Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Keminmaan Kallijärvelle rakennetaan koirapuisto ja senioreiden liikuntapaikka

Sekä senioreiden liikuntapaikan että koirapuiston tarkoitus on toimia myös sosiaalisina paikkoina ja saattaa ihmisiä yhteen.

Riihimäen senioreille tarjotaan viikottain happihyppelyä ja digiloikkia

Tavoitteena on tarjota ikäihmisille virkistävää tekemistä, koska monet kerhot ja tilaisuudet ovat edelleen suljettuina koronaepidemian takia.

Eila Turkka, 83, ei käytä nettiä tai älypuhelinta – monille ikäihmisille perinteinen puhelin voi olla ainoa yhteys muihin korona-aikana

Vanhustyön keskusliitto arvioi, että tulevaisuudessa vanhusten digitaitoihin on kiinnitettävä enemmän huomiota.

Honkkarista naapuruston yhteinen tupa – "20 vuoteen ei ole ollut kokoontumistilaa"

Lehtikankaan asukasyhdistys haluaa Honkkarista koko alueen yhteisen tilan.

Mikkelin eläkeläisten päivätanssiongelma ratkesi – kevät tanssitaan Kunnantalolla

Tulevaisuudessa eläkeläiset toivovat tanssien siirtyvän eri järjestöjen yhteiseen kumppanuustaloon.

Haluaisin auttaa vanhusta, mutta mistä alkaisin? Tässä 5 neuvoa, joilla tarttua vapaaehtoistyöhön

Uteliaisuus ja ennakkoluulottomuus ovat tärkeitä vaatimuksia vapaaehtoiselle vanhuksen auttajalle.Tärkeintä on olla oma itsensä.

Kerhotoiminta on henkireikä monen seniorin arjessa – "Kun kotona tuijottaa samoja seiniä, niin onhan se päivän piristyskohta"

Yhteisöllinen kerhotoiminta on tärkeää etenkin yksinäisille sekä syrjäseutujen asukkaille. Esimerkiksi Kansallinen senioriliitto järjesti viime vuonna lähes 700 kerhoa ympäri Suomen.

Kemiläisiä jääkiekkoilijoita veteraaniturnaukseen Pariisiin – "Marjamäelle laitettiin eilen Facebookissa viestiä, että täältä tullaan"

Kemiläinen veteraanijääkiekkojoukkue Letkunilikat tunnetaan Pariisin turnauksen pelilistoilla nimellä Hose Ankles.

Bingot ovat lähes kadonneet katukuvasta – Kuokkalan kirkossa kajahtaa yhä

Kuokkalan kirkon seniorikerhossa pyörii aina silloin tällöin bingo. Sitä pyörittää vs. diakoni, jolta bingokone löytyy omasta takaa.

Mitä laivalla tapahtuu, se laivalle jää – kerro risteilymuistosi

Pitääkö liikanimi porauslautta paikkansa? Tarttuiko tuleva puoliso mukaan ruotsinlaivan päivätansseista? Katosiko Black Jack -pöytään koko tili?

Rovaniemi sai ilman perillisiä kuolleen omaisuuden – puolet taidemuseolle

Rovaniemen kaupunki saa ilman perillisiä kuolleen henkilön omaisuuden. Omaisuus on rahaa noin 130 000 euroa. Rahojen käyttöön on asetettu ehtoja.

Päivätanssi looks – Iltapäivätanssikulttuuri on tyylisuunta

Päivätanssit keräävät viikoittain satoja eläkeläisiä seuraintaloille ympäri Suomea. Lemin Kuukanniemellä tanssittiin päivätansseja viime tiistaina. Tansseihin pukeudutaan lisäämällä arkiseen asuun jotain erityistä. Tärkeintä on hyvät kengät.

Seniorimatkailun helmi halutaan perustaa Ristijärvelle

Ristijärven Pirtin alueelle suunnitellulle Helmi Villas -kohteelle etsitään toiminnan käynnistävää yrittäjää. Samanaikaisesti kartoitetaan palvelutarjontaa monipuolistavaa yritysverkostoa.

Radiotansseissa tavattiin kauempaakin saapuneita – kuvagalleria

Kuudetta kertaa järjestetyt Yle Kainuun Radiotanssit keräsivät viitisensataa innokasta tanssijaa aurinkoiseen Naapurivaaran Huvikeskukseen.

Palkittu äiti: Ei ole tullut aika pitkäksi

Tasavallan Presidentti on myöntänyt 35 äidille Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein. Yksi palkituista äideistä on maatilan emäntä Elma Kaarina Norberg (os. Vaarala), Sodankylästä. Hänellä ei ole tullut koskaan aika pitkäksi, vaikka hänen nuoruudessaan ei ollutkaan televisioita tai muita turhakkeita.

Nivalan nuorisoseuralla halataan päivätanssivieraat

Nivalan nuorisoseura on järjestänyt päivätansseja 1990-luvulta lähtien. Tapahtuman vetovoimana on vanha tanssimusiikki ja ystävällinen vastaanotto.

