Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Grand Theft Auto -pelisarjan luonut Dan Houser eroaa Rockstar Gamesista

Houser perusti hitaasta julkaisutahdista ja korkeasta laadusta tunnetun peliyhtiön yhdessä veljensä Samin kanssa.

Vuoden odotetuin peli Red Dead Redemption 2 julkaistiin ja pelimaailma on liekeissä – "Tämän haluavat kokea muutkin kuin pelaajat"

Koko pelimaailma puhuu nyt Red Dead Redemption 2:sta. Keräsimme yhteen arviot ja kommentit jo etukäteen vuoden parhaaksi julistetusta pelistä.

Moskovan poliisi tutkii GTA-videopeliä muistuttavia murhia

Median GTA-jengiksi nimeämän rikollisjoukon epäillään tappaneen noin 15 ihmistä. Venäjän presidentti Vladimir Putin on kutsunut rikoksia terroristisiksi.

Mikä tekee GTA V -pelistä koukuttavan?

Grand Theft Auto -pelisarjassa hahmot rikkovat eri tavoin lakia. Sarjan viides osa on tehnyt myyntiennätyksiä. Mikä pelissä kiinnostaa? Antavatko pelit huonoja vaikutteita?

GTA V -pelistä kaikkien aikojen nopeiten myyvin viihdetuote

Grand Theft Auto -pelisarjan viides osa saavutti ensimmäisten kolmen päivän aikana miljardin dollarin rajan.

Fanin ensikommentti GTA V:stä: Pelin maailma käsittämättömän iso

Suomessakin Grand Theft Auto -pelisarjan viidettä osaa jonotettiin yötä myöten.

BBC: Grand Theft Auto V karkasi myyntiin etuajassa

Grand Theft Auto V:n jälleenmyyjille on annettu kurinalainen myyntiaika odotettuun peliin. Verkkokauppa Amazon on rikkonut linjaa toimittamalla pelejä jo viikonloppuna.

Väkivaltapeliä käytetään nuorten asennekasvatuksessa Britanniassa

Brittipoliisi kokeilee väkivaltapelien hyödyntämistä osana nuorten asennekasvatusta. Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan poliisi kokeilee alaikäisiltä kielletyn GTA-pelin still-kuvien esittämistä alakouluissa väkivallan kitkemiseksi. Kampanjassa hyödynnetään myös suosittujen animaatiosarjojen väkivaltamateriaalia.

Modern Warfare 2 pian kaikkien aikojen myydyin peli

Marraskuussa julkaistu Call of Duty: Modern Warfare 2 -peli on tuottanut tekijöilleen jo yli miljardi dollaria. Siitä onkin pian tulossa kaikkien aikojen myydyin peli.

GTA-pelit kiellettiin Thaimaassa teinisurman takia

Grand Theft Auto -pelit on hyllytetty Thaimaassa teinipojan tekemän murhan takia. GTA-pelisarja vedettiin kaupoista sen jälkeen, kun 18-vuotias lukiolainen ryösti ja puukotti taksinkuljettajan Bangkokissa. Poika tunnusti kopioineensa surmatavan videopelistä.

GTA IV ennätysten kirjaan

Videopeli Grand Theft Auto IV on päässyt Guinnessin ennätysten kirjaan ensimmäisen päivän myyntilukujensa perusteella. GTA-pelisarjan neljättä osaa myytiin julkaisupäivänä maailmanlaajuisesti peräti 3,6 miljoonaa kappaletta. Pari viikkoa sitten ilmestynyt peli tuotti ensimmäisen vuorokauden aikana yli 200 miljoonaa euroa.

GTA IV -peli odotetusti myyntilistan ykköseksi

Grand Theft Auto IV on noussut odotetusti Suomen virallisen pelilistan kärkeen. Kaikkien aikojen odotetuimmaksi peliksi kutsuttu GTA julkaistiin viime viikolla.

GTA-pelin uskotaan rikkovan myyntiennätyksiä

Grand Theft Auto IV -pelin uskotaan rikkovan myyntiennätyksiä. Kaikkien aikojen odotetuimmaksi peliksi kutsuttu neljäs GTA julkaistiin tiistaina. Eri puolilla maailmaa kauppoja oli auki puolenyön aikaan, jotta innokkaimmat saivat pelin heti käteensä.

GTA IV on tärkeä julkaisu myös musiikkibisnekselle

Ensi tiistaina ilmestyvä Grand Theft Auto IV -peli on merkittävä tapaus myös musiikkibisnekselle. Pelin soundtrack on suurempi kuin missään aiemmassa videopelissä. Levy-yhtiöille peli on paitsi tärkeä promootiokeino, myös todellinen tulonlähde.

EA yrittää ostaa GTA-pelejä julkaisevan Take-Twon

Maailman suurin tietokone- ja videopelitalo Electronic Arts on tehnyt vihamielisen tarjouksen suosittua GTA-pelisarjaa julkaisevasta kilpailijastaan Take-Twosta.

Viisuvoittaja Ruslana GTA 4 -pelin ääneksi

Ensi syksynä julkaistavan neljännen Grand Theft Auto -pelin ääninäyttelijäksi on valittu Euroviisu-voittaja Ruslana. Pelin soundtrackillä kuullaan myös kolmen vuoden takaisen voittajan sekä uusia että vanhoja kappaleita.