Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Benefon-merkkinen GPS-puhelin.

Matkapuhelinyhtiön konkurssissa uusi käänne

Konkurssiasiamies haluaa tehdä lisäselvityksiä GeoSentricin toiminnasta mm. lähipiirikauppojen osalta. Selvityksiin tarvitaan valtion varoja.

Nieminen

Mobile phone industry veteran: ”Nokia should have made phones for all operating systems”

Jorma U. Nieminen - who's been in the business since phones weighed five kilos - says he can't understand why the telecoms giant didn't capitalise on its position at the head of the market.

Nieminen

Kännykkäveteraani murahtaa: Nokian olisi pitänyt tehdä puhelimia kaikille käyttöjärjestelmille

1990-luvulla menestyksen harjalla olleen Benefon-matkapuhelinyhtiön perustajan mukaan yhtiön alamäkeä vauhditettiin EU:n hyväksymillä lisenssimaksuilla. Jorma U. Nieminen sanoo, että maksut pudottivat alan pienet yritykset uudesta tekniikasta. Hän ihmettelee myös, miksi Nokia jättäytyi vain yhden käyttöjärjestelmän varaan älypuhelimissaan.

Benefon-merkkinen GPS-puhelin.

Kännyköiden ”Mersun” värikäs pörssihistoria päättyy

Helsingin pörssistä poistetaan maanantaina paikannusyhtiö GeoSentric. Sen juuret ovat Benefon Oy:ssä, joka loisti puhelinosaamisellaan 80- ja 90-luvulla. Paikannuspuhelimissa Benefon oli kirjaimellisesti suunnannäyttäjä.

GeoSentric putosi pörssistä

GeoSentric oli ennen Benefon, joka tunnettiin edistyksellisenä salolaisena yrityksenä. Se valmisti nmt-teknologiaan perustuvia matkapuhelimia.

1990-luvun loppupuolella Nokian kännykät näyttivät tältä.

Viimeinen salolainen kännykkä valmistui

Viimeinen kännykkä Nokian Salon tehtaalta valmistui keskiviikkona. Salossa tehtiin kännyköitä kolmisenkymmentä vuotta. Nokia julkaisi ensimmäisen NMT -puhelimensa vuonna 1982.

Entisen Benefonin kohtalo vaakalaudalla

Paikannuslaitteita valmistava Geosentric asetetaan selvitystilaan. Yhtiö kertoi tiistaina, ettei se ole saanut rahoitustaan kuntoon. Geosentricin kassavarat riittivät vain kuluvan vuoden ensimmäisen neljänneksen ajan.

Virtual Air Guitar Companyn tiloissa nuori mies näyttää esimerkkiä kung fu -liikkeistä.

It-alan murros koettelee pörssiyrityksiä

It-sektorin murros on hyydyttänyt alan suomalaisten pörssiyritysten kasvupyrkimykset. Teknobuumin aikana listalle tulleista yrityksistä vain harva on kyennyt lunastamaan omistajiensa odotuksia. Taipaleensa alkuvaiheen yritysten tueksi toivotaan nyt lisää bisnesenkeleitä, joita voisi kannustaa rahanjakoon vaikkapa veroeduilla.

Geosentricin toimitilat sijaitsevat Salon Meriniityssä.

Geosentric irtisanoo 24 ja lomauttaa väkeään

Salossa toimiva paikannuslaitteiden ja -ohjelmistojen valmistaja Geosentric (ent. Benefon) on saanut päätökseen liki kaksi kuukautta kestäneet yt-neuvottelunsa. Pörssitiedotteen mukaan neuvottelujen tuloksena irtisanotaan 24 henkeä ja lomautetaan 10 henkeä.

GeoSentric jatkaa tappiollla

Paikannuslaitteita ja - järjestelmiä valmistava salolainen GeoSentric eli entinen Benefon on yhä raskaasti tappiollinen. Yhtiön viime vuoden tulos on runsaat 11 miljoonaa euroa miinuksella, mutta tappiot ovat pienentyneet edellisvuodesta selvästi.

Salossa kehitettiin uusi turvalaite

Salossa toimiva teknologiayritys Geosentric on kehittänyt uuden turvalitteen, joka sopii esimerkiksi vanhusten ja yksin työskentelevien turvaksi. Laite on nimeltään Twig Projector ja se hälyttää apua paikalle nopeasti.

Entinen Benefon kutisti tappioitaan

Paikannuslaitteita ja -ohjelmistoja valmistava GeoSentric eli entinen Benefon sai supistettua tappioitaan kolmannella neljänneksellä. Yhtiön liikevaihto jäi hiukan vuodentakaisesta tasostaan.

benefon-puhelimen näppäimistö

GeoSentricin tappio pieneni

Entisen Benefonin tulos oli tammi-syyskuussa edelleen yli 8,5 miljoonaa miinuksella, mutta tappio liki puolittui edellisvuodesta. GeoSentric pyrkii avaamaan markkinoita mobiilia verkostoitumista helpottavalla Gypsii-sovelluksellaan.

Benefonin tappio syveni

Paikannuslaitteita ja -ohjelmistoja valmistavan Benefonin tappio syveni heinä-syyskuussa vuotta aiemmasta. Tappio kasvoi kolmannella neljänneksellä 5,4 miljoonaan euroon vuotta aiemmasta 1,7 miljoonasta eurosta.

Benefon Closing Mobile Phone Production

The Finnish mobile phone manufacturer Benefon is ending production of handsets. The Salo-based company will in future focus on the development of its location software in the Netherlands.

Benefon lopettaa puhelinten valmistuksen

Matkapuhelinyhtiö Benefon lopettaa puhelinten valmistamisen. Salolaisyhtiö keskittyy jatkossa paikannustekniikkaa hyödyntävien ohjelmistojen kehittämiseen Hollannissa.

Aasian epävarmuus tarttui Helsingin pörssiin

Helsingin pörssissä osakekurssit ovat olleet viikon aluksi kautta linjan laskussa. Viime perjantaina kaupankäynti päättyi selvästi miinukselle huonojen työmarkkinauutisten masentaman Wall Streetin vanavedessä.

Benefon aloittaa yt-neuvottelut

Paikannuslaitteita ja ohjelmistoja valmistava GeoSentric eli entinen Benefon ilmoittaa aloittavansa yt-neuvottelut, joiden tavoitteena on yhtiön toiminnan tehostaminen ja uudelleenorganisointi.

Benefonin tappio kasvoi

Nimeään muuttavan Benefonin tappio kasvoi vuoden toisella neljänneksellä 5,7 miljoonaan euroon, kun vuosi sitten tappiota kertyi 0,9 miljoonaa. Myös liikevaihto kutistui selvästi.

Benefon muuttaa nimensä

Paikannuslaitteita valmistava pörssiyhtiö Benefon muuttaa nimensä. Yhtiön uusi nimi on GeoSentric.

Benefon lähtee Kiinan markkinoille

Salolainen paikannuslaitteiden valmistaja Benefon pyrkii Kiinan markkinoille. Benefon avaa Shanghaihin oman toimiston, jossa työskentelee 15 ihmistä.

Benefon aloittaa yt-neuvottelut

Mobiili-instrumentteja kehittävä ja valmistava Benefon aloittaa kaikkia työntekijöitä koskevat yt-neuvottelut.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle