Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Äiti pitää kiinni lapsen käsistä.

Religious leaders jointly condemn clampdown on family reunification

Seven leaders of religious communities in Finland have together submitted an opinion piece that appeared in the country’s leading daily Helsingin Sanomat Sunday. The letter protests the country’s new policy making it more difficult for new residence permit holders to bring family to join them in Finland.

Suomen ekumeeninen neuvosto kokoustaa Porissa.

Kirkot pohtivat uskonvapautta: "Uskonnollisuutta ei kannata siivota syrjään"

Euroopan kirkkojen konferenssin pääsihteeriksi valitun Heikki Huttusen mukaan uskontojen yhteentörmäystä ei vältetä lakaisemalla uskonnollisuutta maton alle koulumaailmassa.

Ecumenical Council: No to shifting religious holidays

The Finnish Ecumenical Council (FEC) opposes labour-market suggestions that two Christian holidays could be moved to the nearest Saturday.

Ekumeeninen neuvosto: Arkipyhät eivät kuulu työmarkkinaneuvotteluihin

Kirkko ja työmarkkinajärjestöt käyvät neuvotteluja arkipyhien siirrosta viikonlopulle. Neuvottelut käynnistyivät osana viime syksyn työmarkkinaratkaisua ja ne on tarkoitus saada käytyä kevään aikana.

KUA ja C-talo Satamakadulta kuvattuna Luotsikadun suuntaan

Kirkkohallituksen Katajanokan tilat muutetaan kovan rahan kodeiksi

Kirkkohallitus muuttaa pienempiin tiloihin ja myy Katajanokalla kiinteistönsä asuntorakentamista varten. Kaupasta on tehty esisopimus. Sen vahvistaminen edellyttää vielä kaavamuutosta, joka mahdollistaa toimistojen muuttamisen asunnoiksi.

Kuvassa salaattiannos tekeillä

Ekopaasto suojelee maapalloa

Laskiainen käynnistää kristikunnassa taas nelikymmenpäiväisen paaston. Nykypäivänä ruokavaliota voi keventää oman halunsa mukaan, mutta paastossa on myös muotivirtauksensa. Takavuosina puhuttiin seitsemästä piintyneistä tavoista vapaasta viikosta. Tänä vuonna luterilainen kirkko kannustaa ekopaastoon.

Juutalaiset, kristityt ja muslimit perustivat vuoropuhelufoorumin

Suomen juutalaiset, kristityt ja muslimit ovat perustaneet uuden yhdistyksen vahvistamaan uskontojen välistä vuoropuhelua. Uskontojen yhteistyö Suomessa - Uskot-foorumi -yhdistyksen tarkoituksena on edistää uskontorauhan säilymistä, uskontojen keskinäistä kunnioitusta ja yhteistyötä.

Ekumeenista rukousviikkoa vietetään myös Lappeenrannassa

Tänään maanantaina alkavan ekumeenisen rukousviikon tapahtumat huipentuvat Lappeenrannassa Helluntaiseurakunnan Betanialla torstaina kello 19 vietettävään pääjuhlaan. Juhlan vieraana on kiinalainen veli Yun eli "Taivaallinen mies".

Suomen ekumeeninen neuvosto vaatii "mummopykälän" muuttamista

Suomen ekumeeninen neuvosto suomii ulkomaalaislain tulkitsijoita. Maahanmuuttoviranomaisten päätökset ovat olleet lainmukaisia, mutta neuvoston mielestä lakia on muutettava, jos se johtaa esimerkiksi paljon esillä olleisiin isoäitien käännyttämisiin.

Käännytettävien mummojen puolesta osoitetaan mieltä

Käännytyspäätöksen saaneiden isoäitien, venäläisen Irina Antonovan ja egyptiläisen Eveline Fadayelin tueksi järjestetään mielenosoitus maanantaina 31. toukokuuta.

Lapsi kirjoittaa vihkoon alakoulun oppitunnilla.

Kirkot toivovat kouluihin lisää uskonnonopetusta

Ekumeenisten kirkkojen mukaan uskonnonopetuksen pääpaino on kouluilla. Eri uskontojen yhteistyötä tulisi parantaa täydennyskouluttamalla opettajia, ei purkamalla uskontotuntien pienryhmiä.

Turun Mikaelinkirkko

More Asylum Deportees Seek Church Sanctuary

A greater number of asylum seekers who have received deportation orders are turning to the churches for sanctuary. Top on their list is the St. Michael Congregation in Turku. The Finnish Ecumenical Council is worried by the tougher stance taken by the authorities.

Turun Mikaelinkirkko

Karkotettavat hakevat yhä useammin suojaa kirkosta

Karkotuspäätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden avunhaku kirkon suojista on lisääntynyt roimasti. Yhteydenottoja vyöryy ensimmäisen turvapaikan antaneeseen Turun Mikaelinseurakuntaan. Suomen Ekumeeninen neuvosto on huolissaan viranomaisten otteiden kovenemisesta.

Arkkipiispa Jukka Paarma ja Suomen ekumeenisen neuvoston pääsihteeri Heikki Huttunen.

Paarma: Uskonnonopetuksella ja -harjoituksella ero

Arkkipiispa Jukka Paarma totesi torstaina avatessaan Suomen Ekumeenisen Neuvoston syyskokouksen, että uskonnonopetuksen ja uskonnonharjoituksen välille on tahdottu tehdä selvä ero: edellinen kuuluu yhteiskunnalle, jälkimmäinen kirkkojen ja mahdollisesti kotien tehtäviin.

Osa kirkkolaulupäivien esityksistä nähdään ja kuullaan Vaasan kirkossa.

Ekumeeninen neuvosto kokoontuu Vaasaan

Suomen Ekumeeninen neuvosto on vanhimpia olemassaolevia ekumeenisia järjestöjä. Se on ollut toiminnassa yli 90 vuotta.

Kirkot haluavat hillitä ilmastonmuutosta

Kristilliset kirkot tiivistävät yhteistyötään taistelussa ilmastonmuutosta vastaan. Ympäristövastuullisuus on huomiotu jo esimerkiksi luterilaisessa kirkossa, joka julkaisi oman ympäristöohjelmansa pari vuotta sitten.

Immigrants Establish Congregations

Immigrants are setting up their own religious congregations in Finland. A joint body embracing over 20 congregations has also been established.

Immigrants establish Churches

Immigrants are setting up their own religious congregations in Finland. According to the Finnish Ecumenical Council many Christian groups are operating mainly in the metropolitan Helsinki area. Most are various kinds of African churches.

Suomeen on perustettu tukuttain täysin uusia seurakuntia

Siirtolaiset ja maahanmuuttajat ovat alkaneet perustaa Suomeen omia seurakuntia. Ryhmillä on myös yhteistyöelin, jossa on arviolta mukana yli 20 seurakuntaa.

Åstrand piispaehdokkaaksi

Porvoon piispanvaalissa on asetettu kaksi uutta ehdokasta. Ehdolle on asetettu Pietarsaaren ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherra Bo-Göran Åstrand ja rovasti Juanita Fagerholm-Urch.

Apulaisoikeusasiamies: Iranilaisnaisen auttaminen ei ollut piilottelua

Turun Mikaelinseurakunta ei piilotellut turvapaikanhakijaa kun se tarjosi Iranista kotoisin olevalle naiselle tukea ja majoitusta. Apulaisoikeusasiemies Jukka Lindstedt katsoo, että asiaa hoidettiin avoimesti, eivätkä seurakuntaneuvosto ja kirkkoherra menetelleet virheellisesti.

Mikaelin seurakunta toimi oikein turvapaikanhakijan tukemisessa

Mikaelin seurakunta ja sen kirkkoherra ovat saaneet apulaisoikeusasiamieheltä hyväksynnän toiminnalleen turvapaikanhakijan kohtelussa. Heidän toiminnastaan vuonna 2007 kanneltiin. Apulaisoikeusasiamiehen mukaan he toimivat virkavelvollisuuksiensa mukaisesti suojellessaan iranilaista Naze Aghaita.

Venäjän ortodoksikirkko jäädyttää Eurooppa-yhteistyön

Venäjän ortodoksinen kirkko on ilmoittanut keskeyttävänsä osallistumisensa Euroopan kirkkojen konferenssin (EKK) toimintaan. Syynä on erimielisyys Viron ortodoksikirkkojen jäsenyydestä EKK:ssa.

KHO keskeytti Anna Ladon maasta käännyttämisen

Korkein hallinto-oikeus on määrännyt sudanilaisen Anna Ladon käännyttämiselle toimeenpanokiellon. Lado haki Kuopion seurakuntayhtymältä heinäkuussa suojaa, koska hallinto-oikeus oli aiemmin antanut hänelle kielteisen turvapaikkapäätöksen ja häntä uhkasi käännytys.

Immigration Director Criticises Church

The Directorate of Immigration has criticised actions by the Lutheran Church in the affair of the Iranian-Kurdish asylum-seeker Naze Aghai. Director-General Jorma Vuorio told the newspaper Savon Sanomat, that it is not the business of the Church to advise the Directorate of Immigration on what decisions to make.

Ulkomaalaisviraston ylijohtaja arvostelee kirkkoa

Ulkomaalaisvirasto arvostelee kirkon toimintatapoja iranilaisen kurdinaisen turvapaikkahakemusta koskevassa tapauksessa. Ulkomaalaisviraston ylijohtaja Jorma Vuorio sanoo Savon Sanomissa, että seurakuntien tehtävä ei ole neuvoa, millaisia päätöksiä ulkomaalaisvirasto tekee.

Iranin kurdin turvapaikka-asia käsitellään uudelleen

Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneen Iranin kurdin turvapaikkahakemusprosessi on käynnistetty uudelleen. Naiskurdi oli torstaina Helsingissä Ulkomaalaisviraston kuultavana asiasta, mutta mitään päätöksiä ei ole vielä tehty.

Thors: Kirkkojen turvapaikkaopas hyvä asia

Maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors (r.) suhtautuu myönteisesti runsaasti keskustelua herättäneeseen kirkkojen turvapaikkaoppaaseen.

Kirkon turvapaikkaohjeet herättävät ihmetystä

Kirkon turvapaikkaopas on herättänyt arvostelua. Oikeushistorian professori Jukka Kekkonen kuvaa tämän päivän Turun Sanomissa oppaan sanavalintoja häkellyttäviksi ja pitää tällaisten ohjeiden antamista moraalittomana ja jopa vaarallisena. Kirkko aikoo pysyä turvapaikkaohjeidensa takana voimakkaasta arvostelusta huolimatta.

Kirkosta turvaa etsinyt kurdinainen anoo uudestaan turvapaikkaa

Turussa maasta karkoitusta piilottelevan Iranin kurdinaisen asia etenee.

Kurdinainen hakee piilopaikkaa kirkosta

Kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut Iranin kurdinainen hakee piilopaikkaa Turun Mikaelin seurakunnasta. Vailla papereita ja toimeentuloa lähes kolme kuukautta piilotelleelle Naze Aghaylle on luvattu suojaa seurakunnalta, jotta turvapaikkahakemus saataisiin uuteen käsittelyyn.

Council Provides Guidelines for Protecting Asylum Seekers

The Finnish Ecumenical Council has published guidelines for churches on how to assist asylum seekers whose requests for asylum were rejected. The Council states that churches are obligated to help someone in a life-threatening situation.

Kirkko julkaisi ohjeet pakolaisten suojelemiseksi

Suomen ekumeeninen neuvosto on julkaissut ohjeet kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden suojelemisesta. Kirkkojen yhteistyöelimen julkaiseman oppaan lähtökohtana on, että jos joku pyytää kirkolta apua vedoten hengenvaaraan, kristityllä seurakunnalla on velvollisuus auttaa.

Kirkot vetoavat oikeudenmukaisen kaupan puolesta

Suomen kirkot ja joukko kansalaisjärjestöjä vetoaa maailman hallituksiin oikeudenmukaisen kaupan puolesta.