Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lastensuojeluyrityksillä kovaa kasvua Pohjanmaalla

Yritysten liikevaihto miltei tuplaantui kolmessa vuodessa viime vuosikymmenen lopulla. Yritysten hoivapaikkoihin tulee paljon lapsia Etelä-Suomesta.

Heikkinen on tehnyt isot yrityskaupat

Joensuulaisen yrityksen omistaja Jarmo Heikkinen on ostanut pääosin Uudellamaalla toimivan LTU Groupin koko maalaustoiminnan. LTU on alallaan maamme suurin.

Teknologiayhtiö Uros vaihtaa toimitusjohtajansa nopealla aikataululla, mutta vaikenee vaihdon syistä

Oulussa toimiva Uros on nimennyt uudeksi toimitusjohtajakseen yhtiön teknologia- ja maajohtaja Rauno Jokelaisen. Hän aloittaa tehtävässä jo lokakuun alussa. Uros ei tiedotteessaan mainitse mitään nykyisen toimitusjohtajan Jerry Raatikaisen asemasta.

Osuuskauppa Suur-Savon myynti kasvoi alkuvuonna – suhteellisesti eniten kasvoi autokauppa

Osuuskaupan konsernin myynti kasvoi tammi-elokuussa. Eniten kasvoi autokaupan liikevaihto. Kasvuun vaikutti nykyisten toimipaikkojen kehityksen lisäksi Vantaalle avattu vaihtoautomyymälä, jonka toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin.

Olympiastadionilla oli kevään futisotteluissa vähimmillään kuusi katsojaa – korona romutti miljoonaremontista valmistuneen urheilupyhätön talouden

Olympiastadionia hallinnoivan Stadion-säätiön talous on kärsinyt koronapandemiasta. Suurtapahtumien liikevaihto on pudonnut jopa 90 prosenttia. Huuhkajien loppuvuoden peleistä odotetaan pienimuotoista pelastusta.

XAMK tähtää kansainvälisille koulutusmarkkinoille – Eduficationista toivotaan miljoonabisnestä

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xamkin lanseeraaman Edufication-verkkopalvelun avulla suomalaiset oppilaitokset voivat myydä osaamistaan maailmalle.

Liiga-SaiPan viime kauden liikevaihto laski kahdella miljoonalla – tulos painui reilut 500 000 euroa tappiolle

Toimitusjohtaja Jussi Markkanen uskoo, että tappiot selätetään, kunhan epidemiatilanne normalisoituu.

Etla selvitti: Korona runteli tapahtuma-alaa rajusti

Vaikutuksissa näkyy suuria vaihteluja. Puolet alan yrityksistä sai viime vuonna kasaan vain neljänneksen edellisvuoden tuloksesta.

Matkailussa ei ollutkaan kaikkien aikojen superkesä, vaikka ennätyksiä rikottiin – nyt lomailijoilla on ollut jo vaihtoehtoja luontopoluille

Heinäkuussa kotimaan matkailuyrityksissä kirjattiin enemmän yöpymisiä kuin kertaakaan aiemmin mittaushistoriassa. Kuitenkin vain osa matkailuyrityksistä on onnistunut kasvattamaan liikevaihtoaan. Vilkkainta on ollut leirintäalueilla.

Oulun Kärpät -konserni on kärsinyt korona-ajasta – tappiota 900 000 euroa viimeisimmässä tilinpäätöksessä

Liikevaihto laski 16,4 miljoonasta eurosta 7 miljoonaan euroon. Koronaepidemia vaikutti yhtiön ydintoimialoihin rajoitusten myötä. Konsernin omavaraisuusaste on kuitenkin edelleen vahva ja varallisuuttakin sillä on. Yksi liiketoiminta-alue myytiin viime vuonna.

Merus Powerin alkuvuosi vaikea, sähkövarastojen kysynnän kasvun odotetaan tuovan parempaa

Liikevaihto kasvoi vuoden 2021 alkupuolella, mutta tuloksen tekemistä jouduttiin yhä odottelemaan.

Hirsirakentaja Honkarakenteella erinomainen alkuvuosi: liikevaihto +31 prosenttia, tulos +70 prosenttia

Kysyntä on ollut kovaa sekä vapaa-ajan rakentamisessa että omakotitaloissa. Yhtiön tilauskanta on ennätyskorkealla.

