Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pulkkakelit ovat kerrankin parhaimmillaan laskiaisena – Alex Janssonin hurja lasku: "Kelkka toimii hyvin, vaikka vähän meni rikki"

Ystävänpäivää ja laskiaissunnuntaita vietettiin eri puolilla maata aurinkoisessa pakkassäässä.

Tänään vietetään ystävänpäivää – miten sinä muistat ystävää? Lähetä meille kuva!

Julkaisemme lukijoiden ystävänpäiväkuvia tässä jutussa pitkin päivää.

Pulkkamäet täyttyivät laskiaisen viettäjistä – Katso kuvat Helsingin Arabianrannan laskiaisriemusta

Aurinkoinen sää helli ulkoilijoita Helsingissä laskiaissunnuntaina.

Laskiaissunnuntaita vietetään ulkoilijan unelmasäässä

Päivä on monin paikoin aurinkoinen ja kaunis.

Herätys: Look Away euroviisuihin, unohtuneiden hittilaitteiden kätköt ja MM-hiihtojen viimeinen kilpailupäivä

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Lumisateet saapuvat tänään ja tekevät ajokelistä erittäin huonon – Laskiassunnuntaina säässä tapahtuu täyskäännös

Erittäin huonoa ajokeliä on tänään luvassa Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa.

Uusi Saimaan maakuntaviesti hiihdetään viikonloppuna Savonlinnassa – Kisat vuorovuosin Etelä-Savossa ja Etelä-Karjalassa

Savonlinnan Tanhuvaarassa laskiaissunnuntaina hiihdettävässä kilpailussa on mukana 12 maakuntaviestijoukkuetta.

Herätys: 112-sovelluksen suosio kasvaa, Youtube täynnä katsomattomia videoita, ajokeli voi olla huono etelässä

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Nuorisollemme varoittavaksi esim. yltiöpäisestä kotiseuturakkaudesta!

Nauvolaisten kotiseutukiihko - varoitus Suomen nuorille!

Laskiaissunnuntai sai ihmiset innoissaan pulkkamäkeen Helsingissä - video

Kristinuskossa laskiaisen jälkeen alkaa paasto, joka kestää pääsiäiseen saakka.

Laskiaisen pulkkamäki toi riemua lapsille leudosta ja tihkuisesta säästä huolimatta – Katso video

Tänään on vietetty perinteistä laskiaissunnuntaita. Etelä-Suomessakin on laskettu mäkeä, vaikka sää on ollut leuto ja vettä on tihuttanut.

Sydän rakastaa maitolavan prinsessaa – Anita Hirvonen täyttää 70 vuotta

Laskiaissunnuntain lapsi Anita Hirvonen täyttää sunnuntaina 70 vuotta. Uuden levyn ja syntymäpäivän kunniaksi pidetään Riihimäen teatterissa kunnon kekkerit. Jokainen keikka pitää tehdä niin kuin se olisi viimeinen, sanoo valloittava laulajatar.

Maailman vanhin yhtäjäksoisesti järjestetty hiihtokisa täyttää 125 vuotta

Yhtäjäksoisesti vuodesta 1891 järjestetyt Kestilän Laskiaishiihdot kisataan tänä vuonna 22. helmikuuta Kestilän kisakeskuksessa. Osallistujia on ilmoittautunut hiihtoihin yli 100.

Hyvästi harmaa talvi – nyt aurinko maalaa upeimmat värit sääkuvissa

Kaunissäinen laskiaissunnuntai on saanut kamerat liikkeelle, ja kuviin onkin välittynyt paljon ulkonaliikkumisen riemua. Toinen sääkuvaajien hienoihin valonkaappauksiin liittyvä aihe on tässä kuussa ollut aamu- tai iltarusko.

Vaalikampanjointi kaasuttaa ystävänpäivänä ja laskiaissunnuntaina

Eduskuntavaalien kampanjointi on kiihtymässä Meri-Lapissa. Ystävänpäivänä ja laskiaissunnuntaina puolueiden on mahdollista tavoittaa isoja väkijoukkoja, ja puolueet tarttuvat tilaisuuteen.

Pidä Facebook-paasto

Ortodoksisen kirkon suuri paasto alkaa laskiaissunnuntaina. Se kestää noin neljäkymmentä päivää ja päättyy pääsiäiseen. Ruuasta kieltäytyminen ei kuitenkaan ole paaston itsetarkoitus. Jokainen voi paastota vaikka Internetistä tai huonoista tv-ohjelmista. Uskontokunnasta tai maailmankatsomuksesta riippumatta.

Laskiaista voi viettää myös scoottaushallilla

Freestylepotkulautailu eli scoottaus on etenkin varhaisteini-ikäisten suosiossa.

Laskiaisena lasketaan pitkiä pellavia

Erilaiset enteet, taiat, tavat ja muut uskomukset liittyvät olennaisesti laskiaisen viettoon ja mäenlaskuperinteisiin. Tänään vietettävänä laskiaissunnuntaina herkutellaan myös kermaisilla pullilla ja hernekeitolla.

Kormun koululle rakennettiin ulkoilureitti talkoilla

Kormun koulun oppilaille saatiin rakennettua ulkoilureitti viime syksynä koulun läheisyyteen. Lopen kuntaan kuuluva Kormu ja sen kyläläiset päättivät toteuttaa projektin talkoovoimin, koska Loppi ei suostunut tarjoamaan rakennusapua projektille.

Laskiaispulla kermavaahdolla ja hillolla vai mantelimassalla - kumpi on parempi?

Laskiaissunnuntaina tai viimeistään laskiaistiistaina useat suomalaiset ovat herkutelleet laskiaispullalla. Makumieltymyksiä on ainakin kahdenlaisia: laskiaispulla kermavaahdolla ja hillolla tai mantelimassalla.

Isä Slava: "Ylösnousemus on uskon lähde."

Pääsiäinen on ortodoksisen kirkkovuoden korkein juhla. Pääsiäistä edeltää suuri paasto, joka alkaa laskiaissunnuntain jälkeisenä maanantaina ja jonka alkuvaiheessa ei syödä lihaa eikä toisesta viikosta alkaen myöskään maitoruokia. Pääsiäisjakson huippukohta on pääsiäissunnuntaita edeltävän yön jumalanpalvelus, jonka riemukas sanoma on: Kristus on nousut kuolleista.

Shrove Sunday marks the start of Lent

Shrove Sunday was celebrated in snowy conditions across Finland yesterday. The Sunday before Ash Wednesday (Quinquagesima) marks the beginning of Lent in the Lutheran calendar. Traditional dishes on Shrove Sunday include pea soup and cake.

Laskiaissunnuntai merkitsee monelle paaston alkamista

Tänään vietetään laskiaissunnuntaita. Herkuttelu ja iloitseminen kuuluvat perinteisesti laskiaiseen. Hernekeitto ja laskiaispulla ovat suomalaisia tukevia ruokia, ja mäenlaskuriehat pohjoisen maan iloitsemistapa. Katolisten maiden karnevaalit ovat saman asian eteläinen vastine.

Luontokeskus nosti järvestä jääkimpaleita yleisön veistettäväksi

Hämeen Luontokeskuksessa Tammelassa pääsee kokeilemaan jäänveistotaitojaan sunnuntaista lähtien. Metsähallituksen työntekijät ovat nostaneet suuria jääkimpaleita yleisöä varten viereisestä Ruostejärvestä. Järvivesijääkimpaleista saakin parhaiten kirkkaita veistoksia.

Miten vietät laskiaista?

Liu lau laskiaista... Tulossa on laskiaissunnuntai ja laskiaistiistai. Menetkö pulkkamäkeen, herkutteletko laskiaispullilla ja hernekeitolla? Miten vietät laskiaista?

Ahti Rantanen lupaa että nyt lumi pysyy

Musta, lumeton aika muuttuu oikeaksi talveksi heti tammikuun alussa. Sääprofeetta Ahti Rantanen ennustaa, että tiistaina tammikuun 3. päivänä satava lumi pysyy kevääseen saakka. Uusia myrskyjä on luvassa niin tammi- kuin helmikuussakin.

Paasto valmentaa ortodoksit pääsiäiseen

Ortodoksisen kirkon pääsiäiseen valmistautuminen alkaa laskiaisesta, mutta itse juhla jatkuu pääsiäisaamusta helatorstaihin asti. Juhlaa edeltävän pitkän paastonajan vaikutus on nimenomaan henkisellä puolella.

"Hurraa pitkiä pellavia!"

Laskiaishuutojen kirjo on laaja. Tiistaina pulkkamäessä laskiaisriehaansa viettäneet Amurin päiväkodin lapset keskittyivät tosin enemmän laskemiseen kuin pellavasadon pohtimiseen.

Korkeasaaren karhut heräsivät lumisessa tarhassa

Korkeasaaren emokarhu ja sen viisivuotias naaraspentu ovat astuneet ensiaskeleet lumisessa tarhassaan laskiaissunnuntaina. Nallet ottivat kaiken ilon irti paksusta lumihangesta.

5-vuotiaan Anna-Inkerin laskiaispellavat jäivät lyhyiksi

Koko Suomessa on voitu viettää laskiaissunnuntaita lumisissa ja monin paikoin aurinkoisissa maisemissa. Hyvä pulkkailusää jatkuu ainakin alkuviikon. Espoossa Bembölessä mäenlaskijat saivat sunnuntaina tutustua laskiaisperinteisiin kaupunginmuseon opastuksella.

Finns Celebrate Valentine's Day and Shrove Sunday

Finland is celebrating both Valentine’s Day and Shrove Sunday. Valentine’s Day is celebrated by sending cards, SMS messages and other greetings to friends.

Ystävänpäivänä muistetaan tervehdyksellä ystävää

Sunnuntaina vietetään laskiaissunnuntain lisäksi ystävänpäivää. Ystävänpäivänä ihmiset muistavat läheisiään ja ystäviään esimerkiksi kortein, lahjoin, viestein ja muunlaisin tervehdyksin.

Laskiaissunnuntaista alkaa paastonaika

Sunnuntaina vietetään ystävänpäivän lisäksi myös laskiaissunnuntaita. Laskiaisena iloitaan pulkkamäestä, hernekeitosta ja laskiaispullista, mutta kristillisessä merkityksessä laskiainen on myös perinteisesti ollut viimeinen hetki herkutella ennen tuhkakeskiviikkona alkavaa paastoa.

Rahan valta kulttuurissakin ärsyttää

Routa Companyn taiteellinen johtaja Kirsi Saastamoinen harmittelee pakkoa juosta rahan perässä, mutta ei tiedä miten muutoin tanssitaidetta Kainuussa tuottaisi.

Maakuntaviesti siirtyi helmikuulle

Pohjois-Karjalan maakuntaviesti on siirretty pakkasten takia helmikuulle. Perinteinen hiihtotapahtuma oli määrä järjestää loppiaisena Nurmeksessa. Päätöksen viestin siirtämisestä teki kilpailun tuomaristo maanantaina iltapäivällä.

Sääprofeetta Ahti Rantanen ennustaa: Hurja lumitalvi edessä

Alkuvuoden 2010 sääprofetia näyttää paljon sateita. Orimattilan Mallusjoen kansansääprofeetta Ahti Rantanen ennustaa tästä jatkossakin todellista lumitalvea.

Laskiainen aloittaa paastonajan

Tänään vietetään laskiaissunnuntaita. Sunnuntai ja varsinainen laskiaispäivä tiistai tunnetaan nykyisin hernekeitosta, kermavaahdolla kuorrutetuista pullista sekä mäenlaskusta, mutta entisaikaan laskiaisesta alkoi laskeutuminen kirkkovuoden suurimpaan paastoon.

Laskiaisesta alkaa paastonaika

Tänään vietetään laskiaissunnuntaita. Kristillisessä maailmassa laskiainen merkitsee paastoon laskeutumista ja valmistautumista pääsiäiseen, joka on seitsemän viikon päästä.

Hämeenlinnan konserttisarjassa nimivieraita

Hämeenlinnassa järjestetään helmikuun alkupuoliskolla tiivis vierailukonserttien sarja. Musiikkia Sibeliuksen syntymäkaupungissa on klassiseen musiikkiin painottuva konserttisarja ja se käsittää yhteensä kahdeksan konserttia.