Päivätansseissa meno on villiä ja vapaata

Senioreiden päivätansseissa monen tanssijan otsalla helmeilevät hikikarpalot. Pariskunnat hakevat myös tuttuja tanssimaan, eivätkä pyörähtele pelkästään oman puolison kanssa. Meno päivätansseissa on villiä ja vapaata, nauraa yksi järjestäjistä.

Nenäpäivä kuuluu ja näkyy tänään

Yle Pohjanmaa on mukana Nenäpäivässä koko perjantain. Nettihuutokaupat, päivätanssit, koulujen ja päiväkotien tapahtumat ja paljon muuta kuuluu lähetyksissä. Moniin tempauksista ehtii vielä mukaan.

Kirjastossa pistettiin tanssiksi

Vanhustenviikon kunniaksi Rovaniemellä järjestetään päivätansseja paikoissa, joissa niitä ei ole yleensä tarjolla. Vanhuksia on tanssitettu tällä viikolla Rautiosaaressa, Näsmänkiepissä ja tänään kaupunginkirjaston musiikkiosastolla.

Minkälaisia seniorimatkoja sorvaisit markkinoille?

Iäkkäät matkailijat ovat aiempaa terveempiä ja vauraampia, joten heidän matkailunsa lisääntyy. Senioreiden harraste- ja ryhmämatkat ovat erityisen suosittuja. Minkälaisia matkoja sorvaisit senioreille?

Joutsenon kolmen sukupolven puisto liikuttaa vauvasta vaariin

Puisto valmistuu lokakuun alkuun mennessä. Puisto on suunniteltu lapsille, aikuisille sekä ikäihmisille. Tarkoituksena on liikuttaa kaikkia.

Senioriopintoihin vauhtia Englannista

Peräpohjolan opiston seniorikurssilaiset matkaavat Englantiin Devizesiin Tornion ystävyyskaupunkiin.

Eläkeläisten päivätansseissa tanssitaan hiki paidassa

Eläkeläisten päivätansseissa musiikki soi ja partavesi tuoksuu ovelle asti. Salin lattialla käy kova vilske, kun 170 eläkeläistä on kokoontunut tanssimaan. Tanssimisen ohessa on mahdollisuus osallistua arvontaan tai nauttia päiväkahvit.

Päivätanssit vetävät väkeä

Tango ja valssi soi usein kesäisissä illoissa maamme lavoilla, mutta pyörähtelemään pääsee myös päiväaikaan. Millainen meininki on päivätansseissa, ja miten tanssikulttuuri on vuosikymmenten aikana muuttunut?

Eläkeläiset: Uusi levy vanhaa potaskaa

Joensuulainen Eläkeläiset on jälleen tehnyt levyllisen uusia humpparalleja, joiden voimin yhtye on aloittanut kevätkiertueen. Eläkeläiset esiintyy muun muassa legendaarisella Helsingin Tavastialla, jossa yhtye järjestää päivätanssit.

Uimahallikilpailun palkinto Pirjo Koivistolle

YLE Satakunta on palkinnut terveystieteiden maisteri, fysioterapeutti Pirjo Koiviston idean Porin vanhan uimahallin käyttösuunnitelmaksi. Suunnitelmassa halli muutettaisiin mm. ikäihmisten, invalidien ja yhdistysten yhteiseksi liikunta- ja kokoontumispaikaksi.

Kun naapurit saivat nimet, alkoi vanhempikin väki viihtyä

Mankelihuoneesta saa kahvihuoneen, pesutuvasta kampaamon ja saunaosastosta jalkahoitolan, näin ainakin Hämeenlinnan Katisissa. Väki kehitti itselleen ilman avustuksia tai erillisiä viskaaleja myös esimerkiksi kalakerhon, säännölliset hierojakäynnit, verenpaineen mittauspisteen, oman kirjaston ja kuntosalin. Kaiken lisäksi on hauskaa, eikä ole pakko mitään.

Ystävyyksiä voi solmia vaikka sählyssä

Kun aikuisena muuttaa vieraalle paikkakunnalle välimatka vanhoihin ystäviin kasvaa. Lapsilta uusien ystävyyssuhteiden solmiminen käy sulavasti, mutta aikuisena tilanne voi olla kinkkisempi. Keskisuomalaiset kertovat, että muualta maakuntaan muuttaneet voivat alkaa hieroa tuttavuutta keskisuomalaisten kanssa vaikka puhumalla rallista tai hyppäämällä mukaan sählyharrastukseen.

Ikä ei sammuta kaukokaipuuta

Bussimatka Tuurin kyläkauppaan. Lomalento suoraan maakunnasta Las Palmasiin tai Alanyaan. Koe Lappi kolmessa päivässä -kiertoajelu. Tällaisen listan on moni valmis laatimaan, kun kysytään, millaisilla matkoilla ikäihmiset viihtyvät. Mutta todellisuudessa lista joutaa romukoppaan, sillä seniorimatkalaiselle ei pelkkä aurinko tai poronkäristys riitä.

