Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Karttakuva, jossa näkyy Kaarinan kampuksen rakennussuunnitelmaa. Karttaan on piiretty taloja ja parkkipaikkoja.

Valkeavuoren kampuksen rakennustyöt muuttavat liikennejärjestelyjä Kaarinassa

Kampuksen rakentamistyöt alkavat alueen aitaamisella. Työmaaliikenne siirtyy kulkemaan Voivalantien ja Veitenmäentien kautta.

Ihmisiä viettämässä iltaa terassilla.

Pikku-Nauvo saa kevyen liikenteen väylän vuonna 2024

Destian mukaan erillinen väylä on turvallisempi kuin pientareiden levennys. Uusia siltoja ei tiesuunnitelma sisällä.

Karttakuva Turun kehätien nelikaistaistamishankkeesta.

Turun kehätien valtava parannusurakka on vihdoin ohi – kaikki neljä kaistaa avataan liikenteelle Kaarinassa ja Liedossa

Turun kehätien kaikki neljä kaistaa avataan liikenteelle perjantaina puolen päivän aikaan Kaarinassa Ravattulan, eli Kauselan liittymän ja Pukkilan liittymän välillä. Parannusurakka alkoi vuonna 2019.

Siltapuiston pysäköintitalo Lahdessa huhtikuun lopussa 2021.

Liikennesuunnitelma palaa Lahden päättäjien pöydälle osana suurempaa keskustavisiota – viimeisiään vetelevän Siltapuiston kohtalo on pakko ratkaista

Siltapuistolle tehdään kuntotarkastus, sillä uuden pysäköintitalon hintalappu on korkea. Päättäjien pitäisi myös ratkaista miten Radanvarsi linkittyy keskustaan.

Merikosken sillat Oulussa.

Ratikka vai haitaribussi? Autot pois Aleksanterinkadulta? Kaupunki uusii liikennesuunnitelmaa vastaamaan nykypäivän tavoitteita

Oulun ydinkeskustan liikennesuunnitelmaa päivitetään parhaillaan. Esimerkiksi henkilöautoliikenne ohjattaisiin pois vilkkaalta Aleksanterinkadulta ja tehokas joukkoliikenne siirtyisi Hallituskadulle.

Kokkolan Eteläväylällä liikenne lisääntyy.

Kasitien parantamissuunnitelmat Kokkolan kohdalla loppusuoralla – ely-keskus odottaa palautetta

Ely-keskus on laatinut tiesuunnitelman vt 8:lle Kirkkolehdonkiertoliittymän ja Valtie 28 risteyksen välille.

Havainnekuva Vaajakosken ohitustiestä

Vaajakosken liikennesumpun purkamissuunnitelmat etenevät Jyväskylässä – jättihankeen kustannusarvio 170 miljoonaa euroa

Uusi moottoritie lohkaisee nelikaistaisen siivun Vaajakosken eteläpuolelle asutuksen, vesistön ja luonnonsuojelueiden keskelle.

Tietyömaan merkki Simossa

Lapuan ja Kauhavan välinen maantie aiotaan kunnostaa

Suunnitelmassa maantietä levennetään ja sen varteen rakennetaan jalankulku- ja pyörätie kolmeen kohtaan. Alueen asukkailla on mahdollisuus osallistua hankkeen sunnitteluun.

Pielisjoki höyryää aurinkoisena pakkaspäivänä.

Joensuun kaupunki valmistelee asuntopoliittista ohjelmaa – vaikuttaisi muun muassa joukkoliikenteeseen ja asumiskustannuksiin

Ohjelmassa myös huomioidaan ympäristönäkökulmat asumisen suunnittelussa. Taustatietoa kerätään avoimella kyselylomakkeella.

Tourulan sillat jotka ylittä nelostien.

Jyväskylä otti aikalisän kiistellyssä tiehankkeessa – Tourulan ramppeihin liittyen halutaan sittenkin lisäselvityksiä

Jyväskylän kaupunginhallitus linjasi, että mikäli Tourulan eritasoon tukeutuva tieremontti voidaan osoittaa toimivaksi, on kaupungilla valmius omien yleis- ja asemakaavojensa muuttamiseen.

Tourulan sillat jotka ylittä nelostien.

Tourulan rampeista kova vääntö virkamiesten ja luottamushenkilöiden välillä – vastustettuun tiesuunnitelmaan on uponnut jo yli puoli miljoonaa

Jyväskylän kaupunkirakennelautakunnan mukaan Tourulan eritasoliittymä tulee säilyttää, ja siltä tulee olla hyvät yhteydet valtateille kaikkiin suuntiin. Ely-keskus joutuu keskeyttämään hankkeen, jos tiesuunnitelma halutaan tehdä uusiksi.

Lahden valtuusto on koolla Fellmannian auditoriossa.

Lahden valtuusto vesitti keskustan liikennesuunnitelmaa – kaupunki pyrkii yhä hiilineutraaliksi vuonna 2025

Lahden valtuusto päätti talousarviokokouksessaan karsia keskustan liikennesuunnitelmasta keskeisiä osia. Kaupunkikehitysjohtajan mukaan päätös hidastaa keskustan kehittämistä, eikä se edistä kaupungin elinvoimaa.

Lahden kaupunginhallituksen puheenjohtajisto Milla Bruneau (kok.), Sirkku Hildén (sdp.) ja Kalle Aaltonen (Pro Lahti) istuvat  kannettavan tietokon edessä ja hymyilevät.

Lahden kaupunginhallitus torppasi perusopetuksen säästöt

Opettajia ja koulunkäyntiohjaajia ei vähennetä. Sen sijaan tuloja hankitaan omaisuutta myymällä. Kulttuurilaitokset selvisivät myös säästöpaineistaan.

Tommi Vasankari pitää luentoa UKK-insituutilla Tampereella.

Kerrostalossa asuvat liikkuvat enemmän kuin omakotiasujat – myös julkisen liikenteen vaihtovälit ohjaavat meitä liikkumaan enemmän

Aiemmin julkaisemattomat tulokset KunnonKartta 2017 -väestötutkimuksesta julkaistiin Terveysliikuntapäivillä. Tutkimukseen osallistui yli 2 000 iältään 20–69-vuotiasta suomalaista.

Liikennevalvontaa Tampereella.

Harmaa aski tolpan kyljessä on liikennelaskin - kaupungit keräävät tietoa liikenne- ja asutussuunnittelun avuksi

Helpoin on huomata kävely- tai pyöräilyreitin yli kulkeva letku. Eri mittareilla seurataan eri liikennemuotojen kehittymistä.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Närpiössä uuden yhdystien rakennustyöt etenevät

Skarpängenintie yhdistää Närpiöntien ja Kristiinankaupungintien. Varsinaninen urakka kilpailutetaan ja alkaa ensi vuonna.

Ilmakuva liikenneympyrästä, jossa on oma kaista pyöräilijöille.

Kaatuuko Liisu – vuosikymmenen merkittävin liikenneuudistus? Entä mikä on ympäristöpääkaupungin tulevaisuus?

Lahti viettää parhaillaan vuotta parrasvaloissa Euroopan ympäristöpääkaupunkina. Samaan aikaan vasta valittu kaupunkiympäristölautakunta suunnittelee kaatavansa jo päätetyt ympäristöhankkeet.

Lahden valtuutettuja kokouksessa

Lahden kaupunkiympäristölautakunta haluaa säilyttää Mannerheiminkadun nelikaistaisena

Kaupungin liikennesuunnitelman eri kohteisiin suunnitellut rahoitukset laitettiin osittain uusiksi. Kaupunkikehitysjohtaja katsoo, että valmistelussa pitää noudattaa aiempaa valtuuston päätöstä.

Lahden kaupunkipyöriä parkissa Aleksanterinkadun varressa

Uudet päättäjät jarruttavat Euroopan ympäristöpääkaupungin tavoitteita – Lahden valtuustossa kytee vastarinta ilmastopäätöksiä vastaan

Lahti viettää vuottaan Euroopan ympäristöpääkaupunkina. Samaan aikaan kun kaupunginjohto esittelee kansainvälisille vieraille Lahden ympäristösaavutuksia, kaupunkiympäristölautakunta suunnittelee uusien ympäristöhankkeiden kaatamista.

Tuulivoimalan siipiä kuljetetaan tiellä.

Painavat erikoiskuljetukset lisääntyvät, mutta niitä ei pidetä uhkana kaduille tai teille – suurempi rasite ovat raskas liikenne ja henkilöautojen nastat

Tien rakennetta suojaa se, että painoa jaetaan riittävälle määrälle akseleita. Päällysteen syöpöt taas löytyvät muualta, sillä erikoiskuljetuksia on silti häviävän vähän verrattuna yksityisautoihin nastarenkaineen.

En vägarbetsbil med Destias logo på sidan.

French giant buys Finland's largest infrastructure company

Destia, formerly the Finnish Road Administration, traces its roots back to the 18th century.

Oululaisisia kävelevät toripoliisin ohi

Kevyt liikenne katosi suunnittelijoiden puheista – muutos on osa kokonaisuutta, joka patistaa suomalaisia kävelemään paljon nykyistä enemmän

Kävelyllä voisi saavuttaa miljardiluokan terveyshyödyt. Kävelyn lisääntyminen vaatisi muutoksia kaupunkien suunnitteluun ja viihtyisää ympäristöä. Uhkaako kävelyn ja pyöräilyn kehittäminen autoilijoiden tarvitsemia kaistoja?

Trafisäkerhetskamera vid östra infarten i Borgå

Peltipoliisit alkavat valvoa liikennettä Jyväskylän katualueilla syksyllä

Jyväskylän kaupungin ja Sisä-Suomen poliisilaitoksen sopimus automaattisen valvonnan aloittamisesta hyväksyttiin kaupunkirakennelautakunnan kokouksessa eilen. Alustavan arvion mukaan automaattivalvonta alkaa syys-lokakuussa. Valvonta sijoittuu pääsääntöisesti sellaisiin risteyksiin, joissa on liikennevalot ja suojatie.

Karttakuva valtatie 12:n parannustöistä Lahden ja Iitin välillä

Ohituskaistat liikenteelle ja liittymät uusiksi – valtatie 12:n tiesuunnitelma Iitin ja Lahden välille on valmis

Rekoille ja muulle liikenteelle liian kapeaa tietä olisi tarkoitus parantaa 25 kilometrin matkalla. Toteutuksesta ei ole vielä päätetty.

Onnettomuuspaikan raivaustyöt käynnissä viitostiellä Leppävirralla.

Viitostielle keskikaidetietä Leppävirralla – suunnitelmiin voi nyt ottaa kantaa

Pitkään suunniteltuun viitostien parannukseen Leppävirralla voi ottaa nyt kantaa. Yleisötilaisuutta ei järjestetä, suunnitelma on esillä verkkosivuilla. Linkki suunnitelmaan löytyy alla olevasta tekstistä.

Moottoritien silta ilta-auringon hämärässä

Uuden moottoritieliittymän suunnittelu etenee Hämeenlinnan seudulla

Liittymää suunnitellaan Hämeenlinnan Moreeniin, joka yhdessä Janakkalan Rastikankaan kanssa muodostaa laajan yritysalueen. Jotta aluetta voidaan kehittää, tarvitaan uusi moottoritieliittymä.

Hernesaari

Suunnitelmat tuhansista uusista asunnoista Helsinkiin menivät jäihin – oikeus kumosi Hernesaaren asemakaavan, koska pelkäsi alueelle syntyvän liikennesumpun

Helsingin hallinto-oikeus on kumonnut Hernesaaren asemakaavan, koska liikenteen toimivuudesta alueella ei saatu takeita. Kaupunki aikoo hyvin todennäköisesti jatkaa oikeustaistelua.

Tuleva valtatie 3 halkoo peltojen poikki Laihialla.

Valtatien 3 yleissuunnittelu Helsingbyn ja Laihian välillä jatkuu – nyt tehdään lisäselvityksiä

Yleissuunnitelmasta tulleen palautteen mukaan puolet alueen asukkaista vastustaa ja puolet kannattaa suunnitelmaa. Lisäselvitystarpeiden takia yleissuunnitelman valmistuminen siirtyy syksylle 2021.

Läheltä

Maksullinen kadunvarsipysäköinti alkaa kolmella alueella Espoossa

Kaupunki alkaa kerätä maksuja Leppävaarassa, Matinkylässä ja Tapiolassa ensi kuussa.

Matkustajia HSL:n bussissa Espoossa.

Bussivuorot lisääntyvät koko Itä-Suomessa – syynä markkinaehtoisen liikenteen väheneminen

Linja-autovuoroja lisätään varsinkin maakuntakeskusten ja haja-asutusalueiden välillä.

Ratakiskot

Tuoko uusi 12-vuotinen liikennesuunnitelma enemmän EU-rahaa Suomelle? Ministeri Harakka: Tästä hallituskaudesta alkaa käänne

Hallitus julkaisi tänään uuden suunnitelman, investointeja on tarkoitus ohjata aiempaa enemmän rautateille.

Läheltä

12-tien suunnitelmia Nokian keskustan kohdalla esitellään verkkotilaisuudessa

Valtatien eritasoliittymiä, pysäkkejä sekä kevytliikenneväyliä pyritään parantamaan.

Isolinnankatu Pori keskusta Isokarhu

Porin keskustaan suunnitellaan pyöräilylle varattua pääväylää – ilmainen kadunvarsipysäköinti historiaan?

Pitkän aikavälin liikennesuunnitelma on parhaillaan poliitikkojen käsittelyssä. Tavoitteena on elävämpi keskusta.

Matkustaja odottaa junaa Tapanilan asemalla Helsingissä.

Lähijunat Turkuun, Tampereelle, Ouluun ja muuallekin – jääkö vihreiden esitys haaveeksi? Ministeri: "Raideliikenne raskasta järjestää"

Liikenneministeri Timo Harakka (sd.) suhtautuu ilolla lähijuna-aloitteisiin, mutta näkee toteutuksessa vaikeuksia.

Vesijärvenkadun ja Aleksanterinakadun risteys Lahden keskustassa.

“Yksi bussikaista ja pyöräilijät siinä ihan vieressä on turvallisuusriski” – Lahden liikennesuunnitelma huolestuttaa bussikuskeja

Bussikuskit pelkäävät liikenteen sumppuuntumista. Toisaalta henkilöautojen väheneminen keskustassa sujuvoittaisi likennöintiä.

Lahden alatori ilmasta kuvattuna.

Lahden kaupunginvaltuusto hyväksyi keskustan liikennesuunnitelman täksi vuosikymmeneksi

Liisu-suunnitelmaan kuuluu suunnitelmia kehätiestä, bussiterminaalista ja parkkitaloista.

Arkkitehtitoimiston havainnekuva.

Saako Hämeenlinna vielä yhden pysäköintitalon? Hämeensaaren kaavaluonnos on valmistunut

Tavoitteena on, että asemakaava hyväksytään kaupunginvaltuustossa vuoden 2021 loppuun mennessä.

Katunäkymä Lahdessa.

Lahden keskustan liikennesuunnitelma valtuustoon joulukuussa

Kaupunginhallitus hyväksyi suunnitelman täpärästi ja teki esitykseensä tarkennuksia.

Turun kaupunginteatterin julkisivu.

Turun Itäisen rantakadun tuleva pyörätie ei alita Myllysiltaa – pyörätie pysyy katutasossa myös sillan kohdalla

Päätöstä perustellaan muun muassa liikenneturvallisuudella, sekä pyöräramppien rakentamisen hankaluudella.

Infografiikka lahden keskustasta

Yrittäjien edustus oli vahvasti mukana Lahden keskustan liikennesuunnitelman valmistelussa

Lahden yrittäjät käy jälkipyykkiä keskustan liikennesuunnitelmasta, Liisusta. Yrittäjillä on ollut mahdollisuus tuoda näkemyksiään esiin.

En röd cyklist cyklar över biblioteksbron i Åbo.

Pyörätien linjaus Turun Myllysillan alitse olisi riskipeliä

Ramppiratkaisu lisäisi onnettomuuksien mahdollisuutta, kun pyöräily- ja kävelyreitit risteävät.

Ylämyllyn risteykseen suunnitellaan eritasoliittymää.

Ylämyllyn eritasoliittymäksi vahvoilla yli 19 miljoonaa euroa maksava vaihtoehto

Valtatie 9 parannuksen ja niin sanotun Shellin risteyksen eritasoliittymäksi muuttava suunnitteluosuus on kaikkiaan kuusi kilometriä pitkä.

Ilmakuvassa on Linnanmäen huvipuisto toukokuussa 2020.

Raiteille menossa yhä isompi osuus väylärahoista – Liikenneministeri: Junakilpailu aukeaa ja suositut lähtöajat huutokaupataan

Liikenneministeri uskoo, että pitkän tähtäimen liikennesuunnitelmalla saadaan aiempaa enemmän EU-rahaa.

Kemiin suunniteltu biotuotetehdas sijoittuisi nykyiselle tehdasalueelle.

Kemin biotuotetehtaaseen liittyvä Sahansaaren ratasuunnitelma on nyt lainvoimainen – katualueen valmistelevat työt on aloitettu

Biotuotetehtaan rakentamisen ennakkoaikataulun vuoksi itse rakentamissuunnitelmien pitää olla valmiina joulukuussa.

linja-autopysäkin merkki

Vaasalaiset saavat kommentoida bussipalveluita

Kommentteja kerätään lomakkeella, nettikyselyllä mutta myös henkilökohtaisilla haastatteluilla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle