Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Perjantai 7.9.2018 (tv)

Suomessa kehitetään uutta tekniikkaa, jonka avulla sähköauton lataaminen on helppoa. Etelä-Suomen järvissä on vähän vettä. Kuivuus on haitannut sienisatoa. Muotoilutapahtuma Design Week tarjoaa tänä vuonna ohjelmaa on myös lapsille. Säätiedot.

Rovaniemen arktinen muotoiluviikko vierailee armeijassa

Arctic Design Week järjestetään Rovaniemellä helmikuun lopulla jo yhdeksännen kerran. Muotoilua ja muutosta pohditaan myös Jääkäriprikaatissa Sodankylässä.

Laura Pakarinen ajaa savolaisia muotoilijoita yhteen: "Meillä on tekijöitä, joista voisi tulla sankarimuotoilijoita"

Itä-Suomen Muoto ry:n puheenjohtajan Laura Pakarisen mielestä savolaisten muotoilijoiden verkostoitumisesta ja yhteistyöstä olisi hyötyä kansainvälisillä markkinoilla. Myös palvelumuotoilussa suomalaisilla olisi parantamisen varaa.

Rovaniemen keskuskenttä nousi yleisön suosikiksi maailman stadionien joukossa

Rovaniemen keskuskenttä voitti yleisöäänestyksen kansainvälisen arkkitehtuurikilpailun stadion-sarjassa. Helsinkiläisen arkkitehtitoimisto Artto Palo Rossi Tikka Oy:n suunnittelema keskuskenttä valmistui viime kesänä.

Huikea keinutuoli esittelee suomalaisuutta Milanossa – tapahtumaan odotetaan 100 000 kävijää

Suomalaisista muotoilun opiskelijoista koostuva ryhmä jalkautuu töineen suureen muotoilutapahtumaan Milanossa. Mukana on muun muassa erikoinen keinutuoli, jota ei ihan ensimmäisenä keinutuoliksi tunnista.

Saamelaismuusikko Niillas Holmberg avaa maailman pohjoisimman muotoiluviikon

Rovaniemellä avataan maailman pohjoisin muotoiluviikko Arctic Design Week maanantaina. Avajaisissa esiintyy nuori saamelainen monitaiteilija Niillas Holmberg. Muotoiluviikko muuttaa Arktikumin ja Pilkkeen ympäristön muotoilukeskukseksi.

Oman alueen taide- ja muotoiluosaajat esittäytyvät Seinäjoella

Seinäjoki Art & Design Week järjestetään nyt toista kertaa. Kuuden päivän ajan Seinäjoella voi törmätä alueen osaajien tekemään taiteeseen. Yhteistyökumppaneiden ja tapahtumapaikkojen määrä on paljon viimevuotista suurempi, kertoo SADW:n tuottaja Johanna Hietanen.

Rovaniemi ja Lahti muotoilukimppaan

Rovaniemi ja Lahti aloittavat arktisen muotoilun yhteistyön. Yhteistyö tähtää parempien tuotteiden ja palvelujen suunnitteluun.

Rovaniemen design-viikko muuttuu arktiseksi

Rovaniemi design week muuttaa nimensä Arctic design weekiksi. Nimenmuutoksella pyritään kansainvälistymiseen. Maailman pohjoisin muotoiluviikko järjestetään Rovaniemellä kuudennen kerran helmikuussa 2014.

Seinäjoen taidetarjonta ei ole pelkkää Alvaria

Seinäjoki Art and Design Week tuo esille monipuolisesti Seinäjoen ja laajemmin koko Etelä-Pohjanmaan taide- ja muotoiluosaamista. Alvar Aallon lisäksi tapahtumaviikolla näkyvät sekä salmiakkikuvio että muutkin pohjalaisen muotoilun tuotteet.

Design kasvaa kansainvälisyydestä

Parhaillaan meneillään oleva Helsinki Design Week verkostoituu maailman muotoilutapahtumien kanssa.

