Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hypermarket-helvetistä tuli haaveiden paratiisi – Pekingissä täytyy elää kuin metsästäjä-keräilijä, jos haluaa pysyä selvillä siitä mitä syö

Kiinassa ruokaa kannattaa ajatella, mutta usein on pakko syödä sitä, mitä on tarjolla, kirjoittaa Aasian-kirjeenvaihtaja Jenny Matikainen.

Jääräpäinen kyläkauppias jatkaa vanhentuneen ruoan myyntiä kiellosta huolimatta – "Ei ennen tehty numeroa, jos joku tuote oli vähän yli-ikäinen"

Kouvolan kaupunki määräsi Kimolassa toimivan kyläkauppiaan maksamaan 8 000 euron uhkasakot. Kauppiaan mielestä hän on joutunut silmätikuksi.

Puhvelit käyvät hieronnassa ja suihkussa, hoitajat tuodaan Intiasta – Näin syntyy maailmankuulu italialainen mozzarella

Mozzarellan tuotanto on ampaissut huippulukemiin. Yle vieraili kuuluisaa Campanian mozzarellaa tuottavalla tilalla Italiassa.

Reuters: Brasilian kanaloissa räikeitä ihmisoikeusrikkomuksia – pakkotyössä jahdataan nokkivia ja kynsiviä kanoja jopa 20 tuntia päivässä

Brasilia on rypenyt lihateollisuuden skandaalissa pitkin vuotta. Nyt uusi tutkimusraportti paljastaa epäinhimillisiä työolosuhteita.

Ruokahuijauksia tulee ja menee – Tässä viisi vinkkiä, miten välttää väärennöksiä

Suomessa tuotettu ruoka on turvallista ja korkealaatuista, mutta aivan puhtoisia emme ole. Kuluttajan kannattaa olla valppaana, sillä maailmanlaajuiset ruokaskandaalit ulottuvat myös Suomeen.

Kiina lievensi brasilialaisen lihan tuontikieltoa

Brasilia koki suuren voiton lihaskandaalin ryvettäessä brasilialaisen lihan uskottavuutta.

Noin 30 maata kieltänyt tai kieltämässä lihantuonnin Brasiliasta

Lihaskandaali on poikimassa myös kauppakiistan Brasilian ja Chilen välille.

Suomalainen karjatilallinen lihakohusta: Kuluttajilla on lyhyt muisti – "Mutta toivon, että ihmiset heräisivät"

Kuluttajien huomio kiinnittynee entistä enemmän koko elintarvikeketjun läpinäkyvyyteen tulevaisuudessa.

Maanantai 20.3.2017 (radio)

Huonoa brasilialaista lihaa on ehkä tuotu myös Suomeen. Maailman onnellisimmat ihmiset asuvat Pohjoismaissa. Maanantaina on ollut kevätpäiväntasaus. Juuston rasva ei ole epäterveellistä. Presidentin Lennu-koira sai oman leivoksen.

Evira neuvoo, mistä pilaantuneen lihan tunnistaa: "Sen haistaa ja maistaa"

Brasiliassa maan johto pyrkii hälventämään mädän lihan leyhähdystä. Suomessa Evira selvittää, onko kohulihaa päätynyt Pohjolaan asti.

Evira selvittää tänään: Onko Suomessa mätää brasilialaislihaa?

Elintarviketurvallisuusvirasto ottaa selvää, onko Brasilian skandaalinkäryisistä lihalaitoksista tuotu lihaa Suomeen. Eviran mukaan suomalaisyrityksiin on tullut takavuosina heikkolaatuista brasilialaislihaa.

Herätys: Brasilian presidentti tyynnytteli lihakohua, asuntorahastosijoittajia kehotetaan tarkkaavaisuuteen, Ylen Vanhusvahti näyttää vanhuspalvelut

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Herätys-ilmoituksia Uutisvahdin asetuksista.

