Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pääkaupunkiseudun asuntomurroista epäiltyjä saatiin kiinni Puolan ja Ukrainan rajalla – lapsen Lego-Porsche löytyi epäiltyjen autosta

Pääkaupunkiseudulla tehtiin ainakin 14 asuntomurtoa tammikuun lopun ja helmikuun alun välillä.

Suomalainen Lego-johtaja: ”Lelujen myynnin siirtyminen verkkoon oli yllätys"

Legon suomalaisjohtaja pitää lelumaailman kilpailua kireänä, koska kansainvälisillä lelumarkkinoilla myynti on viime vuosina siirtynyt vahvasti verkkoon.

Lelujätti ajautui konkurssiin, mutta pikkuliikkeet palvelevat persoonallisesti – kauppiaan ompelemat nuket ilostuttavat päiväkotilapsia ja pikkupotilaita

Tässäkö ovat pienten lelukauppojen selviytymiskeinot? Yksi myy hyllymetreittäin Legoja ja toinen valmistaa uniikkeja nukkeja.

Myrkytön keksintö kiinnostaa maailmalla – Japanissa aaltopuuteknologiaa halutaan kokeilla pilvenpiirtäjään

Keskipohjalainen Aalto Haitek on saanut mukaan myös rahoittajia, heidän joukossaan Nokian entisen toimitusjohtajan.

Video: 20-vuotias Mikael Falin on vienyt legorakentamisen taiteen tasolle – "Yksityiskohtia voi tehdä niin paljon kuin haluaa"

Suonenjoella nähtävillä oleva legonäyttely näyttää legotaiteilija Mikael Falinin taidot.

Keräisitkö Legoja, pullonkorkkeja vai lasia? – Yle Uutisluokka keräsi kuusi vinkkiä keräilyn aloittamiseen

Luulitko, että keräily on vain isovanhempien ja yksinäisten eläkeläisten harrastus? Keräily on muuttunut muun maailman mukana digitaalisempaan suuntaan.

Lasten ja nuorten tekemissä elokuvissa yksi aihe on ylitse muiden – koulukiusaaminen toistuu vuodesta toiseen

Lasten ja nuorten elokuvakilpailu Kaikki kuvaa kannustaa nuoria opiskelemaan elokuvantekoa. Kuudetta kertaa järjestetyn kilpailun finalistit julkistettiin tänään.

Lego ilmoitti kokeilevansa biopohjaista muovia palikoissaan – Suomalaisyritys: Aloitimme saman jo yli vuosi sitten

Ahvenanmaalla toimiva Ab Plasto toi ensimmäisenä markkinoille sokeriruo'osta valmistettuja leluja.

Syöpään kuolleen pikkupojan viimeinen toive toteutui: 36-metrinen muistomerkki legopalikoista

Kahdeksanvuotias Omer Sayag rakasti kahden opettajansa mukaan legoja. Ennätyskorkean tornin kokoamiseen osallistui tuhansia ihmisiä.

Lego-harrastajan toiveissa olisi luovan palikan paluu – "Hyvikset, pahikset ja siviilit takaisin"

Lego-palikka täyttää ensi vuonna 60 vuotta. Lego-harrastaja Harri J. Panula löysi palikat uudestaan siinä vaiheessa kun omat ikätoverit kadottivat ne. Fanin mielestä settien lisensointi kadotti osan rakentelun luovuudesta.

"Paljaalla jalalla legopalikan päälle astuminen sattuu enemmän kuin kortisonipiikki polveen", eli mitä isyys on opettanut

Hanno Möttölä, Kasper Strömman, Jari Järvelä  ja Olli Rehn kertovat, miltä isyys tuntuu, ja mitä se on opettanut.

Lego-palikat taipuvat taideteoksiksi – katso millaiselta näyttää legoista tehty Mona Lisa

Yhdysvaltalaistaiteilija Nathan Sawaya on tullut tunnetuksi taiteestaan, jossa hän hyödyntää lego-rakennuspalikoita. Sawaya on tehnyt legoista paitsi surrealistisia, kolmiulotteisia ihmishahmoja, myös taidehistorian merkkiteoksia. Hänen toistaiseksi suurimmassa, Tyrannosaurus rexiä esittävässä veistoksessaan on huimat 80 020 lego-palikkaa. Sawayan Art of the Brick -näyttely on kiertänyt ympäri maailmaa, ja nyt se on esillä Pietarin Galeria-ostoskeskuksessa.

Lojuuko sinun vintilläsi jopa tuhannen euron arvoinen Lego-aarretalo?

Käytettyjen legojen jälleenmyyntiarvo on hyvä, etenkin jos setin kaikki palat ovat vielä tallessa.

Viidestä Nasan naistyöntekijästä tulee Lego-pakkauksen tähtiä

Leluyhtiö toteuttaa legoharrastajan idean ja tuo palikoihinsa oikean elämän avaruussankarit.

Äidin taistelu Vantaan kaupungin kanssa aiheutti valtavan kansanliikkeen – kaikki haluavat maksaa 6000 euron laskun

Ihmisten auttamishalu onnistui sysäämään tyttären sairauden tuomat murheet Elina Halmeen harteilta.

Olemme tavaran haalijoita: tyhjiä jogurttipurkkeja ja tuhansia legopalikoita

Hamstraamme kaapit täyteen tavaroita, koska ne tuovat iloa ja turvaa. Omistaminen on sisäänrakennettu halu.

Saksalaissaaren lapsille iloinen yllätys: Rannalle huuhtoutui satojatuhansia yllätysmunia

Tämä ei ole enää hauskaa, vaan kuormittaa ympäristöä ja uhkaa eläimiä, toteaa puolestaan Langeoogin saaren pormestari.

Kolme päivää jouluun: Nämä lelut loppuivat jo

Tämänvuotiset toivelahjat ovat robottilemmikkejä. Koko Suomi tyhjeni interaktiivisista Hatchimals-pöllösistä ja enimmäkseen myös eloisista lelukoirista. Vinkkaamme mitä tehdä, jos jäit tyhjin käsin.

10-vuotiaalla Velmerillä on satoja legorakennelmia – isona hän aikoo perustaa Suomeen Legolandin

Edes kiusaaminen ei saa Velmeriä lopettamaan lego-harrastusta. Nyt pöytyäläispoika kerää omalla näyttelyllään matkarahaa Dubain Legolandiin.

Tasa-arvon tuulet puhalsivat Joensuun työpaikkailmoitukseen – nais-Legot kokouspöytään

Sosiaalisessa mediassa suuttumusta herättänyt Joensuun kaupungin työpaikkailmoitus muutettiin pikaisesti uuteen kuosiin. Kampanjan suunnitellut mainostoimistokin astui julkisuuteen.

Sukupuolentutkija suuttumusta herättäneestä Joensuun työpaikkailmoituksesta: "Moka"

Parrakas Lego-ukko ja solmioon viittaaminen olivat monelle liikaa Joensuun kaupungin työpaikkailmoituksessa, jossa haetaan kahta johtajaa. Sukupuolentutkimuksen professori ymmärtää sosiaalisessa mediassa lehahtanutta kritiikkiä. Kaupungin viestinnästä ilmoitusta on jo pahoiteltu arviointivirheeksi.

Aikuisten rakentama on joskus liian viimeisteltyä – majaleirillä lapset toteuttavat itseään

Aikuiset rakentavat lapsille joskus liian valmiita ympäristöjä, sanoo Mervi Eskelinen lastenkulttuurikeskus Lastusta. Lapsille ja nuorille voisi antaa enemmänkin valtaa oman ympäristönsä suunnittelussa. Majaleirillä lapset saavat suunnitella ja toteuttaa rakennuksen näkemystensä ja mittakaavansa mukaan.

Lelukaupassa yllättävä ilmiö: Nämä klassikot ovat taas muodissa

Suomalaiset ovat poikkeuksellista lelukansaa. Täällä ostetaan nyt paljon esimerkiksi perinteisiä puisia leluja. Videolta voit katsoa, millaisia leluja on 4-vuotiaan suomalaistytön huoneessa. Arvaatko montako niitä on?

Sananen – Kesälomaan joku roti

Kesälomaa tulee odotettua. Kauhulla. Onko mitään tehtävissä, että lomasta saisi siedettävän?

Eläimet ja kiipeily ovat Berliinissä lapsiperheiden vetonauloja – tarjolla myös elokuvien maailmaa ja Etelänmeren sademetsää

Kolmen ja puolen miljoonan asukkaan Berliinissä riittää kiinnostavaa nähtävää myös lapsiperheille. Liikkuminen Saksan pääkaupungissa onnistuu hyvin julkisilla liikennevälineillä.

Legopaketeissa yhä useammin aseita – Leluvalmistajat ja viihdeyhtiöt kamppailevat lasten huomiosta väkivallan avulla

Leluaseiden määrä tanskalaisen Legon rakennussarjapaketeissa on kasvanut vuosi vuodelta. Tuoreen tutkimuksen samankaltainen kehitys on havaittavissa myös muussa lasten viihteessä. Legon mukaan konfliktit ovat luonnollinen osa lapsen kehitystä.

Harvinainen työpaikkailmoitus: Legonrakentaja palkataan!

25-vuotias yrittäjä Gabriel Bremler on elättänyt itsensä neljä vuotta rakentamalla monimutkaisia legorakennelmia. Nyt hän tarvitsee apua.

Lelujäteiltä toivotaan yhä realistisempia hahmoja: Barbien vyötärö leveni viimein

Lelujätit Mattel ja Lego ovat muokanneet lelujaan asiakaspalautteen vuoksi. Yritysten tuotteita pidetään vaikutusvaltaisina, sillä niillä leikkivät miljoonat lapset ympäri maailman.

Diabetes on tuonut 8-vuotiaalle Tuukalle Lego-vuoren

Kolmivuotiaasta saakka diabetesta sairastanut Tuukka Jaatinen on iloinen koululainen, jonka elämässä tauti on taka-alalla. Parasta on Lego-leikit. Karkki tai kaksi päivässä pitää makeanhimon kurissa.

Lego taipui – Ai Weiwei saa palikkansa

Lego muuttaa palikkapolitiikkaansa. Tanskalainen lelufirma ei jatkossa kysele, mihin sen rakennuspalikoita käytetään, vaan toimittaa niitä kaikille halukkaille. Lego joutui julkisuusmyllyyn, kun se kieltäytyi myymästä palikoitaan kiinalaiselle aktivistitaiteilijalle Ai Weiweille.

Pukin konttiin toivotaan animaatiohahmoja – myös klassikkolelut ovat voimissaan

Lasten lahjatoivelistoilta löytyy kauppiaiden mukaan eri aikakausien animaatiohahmoihin liittyviä leikkikaluja. Esimerkiksi 90-luvulta tuttu, nykylasten isien lelusuosikki Turtles tekee uutta tulemistaan.

Insinööriopiskelija väsää LEGO-sarjasta robotin ja tuunaa sen mieleisekseen

Kemissä insinööriopiskelijat ovat esitelleet rakentamiaan robotteja ja muita teknisiä laitteita. Keskiviikkona yleisölle järjestetyn avoimen tapahtuman tavoitteena oli näyttää muun muassa, että insinöörien ihmeellinen maailma on selvästi mainettaan hauskempi ja monipuolisempi.

Helsinkiläiskellarissa syntyy huikeita Star Wars -legokuvia – nyt ne valloittavat maailmaa kirjana

Kuusi vuotta sitten nimimerkki Avanaut alkoi omaksi ilokseen luoda otoksia, joissa Star Wars -legoukkelit seikkailevat kuin luonnollisessa koossa. Ensin huikeista kuvista sekosi sosiaalinen media, sitten itse lelujätti. Nyt harrastus vie free-kuvittaja Vesa Lehtimäen kaiken ajan; juuri julkaistu LEGO Star Wars -kirja on globaali myyntihitti. Kaikkia salaisuuksiaan kuvaaja ei paljasta.

Täsmäleluja tulitikkuaskiin – yhä useampi tekee joulukalenterin itse

Joulukuun ensimmäinen päivä hiljentää nopeasti joulukalenterikaupan. Tänä vuonna entistä useampi lapsi kaivaa leluyllätyksiä itse tehdyistä kalentereista – ja entistä useampi lemmikkikoira nappaa herkkupalan omastaan.

Ai Weiwei Lego collection point in Helsinki

In the building housing the Ai Weiwei@Helsinki exhibition in the Helsinki Art Museum, there's a collection spot for public donations of Lego building blocks that the artist and human rights activist will use in his next artwork.

Legoja Ai Weiweille – kohuttu Lego-keräys alkoi Helsingissä

Kiinalaistaiteilija Ai Weiweille lahjoitettuja Legoja kerätään nyt myös Helsingissä pysäköityyn autoon.

Syötävä kakkuavaruus – katso mestarin koristeluneuvot ja hämmästyttävät kuvat

Täytekakku, jonka aiheena on nalle, sähkömiehen työkalupakki, prinsessalinna tai dinosaurukset ruohikossa. Kakunkoristelun tuoreelle Suomenmestarille mikä vain näyttää olevan mahdollista.

Kolmiulotteinen kirves säikyttelee tulevaisuuden sohvaperunaa

3D-tekniikka hakee vauhtia kaupallisista sovelluksista, mutta voi tulevaisuudessa olla osa arkea. Seuraavaksi lähinnä teollisuutta palveleva tekniikka siirtyy viihde- ja pelimaailmaan.

Vanhat tavat romuksi – kouluissa on opetettu väärin

1900-luvulla ihanneoppilaana pidettiin hiljaa ja liikkumatta pulpettinsa äärellä istuvaa, opettajaa kuuntelevaa tyttöä tai poikaa. Työterveyslaitoksen uudet tutkimukset osoittavat, että opetusmetodi on ollut väärä.

Suuri legoista tehty ikoni keräsi katseet: "Oikeat ikonimaalaritkin tykkäsivät"

Ortodoksisille kirkkopäiville saapuneet vieraat pääsivät viikonvaihteessa ihastelemaan varsin erikoisia teoksia. Ruokolahtelainen legorakentajaperhe oli valmistanut legoista ison ikonin ja kaksi paikallista ortodoksista kirkkoa.

Legokauppias: En näe riskinä, että ollaan erikoistuttu näin pieneen

Erikoisliikkeiden kivijalkamyymälöiden vaihtuvuus on maakuntakeskuksissa kova. Vaikka kaupat sulkevatkin oviaan nopealla tahdilla, syntyy uusia erikoiskauppoja lähes viikottain. Pii Poo ja Muotitalo Aukia luottavat kivijalkamyymälöiden ja verkkokaupan yhteistyöhön.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle