Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Peltovuoman koulu lakkautetaan

Koululaiset siirtyvät Hetan yhtenäiseen peruskouluun heti syyslukukauden alussa.

Netissä käydään taistelua Peltovuoman koulun lakkauttamista vastaan

Enontekiön kunnanhallitus esittää, että koulu lakkautettaisiin ennen ensi syksyä. Nettiadressi vastustaa lakkauttamista.

Enontekiö aikoo lakkauttaa Peltovuoman koulun

Ennusteen mukaan koulussa olisi tulevaisuudessa vain muutama oppilas esiopetuksessa ja kahdella ensimmäisellä luokalla.

Enontekiön kielipesiä ei voida perustaa – saamenkielisistä työntekijöistä huutava pula

Enontekiö on hakenut kielipesiin työntekijöitä jo kahteen otteeseen, mutta kummallakaan hakukierroksella ei saatu yhtään hakemusta.

Enontekiön ensimmäisiin kielipesiin ei ole löytynyt työntekijöitä

Enontekiön kunnan ensimmäiset pohjoissaamenkieliset kielipesät Hetassa ja Peltovuomassa on tarkoitus avata syksyn aikana.

Enontekiöllä satoi lunta ja räntää – yöllä mennään pakkasen puolelle

Enontekiön Peltovuomassa oli keskiviikkona iltapäivällä yksi aste lämmintä ja maahan satoi lumensekaista räntää.

Keskitalo on jättänyt kuntalaisaloitteen kielipesien perustamisesta Enontekiön kuntaan

Saamelaiskäräjien jäsen Pigga Keskitalo ehdottaa kahden kielipesän perustamista Enontekiön kuntaan: Hettaan ja Peltovuomaan.

Peltovuoman koulua remontoidaan kesän aikana

Enontekiön Peltovuoman koulun remontti alkaa näillä näkymin kesäkuun alussa. Edessä on koulun kattoremontti ja luokkahuoneiden pintojen uusimista. Tarkoituksena on myös tehdä tilat lasten päivähoitoa varten.

Enontekiön kunnanjohtajan evässäkki täyttyi kyläkierroksella

Enontekiön uusi kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen on kulkenut viime viikkoina kylissä tutustumassa kuntalaisiin. Erityisesti hän on halunnut kuulla mitä enontekiöläisillä on sydämellään. Kylätapaamisiin on kokoontunut paljon ihmisä ja kunnanjohtajan evässäkki onkin täyttynyt uusilla ajatuksilla, miten kuntaa voitaisiin kehittää.

Peltovuoman kolmos-kuutoset siirretään Hetan kouluun

Enontekiön Peltovuoman koulun kolmos-kuutos-luokkalaiset siirtyvät ensi syksynä Hetan kouluun. Kunnanvaltuusto päätti siirrosta maanantaina äänin 8-5.

Enontekiöllä alkaa laaja pilkkiviikko – 14 pilkkikilpailua ympäri kuntaa

Enontekiöllä alkaa tänään perjantaina laaja pilkkiviikko. Enontekiön kylissä ympäri kuntaa järjestetään viikon aikana yhteensä 14 pilkkiosakilpailua.

Enontekiöllä jälleen sähkökatkoksia

Katkoksia oli perjantaina etenkin Hetassa ja Peltovuomassa. Ongelmia aiheuttavat valtavat lumimassat ja alijäähtynyt vesi.

Peltojärven lapinkylälle haetaan virallista asemaa

Enontekiön Peltovuomassa oleva Peltojärven vanha lapinkylä halutaan virallistaa. Kylästä polveutuvat jälkeläiset sanovat, että virallistaminen vahvistaisi heidän asemaansa saamelaisyhteisössä.

Kiertävä koulukoutsi lasten ja nuorten tueksi Enontekiöllä

Enontekiölle pestataan kiertävä koulukoutsi kannustamaan ja auttamaan peruskouluikäisiä lapsia ja nuoria. Koutsille oppilas voi purkautua erilaisissa henkilökohtaisissa asioissa ja huolissa. Tämä voi auttaa myös koulunkäynnissä ja ohjaa harrastuksiin.

Enontekiön kunnanjohtaja pyrkii valtakunnanpolitiikkaan

Kärnä on toiminut Enontekiön kunnanjohtajana vajaan kahden vuoden ajan.

Tyhjä navetta tuhoutui palossa Enontekiöllä

Tyhjillään ollut navetta tuhoutui tulipalossa Enontekiön Peltovuomassa keskiviikkona. Pelastuslaitoksen mukaan noin sataneliöinen navetta oli lähinnä varastokäytössä.

Enontekiön kiertävä kielikylpykerho tavoittanut hyvin lapsia

Toista vuotta toiminnassa olevassa kielikylpykerhossa on mukana yli 20 lasta. Kielikylpykerhot toimivat Enontekiöllä neljässä eri kylässä.

Saamen kielikylpykerho alkaa Enontekiöllä

Enontekiöllä alkaa saamenkiliset kielikylpykerhot. Pohjoissaamenkielinen kielikylpykerho kiertää vuoropäivinä Enontekiön kylissä.

Enontekiön orpokissat jäävät Lappiin

Maaliskuun alussa Yle Lappi uutisoi talven armoille jätetystä kissapentueesta Enontekiöllä. Kylmissään ja nälissään olleet kissat saatiin turvaan lemmikkihoitolaan, jonne alkoi tulvia puheluja ympäri Suomen. Nyt kolme pennuista opettelee jo elämää uudessa kodissa, pahiten vahingoittunut toipuu vielä hoitolassa.

Suomi rakastui Enontekiön löytökissoihin

Viikko sitten Enontekiön Palojoensuusta löydetyille neljälle pentuikäiselle kissalle on tarjolla kymmeniä koteja eri puolilta Suomea. Lemmikkihoitolaa Peltovuomassa pitävä Kati Peltovuoma sanoo viettäneensä päivät puhelimessa Yle Lapin julkaiseman jutun jälkeen.

Kissapentue kummastuttaa Enontekiöllä

Enontekiön Palojoensuussa on muutaman päivän sisään löydetty neljä kesyä kissanpentua, joiden alkuperä on toistaiseksi täysi mysteeri.

Elokuva siitä, kuinka Kekkonen sekoitti kylän elämän

"Kekkonen, hän tulee" on työnimeltään elokuva, jonka kuvaukset alkavat olla loppusuoralla Enontekiöllä. Useinhan presidentti Kekkonen Enontekiöllekin tuli, mutta kävi toki muuallakin Lapissa. Elokuvassa Kekkosen vierailu sekoittaa pahemman kerran pienen pohjoisen kylän elämän joskus 1970-luvun alussa.

Peltovuoman koulu saa jatkaa

Enontekiön kunnanhallitus päätti vastoin esitystä, että Peltovuoman koulua ei lakkauteta.

Poika loukkaantui mönkijäkolarissa

13-vuotias poika loukkaantui mönkijän törmättyä henkilöautoon Enontekiön Vuontisjärvellä tiistai-iltana.

Jatuni palkitsi Seppälän ja Tervakankaan

Enontekiöläinen kylä- ja kulttuuriyhdistys Jatunin Tarha ry on palkinnut tohtori Tiina Seppälän vuoden 2010 Ämmä-palkinnolla. Hurtta-palkinto puolestaan annettiin Mauno Tervakankaalle, joka on viettänyt Jatunissa lähes kaiken vapaa-aikansa noin kolmen vuoden ajan.

Lapin pelastuslaitos tiedottaa 25.11. klo 16.15

Sonera tekee muutostöitä Enontekiön Hetan Jyppyrän tukiasemalla 26.11.2009 klo 01.00 - 02.30.

Hetassa jatkuvat H1N1-rokotukset

Enontekiön Hetassa rokotetaan maanantaina 3-5 -vuotiaita sikaninfluenssaa vastaan. Rokotteet annetaan terveysasemalla kello 9-15.

Tuomittu osastonsihteeri irtisanoutui itse

Virkasalaisuuden rikkomisesta tuomittu Lapin keskussairaalan osastonsihteeri irtisanoutui itse saatuaan tiedon tuomiosta.

Putkien sulatus aiheutti tulipalon Enontekiöllä

Palopäällikkö Urho Keskitalon mukaan omakotitalossa asunut pariskunta oli yrittänyt sulattaa jäätyneitä putkia kuumailmapuhaltimella Peltovuomassa.

Päihdehoito ei tavoita suurkuluttajia

Päihdepalvelut eivät tavoita kaikkia hoitoa tarvitsevia, kertoo Terveyden edistämisen keskuksen Päihdebarometri 2005.