomeen. Vaikka viimeisimmästä Suomen käymästä sodasta on aikaa, sodanaikaisia ampumatarvikkeita löytyy yhä joka vuosi.

Lieksasta löytyi sodanaikaisia räjähteitä

Pohjois-Karjalassa, Lieksan Jamalin kylästä on löytynyt sodanaikaisia räjähteitä. Räjähteet löytyivät suoalueelta.

Sodanaikaisia räjähteitä tuhottiin Kangasniemellä

Kangasniemellä tuhottiin eilen illalla 100 kiloa sodanaikaisia räjähteitä. Lähellä taajamaa sijaitsevan tilan pellolta löytyi kahdeksantoista sodan aikaista automiinaa.

Viranomaistiedote Etelä-Savon alueelle

Etelä-Savon poliisilaitos tiedottaa 28.7. klo 22:40. Puolustusvoimat ja poliisi hävittää tänään löytyneitä sodanaikaisia räjähteitä Kangasniemellä. Tilanne kestää noin puolille öin.