Laura iskee lusikkansa messusoppaan

Sadat näytteilleasettajat kilpailevat yleisön huomiosta Turun messukeskuksessa lauantaina ja sunnuntaina. Kädentaitomessujen sekä Taide- ja Antiikkimessujen rinnalla messuaa nyt ensi kertaa myös luovan alan Turku Design Week, joka tuo B-halliin oman pinkin pilkahduksensa.

Miljoonabloggari sparraa Lapissa

Kanadassa asuva designin moniottelija Tuija Seipell vieraili edellisen kerran Lapissa pikkutyttönä perheensä kanssa. Tällä viikolla tämä miljoonien seuraaman designblogin kirjoittaja osallistuu Rovaniemi Design Week -tapahtumaan luennotsijana ja alan nuorten lappilaisten yrittäjien kannustajana eli sparraajana.

Arktista vaatesuunnittelua muotoiluviikolla

Rovaniemen Design Week alkaa tänään. Lauantai-iltana Pekankadulle rakennetussa lumiympäristössä voi ihailla Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan osaamista ja arktista vaatedesignia KAAMOS ON/OFF-näytöksessä.

Kiteen huonekalutehdas palkittiin muotoilusta

Kiteen huonekalutehdas saa Joensuun ensimmäisen design-palkinnon. Palkinto myönnetään monipuolisesti muotoilupalveluja käyttäneelle pohjoiskarjalaiselle yritykselle.

Oförsagd tuottaa Rovaniemen muotoiluviikon

Teollinen muotoilija Julius Oförsagd on valittu Rovaniemen muotoiluviikon uudeksi tuottajaksi. 22-vuotias Oförsagd on aiemmin palkittu valtioneuvoston Sammon Tekijä –palkinnolla.

Sosiaalinen design tavoittaa taviksen

Rovaniemi Design Week alkoi ystävänpäivätunnelmissa Sampokeskuksessa. Rock Your Love-tapahtumassa kirjoitetaan viestejä rakkaille lähelle ja kauas.

Maailman pohjoisin muotoilutapahtuma alkaa Rovaniemellä

Rovaniemi Design Week järjestetään nyt kolmatta kertaa. Tänä vuonna viikko tarttuu arktisen muotoilun haasteisiin asumisen, liikkumisen, hyvinvoinnin ja matkailun näkökulmista. Muotoilijat myös pyrkivät myös kehittämään Rovaniemen viihtyisyyttä.

Valtioneuvosto palkitsi 10 luovaa nuorta

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin on jakanut 10 valtioneuvoston Sammon Tekijät -tunnustuspalkintoa alle 29-vuotiaille nuorille luovasta toiminnasta ja uusien innovaatioiden esiintuomisesta. Tunnustukset ovat suuruudeltaan 50 000 euroa.

Rovaniemeläisnuori sai 50 000 euroa

Rovaniemeläinen Julius Oförsagd on saanut valtioneuvoston 50 000 euron tunnustuspalkinnon. Palkintoperustelujen mukaan 22-vuotias Julius Oförsagd on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta luoda pitkän uran järjestöaktiivina ja vapaaehtoistoimijana.

Helsinki Design Week täyttää taas Kaapelin

Muun muassa muotia, muotoilua ja arkkitehtuuria juhlistava Helsinki Design Week alkaa torstaina. Tapahtuma tuo avoimet ovet ammattilaisten työhuoneisiin ja ilmettä kaupungin näyteikkunoihin. Selvimmin läpi on vuosien mittaan lyönyt Kaapelitehtaan design-kirpputori, jota väenpaljouden vuoksi on yritetty tällä kertaa levittää.

Lapin yliopiston muotoilunäyttely kansan pariin

Lapin yliopiston taide- ja muotoilutapahtuma järjestetään tänä keväänä rovaniemeläisissä liikuntapaikoissa Ounasvaaralla.

Rovaniemen Lapinaukean muutossuunnitelmat esillä

Rovaniemen Lapinaukean asuin- ja liikealueen idealuonnokset esitellään perjantaina Design Week -tapahtumassa, kertoo Rovaniemen kaupunginarkkitehti Jorma Korva.

Stubb vierailee Rovaniemellä

Ulkoministeri Alexander Stubb vierailee tiistaina Rovaniemellä.