Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Keinutuoli on nyt trendituote – ilmiössä on samaa kuin hyggeilyssä, sanoo sisustussuunnittelija: "Kotona halutaan viihtyä"

Sisustuksessa yhdistellään nyt uutta ja vanhaa. Se on tuonut keinutuolit takaisin suomalaiskoteihin, sanoo suunnittelija.

Nuoria aikuisia aiempaa enemmän käsityökursseilla

Taitoyhdistysten kursseilla on huomattu noin 25–35-vuotiaiden innostuneen esimerkiksi matonkudonnasta.

Muovia, lastulevyä ja metallia – tuleeko tämän päivän designista koskaan antiikkia?

Kokeneiden antiikkikauppiaiden tuntuma on se, että nuoria sukupolvia ei tahdo antiikki kiinnostaa. Minimalismi ohjaa sisustustrendejä toiseen suuntaan.

Syksyn sisustustrendit: Kaakelia olohuoneeseen ja väriä lattiaan

Valkoinen ja eleetön tyyli sisustuksessa on ohi, arvioi trendianalyytikko Susanna Björklund Ylen aamu-tv:ssä.

Villa Oskar on kahden aikuisen unelmakoti

Arkkitehdin käyttö pientalojen rakentamisessa on edelleen harvinaista, vaikka kiinnostus talosuunnittelua kohtaan on kasvanut sisustustrendin myötä. Yleensä arkkitehtitoimistojen puoleen käännytään, kun halutaan yksilöllinen ja omiin tarpeisiin sopiva koti.

Pitkittynyt taantuma kovin koitos eteläpohjalaiselle huonekaluteollisuudelle

Menneet pari vuosikymmentä ovat olleet ylä- ja alamäkeä suomalaiselle, mutta etenkin pohjalaiselle perinteikkäälle huonekaluteollisuudelle. Yritysten pudotuspeli on ollut raju. Jotkut ovat kuitenkin selviytyneet. Syitä on selvitelty väitöstutkimuksessa.

Taulut ja tummat sävyt tekevät paluuta sisustukseen

Sisustustrendeissä palataan 1970-80 -luvuille, ennakoi sisustussuunnittelija Leila Rajala. Valkoiset kodit ovat olleet osin median tekemä ilmiö, mutta tulevaisuudessa valkoinen saa väistyä värien tieltä. Myös tehosteseinät saattavat jäädä takaisin seinille nostettavien taulujen alle.

Trendianalyytikko: Kirjahyllystä voi tulla luksusesine

Suomalainen koti on muutoksen keskellä. Työn ja vapaa-ajan rajat hämärtyvät etätyön lisääntyessä ja yhteisten tilojen suosio kasvaa. Suomalaisen olohuoneen kuningaspari ei olekaan enää sohva ja televisio. Trendianalyytikko ja Aalto-yliopisto lehtori keskustelivat sisustustrendeistä Ylen aamu-tv:ssä.

Antiikkikauppa hiipuu netin ja kirpputorien puristuksessa

Perinteiset antiikkiliikkeet ovat vaikeuksissa. Asiakkaat käyvät ahkerasti nettisivuilla ja kirpputoreilla. Koko antiikin käsite alkaa olla hakusessa eivätkä kuluttajat ole valmiita maksamaan maltaita arvoesineistä.

KotiVisio-messut esittelevät sisustamisen tredejä

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa käynnistyvät tänään ensimmäiset KotiVisio-messut.  Viikonvaihteen messutapahtuma päästää kuluttajat tutustumaan ensimmäistä kertaa syyskuussa valmistuneeseen uuteen E-halliin.

Kotiin halutaan nyt oma kummitus

Lyijykynää ohuempi, vänkyräinen runko kurottaa sinkkiruukusta. Harvoissa, hennoissa oksissa kasvaa kourallinen säälittävän pieniä vihertävänharmaita lehtiä. Kukkakaupan tiskillä jököttävä kasvi ei näytä oikein miltään, silti se halutaan kotia koristamaan. Rumilus onkin kaunistus, ja kummituspuu tai -pensas trendikäs sisustuselementti.

Polvijärvellä tehdään taas uuneja leopardikivestä

Pilkukkaista vuolukiviuuneistaan tunnettu Vuoleri on taas tuotantovauhdissa konkurssin aiheuttaman katkoksen jälkeen. Uusi yhtiö on jo avannut myyntinäyttelyn Tallinnaan.

Korjausrakentamiseen vanahoo ossoo

Kiinnostus rakennusperinteen vaalimiseen lisääntyy Etelä-Savossa.

Riikinkukko oli joulupöydän kunkku Juhanan hovissa

Hovielämän suurin kukoistuskausi Suomessa oli lyhyt, mutta sen vaikutukset näkyvät yhä arjessa. Historiamme hulppeimmalla jouluaterialla tosin pisteltiin poskeen – ihan kirjaimellisesti – nykyihmiselle erikoisia herkkuja.

Kierrätys selätti ökyilyn

Sisustusinto tuntuu tulleen Suomeen jäädäkseen. Koteja ehostetaan nyt entistä enemmän kierrättäen ja tuunaten.

Siivous on paras sisustusteko

Aurinko on armoton. Se ei korosta kodin onnistuneita sisustusratkaisuja tai kauniita värivalintoja, vaan paljastaa harmaat ikkunat ja ilmassa leijuvan pölyn - perimmäiseen nurkkaan piilotetusta romukasasta puhumattakaan. Kevätsisustus lähtee siivouksesta, sanoo sisustussuunnittelija.

Tapetit kertovat sisustusmuodista vuosikymmenten varrelta

Kannuksen työväentalon pitkä historia näkyy myös talosta löytyneissä kymmenissä tapettimalleissa. Tapetti on ollut halpa ja helppo tapa uudistaa sisustuksen ilmettä ja 1908 valmistuneen työväentalon seinistä tapetteja on löytynyt parhaimmillaan yli kymmenen kerrosta eri vuosikymmeniltä.

Ylen Aamu-tv vieraili Asuntomessuilla

Aamu-tv vieraili perjantaina Kokkolan asuntomessualueella hieman ennen virallisia avajaisia. Toimittaja Maria Stenroos vieraili muun muassa. talossa, joka on sisustettu Kaj Stenvallin ankka-talun innostamana. Kuulemme myös, kohtaavatko asukkaan ja arkkitehdin unelmat asuntomessuilla?

Aamu-tv vierailee Kokkolassa perjantaina

Asuntomessut saa Kokkolaan myös melkoisen mediaryntäyksen. Ylen Aamu-tv on messualueella perjantaina. Toimittaja Maria Stenroos ja kuvaaja Jussi Koivunoro saapuivat Kokkolaan jo torstaina.

Viimeistelyä vaille valmis kesäparatiisi

Mäntyharjun loma-asuntomessualueella Pyhäveden kainalossa naulataan ja naputetaan vielä ahkeraan. Projektipäällikkö Asko Patjas kuitenkin lupaa, että kaikki on valmista pihakiveyksiä ja pyyhekoukkuja myöten ennen avajaispäivää.

Tulisijasta tuohen säästöä ja tunnelmaa

Pitääkö tulisijan miellyttää silmää vai kohdella kauniisti kukkaroa? Takkakauppiaan mukaan tulisijan valinnassa painavat sekä ulkonäkö että energiatehokkuus. Energian hinnan kivutessa takan energia-arvo painaa vaakakupissa enemmän.

Ryijyjä tehdään muodin mukaan

Ryijyt eivät korista ainoastaan mummolan pirttien seiniä, vaikka ovatkin enimmäkseen vanhemman väen suosiossa. Nuorimmat ryijyjen tekijät ovat jopa kymmenvuotiaita. Sisustustrendeihin ryijytaide vastaa erilaisilla väreillä, malleilla sekä materiaaleilla.

Marimekko taas tapetilla

Tekstiili- ja vaatetusyhtiö Marimekko käynnistää taas Kirsti Paakkasen aikoinaan lopettaman tapettituotannon. Yhtiö alkaa valmistuttaa tapetteja lisenssillä Italiassa.