Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vanhojentanssit Savitaipale vuonna 2012

Vanhojen tanssien prinssit ja prinsessat palautetaan maan pinnalle

Lukiot haluavat rajoittaa koulun ulkopuolisten pääsyä vanhojen tansseihin. Tapahtuma halutaan myös pitää lukiolaisten omana kurssina, jossa kasvatukselliset tavoitteet käyvät prinsessaleikkien edelle.

Miss Suomi 2014 -finalisti numero 9, Rosanne Parikka.

Miss Suomi 2014 -finalisti: Missit ovat nykyajan prinsessoja

Rosanne Parikka on saanut nimensä ruusuista, jotka olivat syntymässä hänen poskillaan. Nyt hän on lähellä salaisen unelman toteutumista. Lapsuuden leikeistä tuttu prinsessakruunu saattaa vaihtua missitiaraan.

Lapsia kokoamassa palapeliä.

Savitaipaleella pojatkin saavat leikkiä päiväkodissa prinsessaleikkejä

Yhteiskunnan urautuneita sukupuolirooleja halutaan hälventää kannustamalla lapsia sekoittamaan perinteisiä tyttöjen ja poikien leikkejä.

Riitojen sovittelua opetellaan jo päiväkodeissa

Aiemmin riitatilanteita opeteltiin kouluissa ratkomaan vertaissovittelulla, jossa koululaiset itse keksivät ratkaisuja. Ideaa on ryhdytty soveltamaan myös päiväkodeissa. - Aktivoidaan lapsen omaa ajattelua. Annetaan lapsen itse hoksata ja etsiä se vastaus tilanteeseen, kertoo koulutuspäällikkö Eeva Saarinen Suomen sovittelufoorumista.

Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel.

Kuninkaallisille ei saa murjottaa

Hymyilkää ja iloitkaa, mutta älkää vain perisuomalaiseen tapaan murjottako. Näin tapakouluttaja Kaarina Suonperä opastaa ihmisiä kohtaamaan Ruotsin kuninkaalliset tänään Lahdessa. Arvovieraisiin pätee koskemattomuus, mutta jos esimerkiksi kruununprinsessa ojentaa kätensä tervehtiäkseen, on siihen kohteliasta tarttua kevyesti ja tervehtiä.

So Many Sisters tarjoilee siirappia ja sillisalaattia

Seitsemän vuoden ikään ehtinyt lauluyhtye So Many Sisters tekee tänä syksynä ensimmäisen konserttikiertueensa. Elokuvamusiikin ympärille rakennettua ohjelmistoa on viilattu ja rajattu bändin mieltymyksiä mukaillen.

Johanna Tukiainen halusi prinsessaksi jo lapsena.

Johanna Tukiainen halusi pienenä prinsessaksi

Mediassa lähes päivittäin esiintyvä Johanna Tukiainen on kokenut julkisuuden hyvät ja huonot puolet. Haaveista suurimpana toteutumista odottaa vielä perheen perustaminen.

Lehmänmaitoa ja kaupan maitoa

Kuluttajaliike sai taannoin yllättäen isokenkäisen keulakuvan, kun tunnettu kevytcocacolamies järjesti lähikauppansa maitohyllyllä isänmaallisen mielenosoituksen. Valtakuntaan nousi maitosota tai ainakin myrsky maitolasiin.