Brasilian presidentti tyynnytteli lihakohua kriisikokouksessa

Brasilian presidentti Michel Temer rauhoittelee ostajamaita perjantaina tietoon tulleesta lihaskandaalista. Poliisin mukaan Brasiliasta on tahallisesti päässyt vientiin pilaantunutta naudan- ja siipikarjanlihaa.

Listeriabakteeri uhkaa ikäihmisiä – Vanhentunut ruoka pitää raaskia heittää pois

Elintarvikkeita ei turhaan säilytetä kylmässä ja nosteta ruokapöytään vasta kuumennuksen jälkeen.

Napostelumarkkinat myllerryksessä – pienen suomalaisyrityksen sipsit leviävät Kaukoitään

Suomen snacksien markkinat ovat muotoutumassa uudelleen. Perunalastujen tilalle kehitetään kilpailevia tuotteita. Samaan aikaan Suomen vanhimmalla perunalastutehtaalla käydään yt-neuvotteluja ja pieni pyhäntäläisyritys puolestaan tähtää Itä-Aasian markkinoille.

Tänään oluet ja limsat sekaisin – Muistatko, kun Suomi kohisi hevosenlihasta ja myrkyllisistä oliiveista?

Olutta limsana, hulluruohoa kasviksissa, hevosenlihaa naudanlihana. Elintarvikkeita on takavuosina vedetty myynnistä monista syistä. Muistatko vielä nämä ruokaskandaalit?

Heikki Hursti pettyi hävikkiruokaa myyviin – "Kuulostaa tosi kurjalta"

Hursti ei kuitenkaan usko, että hävikkiruualla bisnestä tekevät tulevat vaikuttamaan Laupeudentyö ry:n toimintaan. Hänestä ylijäämäruoka pitäisi jakaa ilmaiseksi sitä tarvitseville.

Kiina: Osa 40 vuotta vanhasta lihasta tuli Suomesta

Viime viikolla kävi ilmi, että jopa 70-luvulta peräisin olevaa lihaa aiottiin myydä Kiinassa ruoaksi.

Tuorein ruokaskandaali: Yli 40 vuotta vanhaa lihaa aiottiin myydä ruoaksi

Osa Kiinan viranomaisten haltuun päätyneistä salakuljetetuista lihoista löyhkäsi niin pahasti, että työntekijät alkoivat voida pahoin.

Kännykkä ja some valjastettu ympäristötaistelun aseiksi Kiinassa

Kiinassa huoli ympäristön tilasta alkaa vaikuttaa kuluttajien valintoihin. Ympäristön tilaa voi seurata kännykkäsovelluksilla, jotka ovat koko maailmassa uraauurtavia.

Kananlihaskandaalin ryvettämä McDonald's aloitti Japanissa tofunugettien myynnin

Kiinalainen lihantoimittaja sekoitti tuoretta ja vanhentunutta lihaa. Myös Kiinassa pikaruokajätin tarjonta on nyt rajoitettua.

Kiinassa kanaskandaali, Japanin McDonald's rajoitti myyntiä

Tehtaalla sekoitettiin vanhentunutta lihaa tuoreeseen, ja paketoitiin sekoitus uudelleen.

Uusi lihaskandaali Ruotsissa – härkä olikin vesipuhvelia

Tuontilihalle tehtyjen testien jälkeen selvisi, että yksi näytteistä oli vesipuhvelia. Liha oli kuitenkin myyty häränfileenä.

Pilaantunutta ruokaa ei juurikaan viitsitä palauttaa kauppaan

Kainuulaiskauppiaat kertovat saavansa vain vähän elintarvikepalautuksia pilaantumisen vuoksi. Katugallup puolestaan paljastaa, että pilaantunut ruoka päätyy suoraan biojäteastiaan, eikä korvauksia välttämättä osata hakea.

Record number of food recalls in 2013

The number of food products pulled off shelves reached record levels in 2013, according to the food safety watchdog Evira. The Finnish Food Safety Authority says that the increased recalls resulted from factors such as improved quality control by food companies.

Britanniassa kytee uusi ruokaskandaali: pakastettua kananlihaa jatketaan vedellä

Veden lisäämisessä kananlihaan ei ole mitään laitonta, kunhan se kerrotaan pakkauksessa. Veden lisääminen pakastettuun raakaan kananlihaan saattaa sen sijaan olla laitonta, jos liha mydään pakasteena.

Ruotsissa uusi ruokaskandaali - puolalaista lihaa myytiin ruotsalaisena

Helsingborgilaisyritys on toimittanut lihaa myös Tanskaan ja Hollantiin. Lihahuijaus paljastui viranomaisten pistotarkastuksessa.

Kiinaa ravistelee epäily uudesta maitoskandaalista

Danone ja Nestlé laskevat myymänsä äidinmaidonvastikkeen hintaa. Kiinalaisviranomaiset tutkivat, ovatko ulkomaiset yhtiöt syyllistyneet luvattomaan hintayhteistyöhön.

Taas uusi ruokaskandaali - äidinmaidonkorviketta tehtiin vanhentuneesta jauheesta

Kiinan viranomaiset ovat takavarikoineet lähes 25 tonnia sveitsiläisen Hero Groupin kiinalaisen yhteistyökumppanin valmistamaa äidinmaidonkorviketta.

Karitsakolmoset yllättivät, kuka on isä?

Orimattilan Karkkulassa ahvenanmaanlammas pyöräytti kolmoset, joiden pässi-isä on arvailujen varassa. Karitsat saavat elää suloisesta lapsuudesta nuoruusikään onnellista lampaanelämää, joka päättyy niiden oman isännän tekemään teurastukseen. Sitten ne syödään.

Ulkomaisen lihan tuonti lisääntyi

Viime vuonna Suomeen tuotiin noin 200 miljoonan euron edestä raakalihaa sekä noin sadan miljoonan euron arvosta erilaisia lihajalosteita. Etenkin sianlihan tuonti on kasvanut selvästi.

Kohu ei ole vienyt hevosenlihan mainetta

Hevosenlihan kiinnostavuus on kuohunnan seurauksena jopa kasvanut. Ongelmana on kuitenkin rajoitettu saatavuus, kerrotaan torniolaisesta marketista.

EU:n terveyskomissaari: Ruokaskandaali vahvistanut sanktioiden tärkeyttä

Hevosenlihaskandaalin lonkerot ovat ulottuneet eri puolille Eurooppaa.

Etelä-Afrikan lihaskandaali: Seassa aasia ja vesipuhvelia

Yli kahdessa kolmasosaa lihatuotteita oli seassa jotain aivan muuta kuin mitä pakkauksiin oli merkitty. Lihaa oli korvattu myös kasviaineilla.

Ravintolaruoan velvoitteet mietityttävät: "Hinnat nousevat"

Yle Uutisten haastattelemat ravintola-asiakkaat eivät innostu EU-asetuksesta, joka velvoittaa ravintolat ilmoittamaan tuotteidensa alkuperät entistä tarkemmin.

Salamipitsassa ei ole aina salamia - eikä mansikkatortussa mansikkaa

Kuluttaja ei aina saa sitä, mitä paketissa lukee. Kuluttajaliiton elintarvikeasiantuntija Annika Marniemi sanoo, että taustalla on kova kilpailu.

Kansanedustajat: Luottamus meni einesten tuoteselosteisiin

Suomalainen elintarvikevalvonta kaipaa remonttia. Tätä mieltä on osa Kanta-Hämeen kansanedustajista. Hevosenlihakohu on osoittanut, että tuoteselosteet eivät sisällä, mitä on luvattu.

Balkanilla pelästyttiin: Maidossa epäillään olevan myrkkyä

Balkanilla muhii seuraava ruokaskandaali, kun maidosta on löytynyt sallittuja suurempia pitoisuuksia aflatoksiinia. Suurina annoksina se saattaa aiheuttaa syöpää.

Horse meat scandal touches Finnish Lidl

Beef goulash was pulled from the shelves of Finnish branches of supermarket chain Lidl this weekend. Lidl claims the action is merely precautionary.

Saksa on uusin hevoseinesmaa

Laajeneva lihaskandaali on johtanut useissa maissa jo poliisiratsioihin. Saksalainen yhtiö on nyt ensimmäistä kertaa todistetusti valmistanut nautana myytyä hevosenliha-ateriaa.

Ruokaskandaali laajenee - hevosta valmisruoissa myös Norjassa ja Itävallassa

Kolme Norjan suurinta kauppaketjua kertovat, että hevosenlihaa on löydetty niillä myynnissä olleista pakastelasagneista. Itävallassa Lidl on vetänyt myynnistä saksalaisvalmisteiset tortellinit, kun niistä löytyi hevosenlihaa.

Ranska: Spanghero myi tietoisesti hevosenlihaa nautana

Ranskan hallituksen mukaan lihan romanialainen toimittaja näyttää sen sijaan toimineen hyvässä uskossa. Ranskalainen Spanghero-yhtiö kiistää, että se olisi huiputtanut tietoisesti.

DNA testing of meat products expected

Finnish officials view upcoming EU-ordered testing as more a consumer protection issue than a matter of food safety.

Viimeisestä käyttöpäivästä tulee leipäjonossa venyvä käsite

Suuri osa kaupanhyllyyn vanhentuvista ruoista muuttuu päiväyksen umpeutuessa jätteeksi, vaikka todellista käyttöikää olisi jäljellä. Elintarvikeviranomaiset haluavat helpottaa hävikkiruokien ohjaamista vähävaraisia auttaville järjestöille.

Egyptiläiset juhlivat muumiokalan voimin

Yksi Egyptin vanhimmista ruokaperinteistä on uhattuna tiukentuneiden elintarvikkeiden hygieniavaatimusten takia.

Joka kuudes Kiinasta tuotava elintarvike hyllytetään turvallisuussyistä

Elintarviketuonti Kiinasta on lisääntynyt rajusti viime vuosina. Kiinasta tuodaan Suomeen erityisesti kalaa, lihaa ja kasviksia. Kiinassa on ollut runsaasti ruokaskandaaleja, ja myös Suomeen tuoduista elintarvikkeista hylätään tavallista suurempi osuus.

Syömämme säilyke tulee milloin mistäkin

Kuluttajia herätellään ruokatuotantoon liittyvillä epäkohdilla uudessa kotimaisessa dokumenttielokuvassa Säilöttyjä unelmia. Kuun lopussa elokuvateattereihin saapuva elokuva vie katsojan mannerten väliselle matkalle tarkastelemaan, mistä kaikkialta tutun säilykkeen ainesosat ovat peräisin.

Kiinassa huijarit kierrättivät jäteruokaöljyä kuluttajille

Kiinassa on paljastunut jälleen vakava ruokaskandaali. Poliisi on pidättänyt 32 henkilöä, joiden epäillään myyneen ravintoloiden ruokaöljyjätteistä tehtyä öljyä uudelleen.

Greenpeace löysi Kiinassa myytävistä vihanneksista tuholaismyrkkyä

Ympäristöjärjestö Greenpeace kertoo löytäneensä Kiinassa myytävistä vihanneksista jäämiä kielletyistä tuholaismyrkyistä, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Uusi ruokaskandaali johtanut 11 ihmisen kuolemaan Kiinassa

Uusi ruokaskandaali koettelee jälleen Kiinaa. 11 ihmisen epäillään kuolleen ja 120 ihmisen sairastuneen pilaantuneen viinietikan vuoksi Länsi-Kiinan Xinjiangin alueella.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle