Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

MTI:lle uusi johtaja Itä-Suomen yliopistosta

Rovaniemen Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin uudeksi johtajaksi on valittu valtiotieteiden tohtori, professori Antti Honkanen. Hänellä on vuosien tausta matkailun koulutuksessa ja tutkimuksessa. Rovaniemelle hän siirtyy Itä-Suomen yliopistosta.

100-vuotiaskin voi saada matkavakuutuksen

Eri vakuutusyhtiöiden matkavakuutuksen ehdot vaihtelevat hyvin paljon. Seniorimatkailijoille iloinen asia on tiukkojen ikärajojen poistuminen monissa yhtiöissä.

Seniorimatkailun helmi halutaan perustaa Ristijärvelle

Ristijärven Pirtin alueelle suunnitellulle Helmi Villas -kohteelle etsitään toiminnan käynnistävää yrittäjää. Samanaikaisesti kartoitetaan palvelutarjontaa monipuolistavaa yritysverkostoa.

Minkälaisia seniorimatkoja sorvaisit markkinoille?

Iäkkäät matkailijat ovat aiempaa terveempiä ja vauraampia, joten heidän matkailunsa lisääntyy. Senioreiden harraste- ja ryhmämatkat ovat erityisen suosittuja. Minkälaisia matkoja sorvaisit senioreille?

Seniorit valtaavat matkailumarkkinoita kovaa vauhtia

Iäkkäät matkailijat ovat aiempaa terveempiä ja vauraampia, joten matkustaminen lisääntyy. Alalla on kovat kasvuodotukset.

Ristijärvi aikoo pysäyttää ohikulkijat

Ristijärven uusi vetonaula voisi olla liikekeskus, jonka yhteydessä olisi helppo mahdollisuus tutustua luontoon.

Ystävyyksiä voi solmia vaikka sählyssä

Kun aikuisena muuttaa vieraalle paikkakunnalle välimatka vanhoihin ystäviin kasvaa. Lapsilta uusien ystävyyssuhteiden solmiminen käy sulavasti, mutta aikuisena tilanne voi olla kinkkisempi. Keskisuomalaiset kertovat, että muualta maakuntaan muuttaneet voivat alkaa hieroa tuttavuutta keskisuomalaisten kanssa vaikka puhumalla rallista tai hyppäämällä mukaan sählyharrastukseen.

Ikä ei sammuta kaukokaipuuta

Bussimatka Tuurin kyläkauppaan. Lomalento suoraan maakunnasta Las Palmasiin tai Alanyaan. Koe Lappi kolmessa päivässä -kiertoajelu. Tällaisen listan on moni valmis laatimaan, kun kysytään, millaisilla matkoilla ikäihmiset viihtyvät. Mutta todellisuudessa lista joutaa romukoppaan, sillä seniorimatkalaiselle ei pelkkä aurinko tai poronkäristys riitä.

Helsingin matkamessuilla tehtiin kävijäennätys

Suomalaisten matkustusinto on huipussaan. Helsingissä pidettävillä matkamessuilla tehtiin tänään kävijäennätys. Suomalaiset haluavat nyt entistä kauemmaksi ja entistä vanhempina.