Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vaalea nainen hymyilee lähikuvassa ja katsoo suoraan kameraan

Psykoterapeutti Nina Pyykkönen tasapainoilee tieteen ja henkisyyden välillä – salaliittoteoriat ovat jakaneet joogapiirit kahteen leiriin

"Minua on vieraannuttanut joogayhteisöstä se, että monesti vain valo, ilo ja rakkaus ovat sallittuja."

Lääkäri Antti Heikkilä.

Vaihtoehtohoitoa tarjonnut lääkäri Antti Heikkilä käytti asemaansa väärin – viranomainen varoitti Heikkilää hoidoista ja potilasturvallisuudesta

Heikkilä on puolustanut toimintaansa muun muassa sillä, että hän ei ole ehdottanut yhdellekään potilaalleen syöpähoidoista luopumista.

Energia- ja uskomushoidot jakavat mielipiteitä.

Luontaishoitoala kokoaa rivejään – hallitusohjelmassa vaaditaan selvitystä alan sääntelystä: "Joidenkin ihmisryhmien rajaaminen hoitojen ulkopuolelle olisi syrjivää"

Alan toimijat haluavat olla tiiviisti mukana, kun hallitusohjelmaan merkitty selvitys alan sääntelystä otetaan käsittelyyn.

 Virpi Raipala-Cormier kasvihuoneessa.

Nokkosta sisäisesti ja ulkoisesti – luomuyrttitilan emäntä uskoo, että jokainen voi hoitaa itseään

Yrttitilan ja hyvinvointikeskuksen omistaja Virpi Raipala-Cormier viljelee sukutilallaan yrttejä, joita ei nautita lautasella kuin jauheena.

Koivunmahlaa voi kerätä koivuista pintamaan sulettua siihen asti kun lehti puhkeaa.

Koivunmahla on kotimainen lisäaineeton terveysjuoma ja on helposti saatavilla

Pohjoisten koivu-metsien super-juoman valutus-kausi on Lapissa parhaimmillaan. Koivut alkavat tuottaa terveysjuomana pidettyä mahlaa heti pintamaiden sulettua ja valutuskausi kestää vajaan kuukauden ilmoista riippuen. Mahlaa on kerätty kautta aikojen janojuomaksi ja luonnon lääkeaineeksi. Mahla on noussut myös merkittäväksi vientiartikkeliksi.

marja-aronia

Mikä marja on tehokkain terveyspommi? Näin vastaavat asiantuntijat

Ylen haastattelemat terveysasiantuntijat eivät päässeet yhteisymmärrykseen siitä, mikä kotimainen marjamme on aamiaispöydän kunkku. Eniten ääniä saavat hilla ja marja-aronia. Pakastaminen ja kuivattaminen kohottavat erikoislääkäri Antti Heikkilän mukaan marjojen ravintosisältöjä.

Metsä sateen jälkeen

Metsälain muutos tuo metsänomistajille valinnanvapautta ja vastuuta

Keskeisin muutos on se, että eri-ikäismetsien hoito on tullut tasaikäismetsien rinnalle.

China Liangtse Wellness hoitohuone Lappeenrannassa

Lappeenrannassa tarjotaan hyvinvointia kiinalaiseen tapaan

Kiinan suurimpiin terveydenhoitoketjuihin kuuluva China Liangtse Wellness on avannut toimipisteen Lappeenrannassa. Hoitomuodot pohjautuvat kiinalaiseen lääketieteeseen. Lappeenrannan vihreiden arvojen politiikka vetosi kiinalaisiin.

Antti Heikkilä ja Jouko Färd Yle Satakunnan studiossa.

Ässälegenda: Hyökkääjien nopeus on Ässien etu kiekkofinaaleissa

Ässien ja Tapparan selviytyminen jääkiekon SM-liigan finaaliin on hyvä opetus maan kiekkojohtajille siitä, ettei pelkällä rahalla voi ostaa kovaa joukkuetta, muistuttaa Ässien entinen huippupuolustaja ja valmentaja Antti Heikkilä

Vastasyntynyt vauva sairaalan vaatteissa.