Vanhusten toimintakyky on huomioitava

Kouvolassa puhunut kansanedustaja Anneli Kiljunen pitää tärkeänä vanhusten toimintakyvyn edistämistä. Näin ikääntyvät pystyvät jatkamaan itsenäistä elämää.

Eläkeläisten kerhoja kaivataan lisää

Vaasassa suunnitellaan eläkeläisten korttelikerhojen lisäämistä. Tällä hetkellä kerhoja toimii Ristinummella, Teeriniemen ja Huutoniemen alueella sekä Asevelikylässä. Korttelikerhoissa vanhuksille järjestetään muun muassa yhteisiä kahvihetkiä ja retkiä.

Päivätansseilla oma kannattajakuntansa

Kesäiset tanssilavat täyttyvät tanssikansasta erityisesti viikonloppuisin. Tunnelmaan voi kuitenkin päästä myös arkena, ja moni tanssista innostunut vannookin päivätanssien nimeen.

Kirjastoille valtionavustusta 90 000

Lasten- ja nuortenkirjastotoimintaa ja lukemisharrastusta kehitetään monenlaisilla hankkeilla. Kirjastojen mediakasvatuksen menetelmiä kehitetään kahdeksassa hankkeessa.

Härmän sairaalan toimintaa kehitetään

Härmän sairaalan hoivopalveluja halutaan kehittää. Kauhavan kaupunginhallitus käsittelee tänään selvitystä, jossa on kartoitettu sairaala-alueen mahdollisuuksia.

Taidetoimikunta jakoi työllistämistukea

Tuki on tarkoitettu kulttuuri- ja taidesisältöisiin hyvinvointipalveluihin sekä selvityshankkeeseen. Tuet jakautuvat eri puolille Satakuntaa.

Malmin Työväentalolla elää tiivis talkoohenki

Joukko eläkeläisiä on laittanut kuntoon Malmin työväentaloa lähes parin viikon ajan. Urakka sujuu talkootyönä ja varat remonttitarvikkeisiin saatiin kaupunginosan eläkeläisten järjestämillä päivätansseilla. Valmista pitäisi olla ensi perjantaina.

Helmat heiluvat taas tanssilavoilla

Tansseja pyöritetään pääasiassa talkoilla. Tärkeintä on, että väkeä on ja ihmiset viihtyvät.

Päivätansseissa ei räyhätä

Rauhalahti elvytti päivätanssiperinteen uudelleen. Työnkulmalla vakiojoukko jatkaa tiistaisin.

Taiteilijat haluavat Ankkuriin

Kotkan kulttuuriväki kaipaa uusia tiloja taiteen tekemiseen. Taiteentekijät haluaisivat käyttöönsä Kantasataman tuntumassa sijaitsevat Ankkuri-talon.

Nettimaailma avautui Salon senioreille

Kyllä vanhanakin oppii. Näin tuumivat ne seniorisalolaiset, jotka ovat tietokonekurssin jälkeen saaneet aivan uudenlaista sisältöä elämään. Lisää vastaavia kursseja on tulossa jatkossakin.

YLE Kainuun päivätansseihin Naapurinvaaralle tultiin kaukaakin

Napiksella elokuun ensimmäisenä keskiviikkona järjestetyt YLE Kainuun päivätanssit saivat liikkeelle arviolta 700 ihmistä. Suurin osa viihtyi etenkin tanssilattialla, toisille oli tärkeää päästä tapaamaan Kainuun Radion tekijöitä.

Tanssilavat eivät taivu taantumassa

Taantuma ei lyhennä tanssilavojen lippujonoja, vaan päinvastoin tanssijalka vipattaa entistä useammalla. Urheiluseura Someron Esan ylläpitämän Esakallion lavan päivätansseihin tulee viikottain satoja tanssijoita.

YLE Kainuun päivätanssit Napiksella elokuussa

YLE Kainuu tarjoaa kaikille avoimet ja ilmaiset iltapäivän lavatanssit keskiviikkona 5.8. Naapurinvaaran Huvikeskuksessa.

Satakunnan Museon senioritapahtumat vetävät väkeä

Esimerkiksi luennoilla on ollut parhaimmillaan noin 80 senoria. Laajaan tapahtumalistaan kuuluu muun muassa viikonloppuretkiä, iltaluentoja, kaupunkikierroksia ja keppijumppaa.

Espoossa yhä useampi seniori maksutta liikkumaan

Sporttikortin ikäraja laskee kahdella vuodella.

Senioreille oma taideakatemia

Ristijärvelle on perustettu Suomen ensimmäinen taiteen ja kulttuurin senioriakatemia. Akatemia pyrkii kehittämään yliopistollisen opintojärjestelmän, joka vastaisi ikäihmisten kulttuurialan tarpeisiin.