Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Asta Lepän kolumni: Kuka piittaisi pillittäjästä?

Herkät ihmiset eivät voi mitään sille, että he ottavat pienestä itseensä. Pitäisikö heidän kovettaa itsensä, miettii tietokirjailija Asta Leppä.

Herätys: Etätyökin vaatii vuorovaikutusta, mielenosoitusten odotetaan jatkuvan Chemnitzissä, elokuu päättyy lämpimänä

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Tässä on mökki, joka on niin lähellä nollapäästöistä kuin vain mahdollista – Yle testasi yhdeksänneliöisen ja tuhatkiloisen mini-ihmeen

Ympäristöystävällinen mökkeily kiinnostaa yhä useampaa suomalaista, sanoo mökkeilystä väitellyt tutkija.

Herätys: Mökki voi olla energiasyöppö, Trump vihjasi kokoustavansa Helsingissä, etelä kylpee vielä tänään helteessä

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Suomalaisen rakastama mökki on pahimmillaan luontoa rasittava energiasyöppö – Riina Puusaari ei halua omistaa, vaan kyläilee muiden kesäasunnoilla

Yhä useampi vapaa-ajan asunto on peruslämmöllä talvikauden, mikä on suurentanut mökkien sähkönkulutusta. Toisaalta aurinkopaneelien suosio on lisääntynyt.

Oletko työpaikkasi energiasyöppö? – Työkaveruutta voi vaalia myönteisellä ajattelulla

Hyvä työilmapiiri parantaa tuottavuutta ja lisää työntekijöiden jaksamista. Työkaveruutta voi vaalia nostamalla tietoisesti esille ilonaiheita. Myös huolista kannattaa puhua vaikkapa hernetunnilla, jolloin nokasta saa kaivella ylimääräisiä herneitä pois.

Finnish energy firm hires leak-sniffing dog

Helsingin Sanomat carried news of an unusual appointment on Sunday: Jekku the dog has been hired to sniff out leaks in an energy firm's district heating system.

Ilmalämpöpumppu voi unohtua väärään asentoon

Ilmalämpöpumppu voi vesittää energiansäästön, jos se jää automaattikäytölle. Sijoituspaikka on yhteydessä siihen, miten suuren hyödyn ilmalämpöpumpusta saa.

Tarvitaanko kaupungeissa katuvaloja öisin?

Maanteillä katuvaloja sammutetaan tietyillä tieosuuksilla yöksi. Lisäksi haja-asutusalueilla valoja on sammuteltu jo pitkään. Haittaisiko sinua, jos asunalueesi valot sammutettaisiin yöksi?

Professor: Google's Hamina servers waste excess energy

Server farms in Finland currently recycle little of the energy they produce, according to an Aalto University professor. In many cases recovering the heat produced by IT infrastructure is seen only as a cost, even though the construction expenses can be repaid in a short period of time.

Mikkonen: Ei enää energiantuhlausta keskinäiseen kilpailuun

Jenni Mikkonen meloi jo toisena viikonloppuna peräkkäin maailmancupissa kajakkiyksikössä palkintosijoille. Mikkosen mukaan hyvän vauhdin takana on onnistunut harjoittelukausi, jonka hän on saanut tehdä terveenä.

Salon maamerkit valaistiin

Kansainväliseen Guerrilla Lighting -valaisutapahtumaan sunnuntaina osallistunut kaupunkilaisista koostunut 40 hengen "sissiryhmä" valaisi Salon keskustassa neljä maamerkkiä mm. pinkillä valolla. Tapahtuma oli osa Turun kulttuuripääkaupunkivuoden avajaisia Salossa.

Hehkulamppukielto poiki hehkulamppubuumin

Hehkulamppujen myynti on kasvanut rutkasti tänä vuonna. Markkinoille on tuotu kysynnän vuoksi retrohehkulamppu 50 - 60-lukujen pahvipakkauksessa. Parin vuoden kuluttua energiaa tuhlaavia hehkulamppuja ei saa enää Euroopassa kaupata.

Hollywood kannustaa ympäristöystävälliseen elokuvantekoon

Yhdysvaltain elokuvakeskuksessa Hollywoodissa toimivat suuret tuotantoyhtiöt ovat perustaneet internetiin ohjesivuston, jonka avulla elokuvien ja TV-sarjojen valmistajat voivat entistä paremmin ottaa ympäristön huomioon. Hollywoodia on syytetty energian tuhlauksesta ja valtavasta jätemäärästä.

Kiina sulkee energiaa tuhlaavia tehtaita

Kiina on määrännyt runsaat 2 000 energiaa tuhlaavaa tehdasta lakkautettavaksi. Lista koostuu lähinnä sementti-, teräs-, paperi- ja alumiinitehtaista sekä koksauslaitoksista. Tehtaat on suljettava syyskuun loppuun mennessä.

Cronberg: Jopa miljoonan talon lämmityksessä haaskataan energiaa

Jopa miljoonan asunnon lämmittämisessä tuhlataan energiaa, sanoo kuluttajapolitiikasta vastaava työministeri Tarja Cronberg.

Saksan hallitukselta ilmastopaketti vähentämään energiantuhlausta

Saksan hallitus yrittää vähentää energiantuhlausta uuden ilmastopaketin avulla. Saksan hallitus hyväksyi keskiviikkona ohjelman, jossa mm. määrätään uusiin taloihin nykyistä paremmat lämmöneristeet ja korotetaan rekkojen tietulleja. Saksan ympäristöministeri on tyytyväinen.

Vapaavuori: Energiasyöpöille asuintaloille korkeampi kiinteistövero

Asuntoministeri Jan Vapaavuoren mielestä energiaa tuhlaavilta asunto-osakeyhtiöiltä pitäisi periä muita korkeampi kiinteistövero. Vapaavuori sanoi MTV3:n uutisissa, että vanhojen rivi- ja kerrostalojen energiankulutusta pitäisi saada tehokkaasti pienennettyä, jotta Suomi saavuttaisi EU:n asettamat päästövähennystavoitteet.

Cronberg toivoo Vuotos-rauhaa

Vihreiden puheenjohtaja, työministeri Tarja Cronberg vaatii Vuotos-rauhaa. Cronbergin mukaan pohjoisten jokien tekoaltaiden ympärillä käytävälle keskustelulle on nyt pantava piste.

Kiinan keskuspankki kehottaa luontoystävälliseen lainoitukseen

Kiinan keskuspankki kehottaa kiinalaispankkeja välttämään saastuttavien ja energiaa tuhlaavien hankkeiden lainoittamista. Keskuspankin vaatimus on osa hallituksen pyrkimyksiä parantaa Kiinan ympäristön synkkää tilaa ja säästää energiaa.

EU panostaisi suunnitelmassaan uusiutuviin energianlähteisiin

Euroopan unioni pyrkii tehostamaan uusiutuvien energialähteiden käyttöä ja leikkaamaan kasvihuonekaasupäästöjään viidenneksellä vuoteen 2020 mennessä vuoden 1990 päästöihin verrattuna. EU:n komissio julkisti unionin energiasuunnitelman keskiviikkona.

IEA patistaa Kiinaa muutoksiin energiapolitiikassa

Kansainvälinen energiajärjestö IEA vaatii Kiinaa muutoksiin energiapolitiikassaan energiantuhlauksen ja saastumisen vähentämiseksi.

Hirmumyrskyt kimmokkeena energiansäästöön USA:ssa

Yhdysvaltain etelärannikon öljyalueella tuhoja tehneet hirmumyrskyt Rita ja Katrina ovat saaneet Yhdysvaltain viranomaiset korostamaan energiansäästön tärkeyttä. Energiaministeriö on käynnistänyt kampanjan, jossa kuluttajille ja yrityksille neuvotaan helppoja tapoja säästää energiaa.

Home-Owners to Pay for Wasted Energy?

The Environment Ministry wants home-owners to think more about energy efficiency. And the best way to make them think is to make them pay for wasting energy.