Vastasyntyneiden K-piikki arveluttaa vanhempia

Osa vanhemmista kieltää verenvuotoa ehkäisevän K-vitamiinipiikin antamisen vastasyntyneelle lapselleen. Koko maan mittakaavassa tapaukset ovat harvinaisia, mutta Keski-Pohjanmaalla niitä tulee vastaan jopa muutama kuukaudessa. Pistoksesta kieltäytymisen tyypillisimmät syyt ovat yleinen rokotusvastaisuus ja mieltymys luonnonmukaisiin hoitomuotoihin lääketieteen sijasta.

Metsätietokuva

Metsäpalstan tilan voi tarkastaa internetistä

Lähes puolta Etelä-Savon yksityismetsistä voi tarkastella sähköisesti internetin kautta. Metsäkeskuksen Metsään.fi -sivuilta saa digitaalista tietoa puustosta sekä hoito- ja hakkuutarpeista.

Asiakas ostoskärryn kanssa oluthyllyjen luona.

Lääkäri: Karppaus vie viinanhimon

Karsi ruokavaliostasi hiilihydraatit, niin pian ei alkoholikaan enää maistu. Tämän havainnon on tehnyt vähähiilihydraattisen ruokavalion eli karppauksen äänekäs puolustaja, lääkäri Antti Heikkilä. Hän uskoo dieetistä olevan hyötyä myös alkoholismin hoitoon.

Hengitykset höyryävät kireässä pakkasessa Helsingissä.

Hengitä itsesi terveeksi

Buteiko-hengitysmenetelmä lupaa apua muun muassa allergioihin ja korkeaan verenpaineeseen. Menetelmän mukaan liika hengitys on pahasta.

Metsäkone työssään hakkuutyömaalla

Harvennuskirves iski Etelä-Savon metsiin

Etelä-Savossa metsiä hyödynnettiin viime vuonna tehokkaasti. Erilaisia kasvatushakkuita eli harvennuksia tehtiin lähes 50 000 hehtaarilla. Se on reippaasti yli odotusten..

Lammas, lampuri, navetta

Lammasta pataan ympäri vuoden

Lampaanlihan kysyntä on hyvässä nosteessa. Lampureiden mukaan lihan menekistä kertoo se, että tällä hetkellä kotimaista lammasta ei riitä kauppoihin ympärivuotisesti.

Ihmisten huoli aikaisti aspartaamin arviointia

Esimerkiksi kevytlimsoista tuttu aspartaami huolestuttaa yhä useampaa. Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto EFSA aikaisti toukokuussa keinotekoisena makeutusaineena käytetyn aspartaamin turvallisuusarviointia nimenomaan huolestuneiden kansalaisten takia. Alun perin vuodelle 2020 suunnitellun arvioinnin on määrä valmistua jo ensi vuonna.

Lapin luonnosta hyvinvointia ja ruokaa

Lapin puhtaassa luonnossa kasvaa monia kasveja, jotka vaikutuksiltaan voivat lisätä hyvinvointia. Luontaisalan yrittäjä Katja Misikangas valmistaa tuotteita ekologisesti puhtaista raaka-aineista ilman kemikaaleja.

Kaksi akupuntioneulaa kämmensyrjässä.

Vaihtoehtoisista hoidoista työhyvinvointia

Keski-Pohjanmaalla kannustetaan työterveysasemia huomioimaan myös vaihtoehtoiset hoitomuodot. Täydentävistä hoitomuodoista on löytynyt apua esimerkiksi kivun lievitykseen. Kokemusten mukaan luonnonmukaiset hoidot voivat osaltaan parantaa työhyvinvointia.

Karva kiiltää nokkosen avulla

Yrtit ovat yksi keino ylläpitää lehmien ja hevosten terveyttä. Luonnonmukaiset hoitomuodot ovat tehneet uuden tulemisen, vaikka rohdoskasvien vaikutukset ovat olleet maanviljelijöiden tiedossa kautta historian.

Suola hoitaa pakkasen kiusaamia keuhkoja

Viime viikkojen kovat pakkaset ovat koetelleet keuhkoja ja kuivattaneet ihon korpuksi. Jos rasva ei riitä orvaskeden pehmentämiseen, apua voi hakea vaikkapa suolahoidosta.

Puupino.

Kantorahatulot nousivat kohisten

Puukaupan kantorahatulot nousivat Etelä-Savossa viime vuonna lähes kolmanneksen edellisvuodesta.

Metsäkone kaataa puita talvisessa metsässä.

Puuta myydään innolla Etelä-Savossa

Eteläsavolaiset metsänomistajat ovat maan innokkaimpia puun myyjiä. Yli 70 prosenttia vähintään viisi hehtaaria metsää omistavista on myynyt tilaltaan puita vuosien 2004-2008 aikana. Luku on metsäkeskusalueiden välisessä vertailussa selvästi maan suurin ja tuntuvasti koko maan keskiarvoa, joka on 62%, korkeampi.

Kuvassa sotaveteraani, veteliläinen Antti Heikkilä.

Läheisten seura pitää veteraanin vetreänä

Veteliläinen 85-vuotias sotaveteraani Antti Heikkilä virkistyy aina, kun hän kaivaa pensselit esiin. Veteraanin päivät kuluvatkin maalaten ja maailman menoa seuraten. Yksinäisyys ei vaivaa, kun tytär piipahtaa kylään ja poikakin asuu naapurissa.

Mäntypistiäisen toukkia

Mäntypistiäisiltä säästytty

Etelä-Savon metsät ovat säästyneet mäntypistiäisiltä. Metsäkeskus Etelä-Savon johtaja Antti Heikkilän mukaan maakunnan mäntypistiäiskanta romahti viime vuonna.

Antti Heikkilä aloitti Etelä-Savon metsäkeskuksen johdossa marraskuussa.

Uusi metsäkeskus jakaa mielipiteitä

Etelä-Savon metsäkeskuksen johtaja Antti Heikkilä suhtautuu epäröiden valtakunnallisen metsäkeskuksen sijoittamiseen Savonlinnaan.

Antti Heikkilä aloitti Etelä-Savon metsäkeskuksen johdossa marraskuussa.

Metsäkeskusten yhdistäminen epäilyttää

Etelä-Savon metsäkeskus suhtautuu epäröiden maakunnallisten metsäkeskusten yhdistämiseen. Valtakunnallisen organisaation muodostaminen on ristiriidassa aluehallinnon kehittämisen kanssa.

Tykkyluminen metsä.

Metsälain uudistaminen menossa monimutkaiseksi

Metsälain uudistaminen uhkaa mennä monimutkaiseksi. Yhtä aikaa kun metsälain asetuksiin valmistellaan perustuslain mukaista selkeytystä, tehdään laajempaa metsälain uudistamistyötä.

Koivikkoa.

Metsätiedot ajantasalle laserkeilauksella

Etelä-Savon metsävaroja aletaan kartoittaa uudella lentokoneesta tehtävällä laserkeilausmenetelmällä. Uusi menetelmä tehostaa kartoitusta ja vähentää tuntuvasti maastossa tehtävien selvitysten määrää.

Antti Heikkilä aloitti Etelä-Savon metsäkeskuksen johdossa marraskuussa.

Metsäkeskukselle uusi johtaja

Etelä-Savon metsäkeskuksen johtajaksi on valittu metsänhoitaja Antti Heikkilä.

FC Jazzin johdolle tuomiot

Korkein oikeus on tuominnut jalkapalloseura FC Jazzin entisen johdon talousrikoksista ehdollisiin vankeusrangaistuksiin. Korkein oikeus muutti hovioikeuden sakkotuomion ja palautti voimaan käräjäoikeuden antamat tuomiot.