Ahlström myy Destian ranskalaisjätille – Toimitusjohtaja: "Itsenäinen yhtiö säilyy ja jatkaa isänmaan rakentamista"

Toimitusjohtaja Tero Kiviniemi uskoo, että 50 maassa toimiva kansainvälinen jättiyhtiö omistajana antaa Destialle uusia mahdollisuuksia. Destian silmissä siintää ainakin ratainvestointeihin liittyviä urakoita. Kauppa edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Aurinkokeräimiä valmistavan Savosolarin tulos jäi puolivuosikatsauksessa viime vuotta laihemmaksi – muun muassa materiaalien saatavuusongelmat harmina

Yhtiön mukaan monet eurooppalaiset toimijat jäivät odottamaan investoinneissaan Euroopan Unionin puhtaan energian Green Deal -ohjelman konkreettisia toimia, mikä näkyy myös heidän puolivuosikatsauksessa.

Suomalaista vaatebisnestä vaivaa kotikutoisuus ja epävarmuus – tunnettuja vaatemerkkejä on vähän verrattuna muihin Pohjoismaihin

Suurin osa suomalaisista vaatevalmistajista on pieniä kotimarkkinoihin keskittyviä perheyrityksiä. Yksi tällainen on Nurmeksen sukkatehdas, joka kaatui konkurssiin. Sukkatehtailu jatkuu nyt uusien omistajien voimin.

Pillidirektiivi siivitti aterinvalmistajan huimaan kasvuun – Outokummusta matkaa maailmalle viikoittain miljoonia puukuituaterimia

Uudelleenkäytettäviä puukuituaterimia valmistava Nature Line Cutlery Oy on yli tuplannut liikevaihtonsa vuodessa 2,5 miljoonasta reiluun viiteen miljoonaan euroon. Myynnin suunta on ollut koko ajan nousujohteinen, mutta erityisesti kulunut kesä on ollut yhtiölle tuottoisa.

PeeÄssän liikevaihto kasvoi alkuvuonna, vaikka koronatilanne ja Kuopion Prisman remontti vähän jarruttivatkin

Osuuskauppa PeeÄssän tammi–kesäkuun liikevaihto kasvoi 5,7 prosenttia. Vähittäiskauppa kasvoi maltillisesti. Koronarajoitukset kurittivat edelleen ravintola- ja majoituskauppaa.

Ähtärin eläinpuisto hakee oikaisua pandojen valtiontuen roimaan kutistumiseen – toimitusjohtaja: "Ei elämän ja kuoleman kysymys, mutta erittäin merkittävä asia"

Ähtärissä ei hyväksytä mukisematta 1,3 miljoonan häviämistä luvatusta valtiontuesta. Kesä on ollut eläinpuistolle menestyksekäs, joskin helteet verottivat hieman kävijämäärää heinäkuussa.

Posti teki hyvän tuloksen – oikaistu liikevoitto moninkertaistui

Verkkokaupan kasvu jatkuu, mutta alkaa hidastua pandemiaa edeltäneelle tasolle. Pakettiautomaatteja on silti tulossa lisää.

Koiranpentubuumista hyötyvä Musti Group jatkaa kasvuaan, mutta osakekurssi syöksyi

Lemmikkiyhtiö Musti Groupin liiketulos ja liikevaihto kohenivat, mutta osavuosikatsaus ei tyydyttänyt sijoittajia. Osakekurssi syöksyi yli 16 prosenttia tulospäivänä Helsingin pörssissä.

Ponssen markkinatilanne parani selvästi vuoden toisella neljänneksellä – osien ja komponenttien saatavuudessa on hankaluuksia

Vieremäläinen metsäkonevalmistaja Ponsse toiminta vahvistui huhti-kesäkuussa. Yhtiön tilauskanta vahvistui huomattavasti. Ponsse sai alkuvuoden aikana uusia tilauksia yli 535 miljoonan euron arvosta.

Kaupan liiton toimitusjohtaja Mari Kiviniemi toivottaa koronapassin tervetulleeksi – vaikutukset kaupan alalle lähinnä välillisiä

Alkuvuonna toteutunut vähittäiskaupan liikevaihdon vuosikasvu oli jo lähellä finanssikriisiä edeltäviä lukuja.

Yritysten kasvuvalmennus on tuottanut hyviä tuloksia Joensuussa

Joensuulaiset yritykset ovat saaneet positiivisia tuloksia toissavuonna käynnistyneestä Business Joensuun GROW-kasvuvalmennuksesta. Valmennusohjelmaan osallistuneiden osakeyhtiöiden liikevaihto kasvoi vuoden aikana keskimäärin peräti 46 prosenttia.

Nokian Renkaiden tulos palasi kahden vuoden takaiselle tasolle

Yhtiö varoittaa raaka-aine- ja logistiikkakustannusten vaikutuksesta toisen vuosipuoliskon tulokseen.

Kotkamillsin myynti ulkomaille varmistui – itävaltalainen kartonkijätti ostaa metsäyhtiön 425 miljoonalla eurolla

Metsäyhtiö Kotkamills ja Euroopan suurin kartongin ja pakkauskartongin tuottaja Mayr-Melnhof sopivat yrityskaupasta viime vuoden joulukuussa. Nyt kilpailuviranomaiset ovat hyväksyneet kaupan.

Verkkokauppajätti Amazon paransi tulostaan edellisellä neljänneksellä liki 50 prosentilla – osakkeiden arvo lähti silti laskuun

Liikevaihto jäi kuitenkin monien ennusteiden alle ja yhtiön osakkeiden arvo lähti laskuun.

Oululainen Vähälä Yhtiöt on myyty saksalaiselle kuljetusalan suuryritys DB Schenkerille

Vähälä Yhtiöt jatkaa toimintaansa Schenker Oy:n tytäryhtiönä. Yrityskaupan toteutuminen edellyttää Suomen kilpailuviranomaisten ja Saksan valtion hyväksyntää.

Kesko kertoi jälleen ennätystuloksesta – liikevaihto kasvoi lähes kolmeen miljardiin

Ruoan verkkokauppa kääntyi laskuun vuodentakaisesta, mutta konserni uskoo sen nousevan myöhemmin.

Vaasan Sport menetti ison osan tuloistaan koronavuonna ja teki pitkän miinuksen

Korona maksoi pitkän pennin urheiluseuroille. Liigaseura Vaasan Sport teki liki parin sadan tuhannen euron miinusmerkkisen tuloksen koronakaudella. Liikevaihdosta katosi pari miljoonaa euroa.

Atrian oikaistu liikevoitto koheni selvästi

Tuoteryhmistä vahvinta kehitys oli valmisruoassa. Atria on nostanut myös liikevoittoennustettaan muun muassa sen vuoksi, että sianlihan vienti Suomesta Kiinaan on lisääntynyt alkuvuoden aikana.

Wärtsilän tulos parani toisella neljänneksellä – merkkejä paremmasta näköpiirissä

Huhti-kesäkuun aikana Konepaja Wärtsilän liiketulos on parantunut ensimmäiseen neljännekseen verrattuna. Merkkejä markkinoiden elpymisestä on konsernijohtajan mukaan havaittavissa.

Ravintoloihin rahdataan nyt säkkikaupalla jääpaloja – helsinkiläinen yrittäjä tuo niitä Suomeen ulkomailta

Ravintoloiden ja ruokakauppojen lisäksi jäätä tilaavat kesäjuhlien järjestäjät, jotka haluavat tarjota kylmiä drinkkejä tai muuntaa paljunsa jääkylvyksi.

Jonathan Lindholm oli lopettaa yrityksensä, kunnes lemmikkibuumi toi uuden kasvun – silti ennakointi viikkojen päähän on lähes mahdotonta

Monien yritysten liikevaihto on noussut koronakriisin pahimmasta vaiheesta. Lemmikinhoitopalveluja tarjoava Tassuvahti on yksi yrityksistä, joiden liikevaihto on palautunut jo koronaa edeltävälle tasolle. Epävarmuutta tulevaisuuteen kuitenkin liittyy, toteavat myös ekonomistit.

Vaasalainen MultitronicPro kasvussa

IT-alan yritys on kasvattanut liikevaihtoaan parissa vuodessa monikertaiseksi. Myös koronavuosi on sujunut kasvun merkeissä.

Pohjois-Savon yritykset ovat saaneet valtion koronatukea yli 12 miljoonaa euroa

Kustannustuen kolmas hakukierros päättyi viikko sitten. Euroissa mitattuna eniten tukea on jaettu kuljetusalan yrityksille ja toiseksi eniten urheilutoimintaan sekä huvi- ja virkistyspalveluihin.

Pohjois-Karjalan yritykset ovat saaneet valtion koronatukea yli 5 miljoonaa euroa

Alle puolet tukea hakeneista yrityksistä on saanut rahaa. Euroissa mitattuna eniten tukea on jaettu ravintola- ja matkailualan yrityksille.

Kuopiolainen koruvalmistaja Saurum teki parhaan tuloksensa 20 vuoteen

Saurumin liikevoitto kasvoi 7 prosenttia ja liikevaihto 10 prosenttia koronavuoden aikana. Kuopiolainen koruvalmistaja tunnetaan Lumoava-korujen valmistajana. Yritys työllistää Kuopiossa noin 50 ihmistä.

Koronaepidemian arvaamattomuus pilaamassa jo toisen kesän saaristoliikenneyrittäjiltä: "Puolitoista vuotta ollut todella syvältä"

Liikennemäärät alkukesästä ovat olleet alle puolet kesän 2019 määristä. Yritysten liikevaihtoon tekevät loven myymättä jääneet ryhmämatkat.

Pietarsaaren seudulta toimitetaan tänä kesänä ennätysmäärä veneitä maailmalle  – veneitä vesille noin 200 miljoonan euron edestä

Seudun venevalmistajat ja vientiteollisuus juhlivat tänään maanantaina Alholman alueella veneteollisuuden suurta vientipäivää, jossa juhlistetaan venevalmistajien tämän kesän ennätyksellisiä vesillelaskuja.

Ilpo Wennström perusti maatilalleen biokaasulaitoksen, ja jättimäinen sähkölasku kutistui murto-osaan entisestä – investointituen korotus lisäsi hakemuksia

Maatilan biokaasulaitoksiin saatavaa investointitukea korotettiin tänä kevään 50 prosenttiin, ja keväällä hakemuksia onkin jätetty vilkkaasti. Toholammin kunnassa karjaa kasvattava maanviljelijä Ilpo Wennström rakennutti biokaasulaitoksen, ja laskee säästäneensä energiakuluissa yli viisi prosenttia tilan liikevaihdosta.

Hämeen seudun yritykset elpymässä koronasta hitaasti – suurimmalla osalla kuitenkin positiivinen tulevaisuusnäkymä

Hämeen kauppakamarin kyselyn perusteella hämäläisyritysten tilanne vaikuttaa varovaisen positiiviselta ja noususuhdanteiselta.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun yritysten näkymät tulevaisuuteen hyvät – ravintola- ja matkailuala kärsii kuitenkin edelleen rajoituksista

Oulun kauppakamarin kysely toteutettiin 14. kerran. Merkittävää liikevaihdon laskua ei povata yhdessäkään kesäkuun kyselyyn osallistuneessa yrityksessä. Ravintolarajoitusten purkua kuitenkin toivotaan niin kauppakamarista kuin oululaisesta leipomoyrityksestä.

Lapin Yrittäjien kysely: Isoa konkurssiaaltoa ei tullutkaan – moni pk-yritys on silti suurissa vaikeuksissa

Kesäkuun alussa tehdyssä kyselyssä ainoastaan yksi prosentti yrityksistä ilmoittaa liiketoiminnan loppuvan kokonaan. Vuosi sitten tehdyt arviot konkurssien määristä eivät siis näytä toteutuvan. Moni yritys taistelee silti kipurajalla.

Oulun Stiiknafuulian pokkasi liikuntakeskus Hukka – yhteistyö urheiluseurojen kanssa ja korona-ajan uudet palvelut toivat yrittäjäpalkinnon

Hukka on perheyritys, jolla on Oulussa pitkät perinteet. Vuonna 2020 Hukan liikevaihto oli noin 3,3 miljoonaa euroa ja liikuntakeskus työllisti noin 50 henkilöä.

Tervolalainen New Paakkola sai usean miljoonan euron tilauksen Venäjälle: "Suurena haasteenamme on edelleen osaajien löytäminen"

New Paakkola toimittaa Venäjälle maanalaisen kaivoksen kappalastaimen syöttöjärjestelmän. Yhtiö on toiminut Venäjän markkinoilla kuusi vuotta.

Halpakauppaketju Puuilo suunnittelee listautumista Helsingin pörssin päälistalle – yhtiö tavoittelee myymäläverkostonsa kaksinkertaistamista tulevina vuosina

Toimitusjohtaja Juha Saarelan mukaan yhtiöllä on taustalla pitkään jatkunut vahva kasvu, ja pörssilistautuminen on luonnollinen askel kasvavalle yhtiölle. Korona on antanut buustia tee-se-itse-tuotteiden markkinoille, ja kysynnän odotetaan kasvavan jatkossakin.

Savon Voiman liikevaihto ja tulos alkuvuonna kovassa kasvussa

Kasvun syynä oli edellisvuoden alkua kylmemmän sään siivittämä sähkön ja kaukolämmön myynnin kasvu sekä sähkön tukkuhinnan nousu. Konserni kertoo hyvän tuloksen antavan edellytyksiä toteuttaa investoinnit ilman ulkopuolista rahoitusta.

Energiakonserni Suur-Savon Sähkön näkymät kohentumassa – markkinoiden kerrotaan palanneen koronapandemiaa edeltäneelle tasolle

Ensimmäisen osavuosikatsauksessa kerrotaan, että sähkön ja lämmön toimitusvarmuus on ollut alkuvuonna erinomainen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle