Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mikkelin eläkeläisten päivätanssiongelma ratkesi – kevät tanssitaan Kunnantalolla

Tulevaisuudessa eläkeläiset toivovat tanssien siirtyvän eri järjestöjen yhteiseen kumppanuustaloon.

Moskovalaiset heräävät talviuniltaan – Ja vetävät ylleen kuuminta kevätmuotia saksittuine farkkuineen ja paljettihameineen

Kuu kiurusta kesään – ehkä Suomessa, mutta ei Venäjällä. Moskovassa varmoja kevään merkkejä ovat maalinkäry ja kaduilla näyttäytyvät kaupunkilaiset.

Sairaalatanssit sytyttivät potilaisiin elämäniloa

Sairaalatanssit veivät potilaat valssin ja muistojen pyörteisiin Turussa.

Obama kutsui stormtrooperin tanssiin – Valkoisessa talossa juhlittiin Tähtien sota -päivää

Yhdysvaltain presidenttipari juhli keskiviikkona vietettyä Tähtien sota -päivää tanssilattialla. Mukana menossa oli elokuvasta tuttuja hahmoja: droidi R2-D2 ja pari stormtrooperia.

Tilkan kehitysvammaisia ei pakoteta mihinkään – "Mä elän vapautta!"

Kehitysvammaisten hoitomenetelmien kirjo on laaja. Joissakin hoitoyksiköissä pakkokeinot ovat rutiinia, toisissa niitä ei käytetä lainkaan. Tutustu Helsingin Tilkan ryhmäkotiin, jossa asukkaita ei pakoteta edes ottamaan lääkkeitään.

Vappuaattona ajellaan vesibussilla ja marssitaan lakittamaan patsasta

Muun muassa Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijat ja Kainuun vasemmisto järjestävät näkyviä vappujuhlallisuuksia Kajaanin keskustassa vapun aikaan.

Mitä laivalla tapahtuu, se laivalle jää – kerro risteilymuistosi

Pitääkö liikanimi porauslautta paikkansa? Tarttuiko tuleva puoliso mukaan ruotsinlaivan päivätansseista? Katosiko Black Jack -pöytään koko tili?

Käsitöillä ja tanssimalla hyvinvointieroja vastaan

Porvoon Gammelbackassa voidaan pahoin. Alvar Aallon suunnittelema lähiö ei ole ainokainen lajissaan vaan sukulaissielut löytyvät esimerkiksi Helsingin Jakomäestä ja Maunulasta.

Näkökulma: Homejuustonmakuinen vallankumous

Runsaat neljä kuukautta sitten aloitimme Somerolla yhdessä hoitajien kanssa uudistustyön, jota on seurattu Ylen Hoivakoti kuntoon -sarjassa. Miten voi tunnistaa, onko mikään muuttunut sarjan aikana? Vanhustyön vallankumous on jotakin, joka näkyy, kuuluu, tuoksuu, maistuu ja tuntuu, kirjoittaa Anna Pylkkänen, yksi sarjan kolmesta valmentajasta.

Intohimoinen seniorikaraoke raikaa Yyterissä – video SM-kisoista

Karaoke on kova juttu eläkeläisten keskuudessa. Suomen suurimmat eläkeläisten karaokekilpailut houkettelivat lähes 600 osallistujaa tänä vuonna. Karaokemestarin tittelistä kisataan parhaillaan Porissa.

Päivätanssi looks – Iltapäivätanssikulttuuri on tyylisuunta

Päivätanssit keräävät viikoittain satoja eläkeläisiä seuraintaloille ympäri Suomea. Lemin Kuukanniemellä tanssittiin päivätansseja viime tiistaina. Tansseihin pukeudutaan lisäämällä arkiseen asuun jotain erityistä. Tärkeintä on hyvät kengät.

Radiotansseissa tavattiin kauempaakin saapuneita – kuvagalleria

Kuudetta kertaa järjestetyt Yle Kainuun Radiotanssit keräsivät viitisensataa innokasta tanssijaa aurinkoiseen Naapurivaaran Huvikeskukseen.

Nivalan nuorisoseuralla halataan päivätanssivieraat

Nivalan nuorisoseura on järjestänyt päivätansseja 1990-luvulta lähtien. Tapahtuman vetovoimana on vanha tanssimusiikki ja ystävällinen vastaanotto.

Päivätansseissa meno on villiä ja vapaata

Senioreiden päivätansseissa monen tanssijan otsalla helmeilevät hikikarpalot. Pariskunnat hakevat myös tuttuja tanssimaan, eivätkä pyörähtele pelkästään oman puolison kanssa. Meno päivätansseissa on villiä ja vapaata, nauraa yksi järjestäjistä.

Mummooni on vastaus kaikkiin vanhuuden ongelmiin

Vanhustenhoidossa löytyy aina lisää puutteita. Rahaa höylätään jatkuvasti sieltäkin. Läheiset kuolevat ja lapsenlapset unohtavat. Toimittaja Mari SIltanen keksi ystävineen ratkaisun kaikkiin vanhuuden pulmiin.

Tuhat ja yksi punaista nenää Nenäpäivän kuvagalleriassa

Sanomattakin on selvää, että punainen nenä päässä on kivaa. Mutta jos jotain jää epäselväksi, Yle Pohjanmaan Nenäpäivän kuvagalleriasta asian voi tarkistaa. Nenä päässä saa hullutella, mutta myös mököttää - tai ihan olla vaan! Katso, löydätkö oheisista kuvista myös itsesi.

Nenäpäivä kuuluu ja näkyy tänään

Yle Pohjanmaa on mukana Nenäpäivässä koko perjantain. Nettihuutokaupat, päivätanssit, koulujen ja päiväkotien tapahtumat ja paljon muuta kuuluu lähetyksissä. Moniin tempauksista ehtii vielä mukaan.

Nenäpäivänä hullutellaan taas hyväntekeväisyyteen

Nenäpäivää vietetään taas 8.11.2013. Tänä vuonna nenäillään hyväntekeväisyyteen koko viikon ajan ympäri Yle Pohjanmaan aluetta. Varsinaisena Nenäpäivänä laitetaan jalalla koreasti päivätansseissa Tuurissa ja muun muassa nuuskutellaan Lapualla.

Kirjastossa pistettiin tanssiksi

Vanhustenviikon kunniaksi Rovaniemellä järjestetään päivätansseja paikoissa, joissa niitä ei ole yleensä tarjolla. Vanhuksia on tanssitettu tällä viikolla Rautiosaaressa, Näsmänkiepissä ja tänään kaupunginkirjaston musiikkiosastolla.

Runoileva sääprofeetta ei lupaa hellekesää

Kiteeltä kotoisin oleva Toivo Levanko tunnetaan sääprofeettana. Ensi kesän sää on pääosin epävakaista, juhannuksen aikoihin on paras lomasää, sanoo Levanko. Sääprofeetta on julkaissut runokirjan, riimejä riittää rakkaudesta kesäkissaan. Yksi runo on omistettu Sauli Niinistölle.

Eläkeläisten päivätansseissa tanssitaan hiki paidassa

Eläkeläisten päivätansseissa musiikki soi ja partavesi tuoksuu ovelle asti. Salin lattialla käy kova vilske, kun 170 eläkeläistä on kokoontunut tanssimaan. Tanssimisen ohessa on mahdollisuus osallistua arvontaan tai nauttia päiväkahvit.

Päivätanssit vetävät väkeä

Tango ja valssi soi usein kesäisissä illoissa maamme lavoilla, mutta pyörähtelemään pääsee myös päiväaikaan. Millainen meininki on päivätansseissa, ja miten tanssikulttuuri on vuosikymmenten aikana muuttunut?

Designpääkaupunkivuoden paviljongin katto nousi

Paviljonki esittelee puurakentamisen mahdollisuuksia.

Eläkeläiset: Uusi levy vanhaa potaskaa

Joensuulainen Eläkeläiset on jälleen tehnyt levyllisen uusia humpparalleja, joiden voimin yhtye on aloittanut kevätkiertueen. Eläkeläiset esiintyy muun muassa legendaarisella Helsingin Tavastialla, jossa yhtye järjestää päivätanssit.

Ikääntyviä houkutellaan asuntokaupoille hienovaraisin keinoin

Väestön ikääntyminen on saanut rakennusliikkeet joukolla pohtimaan asuntorakentamista senioreille. Asuntoja markkinoidaan kuitenkin hienovaraisesti, sillä seniori-sanan on todettu karkottavan asiakkaita. Suurin osa rakennuttajista tarjoaa senioreille räätälöityjen konseptikotien sijaan muutostöitä tavallisiin asuntoihin.

Pride-väki marssii ylpeänä

Jyväskylän Setan järjestämä Half Pride -tapahtuma alkaa tänään. Nelipäiväisen tapahtuman aikana käydään ajakohtaista keskustelua sukupuolivähemmistöjen asemasta, mutta ryppyotsaisuuden sijaan tarkoitus on iloita tasa-arvoisesti.

Design kohtaa kaupunkilaiset puupaviljongissa

Designpääkaupunkivuoden kohtauspaikaksi Helsingin keskustaan rakennetaan puupaviljonki. Paviljonki nousee Suomen rakennustaiteen museon ja Designmuseon väliselle tyhjälle tontille.

Puinen paviljonki Helsinki-designpääkaupungin kohtauspaikaksi

Helsingin keskustaan, Suomen rakennustaiteen museon ja Designmuseon väliselle tyhjälle tontille, nousee designpääkaupunkivuoden keskeinen kohtauspaikka. Uuden paviljongin suunnittelussa haetaan ratkaisua, joka viestii designpääkaupungista puurakentamisen edelläkävijänä.

Uimahallikilpailun palkinto Pirjo Koivistolle

YLE Satakunta on palkinnut terveystieteiden maisteri, fysioterapeutti Pirjo Koiviston idean Porin vanhan uimahallin käyttösuunnitelmaksi. Suunnitelmassa halli muutettaisiin mm. ikäihmisten, invalidien ja yhdistysten yhteiseksi liikunta- ja kokoontumispaikaksi.

Kittilässä tuuletetaan yrityskulttuuria

Levin yksityisyrittäjät haluavat tuulettaa Kittilän kunnan yrityskulttuuria. Kysymys on kunnan ja yrittäjien välisestä rooliajosta.

Vanhat tanssivat itsensä lukion valtiaiksi

Lukion kakkosluokkalaiset ovat viettäneet tänään perinteistä vanhojenpäivää. Päivästä on muodostunut vuosien saatossa melkoista kilpavarustelua muun muassa kampausten ja asujen suhteen. Myös tanssipartneri kannattaa varata hyvissä ajoin.

Päivätansseilla oma kannattajakuntansa

Kesäiset tanssilavat täyttyvät tanssikansasta erityisesti viikonloppuisin. Tunnelmaan voi kuitenkin päästä myös arkena, ja moni tanssista innostunut vannookin päivätanssien nimeen.

Malmin Työväentalolla elää tiivis talkoohenki

Joukko eläkeläisiä on laittanut kuntoon Malmin työväentaloa lähes parin viikon ajan. Urakka sujuu talkootyönä ja varat remonttitarvikkeisiin saatiin kaupunginosan eläkeläisten järjestämillä päivätansseilla. Valmista pitäisi olla ensi perjantaina.

Tämän lähemmäs Suomea ei pääse

Ruotsin suomalaisin kunta Haaparanta on säilyttänyt suosionsa ruotsinsuomalaisten eläkeläisten keskuudessa. Haaparannalla asuu satoja suomalaistaustaisia eläkeläisiä, joita houkuttelee Ruotsin keveämpi verotus ja Suomen läheisyys.

Päivätansseissa ei räyhätä

Rauhalahti elvytti päivätanssiperinteen uudelleen. Työnkulmalla vakiojoukko jatkaa tiistaisin.

Jääkaappi, sänky, avanto ja lenkkeilymaasto

Muuttajat-sarjan laulava vieras Jussi Roponen asuu Hausjärven Ryttylässä, mutta ei koe itseään ryttyläläiseksi. Kirjat ovat synnyinseudulla Soinissa, asunto Ryttylässä ja työt pääkaupunkiseudulla.

Äitee sai olympiavoitosta vain kylmät kahvit

Siiri "Äitee" Rantanen on pirteässä kunnossa. Liikunta eri muodoissa kuuluu hänen elämäänsä lähes päivittäin. Hiihdon lisäksi pyöräily, kävelylenkit ja päivätanssit pitävät yli 80-vuotiaan maastohiihdon olympiavoittajan kiireisenä. Jotain on hiihtouralta jäänyt hampaankoloon, mutta toki myös palkintokaappiin.

Taiteilijat haluavat Ankkuriin

Kotkan kulttuuriväki kaipaa uusia tiloja taiteen tekemiseen. Taiteentekijät haluaisivat käyttöönsä Kantasataman tuntumassa sijaitsevat Ankkuri-talon.

YLE Kainuun päivätansseihin Naapurinvaaralle tultiin kaukaakin

Napiksella elokuun ensimmäisenä keskiviikkona järjestetyt YLE Kainuun päivätanssit saivat liikkeelle arviolta 700 ihmistä. Suurin osa viihtyi etenkin tanssilattialla, toisille oli tärkeää päästä tapaamaan Kainuun Radion tekijöitä.

Tanssilavat eivät taivu taantumassa

Taantuma ei lyhennä tanssilavojen lippujonoja, vaan päinvastoin tanssijalka vipattaa entistä useammalla. Urheiluseura Someron Esan ylläpitämän Esakallion lavan päivätansseihin tulee viikottain satoja tanssijoita.

Tuhansia tanssijoita Lahdessa

Pohjoismainen kansantanssi- ja pelitapahtuma Nordlek on houkutellut Lahteen 2200 vierasta eri Pohjoismaista. Sää suosii tapahtumaa, johon odotetaan jopa 10 000 katsojaa.

YLE Kainuun päivätanssit Napiksella elokuussa

YLE Kainuu tarjoaa kaikille avoimet ja ilmaiset iltapäivän lavatanssit keskiviikkona 5.8. Naapurinvaaran Huvikeskuksessa.

Eläkeläiset kisasivat karaokessa

Härmän kuntokeskus Kauhavalla täyttyi tänään laulavista ja tanssivista eläkeikäisistä. Tunnelma oli katossa koko päivän.

Seinäjoki juhlii kuntaliitosta näyttävästi

Kaupunkitapahtumien sarja levittäytyy kaupungin joka kolkkaan. Juhlat alkavat uudesta vuodesta ja jatkuvat ainakin yksitoista päivää.