Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tommi Koivisto puhuu kännykkään. Taustalla kaupinkimaisema.

Kun työtunnit paukkuvat, tarkoittaako se aina burnoutia ja perheen hylkäämistä? Pitkää viikkoa painavat läppärityöläiset avasivat meille kalenterinsa

Jos työntekijä saa päättää työajan pidentämisestä ja tasaamisesta itse, pitkistäkään päivistä ei välttämättä tule ongelma. Pyysimme kahta venymään tottunutta asiantuntijaa pitämään kirjaa yhdestä kesäisestä työviikostaan.

Riihimäen vankila, ilmakuva

Vankilavirkailijat: Jatkossa yksintyöskentely Riihimäen vankilassa pyrittävä lopettamaan

Vankilavirkailijain liiton Riihimäen osaston johtokunta kokoontui tiistaina pohtimaan vanginvartijoiden turvallisuutta.

Kirjailija Sisko Savonlahti

Sisko Savonlahden kolumni: Karanteeni on poikkeustila myös yksin asuvalle

Karanteeni ei ole herkkua kenellekään – ei edes ihmiselle, joka nauttii yksinolosta, kirjoittaa kirjailija Sisko Savonlahti.

ABC-päiväkodin julkisivu Tampereella

Tampere moves to bar daycare owner convicted for possessing indecent images of children

Officials in Tampere have admitted to supervisory failures in the case of a daycare owner convicted of possessing indecent images of children. Although the man agreed not to work alone with children following his conviction, a spot check in December revealed that he failed to keep his side of the bargain.

Luovan Laboratorion "linnun pöntöt" ovat yksi paikka, missä voi työskennellä.

Ei yksin puurtamiselle – Luova Laboratorio kokoaa eri alojen työntekijöitä yhteen

Virtuaalimaailmakaan ei yksin riitä. Kukaan ei voi tehdä mitään yksin, vaan tarvitaan verkosto tai yhteisö ympärille, ihmisiä, joiden kanssa juttuja voi toteuttaa, pohditaan Oulun keskustaan laajenneessa Luovassa Laboratoriossa.

Asiakas ja myyjä kioskin tiskillä.

Yksintyöskentely ei ruoki uhkatilanteita – "Meillä on niin hyvät turvaohjeet"

Yksintyöskentely on tavallista monissa tehtävissä. Usein kuvitellaan, että yksintyöskentely aiheuttaisi erilaisia uhkatilanteita. Näin ei kuitenkaan ole, sanoo kaupan alalla työskentelevä turvallisuuspäälllikkö.

Autokatoksen sammutusta nosturista käsin.

String of arson attempts overnight in north-eastern Helsinki

Rescue services were busy in the early hours Saturday when several small fires were started in the north-eastern Helsinki district of Tapaninvainio. The worst blaze destroyed the roof of a sauna building located in the courtyard of a block of flats, posing a real danger to the surrounding buildings. No one was injured in the incidents, but the fires caused significant damage.

Rantakylän Siwa Joensuussa

PAM suosittelee: Usein ryöstetyissä pikkumyymälöissä ei pitäisi työskennellä yksin

Jos yksi myymälä on usein ryöstäjien kohteena, tulisi työnantajan ottaa tämä huomioon turvallisuussuunnittelussa, muistutetaan Palvelualojen ammattiliitto PAMista lakiin vedoten. Joensuussa puukotettiin yksinään työskennellyttä elintarvikeliikkeen myyjää torstai-iltana.

Monitoimikone kaataa puuta talvisessa metsässä.

Oletko ripeä, tarkka ja itsenäinen? Saattaisit olla hyvä motokuski

Metsäkoneen puikoissa tarvitaan paitsi tarkkuutta ja silmää, myös kykyä yksinäiseen työskentelyyn toisinaan karuissakin oloissa. Investointiuutisten ansiosta työnäkymät metsäalalla ovat valoisat, joten motokuskin hommat kiinnostavat yhä useampia nuoria.

Kaupan kassa.

PAM: Kaupan aukiolojen vapautuminen luo kitkaa työnantajien ja myyjien välille – ”Bussi ei kulje enää, irtisanonko itseni?”

Palvelualojen ammattiliitto PAM on saanut huolestuneita yhteydenottoja jäseniltään. Myyjät ovat huolissaan muun muassa työpaikkojen tulevaisuudesta muuttuvassa markkinatilanteessa, yksintyöskentelyn lisääntymisestä ja uusien työvuorojen sumplimisesta.

Vaatekaupan kassa.

Pienen myymälän työntekijäkin tarvitsee taukonsa – lappu ovessa kertoo biobreikistä

Lukossa oleva liikkeen ovi ja siinä tieto, että myyjä on tauolla. Yksin, pienessä myymälässä työskentelevä tarvitsee luonnollisen ja lakisääteisen lepohetken.

Asiakas ostoskärryjen kanssa.

Kauppojen aukiolo vapautuu huomenna – osa työntekijöistä huolissaan, osa odottaa lisätunteja

Ainakin osa ketjuista pidentää heti vuoden alusta kauppojen aukioloaikoja. Työntekijöiden näkökulmasta muutos tapahtuu nopeasti.

Mushrooming Jyväskylä etsii nyt työhuonekulttuurista kiinnostuneita ihmisiä rakentamaan yhteistä verkostoa.

Mushrooming levittää työhuonekulttuuria Jyväskylään

Kasvava joukko eri alojen ihmisiä työskentelee nykyisin yksin, vaikka moni kaipaisi ympärilleen työyhteisöä. Ratkaisu löytyy työhuoneverkostosta.

SAK:n kyltti talon seinässä Helsingin Hakaniemessä.

SAK: Tarkoitus ei ole ollut heikentää alueellista edunvalvontaa

SAK:n järjestöpäällikkö Eija Harjula selittää Satakunnan aluetoimitsijan siirtoa Turkuun henkisellä jaksamisella. Aluetoimitsijan työpanos pysyy edelleen täysin Satakunnan edunvalvonta-asioissa.

Naamioitunut mies ryösti Siwa-myymälän Haminan Summassa maanantai-iltana

Myyjiä koulutetaan kohtaamaan ryöstäjä – kirveellä uhaten ryöstetty Sale sai vartijan Haminassa

Palvelualojen ammattiliiton mukaan uhkaavia tilanteita sattuu pienissä myymälöissä yhä enemmän. Henkilökunnalle turvallisuuskoulutusta on tarjolla sekä työnantajan että ammattiliiton puolesta. Haminassa ryöstettiin kaksi pientä kauppaa muutaman päivän sisällä.

Teksasilaismiehen musiikissa vaelletaan lappilaisessa mielenmaisemassa

Avarat lappilaismaisemat toivat amerikkalaismuusikon mielenvaellukselle Lappiin.

Mies kuoli kaivinkoneturmassa Laitilassa

Yksin työskentelemässä ollut 70-vuotias mies jäi kaivinkoneen kauhan alle puristuksiin.

U-juna tulossa asemalle.

VR strike could hamper weekend rail traffic

State rail company VR is warning of delays and cancellations in train service this weekend due to a possible strike.

Maarian kirjasto

Maarian kirjastoa uhkaa sulkeminen - palvelu on siirtymässä mahdollisesti Yli-Maariaan

Turun Maarian kirjaston nykyisen kirjaston sulkemimissuunnitelmat harmittavat alueen asukkaita. Lähistöllä sijaitsevat koulu ja päiväkoti käyttävät kirjastoa ahkerasti. Kirjastopalvelujohtaja rauhoittelee, että alueella tulee pysymään jonkinlainen kirjastopalvelu jatkossakin.

Reetta Remeksen kaksostytöt Silja ja Saana Rytikarin neuvolassa.

Monitoimineuvolat turvaavat kylien ja kaupunginosien terveydenhuoltoa

Terveydenhuollon palveluita monipuolisesti tarjoavat monitoimineuvolat helpottavat asukkaiden elämää, kun palveluja ei tarvitse hakea keskustasta. Esimerkiksi Meri-Lapissa monitoimineuvoloita on muun muassa Kemin Rytikarissa, Tornion Kaakamossa ja Ylitornion Meltosjärvellä.

Siwan ulko-ovi

"Totta hemmetissä pelottaa"

Yle Uutiset Suora linja kysyi verkkosivuillaan, vieläkö kioskin tai pikkukaupan kassalla uskaltaa olla töissä. Nimimerkki Aino kertoi turvanapin hävinneen liikkeestä vartiointifirman vaihtuessa.

Suvi Matikainen

Myyjä: Ryöstö alkoi ahdistaa vasta puoli vuotta myöhemmin

Väkivallan uhka työpaikoilla on lisääntynyt varsinkin naisvaltaisilla aloilla. Asiakkaiden häiriökäyttäytyminen on jo jokapäiväistä esimerkiksi kioskeissa ja pikkukaupoissa. Ryöstöjäkin sattuu, varsinkin näin syksyisin iltojen pimetessä. Miltä tuntuu joutua ryöstön kohteeksi?

Siwa-myymälä Kotkan Korelassa

Siwa-ryöstäjä unohti kommandopipon – ryhtyi kiskomaan sitä päähän kesken ryöstön

Pienten kauppojen ryöstöt ovat kääntyneet jälleen syksyllä kasvuun. Ammattirikollisista ei ole kyse, vaan varas saattaa palata ryöstön jälkeen rikospaikalle muina miehinä seuraamaan jälkipuintia. Jotkut haluavat yöksi putkan lämpöön. Palvelualojen ammattiliitto PAM lopettaisi yksintyöskentelyn, Suomen Lähikauppa on eri mieltä.

Hoitohenkilökuntaa sairaalan käytävällä.

Hoitaja tarvitsee keinoja työväkivaltaa vastaan

Väkivaltatilanteisiin varautuminen kiinnostaa terveydenhoitohenkilökuntaa, sillä vain vartiointi- ja suojelutehtävissä on enemmän väkivaltaa. Hoitajien pitää usein tulla toimeen päihtyneiden ja väkivaltaisten potilaiden kanssa.

Mies raapii päätään.

Hyvään työelämään voisi ottaa oppia vapaaehtoistyöstä

Työssä viihtyminen ratkaisee Suomen menestymisen taloudellisesti vaikeina aikoina, sanoo professori Vesa Harmaakorpi. Hänen mielestään työurista ja tuottavuudesta puhutaan väärin laskemalla pelkkiä vientituloja, sillä todellinen kilpailukyky syntyisi siitä, että kaikilla olisi hyvä tehdä työtä.

Kampaaja laittaa kumikäsineitä käteensä.

Naisyrittäjä on miesyrittäjää harvinaisempi - ja varovaisempi

Naisyrittäjien määrä on kasvanut 2000-luvulla, mutta edelleen suomalaisista yrittäjistä vain joka kolmas on nainen. Suurin osa naisyrittäjistä työskentelee yksin.

Rahankäsittelyä kassalla.

Kauppa- ja kioskityön riskit kasvavat

Kioskien ja pienten kauppojen ryöstöt ovat yleistyneet. Vielä tavallisempaa on juomien näpistäminen ja myyjien häirintä. Palvelualojen ammattiliitto PAM haluaa nykyistä tiukempia otteita myymälätyöskentelyn turvaksi.

Puu sähkölinjoilla

Myrskypuu voi potkaista kotitarvemetsuria

Metsäkeskus muistuttaa syysmyrskyjen kynnyksellä kotitarvemetsureita myrskytuhopuiden korjuun vaarallisuudesta. Kaatuneissa rungoissa ja oksissa saattaa olla jännityksiä, jotka voivat aiheuttaa sahan jumittumisen puuhun.

Jenni Vartiainen Provinssirockin päälavalla Seinäjoella 18. kesäkuuta.

Hitit syntyvät ryhmätyönä

Musiikintekijöitä edustavan Teoston tuoreen kyselyn mukaan nuoret musiikintekijät haluavat verkostoitua ja tehdä yhteistyötä. Verkostot tuottavat hittejä

Vartija kauppakeskuksessa. Taustalla Alkon myymälä.

Vartijat saavat entistä enemmän hälytyskutsuja

Hälytysvartiointipalvelujen kysyntä on kasvanut lisääntyneiden myymälä- ja kioskiryöstöjen myötä. Myös ilta-aikojen yksintyöskentely näkyy vartijakutsupalvelun suosiossa. Turvayhtiöiden mukaan hälytystehtävät ovat samalla aikaisempaa vaarallisempia, sillä vartijat kohtaavat usein voimakasta vastarintaa.

Kuva Linnanmäen törmäilyautoradalta 7. heinäkuuta 2011.

Linnanmäen kesätyöntekijät tyytyväisiä työoloihinsa

Työsuojeluviranomaisen selvityksen mukaan Linnanmäen kesätyöntekijät ovat tyytyväisiä huvipuiston työoloihin. Viranomaistarkastuksen yhteydessä tehdyn kyselytutkimuksen tulokset olivat Linnanmäellä selvästi paremmat kuin myymälätyöntekijöillä keskimäärin. Tarkastajat havaitsivat kuitenkin puutteita huvipuiston työntekijöiden ohjeistamisessa.

Työntekijä Linnanmäen huvipuistossa.

Työsuojeluviranomaiset iskivät Linnanmäelle - ohjeistamisessa puutteita

Työsuojeluviranomainen antaa Linnanmäen huvipuiston johdolle ohjeita työntekijöiden kohtelusta. Etelä-Suomen aluehallintoviraston tarkastajat kävivät tänään torstaina tutkimassa huvipuiston työoloja. Puutteita havaittiin lähinnä työntekijöiden ohjeistamisessa.

Avokonttori

Sairauspoissaolot lisääntyvät avokonttoreissa

Avokonttoreissa työskentelevillä on enemmän sairauspoissaoloja kuin omissa huoneissaan työskentelevillä, kertoo Työpiste-verkkolehden esittelemä tanskalaistutkimus. Tutkimus ei suoraan kerro poissaolojen syytä, mutta poissaolojen määrän lisääntymisen se näyttää selvästi.

Vartija rullaportaissa

Yhden turvattomuus on toisen bisnes

Yksin ja yöllä työskentely kasvaa jatkuvasti. Samoin lisääntyvät sen mukanaan tuomat riskit. Erityisesti vartiointi- ja kiinteistöalalla työskennellään paljon yksin. Keskisuomalaisyritys on iskenyt markkinarakoon ja tuonut markkinoille matkapuhelimessa mukana kulkevan turvapalvelun.

Uusia yrityksiä syntyy eniten palvelualalle.

Naisyrittäjät itsepuolustusta oppimaan

Naisyrittäjien turvakurssi on houkutellut lyhyessä ajassa runsaasti osaanottajia Pietarsaaressa. Huhtikuun puolivälissä käynnistyvä turvakurssille on ilmoittautunut jo parikymmentä osanottajaa. Yrittäjien mielestä tarve oppia puolustamaan itseään on viime vuosina kasvanut.

Vaatekaupan myyjä asettaa uusia vaatteita myyntiin.

Kiertue purkaa pamilaisten paineita

Palkankorotustoiveet ja yksin työskentelyn ongelmat nousevat puheenaiheiksi Palvelualojen ammattiliiton perinteisellä viikko 5:n kiertueella. Euroja, työtunteja ja työtovereita kaivataan.

Kotka selvittää sosiaalipäivystyksen paikkaa

Kotkassa haluttaisiin ympärivuorokautinen sosiaalipäivystys keskussairaalan yhteyteen kaavailtuun Hyvinvointipuistoon.

Siwa ryöstettiin Lahdessa - aseena kirves

Lähikauppa Siwojen ryöstely jatkuu. Lahden Kärpäsessä sijaitseva Siwa-myymälä ryöstettiin tiistaina aamupäivällä. Suomen Lähikauppa Oy sanoo tehostavansa turvatoimia. Poliisi kertoo edistyneensä päivän mittaan ryöstön tutkinnassa.

Ryöstö Siwaan heti aamulla

Tampereen seudulla on jälleen ryöstetty Siwa. Kohteeksi joutui Pirkkalan Kyöstintien myymälä maanantaiaamuna pian seitsemän jälkeen.

Varjokuvia

Väkivallan uhan kasvu työpaikoilla huolettaa tutkijoita

Asiantuntijoiden mukaan pelko väkivallasta on jo lähes joka alan ongelma, mutta eniten uhka on kasvanut julkisilla aloilla ja erityisesti terveydenhuollossa.

Viittomakielen tulkkien asema parani

Viittomakielen tulkkipalveluiden järjestämisen siirtyminen kuntien vastuulta Kelalle on parantanut tasa-arvoa palveluiden saamisessa. Syyskuussa voimaan tullut lakimuutos on parantanut myös tulkkien ammatillista asemaa.

Asemanseudun apteekki, Rautjärvi

Suomen pienin apteekki saa uuden emännän

Suomen pienin apteekki löytyy Etelä-Karjalasta. Rautjärven Asemanseudun apteekkin uudeksi yrittäjäksi haki kymmenen proviisoria. Valikoima on suppea, mutta lääkkeitä voi tilata tarpeen mukaan. Asemanseudun uusi apteekkari on nuori Tanja Oksman.

Lapsia leikkikentän karusellissa.

"Eräs lapsi sanoi minulle, että sinulla on silmät niskassakin"

Satakuntaan on valmistunut perhepäiväkotien turvallisuussuunnitelma. Sen tarkoituksena on ennaltaehkäistä vahinkoja sekä antaa käytännön neuvoja vaaratilanteisiin. Perhepäivähoitajilla onkin valtava vastuu lasten turvallisuudesta.

IT Jobs Unappealing to Girls

The majority of 10 to 17-year-old girls aren’t interested in pursuing careers in information and communication technologies (ICT), according to a fresh study by the Federation of Finnish Technology Industries.

MOOOT pyrkii Kajaanin nahkoihin

Viisi kajaanilaista on tällä viikolla tutkinut kotikaupunkiaan uusin silmin. MOOOT eli "mullakin on oikeus olla täällä" -kaupunkitaidetyöpaja on saapunut Helsingistä Kajaaniin.

Valvontamonitori kaupassa

Overnight Staff Feels Increasingly Insecure

Employees working overnight in supermarkets and shops are feeling increasingly insecure, according to Service Union United “PAM”. Staff from the restaurant industry also contact PAM to talk about security matters. The shooting incident in Porvoo has raised awareness of safety in overnight work.

Ihmisvilinää kauppakeskuksen käytävällä

Kaupan väellä monia paineita

Työssä jaksaminen huolestuttaa pohjalaisia palvelualojen työntekijöitä. Palvelualojen työntekijöitä kuormittavat tällä hetkellä erityisesti turvattomuus ja paineet eläkeiän nostamiseksi.

Porin kaupungintalo

Valtuustoryhmien puheenjohtajilta yksimielinen tuki Porin KH:lle

Kaupunginhallituksen puheenjohtajisto selvitti eilen illalla valtuustoryhmien puheenjohtajille Porin kaupungin johtajuuskriisin tämän hetkistä tilannetta. Ryhmäpuheenjohtajat antoivat yksimielisen tuen kaupunginhallituksen toimille.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle