Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

JIK:n johtajaksi hakee 12 henkilöä

Suurin osa hakijoista on pohjalaisia.

Keminmaassa valitaan tänään kunnanjohtajan viransijainen

Viransijaiseksi esitetään Sabah Samaletdinia.

JIK ryhtyy etsimään uutta johtajaa, nykyinen eroaa

JIK:in nykyinen johtaja Sabah Samaletdin on jättänyt eroilmoituksen.

AVI ja Valvira tekivät yllätyskäynnin eteläpohjalaiseen hoivakotiin: lääkehoito siirrettiin toistaiseksi kuntayhtymälle

Jalasjärveläisen Attendo Tepontuvan yllätystarkastus paljasti puutteita lääkehoidon kokonaisprosessissa ja hoitajien lupa-asioissa.

JIK etsii perhehoitajia vanhustyöhön

Perhehoitaja huolehtii vanhuksista omassa kodissaan tai asiakkaiden luona.

JIK sai terveyskeskusten ajanvarausasiat kuntoon

Aluehallintovirasto antoi Jalasjärvi-Ilmajoki-Kurikan -kuntayhtymälle keväällä huomautuksen kiireettömän hoitoon pääsyn toteutumisesta. JIK lisäsi huomautuksen jälkeen tiedotusta ja uusi puhelinjärjestelmän, ja nyt AVIn valvonta-asian käsittely päättyy.

Sairaanhoitajapula saattaa helpottua Kauhajoen alueella

Seinäjoen ammattikorkeakoulun sairaanhoitajakoulutus käynnistyy Kauhajoella 44 opiskelijan voimin. Opiskelijoista valtaosa on Suupohjan ja JIK-kuntien alueelta.

Ilmajoki turvaa Kurikkaan hammashuollossa

Ilmajoen hammashoitolassa on odotettavissa hammaslääkäri- ja suuhygienistipulaa heinäkuun jälkeen. Tämän vuoksi osa Ilmajoen asiakkaista joutuu loppukesästä käymään hammashoitolassa Kurikassa.

Jalasjärven ja Kurikan liitto kelpaisi peruspalveluiden JIK-kuntayhtymälle

Peruspalveluiden kuntayhtymän JIK:in toiminta jatkuisi Jalasjärven ja Kurikan kuntaliitoksen myötä entisellään. Palveluita aiotaan kehittää edelleen seuraavan parin vuoden aikana, jotaa ne kelpaavat myös tulevalle Erva-alueelle.

Luukko esittää Jalasjärven liittämistä Seinäjokeen

Jalasjärven kunnanjohtaja Juha Luukko on lyönyt kiinni kantansa Jalasjärven liitossuunnasta. Hän esittää tiistaina kokoontuvalle kunnanhallitukselle kunnan liittämistä osaksi Seinäjoen kaupunkia.

Kurikkalaisyrittäjälle uhkasakko päiväysvanhoista elintarvikkeista

Kurikkalainen elintarvikealan yritys on tuomittu maksamaan uhkasakkoa myymistään päiväysvanhoista elintarvikkeista. JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä määräsi yritykselle 1 500 euron uhkasakon, koska yrittäjä oli kielloista ja kehoituksista huolimatta pitänyt kaupassaan esillä viimeisen käyttöpäivän ylittäneitä tuotteita.

Jalasjärvi ja Kurikkakin selvittävät tositarkoituksella

Kriisikunta Jalasjärvi selvittää kahta mahdollista liitossuuntaa. Toinen on valtiovarainministeriön määräämä Seinäjoki ja toinen on omaehtoinen Kurikka. Kuntalaiskeskusteluissa vapaaehtoisuus tuntuu painavan. Kurikkakin on mukana tositarkoituksella.

Lapsiperheille apua Jalasjärvellä, Kurikassa ja Ilmajoella

Lapsperheiden on mahdollista saada tilapäistä kotiapua esimerkiksi lapsen sairastuessa. Kuntayhtymässä työskentelee kokopäivätoiminen kodinhoitaja lapsiperheitä varten.

Pikaruokapaikat kärähtivät huonosta paistorasvasta

Terveysviranomaiset testasivat Jalasjärvellä, Ilmajoella ja Kurikassa uppopaistorasvoja 20 ruokapaikassa. Näytteistä kuusitoista oli hyviä tai välttäviä, mutta neljässä toimipaikassa myytävää ruokaa valmistettiin huonolaatuisella rasvalla.

JIK kerää ensi viikolla asiakaspalautetta

JIK-alueen terveyskeskuksissa ja Jurvan terveysasemalla voi ensi viikolla antaa palautetta saamastaan palvelusta. Mielipiteitä luvataan hyödyntää, kun terveyskeskuksia kehitetään.

Kurikan kaupungintalo on vaativa purkukohde

Pahimmillaan Kurikan kaupungintalon purku voi aiheuttaa vaurioita naapurirakennuksiinkin. Rakennus puretaan tämän hetken tietojen mukaan loppukesällä tai alkusyksystä.

JIKin viikonloppupäivistys pysyy ennallaan

JIK-terveyskeskusten päivystysjärjestelmä pysyy ennallaan. Pitkät päivystysviikonloput vuorottelevat Ilmajoella ja Kurikassa. Jalasjärvi saa pitää lyhyen viikonloppupäivystyksensä. Johtokunta päätti järjestelyistä uudelleen tänään perjantaina.

JIK-terveyskeskuksissa ei enää kelpaa käteinen raha

JIK-alueella luovutaan käteismaksusta. Muutos tulee voimaan tänään. Käteisen rahan käsittelystä luovutaan, koska käteisen käsittelyyn liittyvät seurannaistehtävät, kuten tiliöinti, vievät hoitajien aikaa varsinaiselta hoitotyöltä.

Jalasjärven terveyskeskukseen hankitaan röntgenlaitteisto

Kuvaustoiminnan jatkaminen Jalasjärvellä edellyttää uuden laitteiston hankkimista. Jalasjärven nykyinen röntgenkuvauslaitteisto on tarvinnut jatkuvaa huoltoa.

Hammaslääkäripula iski JIK-alueelle

Jalasjärvellä, Ilmajoella ja Kurikassa kärsitään hammaslääkäripulasta. Kuntayhtymän alueelta puuttuu seitsemän kokopäivätoimista hammaslääkäriä. Se tietää vastaanotolle pääsyn pitkittymistä.

JIK pohtii lääkäripäivystystään

JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymässä pohditaan tänään lääkäripäivystyksen järjestämistä. Päivystys on määrä säilyttää alueen terveyskeskuksissa arkisin ennallaan. Viikonloppupäivystys kilpailutetaan syksyn aikana.

Sairaanhoitajat kirjoittivat ensimmäiset reseptinsä

Ensimmäiset pohjalaiset sairaanhoitajat ovat päässeet hyvin alkuun lääkemääräyksien antamisessa potilaille. Valvira myönsi reilu kuukausi sitten rajatun reseptin kirjoitusoikeuden 38 hoitajalle. Kaksi heistä työskentelee JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän palveluksessa.

JIK-alueelle halutaan päihdetyöpari

Parin avulla pyrittäisiin ennaltaehkäisemään ja vähentämään vakavia päihdeongelmia. Päihdetyöparin toiminta vaikuttaisi myös hoitokustannuksiin laskevasti.

Jurva ilman lääkäriä heinäkuun

Jurvalaisten lääkärin vastaanotto on heinäkuussa pääasiassa Kurikassa. Hoitajan vastaanotto puolestaan toimiin normaalisti Jurvassa.

JIK otti aikalisän vuokralääkäriasiassa

JIK-kuntayhtymä on joutunut keskeyttämään lääkärin hankinnan Jurvan terveysasemalle. Määräaikaan mennessä kuntayhtymä sai vain yhden tarjouksen lääkäripalveluista.

Lasse Hautala: Kuntien ote ei saa herpaantua

Keskustan kansanedustaja Lasse Hautala kehottaa kuntia seuraamaan valppaasti kuntauudistuksen etenemistä. Kuntaliiton varapuheenjohtajana hän vaatii hallitusta järjestämään kunnille toisenkin kuulemistilaisuuden. Pohjalaiskuntia kuullaan tällä viikolla.

Nuorten syrjäytymisuhkaa torjutaan JIK-kunnissa

Jalasjärvellä, Ilmajoella ja Kurikassa on onnistuneesti torjuttu nuorten syrjäytymistä ja työttömyyttä. Projektipäällikkö Pauli Hautamäki sanoo, että moni on löytänyt töitä, mutta paljon riittää vielä tekemistä nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

Terveyskeskus kiinnostaa taas lääkäriksi valmistuvia

Esimerkiksi Etelä-Pohjanmaan terveyskeskuksiin on saatu täksi kesäksi hyvin lääkärisijaisia. Sijaispula näyttää siis helpottuneen ja terveyskeskus kiinnostaa lääkäriopiskelijoita ja vastavalmistuneita, ainakin kesätyöpaikkana. Pohjanmaalla tilanne on hankalampi.

Vaasan johtoon hakee 17

Vaasan kaupunginjohtajan paikkaa on perjantaina päättyneeseen määräaikaan mennessä hakenut 17 henkilöä. Hakijoiden joukossa ovat muun muassa vt. kaupunginjohtaja Tomas Häyry, Ilmajoen kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski ja ylijohtaja Kaj Suomela Pohjanmaan ELY-keskuksesta.

JIK supistaa hammashoitoa kesällä Jalasjärvellä ja Jurvassa

JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän johtokunta on päättänyt supistaa hammashoitoloidensa toimintaa heinäkuussa Jalasjärvellä ja Jurvassa. Syynä supistuksiin on se, ettei hoitoloihin ole saatu sijaisia.

JIK-alueelle joustava terveyskeskuksen valinta

JIK-alueella asuvat voivat vastaisuudessa valita käyttämänsä terveyskeskuksen joustavasti ilman kuntarajoja. Päätöksen mukaan Jalasjärvellä, Ilmajoella tai Kurikassa vakituisesti asuvilla on halutessaan oikeus hakeutua hoitoon myös oman asuinkuntansa ulkopuolella olevaan toimipisteeseen.

JIK-kuntayhtymän palveluasuminen kallistuu

Palveluasuminen kallistuu Jalasjärven, Ilmajoen ja Kurikan eli JIK-kuntayhtymän asumisyksiköissä. Asukkailta perittävät vuokrat nousevat yli 4 prosenttia helmikuun alusta alkaen.

JIK päättää vihdoin viikonloppupäivystyksestä

Jalasjärven, Ilmajoen ja Kurikan alueella ollaan pääsemässä sopuun terveyskeskusten viikonloppupäivystyksestä. Pitkät päivystykset keskitetään Kurikkaan ja Ilmajoelle.

Jalasjärvi ostaa ehkäisevää perhetyötä JIK:ltä

JIK-kuntayhtymän johtokunta käsittelee palveluiden myymistä Jalasjärven kunnalle perjantain kokouksessaan. Työntekijän palkkaamisesta aiheutuvat kustannukset on tarkoitus laskuttaa Jalasjärveltä täysimääräisesti.

Fortumin talo muuntautuu Kurikassa perhekeskukseksi

Kurikassa ryhdytään muuttamaan Fortumin taloa perhekeskuksen käyttöön. Perhekeskus neuvoloineen muuttaa uusiin tiloihin syksyn kuluessa heti muutostöiden valmistuttua. Keskus toimii tällä hetkellä terveyskeskuksessa erittäin ahtaissa tiloissa.

Ilmajoen terveyskeskuksen potilaspaikat vähenevät

Terveyskeskuksen potilaspaikkoja vähennetään tilanahtauden takia. JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän johtokunta päätti asiasta perjantaina.

Kurikalle hyvä tulos viime vuodelta

Taantumasta huolimatta Kurikan kaupungin tilikauden tulos oli 5,6 miljoonaa euroa. Kurikka sijoitti rahaa viime vuonna mm. Nikkarikeskuksen ja JIK-liikelaitoskuntayhtymän pääomiin.

JIK-alueen asukkaista vajaa puolet rokotettu

JIK-alueella eli Jalasjärvellä, Ilmajoella ja Kurikassa ei enää järjestetä yleisiä sikainfluenssarokotuspäiviä. Vielä tammi-maalikuussa on järjestetty useita koko väestölle tarkoitettuja rokotustilaisuuksia.

JIK-kunnat auttavat kouluttamattomia nuoria

Nuoret ovat kärsineet pahoin taloustaantumasta. Osa joutuu turvautumaan kunnalliseen toimeentulotukeen. Jalasjärvi, Peräseinäjoki ja Kurikka aikovat hankevoimin saada kouluttamattomat nuoret kiinni työelämään.

Saarakkala ehdottaa Kurikkaan vaalikaranteenia

Valtuustoaloitteessa Kurikan kaupungilta toivotaan tiukkaa linjaa vaaliehdokkaiden tukemisessa. Erityisesti rahallista tukea ei aloitteen mukaan pitäisi antaa lainkaan.

JIK irtisanoi pesulapalvelunsa

Peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä JIK joutuu etsimään pesulapalveluilleen uuden yrittäjän. JIK päätti yhteistyönsä pesulapalveluita tuottavan SEB- partnersin kanssa, koska yksimielisyyttä sopimusvelvoitteista ei saavutettu.

JIK hyväksyy palvelusopimuksen

Jalasjärven, Ilmajoen ja Kurikan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän johtokunta hyväksyy ensi vuoden palvelusopimuksen tänään. Esityksen mukaan Jalasjärvi maksaa ensi vuonna peruspalveluistaan runsaat 19 miljoonaa euroa.

JIK kehittää vuorohoitoa Jalasjärvellä

Peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä JIK kehittää vuorohoitoasiakkaiden kuntoutusta Jalasjärven terveyskeskuksessa. Uuteen hoitomuotoon siirrytään tällä viikolla, kun vuorohoitoon tulevat saavat omat tilat pitkäaikaissairaiden yksiköstä. Tilat on järjestetty kerralla viidelle henkilölle.

JIK nostaa asiakasmaksuja

JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä nostaa asiakasmaksujaan ensi vuoden alusta. Jalasjärven, Ilmajoen ja Kurikan yhteinen terveyden- ja vanhustenhuollon palveluntuottaja on toiminut vuoden 2009 alusta lähtien.

Jalasjärven perhetyö ja kotipalvelu terveyskeskukseen

Perhetyön ja kotipalvelun muuton tavoitteena on tehostaa JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän toimintaa. Myös kustannuksia halutaan alemmas.

Asukkaat pääsivät takaisin pienkotiinsa Kurikassa

Vain kolme vanhusta yöpyy muualla. Kellarissa tehdyistä putkitöistä ilmastohormiin päässyt kipinä aiheutti pienkodissa kytevän palon ilman tulta.

Kurikassa Kruunankulman pienkoti evakuoitu

Kolmikerroksinen rakennus jouduttiin aamulla evakuoimaan tulipalon vuoksi. Kruunankulman asukkaat on sijoitettu väliaikaisesti palvelukeskus Kotoplassiin.

Ilmajoki hillitsisi sairaanhoidon menoja

Ilmajoen kunnanhallituksen mukaan erikoissairaanhoidon kustannuksia pitäisi pystyä hillitsemään muun muassa panostamalla enemmän ennaltaehkäisyyn.

JIK-kuntayhtymä tiukoissa talousraameissa

Jalasjärvi, Ilmajoki ja Kurikka pitävät peruspalvelujen kuntayhtymällä tarkkaa taloutta tulevana vuonna. Kokonaiskustannukset noussevat vain muutamia prosentteja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle