Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Opetushallituksen ennuste: Peruskoulujen määrä voi lähes puolittua Pohjois-Savossa vuoteen 2040 mennessä

Opetushallituksen synkimmässä ennusteessa peruskoulujen määrä putoaisi 45 prosentilla 20 vuoden aikana. Lievimmänkin ennusteen mukaan koulujen määrä putoaa vajaalla kolmanneksella.

Kuopiolainen Joonas Kaskenaho rakentaa hirsikoulua pienille pojilleen – maaseutukoulun hiilijalanjälki on poikkeuksellisen pieni

Julkisen puurakentamisen määrä halutaan tuplata lähivuosina. Katso videolta, miten sisäilmaongelmia ehkäistään jo rakennusvaiheessa.

Kuopion läntisen maaseutualueen koulun nimeksi von Wrightin koulu

Koulu valmistuu Kaislastenlahteen vuoden 2021 alussa.

Lukujärjestys myllättiin uusiksi ja nyt oppilaat harrastavat keskellä koulupäivää – puolen tunnin liikkumisen jälkeen on virtaa oppitunnille

Kuopion Hiltulanlahden koulussa oppilaat pääsevät kesken päivän vapaaehtoisiin ja maksuttomiin kerhoihin.

Koululaiset aloittavat koulutyönsä upouudessa koulurakennuksessa Kuopion Hiltulanlahdella – koulu alkaa tänään isossa osassa maakuntaa

Tänään koulu alkaa paitsi Kuopiossa myös muun muassa Iisalmessa, Kaavilla, Pielavedellä ja Siilinjärvellä.

Kolea sää ei näy kulutuksessa: Suomessa ahmitaan jäätelöä eniten Euroopassa

Vain vesisade vähentää ihmisten halua ostaa jäätelöä.

Kuopion Kaislastenlahteen esitetään uutta koulua

Kuopio suunnittelee Kaislastenlahteen uutta koulua, johon siirtyisivät myös Hirvilahden ja Rytkyn koulujen oppilaat.

Paljon puhetta, vähän päätöksiä – Kuopion koulukeskustelun lyhyt oppimäärä

Kaupunki on keskustellut kouluverkkonsa kohtalosta vuosien ajan, mutta varsinaisia päätöksiä on tehty oikeastaan vain yhdessä kokouksessa. Keräsimme yhteen paikkaan tiedot Kuopion kouluista ja niistä käydyistä keskusteluista.

Kuopion palvelualuejohtaja tyrmää väitteet koulusäästöjen aiheuttamista lisäkuluista

Kuopion palvelualuejohtaja Pekka Vähäkangas torjuu vanhempien väitteet Kuopion koulusäästöjen vaikutuksista. Vanhempien laskelmien mukaan koulujen lakkauttamiset muun muassa lisäisivät säästöjen sijaan kustannuksia tulevaisuudessa ja kasvattaisivat luokkakokoja jopa 30 oppilaan luokiksi.

Vanhempainliitto arvostelee Kuopion koululakkautuksia

Kuopion suunnitelma lakkauttaa kuusi koulua on saanut vanhempainyhdistykset nousemaan vastarintaan. Huomenna yhdistykset järjestävät mielenosoituksen Kuopion torilla.

Ison retkeilyalueen kaavamuutos tulossa päätökseen Kuopiossa

Suovu-Palosen virkistysalueen kaavaehdotus kattaa yli 200 hehtaarin alueen Länsi-Kuopiossa. Alueelle oli tekeillä yleiskaava jo 1990-luvulla, mutta se kumottiin korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Karja muokkaa perinnemaisemaa

Karjan muovaamia luontotyyppejä eli perinnebiotooppeja on runsaasti ympäri Itä-Suomea. Voimassa olevia hoitosopimuksia on nyt yli 500.

Maaseutukoulut lämpiävät pelleteillä

Kuopion maaseutukoulut lämpiävät nyt puupelleteillä ja maalämmöllä öljyn sijasta. Pelletit ovat lämmönlähteenä Rytkyn, Kaislastenlahden ja Hirvilahden kouluilla, Vehmasmäen koululla turvaudutaan maalämpöön.

Maratoonarit valtaavat Kuopion

Kuopio Maraton saa tänään lauantaina runsaasti kuntoilijoita liikkeelle. Mukana on yli 2 500 ihmistä. Tapahtumassa on useita eri sarjoja.

Kallaveden rannat halutaan kuntoon

Pohjois-Savossa on kartoitettu Kallaveden rantojen kunnostustarvetta. Ympäristökeskuksen selvityksessä keskeisimmiksi ongelmiksi paljastuivat rantojen umpeenkasvu, runsas vesikasvillisuus ja mataluus. Ensimmäisten kohteiden kunnostus on määrä aloittaa ensi vuonna.