Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Huhtikuu toi muuttolinnut ja sulatti jäät – sääkuvien valkoinen lumi vaihtui kevään varovaisiksi väreiksi

Lumivalkoisen talven jälkeen pienikin pilkahdus kevättä ilahduttaa pohjalaisten sääkuvissa.

Pakkanen paukkui ja kameroiden muistikortit täyttyivät – Sääkuvissa talvisia maisemia

Paukkupakkaset eivät estäneet valokuvaajia menemästä pihalle. Lukijoiden sääkuviin tallentui näyttäviä auringonlaskuja ja lumisia maisemia.

Oletko nähnyt nämä sääkuvat? Nurmeslaisen harrastajakuvaajan otokset pääsevät uutisiin viikoittain

Maija Savolainen kuvaa joka päivä aamuin ja illoin, joskus öisinkin.

Tervemenoa vanha vuosi! – Vuoden 2017 sääkuvissa paistaa aika usein aurinkokin

Vuosi 2017 on pian takanapäin. On aika palata ihastelemaan vuoden aikana tulleita sääkuvia ja muistella kauniita auringonlaskuja, talvisia päiviä ja niitä muutamaa hellepäivääkin.

Hyvästit syksylle – tässä kuvamuistoja kauniista syksyn väreistä

Ensilumi satoi Suomeen tällä viikolla ja talvikausi on virallisesti avattu. Syksyn viimeisiin sääkuviin on taltioitu muun muassa ruskan väriloistoa sekä marja- ja sienisatoa.

Sumuinen syyssää kiehtoi kuvaajia – mutta haittaakin siitä on ollut

Viime päivien sumu on innostanut valokuvaajia ja tallentunut useisiin sääkuviin. Sumusta on ollut myös paljon haittaa, muun muassa pöllöille ja lentoliikenteelle.

Sääkuvaus kiehtoo suomalaisia – luontoon mennään jopa pelkässä yökkärissä: "Lähden joka aamu anivarhain pelkän valon vuoksi"

Sää innostaa harrastajakuvaajia. Yle saa viikossa satoja kuvia, joita parhaimpia käytetään myös tv-keskustelujen aiheina.

Valoisan yön hurmaa, isokoskelon uimakoulu ja lumpeenkukkia – Katso kuvia sydänkesän luonnosta

Luonnon moninaisuus ja keskikesän voimakkaat värit ovat innostaneet valokuvaajia Pirkanmaalla kesä-heinäkuun taitteessa.

Lumiukkoja ja kevään kukkia – toukokuun kuvissa näkyy sekalainen sää

Pohjalaisten kuvaajien kameroihin on tallentunut paljon lintuja, oravia, sekä kasveja. Mutta vielä myös lunta.

Kevät liihotti kevein siivin – toukokuun sääkuvat kertovat lämmön ja valon houkutuksesta

Alkavan suven riemu näkyy monin tavoin yleisön sääkuvissa, siivekkäät ovat taas saapuneet runsain joukoin.

Kuvagalleria: Takatalvea ja auringonpaistetta – kaikkien kelien huhtikuu

Huhtikuussa kevät otti reilusti takapakkia ja hautasi maan moneen kertaan lumipeitteen alle. Vaihteleva sää tallentui lukijoiden lähettämiin sääkuviin Pohjanmaalta ja Etelä-Pohjanmaalta.

Veden eri muodot tallentuivat maaliskuun sääkuviin

Maaliskuun sääkuviin on tallentunut vahvasti jään eri muodot. Monet olivat saaneet tallennettua joutsenia ja jopa käärmeitä.

Pilkillä kanootissa ja jäällä – Talvi palasi helmikuun sääkuviin

Pohjalaiset ikuistivat kuviinsa helmikuun vaihtelevan sään. Kuvagalleria esittelee talvista pimeyttä, pakkasen säihkettä ja silloin tällöin näyttäytyvän auringon.

Kylmät sävyt säväyttävät tammikuun sääkuvissa

Vaikka pakkanen onkin paukkunut kevyesti tammikuussa, on sääkuviin tallentunut kylmiä sävyjä. Auringostakin on kuitenkin saatu nauttia.

Kuvagalleria: Säkenöivä sydän seinässä ja tonttulakki kuplan katolla

Vuoden 2016 viimeisinä päivinä sää on ollut monin paikoin pilvinen ja lauha. Sääkuvaajat ovat napanneet otoksiinsa muun muassa huikeita valonpilkahduksia ja jäämuodostelmia.

Vuoden pimeimmän ajan sääkuvissa näyttäviä auringonlaskuja

Vuoden pimein aika näkyy joulukuun sääkuvissa. Pienistä valopilkahduksista on kuitenkin saatu myös nauttia. Kameroihin on taltioitu myös ruokailevia lintuja.

Kuvagalleria: Sorsalla siivet kuin enkelillä ja uneksiva pulu

Tihkusadetta, plusasteita ja liukkaita teitä. Kuluneen viikon sää ei suosinut, mutta se ei näytä haitanneen sääkuvaajia. Tällä viikolla otoksiin on tallentunut harvinaisia vieraita valkoisesta sorsasta joulukuun lopun aurinkoon.

Kuvagalleria: Jääpannukakut virran vietävänä ja viimeiset valon säteet

Valo käy vähiin ja jää vangitsee vesiä. Tällä viikolla sääkuviin on tallentunut vuoden pimein aika.

Kuvagalleria: Loppuvuoden keltaista valoa ja talven hyistä taidetta

Pakkanen on loihtinut huikeita veistoksia jäästä ja kuorruttanut maisemaa talvisilla kukkasilla. Sääkuvaajien otoksissa on jo joulun odotusta.

Marraskuun sääkuvissa riemuittiin ensilumesta

Lokakuun synkkyys vaihtui marraskuussa pakkasiin ja lumipeitteeseen. Pohjalaisten sääkuviin lehahtivatkin talviruokailevat linnut ja ikkunoiden pakkaskukkaset. Marraskuussa saatiin nauttia myös näyttävistä auringonlaskuista.

Kuvagalleria: Rakkautta talvisessa tunnelissa ja joutsenet kylmässä kylvyssä

Joulukuun alkua on eletty pikkupakkasessa ja luntakin on paikoin satanut. Sääkuvaajien otoksissa onkin jo kosolti talven tuntua.

Kuvagalleria: Mansikan kukka ja pisarat pensaassa

Kuluneella viikolla on satanut lunta, räntää ja vettä. Sääkuvaajat ovat tallentaneet otoksiinsa muun muassa lintujen ruokailuhetkiä ja marraskuun vähävärisiä maisemia.

Kuvagalleria: Laiturin jäätassut ja superkuun loisto

Talventulo on tällä viikolla ottanut monin paikoin takapakkia. Lauhoina ja sateisina päivinä sääkuvaajat ovat ikuistaneet muun muassa superkuun, revontulia ja vetistyneitä järven jäitä.

Lokakuu toi sääkuviin syksyn pimeyden

Lokakuun sääkuvat ovat täynnä pimeyttä ja ruskan rippeitä. Pohjalaisten sääkuvissa korostuu lumen ja talven odotus.

Kuvagalleria: Hautajärven aamu ja mustat marjat

Lokakuu on jatkunut tälläkin viikolla varsin kuivana ja pilvisenä. Sääkuvaajat ovat tallentaneet runsaasti muun muassa syksyisiä järvimaisemia ja lakastuvaa väriloistoa.

Kuvagalleria: Toisiaan tuijottavat tilhet ja orava tutkimassa aitaa

Ensilunta, yöpakkasia ja kuuraisia teitä on koettu kuluneella viikolla eri puolilla maata. Sääkuvaajat ovat tallentaneet kuviinsa muun muassa vähävärisiä maisemia ja siivekkäitä syömäpuuhissa.

Kuvagalleria: Kuuraiset kukat ja ruskaa syksyn auringossa

Lokakuun ensimmäinen viikko toi mukanaan yöpakkaset ja kuuran. Sääkuvaajat tallensivat kimmellystä, ruskan loistoa ja vielä vapaita vesiä.

Syysperhoset lennähtivät sääkuviin

Marjoja, sieniä, perhosia ja kauniita maisemia – niistä koostuvat syyskuun sääkuvat.

Kuvagalleria: Kiireinen kotilo ja lakastuva lehtiloisto

Syyskuun viimeinen viikko toi tullessaan rankkoja sateita ja kovia tuulia. Sääkuvaajat ovat tallentaneet otoksiinsa sekä sykähdyttäviä yksityiskohtia että laajempia syysnäkymiä.

Kuvagalleria: Lokinpoikaa haukottaa ja usva maisemaa sumentaa

Syyskuun lopulla kamerat ovat tallentaneet usvaisia näkymiä, mutta myös ruskaloistoa ja Jyväskylän valofestivaalin ihmeitä.

Taivas näytti merkkinsä – elokuun sääkuvissa sadetta ja väriloistoa

Elokuussa taivas näytti väriloistonsa. Katsojien kuviin tallentui paljon näyttäviä auringonlaskuja, joissa taivas väreili punaisen eri sävyissä. Mitä olisi elokuinen sää kuitenkaan ilman rankkoja sadekuuroja ja ukkospilviä.

Heinäkuu oli valoisa ja värikäs – paitsi silloin, kun oli pimeää

Kukkaloistoa ja kimaltavia vesiä. Isoja ja pikkuriikkisiä eläimiä. Heinäkuu on lämpöä ja auringonvaloa - tai sadekuuroja ja ukkospilviä. Pohjalaisten sääkuvissa on ne kaikki.

Kesä on kukkasten – paljastuuko lukijoiden kuvissa myös joulutonttujen kesäpiilo?

Tiedätkö, missä joulutontut ovat kesällä? Lukijoiden sääkuvat sen kertovat. Alkukesän kuvissa on ikuistettuna pohjalaisen kesän kukkaloistoa.

Leppäkerttu, leskenlehti – sääkuviinkin kevät ehti

Harmaan talven jälkeen auringonpaiste kirkastaa lukijoiden sääkuvia. Unelias leppäkerttu ja sukukokoukseen kokoontuneet kyyt ovat ikuistuneet kevätkuviin.

Sininen taivas ja valkoinen hanki – maaliskuun kaksi väriä ikuistui katsojan kuviin

Maaliskuun sääkuvissa hehkuu sininen ja valkoinen. Auringonvalossa kylpeviä pohjalaismaisemia kuvattiin nyt päiväsaikaan.

Sininen pakkasaamu – ja muita joulukuun kuvia

Pakkasaamun väri on sininen. Odotetun talven väri taas lumisen valkea. Joulukuun sääkuvissa syksyn sateet muuttuivat vähitellen talviseksi jääksi.

Mikä kukka, mikä kuu – marraskuu oli kukkasten aikaa

Marraskuisia lukijan kuvia katsoessa on hieraistava silmiä: kuviin ovat ikuistuneet keltaisena hehkuva voikukka, kukkiva kevätesikko ja versoa puskevat liljat.

Lumi tuli, lumi suli – lukijoiden sääkuvagalleria näyttää talven ailahtelevuuden

Marraskuu toi etelään ensilumen, joka suli monin paikoin nopeasti. Lukijoiden sääkuvagalleriasta näet, miten luonnon sävyt ovat vaihdelleet harmaasta valkoiseen – ja taas takaisin harmaaseen.

Lokakuussa innostuttiin kuvaamaan taivaan eri värejä – revontuletkin näyttäytyivät pohjalaisille

Illat pimenivät lokakuussa ja joku saattoi jo ehkä odotella syksyn taittumista hiljalleen talveksi. Lokakuussa Yle Pohjanmaan toimitukseen lähetetyissä lukijan kuvissa ovat ikuistettuina harvinaiset revontulet sekä näyttäviä auringonlaskuja ja -nousuja.

Syksy on ja talvea ootellaan – syyskuun sääkuvien satoa

Sienet, kurjet ja kesän värien vaihtuminen syksyksi. Syyskuun lukijan kuvat ovat klassista syksyä. Kaikki, paitsi superkuu, jota kuvaamaan ei päästä joka vuosi.

Montako vesikirppua mahtuu lumpeenlehdelle?

Montako vesikirppua seilaa lumpeenlehdellä? Montako kirvaa on parvessa? Tarkkasilmäinen voi laskea vastauksen Yle Pohjanmaan elokuun sääkuvista, joissa koreilevat isot ja pienet eläimet loppukesän luonnossa.

Kolme sateenkaarta ja haloilmiö – kesällä suomalainen katsoo taivaalle

Heinäkuun sääkuvissa on kuvattu taivasta taivaalla ja veteen heijastuen. Kolme sateenkaarta on taltioitu Vaasasta, Töysästä ja Kauhajoelta. Mikä niistä on sinulle mieluisin?

Kesän kuvagalleriaan ikuistettiin eläinlapsia ja auringonlaskuja

Kesä ja luonto inspiroivat hämäläiset tallentamaan ympäristöään monipuolisin kuvin. Yle Tampere julkaisee sääkuvia nettisivuillaan ja televisiossa Yle Uutiset Pirkanmaalta -lähetyksessä.

Tulihan se kesä kuitenkin – Kuvagalleriassa alkukesän koleutta ja kosteutta

Alkukesä oli kolea ja sateinen. Viileä sää sai ihmiset värjöttelemään, mutta luonnossa eläimet ja kasvit pitivät pintansa. Fasaaniuros vahti reviiriään ja voikukat rehottivat entiseen malliin.

Kevät on täällä! – Kuvagallerian kuvista huomaa luonnon heräämisen

Luonto on herännyt jälleen talven jälkeen väriloistoonsa. Kevään sääkuviin on tallentunut lakeuksilla harvinaisia lintuja.

"Kasvot savussa" – pääsiäiskokosta nouseva savu antaa mielikuvitukselle siivet

Pääsiäiskokkojen polttamisella on aikanaan häädetty noitia. Katsojamme lähettämässä kuvassa savuava kokko antaa mielikuvitukselle kyytiä – noitako se sieltä kurkkaa?

Hämähäkki ja kyy heräsivät jo – maisema sulaa sääkuvissa eri tahtiin

Pohjanmaalla kevät tekee tuloaan, kertovat yleisön sääkuvat. Lisääntyvä valo ja lämmittävä aurinko ovat alkaneet tehdä kevättä paikoin jo oikein olan takaa.

Syyskuun talvi peitti omenat ja kesäkalusteet – katso yleisön sääkuvat!

Kuopion torin autioittanut ja puutarhat peittänyt ensilumi ei ole ollut kaikille harmin paikka. Yleisön sääkuvissa ainakin lemmikkikoirat ovat ottaneet ilon irti lumipeitteestä.

Kumma talvi suomalaisten kuvaamana – etanoita, itikoita ja kevätkukkia helmikuussa

Yle Uutiset pyysi lukijoilta kuvia lämpimästä, paikoin jopa keväisestä talvesta. Tällaisia kuvia suomalaiset julkaisivat sosiaalisessa mediassa.